ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ Ο ΕΒΡΟΣ! ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ;;

  Κοινοποίηση:
  ΓΗΜΝΗΓ

  Προσπάθεια να γλιτώσει ο Έβρος από τις ανεμογεννήτριες στις καμένες δασικές εκτάσεις και να αρχίσει αναδάσωση αμέσως, κάνουν εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις, που πριν από δύο εβδομάδες έστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

  Τον καλούν να αναστείλει, για τρία χρόνια, την αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ στις καμένες εκτάσεις και τις παρακείμενες, κρίσιμες για τα πουλιά, περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης. Η αναστολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

  Σε αυτό το διάστημα δεν ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ αν θα ληφθούν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα και έτσι η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης προτείνει να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ήταν σε δημόσια διαβούλευση έως προχθές.

  Είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα τα μέτρα που προτείνουν οι οργανώσεις, ώστε στο διάστημα της τριετούς αναστολής να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ, κέντρου ανεμογεννητριών, στην περιοχή.

  Η συνέχιση της αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ χωρίς τα στοιχεία αυτά θα δημιουργήσει περισσότερες πιέσεις σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα προστατευόμενα πουλιά και τα φυσικά οικοσυστήματα.

  Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς το υπουργείο, «οι σωρευτικές επιπτώσεις σε προστατευόμενα είδη πουλιών και σε οικοτόπους από το σύνολο των ΑΣΠΗΕ που ήδη λειτουργούν στον Έβρο και στη Ροδόπη είναι ήδη πολύ σοβαρές και οι προβλέψεις για το μέλλον, βάσει του έως τώρα σχεδιασμού, είναι δυσοίωνες, απειλώντας ακόμη και πληθυσμούς προστατευόμενων ειδών με εξαφάνιση».

  Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό οι κάτοικοι της περιοχής του δάσους Δαδιάς, ένα μέρος του οποίου κάηκε ολοσχερώς από την καταστροφική πυρκαγιά, είχαν κάνει διαδήλωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας «να μην μπει καμία ανεμογεννήτρια στην περιοχή. Θέλουμε πίσω το δάσος μας». Από την Κυβέρνηση όμως δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη βούληση για να αποσοβηθεί το “φύτεμα”.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. Έπειτα από κάποια χρόνια που θα σαπίσουν όλα και κάνεις δεν θα πάει να τα μαζέψει, όλα τα χώματα και η θαλάσσια περιοχή θα είναι μια τεράστια περιβαλοντικη καταστροφή, ψάρια, παραλίες κτλ. Χίλιες φορές λιγνίτη πάρα αυτή η καταστροφή που θα έρθει μπροστά μας. Πέφτουν πακέτα μυρίων από
   Ε. Ε. για να τα μοιραστούν τα λαμογια και όχι για βιώσιμες λύσεις και οικονομία.Αυτό που κάνουν είναι έγκλημα θα τ βρούμε σύντομα μπροστά μας με ανυπολογιστές συνέπειες.
   Αιτωλοακαρνανία :Ανεμογενητρια έχει βλάβη στο πτερύγιο και δεν λειτουργεί γιατί είναι ασύμφορη επισκευή, έκαναν φωτοβολταϊκά σε κάμπο με αρδευτικό σύστημα αφού φυσικά έκανα ξερικό τον τόπο και τοποθετήσαν φ/α για να κανουν μπιζνες, όλα για τα φράγκα.
   ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΝΌΜΟ ΤΏΡΑ αν δεν τ κάνουν οι πολιτικοί θα είναι έγκλημα περιβαλοντικο κ αυτό πρέπει να γίνει τώρα, ακομα και στην πτώχευση εταιρίας να υπάρχει υποχρέωση απεγκαταστασης έστω μέσω ασφαλιστικών εταιρειών.

  2. Τι ψηφισανε οι Εβριτες ? 90% συστημικα κομματα? Θα βρουν σιγουρα το δικιο τους .χα χα . Ερχετε κι ο Τουρκος για να ολοκληρωθει η ατζεντα. Εγω προτεινω να φυγει και το 4ο σωμα απο εκει σε ενδειξη φιλιας προς τους Τουρκους και τους Βουλγαρους. Ας παει κατα Λιτοχωρο μερια να βοηθησει σε καμια φωτια στον Ολυμπο στο μελλον. χα χα Καλη σας διασκεδαση.

  3. Είναι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα δασικά θαλάσσια … η δήθεν κλιματική αλλαγή . Οι πιο πρόστυχοι χυδαίοι ανήθικοι πολιτικοί που είχε ποτέ η Ελλάδα μας .

  4. ειναι πολλα τα λεφτα Αρη και πρεπει να φανε πολλοι

  Comments are closed.