ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΚΙΡ ΚΑΤΑ ΣΑΛΒΙΝΙ – ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΣ, ΒΟΥΔΙΣΤΗΣ, Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ – ΜΑΛΛΟΝ ΓΛΥΚΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΘΡΑΙΕΣ “ΚΟΜΠΟΣΤΕΣ”

    Κοινοποίηση:
    lapetouza-gere

    Ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Ματέο Σαλβίνι, που κατηγορείται για παρεμπόδιση διάσωσης μεταναστών, ενδέχεται να καταθέσει ο Ρίτσαρντ Γκιρ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών. Φαίνεται ότι ο παλιάτσος του Χόλιγουντ “γλυκαίνεται” με τους μετανάστες και θέλει να τους προσέχει σαν τα μάτια του.

    Πρόκειται για μια υπόθεση που είναι γνωστή ως «Open Arms», από την ονομασία της ΜΚΟ ιδιοκτησία της οποίας ήταν το σκάφος διάσωσης.

    Ο ακροδεξιός Σαλβίνι κατηγορείται για παράλειψη καθήκοντος και απαγωγή 147 προσφύγων και μεταναστών, επειδή το 2019 εμπόδισε την αποβίβασή τους από το σκάφος διάσωσης της ΜΚΟ, στο πλαίσιο της πολιτικής κλειστών συνόρων που ακολουθούσε.

    Οι 147 επιβάτες του πλοίου είχαν διασωθεί στη Μεσόγειο.
    Στη διάρκεια της κράτησης των προσφύγων και των μεταναστών εντός του πλοίου, που διήρκεσε 19 ημέρες, ορισμένοι άνθρωποι πήδηξαν στη θάλασσα από την απελπισία τους.

    Ο Γκιρ, που εκείνη την εποχή έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Τοσκάνη, ενημερώθηκε για το περιστατικό και επικοινώνησε με τη ΜΚΟ.

    Από εκεί, ταξίδεψε προς τη Σικελία για να ενώσει τις δυνάμεις του με τη φιλανθρωπική οργάνωση και να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών στους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

    Ο 72χρονος ηθοποιός αργότερα παρακολούθησε συνέδριο στη Λαμπεντούζα και παρότρυνε τους πολίτες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος να στηρίξουν τη ΜΚΟ και τους ανθρώπους που διέσωσε.

    «Όσοι βρίσκονταν στο πλοίο θα είχαν σκοτωθεί», ανέφερε ο Γκιρ στο βίντεο.

    «Είχα έρθει ξανά στη Λαμπεντούζα, πριν από δυο ή τρία χρόνια, για να επισκεφθώ ένα camp μεταναστών, επομένως ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι», είχε προσθέσει.

    «Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν βιώσει απαίσιες καταστάσεις. Έχουν υποφέρει πολύ. Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά πρόκειται για πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια».

    Μετά από 19 ημέρες, όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπόρεσαν επιτέλους να αποβιβαστούν στη Λαμπεντούζα.

    Ο ίδιος ο Σαλβίνι υποστηρίζει ότι έκανε απλώς τη δουλειά του όταν αρνήθηκε την είσοδο του πλοίου στη χώρα.

    «Με παραπέμπουν σε δίκη επειδή υπερασπίστηκα την παρτίδα μου;», αναρωτήθηκε «Θα πάω με το κεφάλι ψηλά», είχε δηλώσειπαλιότερα στα ΜΜΕ.
    Την περασμένη εβδομάδα, οι συνήγοροι της Open Arms κατέθεσαν λίστα με μάρτυρες που ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν εναντίον του Σαλβίνι, μεταξύ των οποίων και ο Γκιρ.

    Η οργάνωση επιβεβαίωσε ότι ο Γκιρ προτίθεται να καταθέσει σε περίπτωση που ο δικαστής του το επιτρέψει.

    Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου.

    «Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο», είπε ο ακροδεξιός πρώην υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.
    «Τον ξέρω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι είδους μαθήματα θέλει να μου δώσει», συμπλήρωσε, αλλά υποσχέθηκε να ζητήσει ένα αυτόγραφο του Γκιρ, για τη μητέρα του.

    Ο Σαλβίνι έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πως η μεταναστευτική πολιτική δεν ήταν μόνο δική του απόφαση, αλλά συμφωνούσε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

    Πέρυσι, η Γερουσία ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Σαλβίνι, ανοίγοντας τον δρόμο για να καθίσει στο εδώλιο. Η δίκη ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου στο Παλέρμο, αλλά αμέσως αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Άλλος ένας Σεργιανόπουλος που έχει ορέξεις εκ των όπισθεν.
      ΟΥΣΤ μωρή λούγκρα.

    2. Στοιχημα οτι στη γειτονια του ασπρομαλλη δεν τολμανε καν να πλησιασουν! Αλλα επειδη εχει μεγαλη καρδια θελει να τους φορτωσει στη δικη μας. Οσο για τον Σαλβινι, Ηγετης!!!

    3. ολοι τους ειναι λατρεις των λαθρομεταναστων αλλα να μην ειναι γυρω τους η στην αυλη τους αλλα στους αλλους και εγω τους θελω αλλα στην πατριδα τους να ειναι οχι στην δικη μου εμεις δεν πηγαμε να καταλαβουμε την χωρα τους αυτα τα κανουν οι αμερικανοι

    4. Σαλβίνι= ένας μισάνθρωπος φασίστας.

    5. Ο εκ δεξιών του Ρίτσαρντ, τί κοιτάει με τόσο λάγνο ύφος??

      1. Ότι κοιτάω καί εγώ κάθε μέρα.

    6. Ο ένας λαθρο τον “μυρίστηκε” και κοιτάει την σουφρα του την ώρα που ο ίδιος χαμόγελα γεμάτος ευχαρίστηση για τα επακόλουθα.

    7. Και γιατι περικαλω δεν μαζευει καμμια δεκαρια να τους παρει στη βιλα του αφου κοπτεται τοσο πολυ για τους προσφυγες?
      Υπερασπιστες του κωλου και του pride

    8. Τέτοια μαϊμούδια είναι οι αμερικανοί. Με τέτοιους η Ελλάδα κάνει τάτσι μίτσι κότσι. Να συνεχίσει έτσι, καλά είναι 😀

    9. Σπίτι σού πάρτους Ρίτσαρντ.Σπίτι σού.

    10. Έτσι του είχε πει ο σαλβίνι και τον ξεφτίλησε τον νεοταξίτη. Στην ελλάδα στα σπίτια του τους πήρε ο παπαδημούλης αλλά έπαιρνε τα λεφτά από τις μκο! Σιγά μην τα νοίκιαζε σε κανένα πακιστανό να φάει φέσι με το νοίκι όπως γίνεται στο κέντρο της αθήνας! Με τη μκο έχει σίγουρο το νοίκι του!

    11. Δεν είναι ο μόνος, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ ακολουθούν την ίδια κατευθυνόμενη γραμμή για το συγκεκριμένο θέμα όπως η Τζολί που είχε έρθει και Ελλάδα επί Τσίπρα και άλλοι πολλοί, δεν τους κάνουν τυχαία πλούσιους διάσημους αστέρες κρύβονται πολλά από πίσω

    12. Όχι απλά ένας παλιάτσος, σαιεντολόγος, αλλά μια ΚΡΥΦΟΠΟΥΣΤΑΡΑ, ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΝΤΠ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ.

    13. Κοιτάξτε χαρά που τον περικύκλωσαν οι αραπαδες…

    Comments are closed.