ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔOΣ: ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟΚΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

  Κοινοποίηση:
  mitsotakis_hatzIdakis

  Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

  Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια και την ίδια περίπου ώρα ο Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη δήλωνε έτοιμος να συναντηθεί ακόμη και τον Ερντογάν για να ξεκινήσουν οι «συζητήσεις». Ήδη η ερντογανική εφημερίδα Γενί Σαφάκ απέδωσε την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου «στις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο ΝΑΤΟ» γράφοντας ότι έκανε σεισμικές έρευνες στο διάστημα άνω του ενός μηνός. Κι όλα αυτά με φόντο την «έγγραφη συμφωνία» του Βερολίνου για την οποία ο Κούλης στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του ήταν απόλυτα …σουρεαλιστικός λέγοντας ότι «ήταν τα πρακτικά μίας συμφωνίας αλλά σε καμία περίπτωση συμφωνία, για να υπάρχει σε χαρτί τι συμφωνήθηκε…» 

  Η ουσία είναι τώρα τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η ….«γραπτή αποτύπωση μίας προφορικής συμφωνίας», όπως βολεύεται να την ονομάζει ο Κούλης. Κι αυτό διότι ξεκινώντας πάλι το διάλογο, επανέρχονται αυτόματα και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στην τριμερή του Βερολίνου. Κι όσο κι αν χθες αρνήθηκε να μιλήσει για το περιεχόμενο της «γραπτής κατανόησης» και άρον άρον προσπάθησε γενικόλογα να ξεπεράσει το θέμα, οι τρεις κρίσιμες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Μητσοτάκης –δια της διπλωματικής συμβούλου του Σουρανή- αφορούν τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 ν.μ., τη μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών και να μην προχωρήσουν οι έρευνες σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης.

  Αυτή είναι η τριλογία της προδοσίας του διαλόγου που ξαναξεκινά. Από τα τρία σημεία είναι αυτονόητη η σημασία των δύο πρώτων. Όμως και το τρίτο , για το κοίτασμα νότια της Κρήτης, είναι εξίσου κολοσσιαίας εθνικής, ενεργειακής και οικονομικής σημασίας.

  Υπάρχει ολόκληρος “φάκελος” γύρω από αυτό, βασικές πτυχές του οποίου σας αποκαλύπτουμε σήμερα. Μιλάμε για επίσημους χάρτες και έρευνες της Εταιρείας Υδρογονανθράκων που δείχνουν ότι το κοίτασμα αυτό είναι τύπου «Ζορ» και ικανό να καλύψει για 70 ολόκληρα χρόνια (ναι, 70 χρόνια!) τις ανάγκες της Ελλάδας σε αέριο. Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι με εντολή του Μητσοτάκη, ο Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας, πριν από περίπου δέκα μήνες, απαγόρευσε ο ίδιος να συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή αυτή και διέταξε να μην προχωρήσουν τα σχέδια για γεωτρήσεις. Και σε μια νύχτα μάλιστα ξήλωσε τους αρμόδιους που το είχαν εισηγηθεί. Μιλάμε ακριβώς για το κοίτασμα που στην τωρινή “έγγραφη συμφωνία” του Βερολίνου με τον Ερντογάν ο Κούλης δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα προχωρήσει σε καμιά ενέργεια! Κι αν αυτό δεν είναι προμελετημένη παράδοση και προδοσία, τι είναι;
  —————————— ———————–

  edey_9
  Οι μελέτες της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), που έγιναν «για πρώτη φορά» με τα «πιο σύγχρονα γεωφυσικά δεδομένα», για την ύπαρξη αξιόλογων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανεξερεύνητη περιοχή νοτίως της Κρήτης παρουσιάστηκαν στις αρχές του χρόνου. Είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Είχε εκδοθεί μάλιστα και ανακοίνωση από την ΕΔΕΥ -η οποία όμως …θάφτηκε- και τόνιζε ότι «οι νέες δομές ομοιάζουν με τα δύο γνωστά γεωλογικά μοντέλα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τύπου Λεβιάθαν και τύπου Zoρ» τα οποία έχουν βρεθεί στις ΑΟΖ Ισραήλ και Αιγύπτου αλλάζοντας τα γεωπολιτικά δεδομένα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.
  Είναι η περιοχή νότια της Κρήτης που βρίσκεται δίπλα στην περιοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου και συνέχεια της περιοχής που έχει ήδη παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ- Τotal- ExxonMobil. Σε κλειστή σύσκεψη, κατά το διάστημα αυτό, στελέχη των ΕΛΠΕ είχαν αποκαλύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η ανάλυση των σεισμικών δεδομένων δείχνει κοίτασμα 280 δισ. κ.μ. αερίου, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς για 70 χρόνια, δεδομένου ότι η Ελλάδα καταναλώνει ετησίως περί τα 4 δισ. κ.μ. αερίου»!

