ΠΤΩΧΟΣ – ΠΑΤΣΗΣ! ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ – ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ – ΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ

  Κοινοποίηση:
  patsis-ptochos

  Σάλος έχει γίνει με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Μακελειό για τις συνεργασίες του Δημήτρη Πτωχού με τον Πάτση.

  Δείτε πώς παρουσίασε το αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ το press-gr.com.

  Μία επιχειρηματική δραστηριότητα με πολύ… ενδιαφέρον αποκαλύπτεται ότι είχε μέχρι πρόσφατα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της Ν.Δ., Δημήτρης Πτωχός.

  Ο γαλάζιος εκλεκτός ήταν μέχρι τις 27 του περασμένου Ιουλίου, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, μέτοχος στην εταιρεία PEOPLE TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD.

  Δείτε παρακάτω το Confirmation Statement του Company House, με ημερομηνία 23/11/2022, στο οποίο ο DIMITRIOS PTOCHOS εμφανίζεται να κατέχει 4.400.000 κοινές μετοχές της εταιρίας.

  ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

  ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ1

  Ακριβώς πάνω από το όνομα του κ. Πτωχού, μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ των μετόχων της PEOPLE TECHNOLOGY SOLUTIONS LTD μία ελληνική εταιρεία, την LYKTOS, η οποία εμφανίζεται να κατέχει 2.000.000 προνομιούχες μετοχές.

  Στην LYKTOS PARTICIPATIONS Α.Ε. όμως, βασικός μέτοχος είναι ο… γνωστός Ανδρέας Πάτσης, η συμμετοχή του οποίου αναφέρεται στο Πόθεν Έσχες (Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης) που έχει καταθέσει ως βουλευτής:

  ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ2

  Θυμίζουμε ότι, ο Ανδρέας Πάτσης είχε εκλεγεί βουλευτής Γρεβενών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας το 2019, ωστόσο διεγράφη από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2022 επειδή συμμετείχε σε εξωχώρια εταιρεία (offshore) καθώς και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών.

  Κάποιος καλοπροαίρετος θα αναρωτηθεί, είναι αδίκημα το συνεταιριλίκι με τον Ανδρέα Πάτση; Ενδεχόμενα όχι, ωστόσο γιατί ο κύριος Πτωχός μεταβίβασε το μετοχικό μερίδιο που είχε στην ως άνω εταιρεία στις 26/07/2023, λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του; Τι φοβήθηκε και μεταβίβασε τις μετοχές; Από ποια δραστηριότητα θέλησε να απομακρυνθεί; Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

  ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ3 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ4

  ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ5

  Δύο κρίσιμα ερωτήματα:
  1) Μπορεί ένας άνθρωπος με μία τέτοια επιχειρηματική δραστηριότητα να γίνει και πολιτικός; Μπορεί να επιβληθεί με ένα κομματικό χρίσμα ως περιφερειάρχης και να τον εμπιστευτεί ο λαός ότι θα διαχειριστεί με διαφάνεια τα δισεκατομμύρια που αντιστοιχούν στην Πελοπόννησο από το Ταμείο Ανάκαμψης; Άλλωστε, ο ίδιος ο Βορίδης στην Σπάρτη ομολόγησε ότι έψαχναν «άνθρωπο να κατευθύνει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης σε συμφωνία με την κυβέρνηση»!

  2) Ο κ. Πτωχός είχε και άλλη εταιρία στο Λονδίνο (την PEOPLE LONDON), που είχε συνεργασία με την εγχώρια PEOPLE ΙΚΕ. Έχει άλλες εταιρείες ο κ. Πτωχός, στις οποίες να είναι ο ίδιος μέτοχος ή εταιρίες στις οποίες συμμετέχει και με τι δραστηριοποιούνται αυτές; Υπάρχουν συναλλαγές ανάμεσα στις εταιρείες Λονδίνου και την ελληνική εταιρεία του κ. Πτωχού;

  Άλλωστε ο κ. Πτωχός δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του στον πολυτελή βίο, παντρεύτηκε στο Costa Navarino με ένα πάρτι που άφησε εποχή, του αρέσουν τα πούρα και η πλούσια ζωή…

  Παύλος Πολάκης κατά Πτωχού μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας μας

  Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Π. Πολάκης επιτίθεται κατά του κ. Πτωχού, υποστηρίζοντας ότι είχε συνεταιριστεί σε επιχειρηματικό επίπεδο με τον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ το 2019, Ανδρέα Πάτση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάτσης, είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Οκτώβριο του 2022, επειδή συμμετείχε σε εξωχώρια εταιρεία (offshore) καθώς και σε εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών.

  Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται σχετική ανάρτηση που έγινε για το θέμα αυτό σε ιστοσελίδα.

  Η ανάρτηση του Π. Πολάκη

  «Συνέταιρος με τον ΠΑΤΣΗ,το κοράκι των εισπρακτικων της ΝΔ ο κύριος ΠΤΩΧΟΣ ,υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου της ΝΔ! Έδωσε τις μετοχές του στην εταιρεία που ήταν συνέταιροι λίγες μέρες πριν την ανακοινωση της υποψηφιότητας του ….ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ;;; ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ !!!».

