ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ!!! ΑΦΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ

  Κοινοποίηση:
  ikj

  Αφού ξέκαναν ό,τι απέμεινε, έρχεται η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας, έπειτα από το πολύμηνο lockdown.

  Πρώτη ημερομηνία ορόσημο για το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού, ήταν η Δευτέρα του Πάσχα, όταν και επαναλειτούργησε η εστίαση και τα καφέ, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι εργαζόμενοι του κλάδου επέστρεψαν στην εργασία τους και οι πολίτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να απολαύσουν το φαγητό τους ή τον καφέ και το ποτό τους, ξανά στα μαγαζιά έπειτα από έξι μήνες.

  Δύο είναι οι βασικές ημερομηνίες στο σχέδιο “επιστροφή στην κανονικότητα” που ακολουθούν: η 10η Μαΐου με το άνοιγμα των σχολείων και η 15η Μαΐου με την επανεκκίνηση του τουρισμού και των υπερτοπικών μετακινήσεων. Ωστόσο, μέχρι τότε, κι άλλες δραστηριότητες πρόκειται να επανεκκινήσουν, δίνοντας “ανάσες” σε κοινωνία και οικονομία, με σύμμαχο τον καλό καιρό, την επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και τη δυνατότητα που δίνουν τα self test για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων, βάζοντας φρένο στη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

  Σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεδρίασε η επιτροπή των επιδημιολόγων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει και η ολομέλεια της επιτροπής, όπου δεν αποκλείεται να τεθούν στο “τραπέζι” και άλλες “ήπιες” παρεμβάσεις περαιτέρω χαλάρωσης ορισμένων μέτρων. Στο “μενού” των ειδικών ενδεχομένως να βρεθεί το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και συγκεκριμένα εάν αυτή θα μπορούσε να αρχίζει στις 24.00 αντί στις 23.00 που είναι τώρα (έως τις 5.00 π.μ.). Πρόκειται για ένα αίτημα που τέθηκε και από επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και θέμα το οποίο προέκυψε στην ατζέντα συζητήσεων των ειδικών λόγω και των φαινομένων “συνωστισμού” νέων στις πλατείες, αμέσως μόλις κλείνουν καφέ και εστιατόρια. Ακόμη ένα ζήτημα που ίσως συζητηθεί είναι κι εκείνο της κατάργησης του click in shop στο λιανεμπόριο και η επίσκεψη στα καταστήματα με μήνυμα στο 13032 το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών και θα αποστέλλεται μία φορά μέσα στην ημέρα. “Γρίφος” αποτελεί το θέμα των γυμναστηρίων και το εάν και πότε αυτά θα επαναλειτουργήσουν.

  Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα κατάργησης των sms, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είπε ότι από τις 15 Μαΐου και μετά “θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί”. Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

  Άρση μέτρων από το Σάββατο – Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

  Την επανεκκίνηση σειράς δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και των οργανωμένων παραλιών, των διοικητικών δικαστηρίων, των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Τετάρτης. Η αρχή γίνεται ήδη, από το Σάββατο 8 Μαΐου, έπειτα από το “πράσινο φως” που άναψε η επιτροπή των ειδικών.

  Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και απόφαση της κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  · Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

  · Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

  · Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

  · Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

  · Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

  Η ΓΓΠΠ επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

  Σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και Δημοτικών – Τι θα ισχύει για τα self test

  Επιστροφή στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου για τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων σε ολόκληρη τη χώρα. Η επιστροφή στις αίθουσες θα γίνει με τη διενέργεια self test, η προμήθεια των οποίων αρχίζει από σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου από τα φαρμακεία. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα σχολεία, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα των σχολείων. Επισημαίνεται ότι κανονικά από 10/5 θα λειτουργήσουν και τα ολοήμερα σχολεία, καθώς και όλων των τύπων τα Λύκεια.

  Έχουν ήδη σταλεί αναλυτικές οδηγίες, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία είναι απαραίτητα για την ορθολογική διαχείριση της ύλης των τάξεων αυτών κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά καθώς και την επόμενη. Περαιτέρω, οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας έχουν λάβει κατευθυντήριες γραμμές για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών/μαθητριών στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία, που εκπονήθηκαν από επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, οδηγίες για τη διαπίστωση του βαθμού αφομοίωσης της ύλης από την πλευρά των μαθητών/μαθητριών, καθώς και προτάσεις και κατευθύνσεις για την εκπαιδευτική λειτουργία.

  Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

  Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

  Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορονοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς, μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.

  Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

  Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων και ήδη έχει βοηθήσει στον εντοπισμό σημαντικού αριθμού ασυμπτωματικών, ως επί το πλείστον, ασθενών, επομένως και στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. Τα βήματα είναι τα εξής:

  Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

  Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-test στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

  Αν το self-test είναι αρνητικό:

  Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

  Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

  Αν το self-test είναι θετικό:

  Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

  Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου – Πότε θα επανεξεταστεί το θέμα

  Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου δεν θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μαζί με τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Γυμνάσια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, “δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου”. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι “η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα”.

  Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται ότι οι βρεφονηπιακοί παραμένουν κλειστοί, επειδή, εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test), που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών. Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες.

  Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι “δεν τίθεται ζήτημα επαναλειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών”. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “η επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας”. Το ΥΠΕΣ καταλήγει με την επισήμανση ότι “για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη πρόκειται να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση τον κατάλληλο χρόνο”.

  Δικαστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν από τις 10 Μαΐου

  Τη διεύρυνση της λειτουργίας των δικαστηρίων από τη Δευτέρα 10 Μαΐου ενέκρινε σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά του COVID-19, έπειτα από σχετική πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.

  Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, από την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 προβλέπεται επιπλέον:

  • Η εκδίκαση όλων των υποθέσεων ενώπιον του Αρείου Πάγου και των Πολιτικών Εφετείων

  • Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων όλων των υποθέσεων του Ν. 2915/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4055/2012

  • Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων των υποθέσεων ειδικών διαδικασιών και εφέσεων κατ’ ερήμην αποφάσεων

  • Η εκδίκαση με εξέταση μαρτύρων των υποθέσεων εκουσίας δικαιοδοσίας

  Αναφορικά με τα ποινικά δικαστήρια, θα εκδικάζονται

  • τα κακουργήματα για τους προσωρινά κρατούμενους (ανεξάρτητα από τον χρόνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης)

  • τα πλημμελήματα για τα οποία κατά περίπτωση συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι την 31.12.2022 και τα κακουργήματα που παραγράφονται μέχρι και 31.12.2023

  • οι εφέσεις κατά αποφάσεων, με κατηγορουμένους, οι οποίοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας

  • οι υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση.

  Για το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία τους, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες δηλώσεις από τους διαδίκους ότι επιθυμούν να διεξαχθεί η δίκη.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  11 Σχόλια

  1. Χάααααντρεεεεεες… εδώ οι καλές οι χάντρεεεεες …. και καθρεφτάκια έχωωωωωω ….

  2. τον οκτωβριο θα μας παρουσιασουν το τεταρτο κυμα και φτου παλι μεσα και ξαναμανα τα ιδια αν δεν παρουμε καραμπινες οπως εκανε ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ δυναμικη απαντηση θελουν οι προδοτες αυτης της χωρας τωρα οτι κανουν υποχωρησεις δεν λεει τιποτα αυτο το κανουν για τα προβατα και για τους τουριστας εγω προσωπικα χεστηκα αν θα ερθουν τουριστες η οχι αλλοι οικονομανε γερα και κλεβουνε τον τουρισμο

  3. Συμφωνα με δηλωσεις του υπουργου Κικιλια 170.000 ανθρωποι της ηλικιακης ομαδας 45-49 εκλεισαν ραντεβου για εμβολιασμο. Ο πληθυσμός της συγκεκριμενης ηλικιακης ομαδας ειναι 800.000 συμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και τον υπολογισμο της για το 2020 αλλα και την απογραφη του 2011. Με ενα προχειρο υπολογισμο πρόκειται για ενα ποσοστο 20%. Αρα για ποιο λογο επιμενουν να παρουσιαζουν αυτον τον αριθμο ως επιτυχια? Και γιατι δεν αναφερουν το ποσοστο συμμετοχης του πληθυσμού της συγκεκριμένης ηλικιακης ομαδας αλλα αναφερονται σε νουμερα και οχι σε ποσοστα? Γιατι επιμενουν και παραπλανουν τον κοσμο ? Θεωρουν το ποσοστο 20% ως επιτυχια ?