  kriti-hartis

  Η μελέτη αυτή για τη νότια Κρήτη, με 15 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.500 χλμ., περιλαμβάνει επικαιροποιημένο χάρτη των λασποηφαιστείων με αναλυτικές πληροφορίες για την ηλικία των πετρωμάτων ενώ βρίσκεται και στα χέρια των παραπάνω εταιρειών που είχαν αγοράσει σεισμικά δεδομένα στον πρώτο γύρο παραχωρήσεων το 2012.
  —————————— ———-
  Σύμφωνα με πληροφορίες μας από ειδικούς που γνωρίζουν το θέμα, μόλις τα στοιχεία άρχισαν να μαθεύονται ο -γνωστός για το ρόλο του από παλιά- ιπποκόμος και υπάλληλος της “Αγίας Οικογένειας”, Κωστής Χατζηδάκης, έγινε έξαλλος. Και τι έκανε; Προχώρησε στην καρατόμηση της ηγεσίας της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Ενώ συγκεκριμένα η θητεία της έληγε τον Νοέμβριο του 2021, αμέσως μόλις υπήρξε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεχνικών μελετών της ΕΔΕΥ το υπουργείο Ενέργειας έβγαλε προκήρυξη για την πλήρωση όλων των θέσεων στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, έχοντας ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του προέδρου Γ. Μπασιά όσο και του αντιπροέδρου Σπ. Μπέλλα.

  AOZ-livyi

  Μάλιστα από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, οι αρμόδιοι της Εταιρείας Υδρογονανθράκων είχαν -σε υπηρεσιακές συσκέψεις- εισηγηθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην παραχώρηση και αυτών των θαλάσσιων περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως έχει γίνει στις άλλες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, ώστε να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα της χώρας μας. Η πρόταση αυτή αποτυπώθηκε αργότερα και στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΔΕΥ που τόνιζε ότι «ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος οι οποίες δεν είχαν ακόμη διατεθεί και καλύπτουν τις περιοχές Ιονίου και της Κρήτης».
  —————————— ———-
  Τι έκανε μετά το ξήλωμα της διοίκησης όμως ο Χατζηδάκης; Απολύτως …τίποτα. Για την ακρίβεια, κάτι έκανε: Εξαφάνισε τις μελέτες, τους χάρτες και τις επίσημες ανακοινώσεις. Προδοτική αμέλεια με δόλο και σκοπιμότητα, λέγεται αυτό, διότι έρχεται τώρα η «γραπτή κατανόηση» με τους Τούρκους για να επιβεβαιώσει ότι το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, προδίδοντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας, είχαν σχεδιάσει από τα πριν να μην χαλάσουν ούτε αυτό το « χατίρι» του Σουλτάνου και της Μέρκελ…

  YDROGONANTHRAKES-KRHTH

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  20 Σχόλια

  1. Αναμενομενο γιατι απλος τον ενδιαφερει να βγαλει την τετραετια ο γιος του Αποστατη

  2. Το ξύλο που είχε φάει ο Χατζηδάκης το ξέχασε….αυτήν την φορά θα τον λυντσάρουν…

  3. O στρατός μας φταίει για όλα έπρεπε να είχαν κάνει πραξικόπημα και να τους ξεσκιζαν με τα τανκς μέσα στην βουλή αλλά και αυτοί είναι προδότες αλλά όταν θα έρθει η ώρα πρέπει όλοι οι προδότες να κρεμαστούν

  4. Η Κύπρος και η Γαλλία σηκώνουν κεφάλι ενώ η Ελλάδα η γνωστή π@υτανα εξαιτίας των πολιτικών της. Ενώ βλέπει η κυβέρνηση πως κάθε μέρα ανεβαίνουν οι προκλήσεις αυτοί μας λένε για διάλογος!! Πριν λίγο δήλωσε ο κύπριος πρόεδρος πως εάν δεν βάλουν δυνατές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στην συνοδο, θα ασκήσει βέτο εναντίον κυρώσεων στην Λευκορωσία. Ο μ@λακας ο δικός μας δεν μπορεί να πει το ίδιο? Δεν μπορεί να θέσει ένα, έστω ένα θέμα ως προαπαιτουμενο διαλόγου? Ο τούρκος τι έκανε, ξέροντας πως η ελληνική κυβέρνηση απαρτίζεται από ένα μάτσο ηλιθιους. Έβγαλε το ερευνητικό και πολεμικά πλοία. Σου λέει θα διεκδικήσω αοζ δημιουργώντας καταστάσεις και οι μακακες πολιτικοί της Ελλάδας θα συρθουν σε διάλογο θέλουν δεν θέλουν. Θα βοηθήσει και η Γερμανία γθανα μην μπούνε κυρώσεις, ο Μητσοτάκης ένα σκυλάκι της μερκελ είναι οπότε δεν θα επιμείνει για κυρώσεις.

