ΣΧΕΔΙΟ «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»! – ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ ΚΑΙ «ΜΕΜΕΤΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» – ΑΚΟΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

  Κοινοποίηση:
  turkey-submarine

  Σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται το σχέδιο της Τουρκίας «Περικυκλώστε την Ελλάδα», καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις καλές σχέσεις που έχει με την Αλβανία και σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στην γειτονική χώρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» ο «σουλτάνος» ετοιμάζεται να στείλει υποβρύχια στον Αυλώνα και τουρκικό στρατό στους Άγιους Σαράντα. Είναι που θα πήγαινε ο φερόμενος υπουργός Εξωτερικών στα Τίρανα για να κλείσει συνφωνία για την ΑΟΖ. Ακόμα πηγαίνει…

  Να υπενθυμίσουμε πως οι Άγιοι Σαράντα είναι στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου, στην οποία κατοικεί η γηγενής ελληνική εθνική μειονότητα η οποία ήδη περνά δύσκολες ώρες, τόσο από εξτρεμιστές Αλβανούς όσο και από την ίδια την Αλβανική κυβέρνηση.

  Διαβάστε το άρθρο της «ΕΣΤΙΑΣ»:

  ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τουρκικῶν δυνάμεων στόν Αὐλῶνα καί τούς Ἁγίους Σαράντα «προκειμένου νά σταματήσει ἡ ἐπέκτασις τῶν χωρικῶν ὑδάτων τῆς Ἑλλάδος πρός τήν Ἀλβανία» προαναγγέλλει ὁ Ἐρντογάν.

  Εὐρεῖα κάλυψις τῶν δηλώσεών του ἀπό τόν ἀλβανικό Τύπο.

  Ὁ Ἀλβανός Πρόεδρος ἀρχίζει διαβουλεύσεις μέ τά κόμματα γιά τόν προσδιορισμό τῶν ἑπομένων ἐκλογῶν ἐντός τοῦ προσεχοῦς ἔτους.

  Τίρανα.– Μαζί μέ τίς ἀντιδράσεις γιά τήν ἐπέκταση τῶν ἑλληνικῶν ὑδάτων ὁ ἀλβανικός Τύπος ἀναφέρεται καί σέ δηλώσεις τοῦ Ταγίπ Ἐρντογάν ὅτι ἐνδέχεται νά ἐγκατασταθοῦν τουρκικές δυνάμεις στόν Αὐλῶνα καί τούς Ἁγίους Σαράντα, προκειμένου νά σταματήσει ἡ ἐπέκτασις τῶν χωρικῶν ὑδάτων τῆς Ἑλλάδος πρός τήν Ἀλβανία.

  Μάλιστα σχολιαστές ἐπιτίθενται στόν Ἔντι Ράμα θέτοντες τό ἐρώτημα: «Ποιός κυβερνᾶ τήν Ἀλβανία;» ἐπισημαίνοντες:

  «Ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος δήλωσε χθές ὅτι πολεμικά πλοῖα τῆς χώρας θά πλεύσουν στόν Αὐλῶνα καί στούς Ἁγίους Σαράντα γιά νά ὑπερασπισθοῦν τήν ἀλβανική θάλασσα, στήν ὁποία ἐπιδιώκει νά εἰσβάλει ἡ Ἑλλάς.

  Ἀπό τήν ἄλλη, ὁ Πρωθυπουργός Ἔντι Ράμα δήλωσε ὅτι ἡ Ἑλλάς ἔχει τό δικαίωμα νά ἐπεκτείνει τά χωρικά ὕδατά της στά 12 ναυτικά μίλια.

  «Καταλαβαίνετε λοιπόν ποιός κυβερνᾶ τήν Ἀλβανία; Μετά ἀπό αὐτό μπορεῖ νά παραμένει ἀκόμη Πρωθυπουργός;».

  Ἐν τῶ μεταξύ, ὁ Ἀλβανός Πρόεδρος Ἰλίρ Μέτα ἀρχίζει διαβουλεύσεις μέ τά κόμματα γιά τόν καθορισμό ἡμερομηνίας διεξαγωγῆς ἐκλογῶν τό 2021, ἐνῶ ἡ πολιτική σκηνή διχάζεται ἀπό τοποθετήσεις σχετικά μέ τήν ἐπέκταση τῶν ἑλληνικῶν χωρικῶν ὑδάτων στό Ἰόνιο, στά 12 μίλια.

