ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ – ΠΕΘΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

  Κοινοποίηση:
  λκηι

  Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

  Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο γιος του Ανδρέας Ψυχάρης με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιεύοντας μια εικόνα με τέσσερα κεράκια σε ένα εκκλησάκι.

  Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν Έλληνας εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ήταν πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017 και ο τελευταίος παραδοσιακός εκδότης.

  Σύμφωνα με την wikipedia, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

  Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

  Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα. Ο Σταύρος Ψυχάρης, επί τρεις δεκαετίες ισχυρός άντρας του ΔΟΛ έχασε τις θέσεις του στο οργανόγραμμα του οργανισμού, που κατείχε από το 1984 στις 8 Απριλίου 2017.

  Μέχρι τότε, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του μακαρίτη του Λαμπράκη, ανεβοκατέβαζε Κυβερνήσεις όπως ήθελε. Εκείνο το Σάββατο όμως, η εφημερίδα κυκλοφόρησε με ταυτότητα που δεν περιελάμβανε το όνομά του. Στη θέση του εκδότη αναγραφόταν η εταιρεία ΔΟΛ Α.Ε. που είχε περάσει στον έλεγχο των πιστωτριών τραπεζών, που είχαν κινήσει διαδικασίες εκκαθάρισης εν λειτουργία της εταιρείας.

  Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

  Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ήταν νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. Δάνεια εκατομμυρίων αεριτζιδικα , απλήρωτα

  2. Ψυχάρης ή αλλιώς Όπου Φυσάει ο Άνεμος (ΟΦΑ).
   Άνθρωπος όλων των καταστάσεων και όλων των κυβερνήσεων.
   Επί δικτατορίας ο υπουργός τύπου Βύρων Σταματόπουλος βάφτισε τον μεγάλο γιο του Ψυχάρη.
   Αργότερα μετά την πτώση της χούντας, ο Ανδρέας Παπανδρέου βάφτισε τον δεύτερο γιο του, τον Ανδρέα Ψυχάρη.
   Ωστόσο έγινε κουμπάρος και με τον Κόκκαλη αφού και αυτός βάφτισε μια κόρη που είχε ο Ψυχάρης από τον δεύτερο γάμο του.
   Κομμουνιστής από τα LIDL, ξάδερφος της άλλης ψευτο-μπολσεβίκας της Νίτσας Λουλέ.

  3. Εκδοτης??????? απλα επιβητορας ηταν αλλα σ’αυτην την χωρα οπως ειχε πει ο Τσαρουχης οτι δηλωσεις εισαι

  4. Δεν μπορω να πω οτι συγκινηθηκα καλη του ωρα! Κανενα αλλο σχολιο για το ποιον του ανδρος!

  5. Ξεβρώμισε ο τόπος, πείτε μας και πόσα μας έφαγε, χωράνε σε επικαθήμενο;

  Comments are closed.