(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) – ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΒΗΡΥΤΟΣ – ΣΤΟΥΣ 135 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5000 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ – ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΛΙΒΑΝΕΖΑ ΝΕΚΡΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

  Κοινοποίηση:
  livanos-fo

  Η λιβανική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για δύο εβδομάδες, την πόλη της Βηρυτού, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων στο λιμάνι, που προκάλεσαν άνευ προηγούμενου υλικές ζημιές, ενώ παρέδωσε τον έλεγχο της ασφάλειας της πρωτεύουσας στον στρατό.

  Η κυβέρνηση κήρυξε «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη της Βηρυτού για δύο εβδομάδες», ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπουργός Ενημέρωσης Μανάλ Αμπντέλ Σαμάντ.

  Επιπλέον, η λιβανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση των τόνων νιτρικού αμμωνίου, το οποίο προκάλεσε την πολύνεκρη έκρηξη μία ημέρα πριν.

  Απευθυνόμενη στην ανώτατη στρατιωτική εξουσία που θα είναι επιφορτισμένη με τα θέματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση «ζητά να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην αποθήκευση του αμμωνίου», από την άφιξη του φορτίου στη Βηρυτό το 2014 έως τη χθεσινή έκρηξη, επισήμανε η Σαμάντ, χωρίς να κατονομάσει τους υπεύθυνους ούτε τον αριθμό τους.

  Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100 δισεκατομμυρίων λιρών Λιβάνου για τη διαχείριση της κρίσης.

  Ο απολογισμός των νεκρών από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε χθες τη Βηρυτό αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται, είπε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar.

  «Υπάρχουν σίγουρα ακόμη (θύματα) κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

  Εν τω μεταξύ  ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης είπε ότι, σύμφωνα με τις διπλωματικές μας αρχές, μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο είναι σοβαρά, ενώ μία γυναίκα έχει χάσει τη ζωή της. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο»,

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  2 Σχόλια

  1. Μακάρι το χτύπημα αυτό να μην συνδέεται με πόλεμο πολυεθνικών τροφίμων με σκοπό τον έλεγχο της διατροφής παγκοσμίως

  Leave a Response