  4. Παιδιά αφού δεν μπορούμε να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε, ας κάνει ο καθένας την δική του άμυνα. Εγώ σε κλειστούς χώρους φοράω μάσκα, στο δρόμο ποτέ. Έχω κτήμα και προσπαθώ τις περισσότερες ώρες να είμαι εκεί. Εμβόλιο ποτέ. Ήδη ετοιμάζομαι για όλα αυτά που έρχονται. Διακοπή Ιντερνετ, πτώση τηλεφωνίας, ίσως κλείσιμο τραπεζών, άμυνα απέναντι σε μόλυνση του νερού ( χτύπησα γεώτρηση μέσα στην αυλή του σπιτιού μου στην πόλη που ζώ, με ειδικό μηχάνημα, και με πολύ προσοχή απέναντι στους γείτονες). Έβαλα πτυσσόμενη κεραία VGF και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, και στο εξοχικό. Από τροφές πήρα μόνο λάδι, μέλι. Τα υπόλοιπα τα έχω στο κτήμα ( 2κατσικες, κότες, περιστέρια). Και σαφέστατα γύρω στα 800 ευρώ φάρμακα που είναι απαραίτητα, για όλη την οικογένεια. (Αυτά τα πλήρωσα σε φίλο μου φαρμακοποιό και θα μου τα δώσει μόλις γίνει το μπάμ. Για να μην λήξουν κιόλας). Φίλοι μου καλοί σε πρώτη φάση θα αμυνθώ με όλα αυτά. Σε δεύτερη φάση όταν θα απαγορευθούν τα οικόσιτα και θα εφαρμοσθεί ο codex alimentarius θα δώ τι θα κάνω. Πάντως η πρώτη φάση θα κρατήσει κάποια χρόνια…… Με όλα αυτά θα βοηθήσω και τους γείτονές μου. Όλα αυτά μου κόστισαν γύρω στο δεκαχίλιαρο. Δόξα τω Θεώ που με βοήθησε ο ξάδελφός μου που είναι στα καράβια και που μου τά έδωσε χωρίς την υποχρέωση να του τα επιστρέψω.
   Υ.Γ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ. ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΕΣ………Δυό μήνες πάω στα νταμάρια με φίλο μου παλιό πεζοναύτη και μου δείχνει την χρήση τους. Και είναι πανέξυπνος. Πρώτα με προετοιμάζει ψυχολογικά για το τι κρατάω στα χέρια μου και μετά πότε και πώς χρησιμοποιώ το όπλο. Πολύ γουστάρω……. Αλλά βέβαια είμαι σε επαρχιακή πόλη. Αν ήμουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αυτά δεν γίνονται.

  5. Μονο για να κανουμε τα γκαρσονια στους μπατηροτουριστες, απο σεπτεμβριο φονικες μεταλλαξεις και μεσα! Δεν θα το τελειωσουν, ειναι πολλοι αυτοι που τους πιστευουν…

  6. Το είπε ο Κυριάκος.. Θα κάνουμε καλοκαιράκι και μετά από τέλος Οκτωβρίου μέσα πάλι!

  7. Κατά το 15 Αύγουστο θα πάμε ξανά για τρέλες στις Σεϋχέλλες. Στις Σεϋχέλλες μόλις εμβολιάστηκαν όλοι έκαναν ολικό lock down.
   Κρίμα κι ήθελα να πάω διακοπές μετά τον εμβολιασμό μου με Astra Zeneca…

  8. δεν υπαρχει πουθενα τεκμηριωμενη επιστημονικη ερευνα οτι ο ασυμπτωματικος κολλαει αλλους ανθρωπους ειναι τεραστια απατη ψεμα που την στηριζουν πουλημενοι τσατσοι του συστηματος για να στηριξουν τα βρωμικα σχεδια τους ειναι παραννοια αυτο που ζουμε πρεπει να τελειωσει συντομα .

  9. Μετά τις 15 Οκτωβρίου θα επιστρέψει ο δολοφονικός ιός ή μου φαίνεται…;;;;; μπεεεεεεεεεε!!!!! Τρέξτε να εμβολιαστείτε για να σωθείτε! μπεεεεεεεεεεε!!!!!

  Leave a Response