ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΜΜΕ! ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ – 3 ΕΚ. ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

  Κοινοποίηση:
  ΒΒΒΒΒΒΒΒΒ

  Ο απεσταλμένος του Politico που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, Μπρούνο Μακάες μεταφέρει δραματικές εικόνες με εκατομμύρια εσωτερικούς πρόσφυγες από όλη τη χώρα να έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη , ενώ ήδη έχουν εγκαταλείψει την χώρα 3 εκατομμύρια άνθρωποι, που βρίσκονται στο Ιράν, με τους Ταλιμπάν να έχουν ανοίξει τα σύνορα ώστε να ξεφορτωθούν την εσωτερική αντιπολίτευση!

  Όπως αντιλαμβανόμαστε το πιθανότερο ταξίδι αυτών των ανθρώπων, θα είναι Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ιράν-Τουρκία-Ελλάδα, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα νέο κύμα εκατομμυρίων μεταναστών προς τη χώρας μας, τις επόμενες βδομάδες.

  Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και κανείς από την ελληνική κυβέρνηση δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί!

  Αυτή τη στιγμή οι Ταλιμπάν επελαύνουν χωρίς αντίσταση και βρίσκονται στα 80 χλμ. από την Καμπούλ!

  Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, η Ελλάδα εκτός από το να φυλάξει τα σύνορα δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Την κύρια ευθύνη την φέρουν οι ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν που αποσύρθηκαν από το Αφγανιστάν χωρίς καμία απολύτως εγγύηση και συμφωνία για την ασφάλεια των συνόρων και φυσικά η ΕΕ που δεν τους πίεσε!

  Συγκεκριμένα το άρθρο του Politico αναφέρει:
  ΚΑΜΠΟΥΛ – Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Καμπούλ αυτήν την εβδομάδα είναι ζοφερές, καθώς η συζήτηση επανέρχεται πάντα στις ίδιες ερωτήσεις: Θα πέσει η Καμπούλ; Πότε θα πέσει η Καμπούλ; Και τι γίνεται τότε; Περιμένετε την τελευταία πτήση ή μένετε, ακόμη και μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου, ελπίζοντας να πάτε με αυτοκίνητο στο Ισλαμαμπάντ ή την Τασκένδη;

  Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ένα νέο προσφυγικό κύμα φαίνεται πλέον αναπόφευκτο. Και παρόλο που οι Αφγανοί πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα σε μεγάλους αριθμούς ήδη από το 2015, αυτή τη φορά δεν θα έχουν άλλη επιλογή.

  «Όλοι όσοι γνωρίζω σχεδιάζουν να φύγουν», μου λέει ένας πρώην Αφγανός υπουργός. «Και ξέρω πολλούς ανθρώπους». Αλλά δεν είναι μόνο οι ελίτ που αισθάνονται έτσι.
  Οδηγώντας σε όλη την πόλη, μπορεί κανείς να δει εσωτερικούς πρόσφυγες να στήνουν σκηνές στα πάρκα της Καμπούλ ή να φτάνουν στην πρωτεύουσα με όλα τα υπάρχοντά τους δεμένα στις αυλακώσεις των αυτοκινήτων τους. Φεύγουν από τις πόλεις στο βορρά που μόλις έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν. Όταν φτάσει η σειρά της Καμπούλ, δεν θα έχουν πουθενά για να ξεφύγουν

  Πού θα πάνε όμως; Οι Ταλιμπάν δεν θα τους εμποδίσουν να φύγουν από τη χώρα. Τουλάχιστον αυτή είναι η πρώιμη ένδειξη από τα ιρανικά σύνορα και άλλες θέσεις όπου οι Ταλιμπανς έχουν τον έλεγχο. Μάλλον στην ομάδα αρέσει στην ιδέα της εξαφάνισης της εσωτερικής αντίθεσης ανοίγοντας τις πύλες.
  Το Πακιστάν θα έχει πιθανώς παρόμοιες απόψεις. Δεν θα υποδεχτεί τους πρόσφυγες από τον γείτονά του, καθώς οι περισσότεροι Αφγανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα θεωρούν το Πακιστάν υπεύθυνο για την τραγωδία που εκτυλίσσεται.