  Δημήτρης Αποστολάκος: O κ. Πτωχός δεν διαθέτει εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα της Πελοποννήσου

  Ο υποψήφιος Περιφεριακός Σύμβουλος Λακωνίας Δημήτρης Αποστολάκος, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρακάκη στο τηλεοπτικό studio της APELA.GR στη Σπάρτη. Ο κ. Αποστολάκος συμμετέχει στο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος», με επικεφαλής τον Πέτρο Τατούλη.

  Ο κ. Αποστολάκος διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας ως Δήμαρχος, Πρόεδρος Δ.Σ., Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος, στο Δήμο Μυστρά και στο Δήμο Σπάρτης.

  Στις εκλογές που έρχονται την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο κ. Αποστολάκος αποφάσισε να αποσυρθεί από την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, με δύο κύριους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση:
  • Ήθελε να παραχωρήσει χώρο στους νεότερους για να αναλάβουν τα κοινά στο Δήμο και
  • Αποφάσισε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το άλμα στην δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

  Τώρα είναι η στιγμή, όλη αυτή η πολύτιμη εμπειρία του, αποκτηθείσα σε 25 χρόνια, να αξιοποιηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μάλιστα όπως επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρώ ότι δεν είναι εκεί που της αξίζει να είναι, εν σύγκριση με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας μας. Και ειδικά η Π.Ε. Λακωνίας, πρέπει επιτέλους να γίνει ίση με τις άλλες Π.Ε., πρέπει να την στηρίξουμε, πρέπει να την κάνουμε ισχυρή και αυτό θα γίνει με τον Πέτρο Τατούλη».

  Ο κ. Αποστολάκος, μίλησε ακόμα για το πρόγραμμα της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», το οποίο έχει κοστολογηθεί όπως είπε, και κάνει αναφορά στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους κατοίκους των χωριών, τον τουρισμό, τη «μυθική Πελοπόννησο» και άλλα σοβαρά θέματα.

  Σχετικά με το χρίσμα της Ν.Δ. που δόθηκε στον Δημήτρη Πτωχό, ο κ. Αποστολάκος τόνισε την ανάγκη για μία ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν θέλουμε να μας τρενάρει η εκάστοτε κομματική εξουσία, τότε δε μιλάμε για αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη! Ας γυρίσουμε 25 – 30 χρόνια πίσω, που η κάθε κυβέρνηση όριζε τον Περιφερειάρχη ή τον Νομάρχη για να τελειώνουμε και να μην οδηγούμε τον κόσμο σε εκλογές και να λέμε αυτοδιοικητικές εκλογές».

  Παράλληλα, διατύπωσε κριτικές, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πτωχός δεν διαθέτει εμπειρία στα αυτοδιοικητικά θέματα της Πελοποννήσου.

  Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video

  Δείτε πως σχολιάζουν το εξώφυλλο της εφημερίδας μας τα Αττικά Νέα

  Δείτε το σημερινό εξώφυλλο

  exofyllo3-10

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  9 Σχόλια

  1. Κε Χίο βγάλε στη σέντρα και το άλλο μεταπολιτευτικόκαι μιά ζωή κρατικοδίαιτο μπουμπούκι που είναι υποψήφιος περιφεριάρχης Πελοποννήσου γιατί ποτέ δεν άσκησε το επάγγεμά του αλλά βιοπορίστηκε από τη πολιτική αλλάζοντας χίλια κομματα(ξεκίνησε από το ΕΚΚΕ). Αυτό το πολιτικό ρεμάλι που ρίχνει πολύ χρήμα για προεκλογική καμπάνια(αφού έχει τσεπώσει πολύ δημόσιο χρήμα) και επανέρχεται στη πολιτκή ενω έπρεπε όλη αυτή η μεταπολιτευτική γενιά να παει για απόσυρση.ΜΗ ΧΑΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

  2. Στο μετοχολόγιο φαίνεται η εταιρία Lyktos, ψάξτε το λίγο…
   Είναι η γνωστή εταιρία συμμετοχών Σάλλα???

  3. από το έγγραφο προκύπτει ότι μεταβίβασε τις μετοχές στα παιδιά του, για να μοιράσει σανό, στα γίδια

  4. Κύριε Δημοσιογράφε (με κεφαλαία Κ και Δ) Στέφανε Χίο, θερμά συγχαρητήρια, για τα έγγραφα που αποκάλυψες.
   Χίλια Μπράβο.
   Αν οι τηλεδημοσιογράφοι έκαναν τα μισά από όσα αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, δεν θα υπήρχε ως Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης σήμερα.
   Να είσαι καλά και να τους ξεσκεπάζεις. Και πάλι Μπράβο σου.

  5. “Επιχειρηματιας” ειν ο ανθρωπος! Αλλωστε η…φτωχεια θελει καλοπεραση γι αυτο κι η…λαμογια! Κοινως βρωμα και δυσωδια! Εισπρακτορας της εξουσιας να μην παρει το κατι τις του? ΕΣΠΑ, ταμεια “ανακαμψης” καλα δανεικα συνελληνες και τα συμπατριωτακια πιρανχας μασαμπουκα!

  6. Κρέμασμα από τις γραβάτες μην χαλάμε σχοινί, Λιάκο κράτα λίστα.

  Comments are closed.