ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;; ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ… ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ SELF TESTS – «ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ» [ΒΙΝΤΕΟ]

  Κοινοποίηση:
  self test sxoleia

  Τα τεστ -και μάλιστα τα αρνητικά τεστ- έχουν κριθεί ως υποχρεωτικά για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο! Όμως στον Μαγνησία γονείς μαθητών έχουν λάβει ακόμα και την νομική οδό για να μην το επιτρέψουν.

  Το έγγραφο δικηγόρου που προσκόμισε σε σχολείο γονέας, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ζητώντας την εξαίρεση του παιδιού του από οποιαδήποτε διαδικασία διάγνωσης, δεν είναι η μοναδική περίπτωση κηδεμόνα στη Μαγνησία που αρνείται ακόμη και το τεστ. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια πρακτική έχουν καταφύγει και άλλοι γονείς.

  Γενικά και επαγγελματικά λύκεια δέχονται τηλέφωνα από γονείς που δηλώνουν την αντίθεσή τους να υποβληθεί το παιδί τους σε τεστ για τον κορωνοϊό και αναζητούν απαντήσεις πώς μπορούν να εξαιρεθούν από τη διαδικασία. Τηλεφωνήματα γονέων –αρνητών των τεστ δεχόταν χθες ακόμη και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Υπήρχε μάλιστα και αίτημα γονέα να ενημερωθεί για τις υπολειπόμενες απουσίες που δικαιούται το παιδί του, προκειμένου να μην το στείλει καθόλου στο σχολείο!

  «Γνωρίζουμε ότι η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο θα γίνεται υποχρεωτικά μόνο εφόσον μαθητής και εκπαιδευτικός έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχει βγει αρνητικό. Περαιτέρω οδηγίες δεν έχουμε», σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, κληθείς να απαντήσει τι θα πρέπει να κάνει ένας διευθυντής όταν κληθεί να διαχειριστεί γονέα που δεν θέλει το παιδί του να υποβληθεί σε self-test.

  Δημοσιεύτηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα self tests η διενέργεια των οποίων θα αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ γονιών και μαθητών.

  Πιο αναλυτικά:

  α) Οι γονείς/κηδεμόνες και οι ενήλικες μαθητές/τριες επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και αφού αυθεντικοποιηθούν, επιλέγουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID- 19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

  Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
  Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια μεταβαίνουν εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.
  Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή και μέχρι την ολοκλήρωση της κλινικής εκτίμησης και της αξιολόγησης των ευρημάτων, οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες του Πρωτοκόλλου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

  Γνωρίζουν κάτι περισσότερο τα Μ.Μ.Ε;

  Σε γνωστό κανάλι ωστόσο,το πήγαν…πολλά βήματα παραπέρα, καθώς σε δελτίο ειδήσεων για τα θετικά κρούσματα σε μαθητές αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

  «Σε κάθε περίπτωση, απομονώνονται και απομακρύνονται από τους οικείους τους για αποφυγή του κινδύνου διασποράς όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

  Με τέτοια αποστροφές του λόγου σε δελτία ειδήσεων μήπως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη προδιαγεγραμμένη αποτυχία του μέτρου της αυτοεξέτασης και στη μετάβαση μας στο επόμενο στάδιο…υποχρεωτικότητας;

  Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. αν το ανεχτούμε ΚΑΙ αυτό, ειμαστε άξιοι της τύχης μας
   αλλα σίγουρα ανάξιοι ως γονείς

  2. Ποιος μπορει να εγγυηθει οτι ο γονιος θα βαζει σωστα το ματσουκι στη μυτη του παιδιου του και δεν θα δημιουργηθει προβλημα; Βεβαια για τους πολιτικαντηδες και τα φερεφωνα τους οι μιζες να πεφτουν και ολα καλα. Στειλτε ολοι εξωδικα, αρνηθειτε τη νεα ταξη πραγματων και τα φερεφωνα της λεσχης μπιλντεμπεργκ. Προστατεψτε τα παιδια.

  3. ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ! Κανεις γονεας δεν θαπρεπε να δεχτει αυτα τα κωλοτεστ για τα παιδια του. Να τα κανετε στους εαυτους σας, ολη μερα να χωνετε ματσουκια τσι μυτες σας, πολιτοκαντηδες κοπριτες. Ολοι οι γονεις να πανε με εξωδικα εναντιον των λυκειαρχων, ή να μη τα στειλουν καθολου· σαμπως και τι θα μαθουν σ’ενα μηνα; ΑΙΣΧΟΣ, πού καταντησε η ερμη Ελλαδα…

  Comments are closed.