  Τήν ἴδια στιγμή ὁ Πρωθυπουργός Ἔντι Ράμα σέ δηλώσεις του ἀπό τό Ἐλβασάν ὅπου συνεδρίασε ἡ κοινοβουλευτική ὁμάς του ἐξέφρασε τήν πεποίθηση ὅτι θά κερδίσει καί τρίτη θητεία στίς ἐκλογές, γιά τίς ὁποῖες ἐκτιμᾶ ὅτι θά διεξαχθοῦν τόν Ἀπρίλιο ἤ τόν Μάιο τοῦ προσεχοῦς ἔτους.

  Πάντως μέ ἀφορμή τήν ἀπόφαση τῆς Ἑλλάδος νά ἐπεκτείνει τά χωρικά ὕδατά της, δημοσιεύματα ἀναφέρονται στήν ἀναγκαιότητα ἀντικαταστάσεως ὁρισμένων μελῶν τῆς 13μελοῦς διαπραγματευτικῆς ὁμάδος, ἐπισημαίνοντας ὅτι τοὐλάχιστον τέσσερα μέλη της ἔχουν ἀπομακρυνθεῖ ἀπό τά κρατικά ἀξιώματα πού κατεῖχαν.

  Ἡ κυβέρνησις δέν ἔχει ἀκόμη ἐπιλέξει τούς νέους διαπραγματευτές, οἱ ὁποῖοι πρέπει νά χαίρουν τῆς ἐμπιστοσύνης καί τοῦ Προέδρου Μέτα, ὁ ὁποῖος πρέπει νά ἐγκρίνει τά ὀνόματα πού θά προτείνει ὁ Ράμα γιά νά συνεχισθοῦν οἱ συνομιλίες μέ τήν Ἑλλάδα, μέ στόχο μία νέα Συμφωνία γιά τά θαλάσσια σύνορα.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  17 Σχόλια

  1. πρεπει πριν μπαστακωθουν να εξολοθρευτουν αμεσα , νυχτα χτυπαω καταστρεφω κ φευγω, και ας ψαχνουν ποιος τους βαρεσε, οπως στην λιβυη

  2. οτι και να φτιαξουν τα μεμετια τα ραφαλ αγνωστου χωρας σε μια ωρα .. καπουτ… τα παντα.., οπως στο αεροδρομια ουαλιγια λιβυης

  3. και μην ξεχναμε ποιος εφτιαξε το λιμανι που θα αραξουν γιατι ειναι σταρτιωτικο λιμανι και οχι εμπορικο ο ευεργετης ηταν ο ΓΑΠ ως υπουργος εξωτερικων πασοκ και φυσικα η ευεργεσεια ηταν με χρηματα του Ελληνικου λαου αλλα ξεχναω ρε γαμωτο ολα αυτα που ζουμε σημερα τοτε ηταν αδυνατον και αποκλειοταν οπως συνεχιζει ακομα δηλαδη αδυνατα μεχρι να συμβουν

  4. Αυτοςο περιβοητος διαλογος, για τον οποιο παρακαλαμε τον Ερντογαν, τι θα αφορα;;;;;Διαλογος σημαινει υποχωρησεις και παραχωρησεις……Μπαινουν σπιτι μας και θα συζητησουμε να μας κλεψουν αλλα ας νας αφησουν και κατι!!!!!!

  5. σιγά μην αφήσουν οι Αλβανοί τους Τούρκους….
   το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μπούνε στο σεγκεν για να μπορούν να κάνουν τις διακινήσεις ναρκωτικών σε όλη την Ευρώπη με λιγότερα εμπόδια….