  Όσον αφορά το Ιράν, οι περισσότεροι λογαριασμοί που έχω δει ήδη εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των Αφγανών προσφύγων στη χώρα είναι περίπου τρία εκατομμύρια.

  Οι διπλωμάτες στην Καμπούλ μου είπαν ότι το Ιράν μπορεί να είναι πρόθυμο να κατασκευάσει καταυλισμούς προσφύγων στα ανατολικά σύνορά του. Θα χρειαζόταν όμως υποστήριξη για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη κάνει κάποια κίνηση. Πολιτικά, θα μπορούσε να είναι δύσκολο να συνεργαστεί στενά με την Τεχεράνη. Και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τους Αμερικανούς μπορεί να καταστήσουν αδύνατη την παροχή υποστήριξης στα ποσά που θα απαιτήσει το καθεστώς.
  Υπάρχει η Τουρκία, ναι, αλλά και η Τουρκία έχει φτάσει στα όρια της ικανότητας απορρόφησής της. Πάνω από τρία εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες αποκαλούν τώρα την Τουρκία το σπίτι τους και η τουρκική κοινή γνώμη είναι ανοιχτά ενάντια σε κάθε άλλη άφιξη, ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν, του οποίου ο πολιτισμός και τα έθιμα διαφέρουν σημαντικά από την Τουρκία.

  Μπορεί κανείς να δει πού οδηγεί αναπόφευκτα αυτή η κρίση. Η ταλαιπωρημένη πομπή που φεύγει από το Αφγανιστάν δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη.

  Μέχρι στιγμής, οι Βρυξέλλες δεν έχουν κάνει τίποτα για να τους σώσουν από τον εφιάλτη που εξελίσσεται στο εσωτερικό τους και συνεχίζουν να επικεντρώνονται στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Όλα όσα συμβαίνουν στην Καμπούλ θα μπορούσαν εξίσου να συμβαίνουν στο φεγγάρι.

  Από το 2015, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει μια νέα, τιτλοποιημένη προσέγγιση στα ανατολικά της σύνορα. Οι φράχτες έχουν ανέβει σχεδόν παντού και ακόμη και τα drones χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για επιτήρηση.

  Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας εντυπωσίασαν τον κόσμο ότι ήταν πρόθυμοι να κάνουν σχεδόν τα πάντα για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες. Θα λειτουργήσει όμως αυτή η προσέγγιση τους επόμενους μήνες;

  Η αλήθεια είναι ότι δεν λειτούργησε ούτε πριν. Όταν έπληξε η πανδημία, οι προσφυγικές ροές σταμάτησαν για λίγο. Αλλά ήταν μοιραίο να επιστρέψουν και με περισσότερη δύναμη.

  Ένας διπλωμάτης στην Καμπούλ μου λέει, καθώς πίνουμε τσάι στον κήπο του: «Όταν οι αριθμοί είναι αρκετά υψηλοί, τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Ούτε καν τανκς ».

  Ένας δεύτερος διπλωμάτης, με μεγάλη γνώση όλων των αριθμών και των γεγονότων που φθάνουν από τα σύνορα με το Ιράν, προσθέτει δραματικά: «Αυτό τελικά θα πάρει τον δρόμο για την Ευρώπη. Και τότε μπορεί να δούμε μια κυβέρνηση να πέφτει, και μετά μια άλλη, και μια άλλη ».

  Ίσως πρόκειται για μια δραματική άνθηση, αλλά έχει απόλυτο δίκιο σε ένα σημείο: Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η προσφυγική κρίση του 2015 θεωρήθηκε ως ένα εξαιρετικό περιστατικό, που δεν επαναλήφθηκε ποτέ. Έτσι δικαιολογήθηκαν τα γεγονότα στο ευρωπαϊκό κοινό. Ήταν μια εσφαλμένη παραδοχή, η οποία τώρα θα τεθεί σε δοκιμασία.

