ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΚΚΕΝΩΣΑΝ 4 ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ – ΑΡΧΙΣΑΝ ΡΙΨΕΙΣ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  Καταγραφή1

  Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να οριοθετήσουν τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς προκειμένου να μην επεκταθεί.
  Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχός Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά γλιτώσαμε του οικισμούς που κινδύνευαν».

  Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια. Συγκεκριμένα πετούν 4 εναέρια, 2 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

  Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε επίσης πως έχει μειωθεί και η ένταση των ανέμων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά μέσα στην ημέρα.
  Oι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις κοινότητες, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα και άλλες γειτονικές περιοχές, ώστε να μην απειληθούν σπίτια.

  Παράλληλα εκκενώθηκαν προληπτικά και ο οικισμός Δαλαμπουρέικα, ενώ νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και στην περιοχή Βάλμη.

  Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική για τη Δευτέρα

  Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, με τα αναμενόμενα μεγάλης έντασης μποφόρ να θέτουν σε κατάσταση ετοιμότητας τις Αρχές.

  Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αυξημένη επιφυλακή θα βρίσκονται τα αρμόδια τμήματα σε Αττική, Βοιωτία και νησιά Ανατολικού Αιγαίο, ενώ οι ενισχυμένοι βορειάδες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

  Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  * Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

  * Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

  * Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)

  * Περιφέρεια Πελοποννήσου

  * Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

  Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

  Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

  Παράλληλα, συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά απευθύνει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών, ενώ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

  Επιπλέον η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε άμεση συνεργασία με την Πυροσβεστική έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΗΣΟΥΝ….ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ….ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΈΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΊΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ!!!!

  2. Οι κολοτουρκοι τις βαζουν ξυπνηστε επιτέλους…
   Πιαστε εναν και γ@μηστε τον απλα

  3. Η πυρομανής κούλα συνεχίζει νά καίει ότι εχει απομείνει άκαυτο στήν χώρα μας,διότι οί Γερμανοί πιέζουν γιατί θέλουν νά ξεφορτωθούν τίς περιττές ανεμογεννήτριες τους.
   Γιάννης Λάκων

  4. βάλτε ανεμιστηράκια να έχετε τζάμπα ρεύμα…χαχαχαχα

  5. οι πυροπληκτοι της ηλειας να ανεβουν αθηνα στην ελληνικη βουλη και να την κανουν αποκαιδια

   πρεπει να πληρωσουν τις πυρκαγιες του 2007 μαζι με την μανα και τα παιδια της που καηκαν ζωντανα

   και για τις τωρινες πυρκαγιες

  Comments are closed.