  6. Θα πάρει ο ερντογάν τα απόρθητα φρούρια … Που δεχόταν πυρά απο 2 Στρατούς Ιταλία, Γερμανία και ΔΕΝ έπεσαν ποτέ… συνθηκολόγησε η κυβέρνηση και σταμάτησαν.
   Ασ έρθει να φάει τα μούτρα του…

  7. Η Τουρκία έχει 12 υποβρύχια. Εμείς 7 υπερσύγχρονα. Πόσα θα στείλει στην Αυλώνα και πόσα θα αφήσει στο Αιγαίο? Ακλαφτα θα πάνε. Στρατός λέει για να επιτεθεί από τη Αλβανία!! Και πως τα μπούνε, πως θα αντιμετωπίσουν τα Ελληνικά κόμπρα και τα απατσι όπως και τις ειδικές δυνάμει μας που θα τους περιμένουν? Και το στρατόπεδο που θα διαμένουν οι τουρκικές δυνάμεις στην Αλβανία, πως θα τον φυλάνε από χτυπήματα ραφαλ και μιραζ 2000 που μπορούν να τους χτυπήσουν ακόμα και από το κατακολο? Δεν ξέρω, δύσκολο ακούγεται για τους Τούρκους.

   1. ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ

  8. Προσάρτηση βόρειας ηπείρου στην Ελλάς…

  9. δωστε δουλειες στα αλβαναρια ξεφτιλες ραγιαδες να τα στελνουν στο ναρκεμπορο τουρκοφιλο ραμα.

  10. Είναι φανερό ότι η χώρα μας αργεί να πάρει μπροστά.Λόγια έλεγαν Καραμανλής και Παπανδρέου και όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών που πέρασαν γιά 45 έτη γιά Δίκαιο της θάλασσας,υφαλοκρηπίδα και προπαντός ο Ανδρέας που έλεγε “Βυθίστε το Χόρα”.Ακόμα χειρότερα,η στάση του Σημίτη στο θέμα των Ιμίων,απόδειξε ότι λένε μόνο λόγια και δεν εκφράζουν έμπρακτα την υπεράσπιση όσων προβλέπουν τα Δίκαια και οι νόμοι.
   Λόγια λέγανε και όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας,που μιλούσαν γιά ΑΟΖ,αλλά ποτέ δεν έπλεαν πολεμικά πλοία γιά να υποστηρίξουν την υφαλοκρηπίδα μας.Αυτά μέχρι το 2018.Τότε άρχισαν να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη ένταση το στόλο.Και συνεχίζεται σήμερα με την πετυχημένη παρέμβαση του στόλου επί Μητσοτάκη.Συνδυάστηκε βέβαια με ανακήρυξη ΑΟΖ που καθυστερούσε από το 1977 με Ιταλία και αρχική ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο κι επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 μίλια.Τόσα χρόνια γιατί δεν έκαναν τίποτα.Ούτε το τελευταίο που ήταν αυτονόητο.
   Μένει τώρα το αγκάθι της Αλβανίας.Βλέπουμε ότι στην κρίση με την Τουρκία,επέμβηκε η Γαλλία που και μακριά είναι και δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο,παρόλα αυτά η Κύπρος την καλεί και την αναζητά.Το ίδιο γίνεται και με την Αλβανία όσον αφορά την Τουρκία.Να κάνει το ίδιο και η Ελλάδα που στο κάτω της Γραφής και κοντά είναι και μέλος της Ε.Ε.είναι.Δόξα το Θεό,οι Άγιοι Σαράντα είναι πάρα πολύ κοντά μας.Πριν ακόμα ανακηρυχθεί ΑΟΖ ή επέκταση των υδάτων στα 12 μίλια,να πάει ένα μέρος του στόλου εκεί και στον Αυλώνα και να κάνει ό,τι κάνει και η Γαλλία.Να συνεννοηθούμε και με την Ιταλία που οι κυβερνήσεις της βυσσοδόμησαν έναν αιώνα να κατοχυρωθεί η Βόρεια Ήπειρος στην Αλβανία γιά να μη φτάνουμε εμείς στο στενό του Οτράντο.Τώρα είναι καλύτερα να συνορεύουν με τους Τούρκους;
   Τώρα πριν να είναι αργά.Να αιχμαλωτίσουν τα τουρκικά πλοία,που έτσι κι αλλιώς είναι μακριά από τις βάσεις τους.Παράλληλα να πιέσουν την Αλβανία με θεμιτούς και με βίαιους τρόπους(αποκλεισμός λιμανιών) αν θέλει να μπεί στην Ευρώπη,να σταματήσει να χαριεντίζεται με την Τουρκία.Πώς το κάνουν με όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες;Πώς απαίτησαν να γίνει εμπάργκο στη Ρωσία,όταν καταλήφθηκε η Κριμαία κι απαίτησαν συμμόρφωση απ’όλα τα μέλη της συμμαχίας;Εφόσον θέλουν να μπεί στην Ε.Ε. η Αλβανία πρέπει να ζητήσουν κι απ’αυτήν να συμμορφώνεται στους κανόνες της.Και το κυριότερο:να αποφασίσουν να μην εισέλθει η Τουρκία στην Ε.Ε.