  Υπάρχει χρόνος για να σταματήσει η τραγωδία; Αυτό μένει να το δούμε. Αλλά για την Ευρώπη, θα ήταν μοιραίο λάθος να απορρίψουμε την παρούσα στιγμή ως πρόβλημα κάποιου άλλου. Η πτώση της Καμπούλ εγείρει ερωτήματα για τη δική της πολιτική επιβίωση.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  15 Σχόλια

  1. Τώρα, ποιον θα στείλει ο Μητσοκόλος για να τους υποδεχτεί. Πρέπει να ξεπεράσει τον Τσίπρα.

  2. Όχι παίζουμε… Βέβαια,δε θα τους φιλοξενήσει ο Κούλης ο ίδιος στο σπίτι του, αλλά εντάξει… Θα γίνουμε κι εμείς κομμάτι του πολυπολιτισμού

  3. Ο ᾽᾽παντρεμενος᾽᾽Κουλης το δήλωσε άλλωστε προχθές πως θα εξαντλήσουν την τετραετία και εμάς μαζί…..οποτε παθητικά θα γινόμαστε απλά μάρτυρες της επέλασης των λάθρο…αρκεί βέβαια στο πέρασμα μιας τέτοιας ορδής να μην έχουμε επεισόδια κλοπής ή άλλων εγκληματικών πράξεων γιατί οι άκριτες μας όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους , συνεπάγεται πως ο ΟΗΕ θα θρηνήσει θύματα…….η ΟΡΓΗ των Ελλήνων συσσωρεύεται… για να δούμε…

  4. Και φυσικά θα τους δεχτούμε και αυτούς όλους μόνο εμείς οι μαλάκες Έλληνες γιατί είμαστε ανθρωπιστές και θέλουμε και το νόμπελ μαλακίας. Ήδη έχουμε 10 εκατομμύρια λαθραίους από το 90 τι πειράζει να πάρουμε άλλα 3 εκατομμύρια. Έχουμε το νόμπελ στο τσεπάκι μας.

   1. Δεν είμαστε ανθρωπιστες. Είμαστε νεοέλληνες Προδότες και Λαθρολαγνοι – εξαιρώντας το ποσοστό όσων είμαστε Πατριώτες σε μια αμιγώς Πατριωτική ηλ. σελίδα όπως του Λεβέντη Στ. Χίου!!
    Ο εχθρός φίλτατε συναναγνωστη, βρίσκεται εκ των έσω, που σημαίνει ότι ΑΝ είμασταν Έλληνες Πατριώτες το 99% του λαού, θα είχαμε αλλάξει πολλά πράγματα σε αυτή την ταλαίπωρη Ελλάδα μας!
    Πήξαμε στις ΜΚΟ, τους αναρχικούς/καρκινώματα, ανώμαλους κρυπτοομοφυλοφιλους, λεσβίες, φεμου-νί-στριες, θυμωμένους χλιμίντζουρες και πόρνες.

  5. Θα τους φιλοξενησουν υποχρεωτικα στα σπιτια τους ,το 97%, των Ελληνων που ψηφισαν τοξο.Αυτοι οι αντιρατσιστες,οι αντιφασιστες,οι φιλελεδες της νδ,τα κουμουνια,οι βελολαμογια,οι γελοιοι του μπαρουφακη,οι προδοτες συριζαιοι.Ολοι αυτοι και θα φορεσουν και μπουρκα.Μπαγλαμαδες .

  6. ……ωστε ερχονται οι πολιτισμενοι αφγανοι σε εμας ? με την προτροπη των πεπολιτισμενων αβραμηδων και ισαακηδων της ερημου ? ρε δεν ξαναγινε…..

