ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ TΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ» – ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  Trofima10

  Πληθωρισμός, ακρίβεια, αύξηση στις τιμές ενέργειας αλλά πλέον και έλλειψη τροφίμων προκαλούν στην Δύση οι κυρώσεις που επέλεξαν να επιβάλλουν οι δυτικές χώρες ελαφρά τη καρδία στην Ρωσία που οδήγησε παράλληλα στις ρωσικές αντικυρώσεις.

  Όταν φτάνει όμως να το δηλώνουν δημόσια κορυφαία οικονομικά στελέχη πλέον φαίνεται να δείχνει ότι η κατάσταση ξεφεύγει αλλά το περίεργο είναι ότι οι ηγέτες της Δύσης επιμένουν.

  Μάλιστα εμμέσως ζήτησε η Δύση να βοηθήσει το Κίεβο να βγάλει τα σιτηρά εκτός χώρας, και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις επόμενες κινήσεις των δυτικών χωρών.

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι προειδοποίησε ότι «αποκαλυπτικές» ελλείψεις τροφίμων σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στο δρόμο, επικαλούμενος τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

  «Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανησυχία για αυτή τη χώρα, είναι μια μεγάλη ανησυχία για τον αναπτυσσόμενο κόσμο», είπε χρακτηριστικά ο διοικητής της BoE Andrew Bailey.

  Σε μια συνάντηση με βουλευτές στην Επίλεκτη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα, ο Μπέιλι εξήγησε ότι ο λαός της Βρετανίας αντιμετωπίζει ένα «πολύ μεγάλο εισοδηματικό σοκ» που θα επιδεινωθεί καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

  «Ο [κίνδυνος] για τον οποίο θα φανώ μάλλον αποκαλυπτικός, υποθέτω, είναι το φαγητό», είπε ο Μπέιλι, ισχυριζόμενος ότι μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να στείλει τα αποθέματα σιταριού και λαδιού της έξω από τη χώρα εν μέσω της σύγκρουσής της με τη Ρωσία.

  «Η Ουκρανία έχει τρόφιμα, αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει αυτή τη στιγμή. Ενώ [ο υπουργός Οικονομικών] ήταν αισιόδοξος για τη φύτευση καλλιεργιών – όπως γνωρίζετε η Ουκρανία είναι σημαντικός προμηθευτής σιταριού, σημαντικός προμηθευτής λαδιού – είπε ότι ήταν αισιόδοξος για τη φύτευση, αλλά είπε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τρόπο να το στείλουμε όπως έχουν τα πράγματα, και χειροτερεύει», είπε ο Μπέιλι.

  «Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανησυχία για αυτή τη χώρα, είναι μια μεγάλη ανησυχία για τον αναπτυσσόμενο κόσμο», πρόσθεσε. «Συγγνώμη που είμαι αποκαλυπτικός, αλλά είναι μια μεγάλη ανησυχία».

  Στη συνέχεια, ο Μπέιλι προέτρεψε για περισσότερη στρατιωτική επέμβαση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ουκρανία για να μετακινήσει τις εξαγωγές τροφίμων της εκτός χώρας.

  «Δεν είμαι καθόλου στρατιωτικός στρατηγιστής, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσει την Ουκρανία να βγάλει την τροφή της έξω θα ήταν μια τεράστια συνεισφορά».
  Αυτό έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Rockefeller Rajiv Shah προειδοποίησε ότι μια «μαζική, άμεση επισιτιστική κρίση» παγκοσμίως θα ξεκινήσει «σε περίπου έξι μήνες».

  Προτού η έλλειψη γάλακτος για μωρά φτάσει στα ύψη στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Μάρτιο ότι οι ελλείψεις τροφίμων στις ΗΠΑ «θα είναι πραγματικές».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  6 Σχόλια

  1. Ωραίο αυτό που βάζει η Ευρώπη κυρώσεις, αλλά τις πληρώνει η ίδια…

  2. Δηλαδή στην Ουκρανία που έχουν πόλεμο έχουν επάρκεια αγαθών και στη Δύση που δεν έχουν πόλεμο υπάρχει έλλειψη αγαθών; Στην τρίτη σφραγίδα της Αποκάλυψης λέει, τον οίνον και το έλαιον μη βλάψεις. Άρα η πρώτη σφραγίδα δεν είναι, όπως λέει η εκκλησία, ο Κύριος Ιησούς Χριστός αλλά ο Αντίχριστος. Μετά είναι ο θάνατος.

  3. οι κυβερνησεις που “εκλεγουμε” λεμε τωρα, τα συστηματα που ζουμε πρεπει να φυγουν χτες……. 😣

  4. ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ . ΑΙΝΤΕ ΜΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΦΡΕΝΤΟΤΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ.

  5. Μπράβο τα κατάφεραν πάλι. Βέβαια υπάρχει και το σχέδιο που τα λέει αυτά.

   1. Τα κατάφεραν γιατί δεν αντιδρά κανείς. Είναι όλοι απασχολημένοι με τον πρόβιτ, τα φόλια και τα φίμωτρα….!!!!

  Comments are closed.