   1. Όχι εξαιτίας των πολιτικών της αλλά, εξαιτίας των κοπρονεοελλήνων που την κατοικούν και ψηφίζουν τους προδότες! Να λες όλη την αλήθεια, όχι ότι σε συμφέρει..

  5. Τον Χατζηδακη τον σιχαίνομαι γιατι ξεπούλησε την Ολυμπιακή. Μεγαλο λαμόγιο. Της ίδιας συνομοταξίας ειναι και ο Κουλης.

  6. ετσι γινονται τα λεφτα πως εκανε λεφτα ο πατερας του στην κατοχη απο τοτε εχουν παθολογικη αγαπη στους γερμανους και αυτοι δεν το ξεχνανε αυτο τους αμειβουν χοντρα αυτοι θελουν λαικο δικαστηριο οχι τα γνωστα τα πουλημενα

  7. Ενώ ο ερντογαν και οι τούρκικες φυλλάδες γράφουν πως θα μας σφάξουν, θα μας κάνουν μεζέ, θα μας εξαφανίσουν, ουδέποτε η Ελληνικη κυβέρνηση δεν διαμαρτυρηθηκε για αυτά τα πρωτοσέλιδα. Και διαμαρτηρηθηκαν για πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Ελλάδας που ειρωνευτηκε τον τζιχαντιστη ερντογαν! Μια ζωή κ@ριολια, μια ζωή π@υτανες μια ζωή προσκυνημενοι. Και μάλιστα η καταδίκη ήρθε μόλις έστειλε μεηλ στο υπουργείο η τουρκική μεριά. Και κανένα μ@υνοσκυλο δεν ανταπάντησε δείτε τι γράφουν τα δικά σας μέσα πρώτα. Και ανοίγουν διάλογο με κάποιον που αύριο θα κάνει άσκηση με πραγματικά πυρά έξω από την Ρόδο , θα συνομιλήσουν με τον τζιχαντιστη που λέει θα ξαναβγάλει το ερευνητικό μετά στην συνοδό. Κυβέρνηση χαφιεδων και ρουφιανων.

  8. Δεν έφαγε τόσες όσες έπρεπε τότε…ίσως χρειαζόταν κάνα δυο πιο δραστικές …..

  9. Οι Ευρωπαίοι “φίλοι” μας μας θέλουν στα μαχαίρια με την Τουρκία τόσο όσο χρειάζεται για να πουλάνε όπλα. Οι γερμαναράδες πουλάνε στον Ερντογάν κι ο Μακρόν ανέλαβε εμάς. Τώρα που πέσαν οι τζίφρες για τα όπλα ακολουθεί ειρηνική μοιρασιά των κοιτασμάτων. Η κάρυα η Μέρκελ τα ΄χει κανονίσει όλα και ο γερμανόδουλος Μιζοτάκης λέει σε όλα ναι …με το αζημίωτο.

  10. Ο ενας γονος της οικογενειας Μητσοτακη…ο αλλος παιδι του κομματικου σωληνα…γλυφτης του Μητσοτακεικου ….κανενας απο τους δυο δεν εχει δουλεψει ποτε στην ζωη του.
   Μετα τον Σημιτη κανενας απο τους πρωθυπουργους που ψηφισαμε δεν εχουν δουλεψει ποτε..
   Νομιζω ο Σαμαρας δουλεψε σε μια πιτσαρια στην Αμερικη αλλα μπορει να κανω και λαθος
   Ο δε Χατζηδαλης σε εποχη συνεχων διαδηλωσεων προσπαθησε αμεριμνος και χαρουμενος να διασχισει την πλατεια συνταγματος..βεβαια εφαγε το ξυλο της αρκουδας…τοσο μυαλο εχει για υπουργος…δεν προκειτε ποτε να παρει καμια πρωτοβουλια…θα κανει οτι του πει η οικογενεια
   οταν ψηφισες Μητσοτακη ψηφισες ολη την οικογενεια γιατι ολοι καπου ασχολουνται στο δημοσιο για να προσφερουν εργο και να βοηθησουν το κοινωνικο συνολο

  11. ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ,
   ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΣΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
   ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ.

  Leave a Response