   1. Σωστός σε μερικά μέρη αλλά μας τα χαλάς με την Γερμανική ένωση… Μπορείς να μας πεις τι καλά μας έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια;;; Να την κάνουμε όσο είναι καιρός… Μας εχουν πιεί το αίμα σε όλους τους τομείς!!! Στο βωμό της ΕΟ εχει καταστραφεί εσκεμένα ο αγροτικός και ο κτηνοτρόφικός τομέας (δεν είμαστε πλέον αυταρκεις), καταστρέφονται επι δεκαετίας Ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμη και πρίν την ένταξη μας στην ΕΟΚ, έχουν αγοράσει λιμάνια,αεροδρόμια, έχουν καταστρέψει την Ελληνική νομοθεσία, τα κεκτημένα των Ελλήνων, την Ελληνική οικονομία, έχουν φτωχοποιήσει τους Ελληνες, μας έχουν γεμίσει λάθρο πανρού και άπειρα ακόμη κακά. ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ θα το εκτιμήσω δεόντως. Τι περιμένεις απο μια ένωση που κουμαντάρει ένας λαός που ευθείνεται για 2 παγκοσμίους πολέμους και για την σφαγή ολόκληρών Ελληνικών χωριών; Υποστήριξη ;

    1. Το όραμα μου φίλε,πάει πολύ μακριά.Μακρύτερα από την οποιαδήποτε τωρινή αντίληψη των πραγμάτων. Είτε της αντισυμβατικής δικής σου,είτε της ισχύουσας. Εφόσον έφυγε το Ενωμένο Βασίλειο από την Ε.Ε.,εγώ πιστεύω σε μία ένωση που θα στηρίζεται καταρχήν σε υγιείς χριστιανικές δυνάμεις που ήδη σχηματίζουν ένα τρίγωνο:την Πολωνία,την Ελλάδα και τη Γαλλία.Οι τρεις χώρες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.Πέρα από την πρόσφατη και λόγω Διαφωτισμού αλλοίωση του γαλλικού πολιτισμού,όλες έχουν αποδείξει επανειλημμένα και στη μακρόχρονή τους ιστορία ότι έχουν χριστιανικά αντισώματα και είναι γνωστές γιά τη φιλοπατρία τους.Πλήθος από ιστορικά γεγονότα διαλαλούν τη διαρκή αγάπη τους στη δημοκρατία και εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις τους.Έχοντας λοιπόν αυτά τα στοιχεία στο θεσμικό επίπεδο,μπορούν να παραμερίσουν τη Γερμανία και τους βόρειους λαούς και να κυριαρχήσουν στην Ευρώπη.
     Σε δεύτερο στάδιο βλέπω έναν άξονα Γαλλίας,Ρωσίας,Ελλάδας,Ισραήλ και Πολωνίας.Η Γερμανία αν δεν υποχωρήσει στο πρώτο στάδιο,μοιραία θα υποχωρήσει στο δεύτερο.Και το δεύτερο θα είναι σημαντικό, καθώς με τη ρωσική και την ισραηλινή δύναμη θα φύγουν οι μελιστάλαχτες ως αντιφατικές αγγλοαμερικανικές επιρροές και θα σχηματιστεί μία ένωση ικανή από μόνη της ικανή ν’αντιπαρατεθεί σε οποιοδήποτε αγγλοαμερικανικό και ασιατικό συνασπισμό.Η Τουρκία φυσικά θα περάσει εκεί που πάντα ανήκε.Στον ασιατικό συνασπισμό.

  11. ο δενδιας δεν ειναι χαζος θα κανει (διαβημα ) και θα παραπονεθει στους συμμοριτες εε και ηπα το ξερει το μαθημα

  12. Στελνουν και 40 τανκς στο εβρο απο την συρια φευγουν.

  Comments are closed.