  7. Τσιόδρα απευθύνομαι σε εσένα γιατί ο βασιλακόπουλος τώρα τελευταία μιλάει για την …κλιματική αλλαγή(όχι για τα χαλασμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα). Διαβάζω ότι ο κούλης και εσείς με το ακαταδίωκτο ετοιμάζετε δρακόντεια μέτρα έξω από τις εκκλησίες για τον Δεκαπενταύγουστο! Θα είναι λέει όλη η αστυνομία. Αντί να βάλετε την αστυνομία στα σύνορα να μην μπουν όλοι αυτοί, θα την βάλετε έξω από τις εκκλησίες. Γιατί δεν νομίζω ότι αυτοί που θέλουν να μπουν στη χώρα είναι εμβολιασμένοι! Λέω για το εμβόλιο γιατί μόνο συτό σας νοιάζει, ποιοι από αυτούς είναι εγκληματίες δεν σας νοιάζει. Σήμερα βγάλατε ότι η Τήνος έχει μεγάλη θετικότητα στον Κοροιδοιό. Και γιατί δεν την έκλεινες και το λες παραμονές Δεκαπενταύγουστου; Αλλά, αφού πήγες και είδες την θετικότητα στην Τήνο, πήγαινε και στη ….Ριτσώνα και στις άλλες δομές λαθρομεταναστών που στοιβάζονται χιλιάδες να κάνεις τεστ να δεις και εκεί τη ….θετικότητα. Παραιτηθείτε αν σας έμεινε ίχνος αξιοπρέπειας. Το ότι δεν ξεφτιλίζεσαι και δεν βγαίνεις στα τουρκοκάναλα σαν τους άλλους ακαταδίωκτους, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις ευθύνη αφού δεν μιλάς αλλά τα λεφτά τα παίρνεις! Πόσα παίρνετε 18 μήνες τώρα θα μας πείτε; Για να λέτε για τη θετικότητα κοροιδοιού στην Τήνο και όχι τη …θετικότητα στις δομές λαθρομεταναστών;

  8. για τη διάλυση αυτής της κωλοχώρας. Αφού οι ντόποιοι γουστάρουν μαντήλα, ας αποκοπεί ένα κομμάτι δυτικότροπων και μορφωμένων και ας πάνε εκεί οι πρόσφυγες. Όπως έγινε με την Ταιβάν που είναι το ανεξαρτητοποιημένο έδαφος που απέμεινε από την εθνική κίνα μετά τη λαίλαπα του σφαγέα μαο μαο τσε τουγκ

  9. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ …
   ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ??
   ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ??
   ΑΝΑΡΩΤΙΈΜΑΙ ……….
   ΑΥΤΟΙ ΚΑΨΑΝ 110 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΉΘΗΚΕ
   ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΨΑΝ ΤΟ 15% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ
   ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ yes sir ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
   ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…

  10. Μια χαρα τοχουν αντιληφθει οι φιλανθρωπες επι χρημασι κυβερνησεις του δημοκρατικου τόξου.
   Παλι θα παρουν φραγκα με το κεφαλι τα διεθνιστακια εν ελλαδισταν!

  11. Απο πισω είναι ο Ερτογαν.
   Και οι Αμερικανοί γιατι έφυγαν και αφήσανε τον Ερτογαν να κανει την δουλειά τους.
   Τι δεν ήξεραν για το τι θα ακολουθήσει…Ρώσοι,Αμερική κτλπ τρωνε τα μουτρα τούς χρονια εκεί.
   Αλλα ξέχασα μαλλον τις μπιζνες οπιο και λαθρομετανάστες…

  12. Να πάνε στις ομοθρησκες και ομόφυλες χώρες ..δηλαδή είναι δύσκολο να το καταλάβει ο καθένας κυβερνώντας τι πρέπει να γίνει; Απλά το ξέρουν και ετοιμάζουν το τέλος της Ελλάδας αφού είναι αντινατιβιστες ….δε εμάς απομένει ,όπως πάντα άλλωστε, να τους ρίξουμε πάλι πίσω από τον Έβρο ….ακόμα και με τα όπλα αν χρειαστεί ….σε άλλη περίπτωση το μελλον των παιδιών μας και εμάς των ίδιων είναι αυταπιδεικτο ,θα καταντήσουμε μειοψηφία στην χώρα μας …που θα γίνει χώρα τους ….Οι άλλοι έχουν φράγκα και σπίτια στο εξωτερικό και θα φύγουν …μην και ήδη έτοιμαζουν την φυγή τους την ώρα που γράφω το παρών …

  Leave a Response