05/06/2020 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | makeleio.xios@gmail.com | efimerida@makeleio.gr

  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ – Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ! (ΦΩΤΟ)

  Κοινοποίηση:
  turknaftiko

  Στα ύψη η ένταση με την Τουρκία.Σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, δίπλα ακριβώς στην ελληνική και με μικρή επικάλυψη της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, στέλνει τελικά για έρευνες το δεύτερο σεισμογραφικό σκάφος της, το Oruc Reis, η Τουρκία, καθώς με Navtex που εξέδωσε το απόγευμα αναγγέλλει έρευνες από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου σε περιοχή νοτιοανατολικά του Κας.

   

  Η Navtex και ο χάρτης:

  ΝΑVTEX 1016/19
  TURNHOS N/W : 1016/19
  MEDITERRANEAN SEA
  SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN BETWEEN 16 SEP-20 OCT 19 IN AREA BOUNDED BY;
  3559.98N 03000.00E

  3459.80N 02959.93E
  3459.85N 030 59.93 E
  3559.92N 030 59.85 E
  6 NM BERTH REQUESTED.Νωρίτερα, NAVTEX εξέδωσε νωρίς το πρωί η Τουρκία διατηρώντας το ερευνητικό σκάφος Bilim 2 στην περιοχή του Καστελόριζου για «επιστημονικές έρευνες», διατηρώντας την ένταση στην περιοχή και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για τα τουρκικά σχέδια.

  Η περιοχή του Καστελόριζου αποτελεί ένα από τους πιο κρίσιμους ενεργειακούς κόμβους στην περιοχή μας, και σημείο μεγάλου ενδιαφέροντος για την Άγκυρα, αναφορικά με την «ένωση με τη λιβυκή ΑΟΖ». Το «γκριζάρισμα» του Καστελόριζου και ανοικτά του νησιού είναι μια αναμενόμενη κίνηση, η οποία όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και με αποφασιστικότητα.

  Σύμφωνα με την νέα τουρκική αναγγελία (1015/19) το Bilim 2 θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές – κλιματολογικές έρευνες από 16-18 Σεπτεμβρίου σε μια εκτεταμένη περιοχή η οποία εκτείνεται ανατολικά και νότια του Καστελόριζου επικαλύπτοντας και πάλι μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά και των περιοχών ευθύνης της Ελλάδας και της Κύπρου για την άσκηση αρμοδιοτήτων και την έκδοση NAVTEX.

  Το τουρκικό σκάφος το οποίο λόγω «ηλικίας» και εξοπλισμού έχει περιορισμένες δυνατότητες, πραγματοποίησε κανονικά το πρόγραμμα ερευνών του από τις 13 Σεπτεμβρίου πλέοντας όλο αυτό το διάστημα ανατολικά της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου . Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι πέραν της διακριτικής παρακολούθησης των κινήσεων του τουρκικού σκάφους από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, οι αρμόδιες Αρχές δεν εξέδωσαν ακυρωτική NAVTEX καθώς στην περιοχή αυτή την αρμοδιότητα έκδοσης αναγγελιών έχει η Ελλάδα.

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. εγω ΔΕΝ φοβάμαι …
   θα ΒΓΑΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ …ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΔΗΛΩΣΗ κ θα φύγουν οι τουρκαλάδες φοβισμένοι κ @@σμένοι …

  2. Μάθετε τουρκικά στα παιδιά σας εσείς στα νησιά του Αιγαίου θα τους χρειαστούν. Όλοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι μίγμα προδοτών και πατριδοκαπηλων. Αισχος πουλημενοι. Δεν υπάρχει ένα στρατιωτικός με καρύδια να μπει μέσα στην βουλή?

  3. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε κάθε μέρα και μια υποχώρηση κάθε μέρα και μια ξεχωριστή ήττα, για να μη πω προδοσία. Αν και η λέξη έχει πάψει πλέον να προκαλεί εντύπωση, διότι έχουμε εθιστεί σε αυτό. Σαν να πρόκειται για beach party. Έτσι όλα τα δεχόμαστε. Τους υποτιθέμενους μετανάστες, όλα, διότι απλά πρέπει να φθάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι η διάλυση της Ελλάδας

  Leave a Response