ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ! ΜΟΝΟ ONLINE ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ – ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ;

    Κοινοποίηση:
    13692603_h3151947

    Μόνο ταμειακές μηχανές που μπορούν να διασφαλίσουν online διασύνδεση με το Taxisnet θα υπάρξουν στην Ελλάδα, καθώς προωθείται η διαδικασία της απευθείας σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τον φορολογικό μηχανισμό.

    Ακολούθησε το makeleio.gr στο facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος

    Η απόφαση είναι οριστική και εντός του 2020 θα ξεκινήσει η διασύνδεση που θα επιτρέψει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.

    Την ίδια στιγμή θα καταχωρούν τα αρχεία με τον συνολικό τζίρο όπως αυτός προκύπτει από τη «δραστηριότητα» της ταμειακής μηχανής.

    Οι ταμειακές μηχανές

    Ήδη βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τη διασύνδεση καθώς απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει ότι το αργότερο έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί και αντικατασταθεί ταμειακές μηχανές παλιάς τεχνολογίας, δηλαδή προδιαγραφών του 2002 και 2005, οι οποίες δεν έχουν τη τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης με το Taxisnet και αποστολής δεδομένων.

    Με τη διασύνδεση τα στοιχεία έκδοσης κάθε απόδειξης και η συνολική αξία και όγκος των εκδιδόμενων αποδείξεων θα μεταδίδονται και καταχωρούνται στο Taxisnet.

    Έτσι :

    – Επιχειρήσεις που εμφανίζονται να έχουν περιορισμένη αξία έκδοσης αποδείξεων θα γίνονται ευκολότερα στόχος αιφνιδιαστικού φορολογικού ελέγχου. Οι ελεγκτές θα πηγαίνουν στην επιχείρηση και προσποιούμενοι τους πελάτες θα διαπιστώνουν αν γίνεται φοροδιαφυγή

    – Θα καταγράφονται ενδείξεις φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης του τζίρου μεταξύ ημερών που οι ελεγκτές ήταν παρόντες στην ελεγχόμενη επιχείρηση και ημερών που οι ελεγκτές δεν ήταν παρόντες. Αν διαπιστώνεται μεγάλη απόκλιση τότε η επιχείρηση θα γίνεται ευκολότερα στόχος φορολογικού ελέγχου

    – Θα καταγράφεται ηλεκτρονικά η αξία των εκδιδόμενων αποδείξεων και από αυτήν θα προκύπτει και ο ΦΠΑ εκροών κάθε επιχείρησης. Έτσι θα μπορούν να γίνονται διασταυρώσεις και αυτόματη μεταφορά δεδομένων στις σχετικές φορολογικές δηλώσεις

    – Θα μπορεί να γίνεται σύγκριση μεταξύ της αξίας των εισπράξεων μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών (POS) και της αξίας των εκδιδόμενων αποδείξεων. Η σύγκριση θα μπορεί να γίνει και ανά συναλλαγή προκειμένου να εντοπίζονται εισπράξεις για τις οποίες δεν εκδόθηκαν αποδείξεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Συμφωνώ εγώ, ναι, να χτυπήσουμε την κλεψιά, οκ. Γιατί όμως οι κληρονόμοι με τα ενοίκια να έχουν πιο χαμηλές κλίμακες από τους επιχειρηματίες; Εισόδημα δεν είναι και εκείνο; Γιατί να μην μπορώ να πληρώσω το νοίκι σε P.O.S. του κληρονόμου; Να έχουν όλοι P.O.S.. Να έχουν όλοι ίδιες κλίμακες φορολογίας, ανεξάρτητα από την πηγή του εισοδήματος. Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην εργάζονται τα απιγεύματα; Γιατί το Σάββατο να είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες; Γιατί την Κυριακή; Πολλά “γιατί”. Γιατί όλοι να μην εργάζονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες; Οικονομικές και μη. Γιατί επιδόματα σε λάθρο; Εγώ δίνω φόρο για τα ρούχα που πουλάω (και έτσι πρέπει) και οι μαύροι με ανταγωνίζονται με ελάχιστα λειτουργικά έσοδα.

    2. ΩΡΑΙΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ.
      ΑΛΛΑ!!!!!?
      ΠΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ 29 ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ 20ΕΥΡΩ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ?ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΣ?
      ΜΠΟΥΡΔΕΣ,ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
      ΠΧ:1.000.000 ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ
      ΕΠΙ 400€. ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΤΖΙΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ “ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΦΕΡΕΙ” ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ.
      ΟΡΕ ΦΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.

      1. Α μπράβο!Για τη μπίζνα γίνονται αυτά.Εκτός από τις ταμειακές είναι και οι εταιρείες με Online αποδείξεις.Να ξανα-φάνε όλοι από τη πίτα του δήθεν εκσυγχρονισμού

    3. “– Θα καταγράφονται ενδείξεις φοροδιαφυγής μέσω της σύγκρισης του τζίρου μεταξύ ημερών που οι ελεγκτές ήταν παρόντες στην ελεγχόμενη επιχείρηση και ημερών που οι ελεγκτές δεν ήταν παρόντες. Αν διαπιστώνεται μεγάλη απόκλιση τότε η επιχείρηση θα γίνεται ευκολότερα στόχος φορολογικού ελέγχου”
      ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ IRS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΩΝΙΑ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ.

      1. Τα πουστρονια οι βουλευταδεςσου που βρίσκουν να μας πεις!! Και άσε την κριτική σου κατά των επιχειρηματιων

      2. Για ποιούς επιχειρηματίες μιλάς,όλα αυτά κάνουν ζημιά στα μικρά Ελληνικά μαγαζιά.Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πρώτοι στο τουρκοπάζαρο και λένε μην κόψεις απόδειξη.Όταν κλείσουν όλα τα Ελληνικά μαγαζιά να δω ρε κηφήνες του δημοσίου που θα βρεθούν λεφτά να πάρετε τον τεμπέλικο μισθουλάκο σας.Θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ τεμπελόσκυλα

    4. Δε πιστευω με αυτον το τροπο να καταπολεμουν τη φοροδιαφυγη για να εξοικονομησουν τα επιδοματα των λαθρο.

    5. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ………ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ!!

    Comments are closed.