ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ! ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

  Κοινοποίηση:
  ΜΕΛΟΝΙ

  Μετά τη Σουηδία, η δεξιά σημείωσε νέα νίκη στην Ευρώπη: το κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας (Fratelli d’Italia, FdI) υπό την Τζόρτζια Μελόνι επικρατεί στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία, όπου, για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα τέτοιο κόμμα οδεύει να κυβερνήσει τη χώρα.

  Μετά τη νίκη της συμμαχίας παρατάξεων της άκρας δεξιάς και της δεξιάς υπό τη Τζόρτζια Μελόνι θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, όμως ο δρόμος ως εκεί δεν αποκλείεται να αποδεχθεί γεμάτος απότομες στροφές και μακρύς.

  Στο παρελθόν, η διαδικασία διήρκεσε από τέσσερις ως δώδεκα εβδομάδες. Γενικά, όσο πιο καθαρό είναι το αποτέλεσμα τόσο πιο βραχεία είναι η διάρκεια των ζυμώσεων, ωστόσο ορισμένα βήματα είναι αδύνατο να επισπευστούν. Είναι δεδομένο ότι η Ιταλία θα αντιπροσωπευτεί από τον παραιτηθέντα υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Πράγα την 7η Οκτωβρίου.

  Τζόρτζια Μελόνι: «Θα κυβερνήσουμε για όλους τους Ιταλούς»

  H Τζόρτζια Μελόνι, προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες στη χώρα της και στο εξωτερικό. «Οι Ιταλοί έστειλαν καθαρό μήνυμα υπέρ μιας κυβέρνησης της δεξιάς υπό την ηγεσία των Αδελφιών της Ιταλίας», είπε η κυρία Μελόνι επιβεβαιώνοντας τη φιλοδοξία της να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός.

  «Θα κυβερνήσουμε για όλους» τους Ιταλούς, υποσχέθηκε. «Θα το κάνουμε με σκοπό να ενώσουμε τον λαό, να προαγάγουμε αυτά που τον ενώνουν μάλλον παρά αυτά που τον χωρίζουν», πρόσθεσε σε σύντομη τοποθέτησή της καλώντας για «ενότητα» και κατευνασμό, αναγνωρίζοντας πως η προεκλογική εκστρατεία ήταν «βίαιη και επιθετική». Διαβεβαίωσε πως «δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας».

  Η άκρα δεξιά στην Ευρώπη πανηγυρίζει

  Πολιτικοί που ανήκουν στην άκρα δεξιά και στη δεξιά στην Ευρώπη, από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ως τον Εθνικό Συναγερμό (RN) στη Γαλλία και το Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας, συνεχάρησαν την Τζόρτζια Μελόνι για τη νίκη της στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Ιταλία.

  «Πανηγυρίζουμε μαζί με την Ιταλία», ανέφερε η βουλεύτρια της AfD Μπεατρίξ φον Στορχ μέσω Twitter. «Η Σουηδία στον βορρά, η Ιταλία στον νότο — οι κυβερνήσεις της αριστεράς ανήκουν στο χθες», είπε..

  Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε επιγραμματική ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έδωσε «Συγχαρητήρια (στην) Τζόρτζια Μελόνι».

  Ο Γάλλος ευρωβουλευτής Ζορντάν Μπαρντελά, που ανήκει στον RN της Μαρίν Λεπέν, έκρινε πως οι ψηφοφόροι στην Ιταλία παρέδωσαν «μάθημα ταπεινότητας» στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Προς μεγάλη δυσαρέσκεια πολλών στη χερσόνησο, η κυρία φον ντερ Λάιεν είπε την περασμένη εβδομάδα πως οι Βρυξέλλες έχουν «εργαλεία» για να αντιδράσουν εάν η Ιταλία παραβιάσει τους κανόνες και καταπατήσει τις κοινές αξίες της Ευρώπης. «Καμιά απειλή οποιουδήποτε είδους δεν μπορεί να σταματήσει δημοκρατία», έγραψε ο ευρωβουλευτής του RN Μπαρντελά, υποστηρίζοντας πως οι Ευρωπαίοι «παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους».

  Από την πλευρά του ο Μπάλας Όρμπαν, σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, του δεξιού εθνικιστή Βίκτορ Όρμπαν, έδωσε επίσης «συγχαρητήρια» στους ηγέτες της ιταλικής συμμαχίας της άκρας δεξιάς και της δεξιάς, τονίζοντας πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, χρειαζόμαστε όσο ποτέ φίλους που έχουν κοινό όραμα και κοινή προσέγγιση για τις προκλήσεις στην Ευρώπη».

  Τα επόμενα βήματα

  Τα νέα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής πρέπει δυνάμει του Συντάγματος να συνεδριάσουν εντός 20 ημερών από τη διεξαγωγή των εκλογών, με άλλα λόγια τη 15η Οκτωβρίου το αργότερο. Αφού συγκροτηθούν σε σώμα και γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις της ολομέλειας, απαιτείται να εκλεγούν τα προεδρεία των δύο σωμάτων και κατόπιν θα αρχίσει η διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

  Η πολιτική παράδοση στην Ιταλία θέλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκινά διαβουλεύσεις για την ονομασία του νέου ή της νέας επικεφαλής της κυβέρνησης με τους προέδρους των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, κατόπιν τους ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων και με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

  Αν το αποτέλεσμα είναι καθαρό, οι διαβουλεύσεις αυτές είναι σύντομες, διαρκούν το πολύ δύο ημέρες, όμως αν δεν είναι, μπορεί να κρατήσουν ως και μια εβδομάδα, έπειτα από την οποία ο αρχηγός του κράτους δίνει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης σε κάποια προσωπικότητα.

  Αυτή η τελευταία αναλαμβάνει την εντολή «με επιφύλαξη», αρχίζει διαπραγματεύσεις με συμμάχους για τους υπουργικούς θώκους και το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έπειτα από αυτές τις διαπραγματεύσεις, αν αποδειχθούν επιτυχείς, ο υποψήφιος ή η υποψήφια παρουσιάζεται ενώπιον του προέδρου και «αίρει την επιφύλαξη».

  Κατόπιν ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ορκίζεται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας αυθημερόν ή την επομένη το αργότερο. Έπειτα το σχήμα μεταβαίνει στο Παλάτσο Τσίτζι, στην έδρα της κυβέρνησης, για τη μεταβίβαση της εξουσίας από την προηγούμενη.

  Στην πρόσφατη ιταλική ιστορία ξεχωρίζουν δύο ρεκόρ: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν χρειάστηκε παρά μόλις 24 ημέρες το 2008 για να μπει στο Παλάτσο Τσίτζι· ο Τζουζέπε Κόντε χρειάστηκε όχι λιγότερες από 89 ημέρες το 2018 για να διανύσει τη διαδρομή αυτή.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  12 Σχόλια

  1. καλα ,κρατατε μικρο καλαθι παλικαρια μου για πολλους λογους ,και στην ευρωπη θα μεινει και στο νατο θα μεινει και οι λαθρο θα υπαρχουν και τα λοατκι θα υπαρχουν

  2. την ίδια αντζέντα εκπροσώπει και αυτή απο οτι διάβασα

  3. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΜΕ ΤΗΝ ΕUΡΟΣΥΝΑΞΗ
   ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΝΕΑΡΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 30ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ ΚΚΕ.

  4. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Η απόγονος των ναζι φον ντερ Λαιεν απείλησε την Ιταλία και τον ιταλικό λαό, αυτή είναι η δημοκρατία της εε αυτές και οι αξίες της.

  6. Προς πορδαλια: πορδαλιας υπογράφεις και πορδαλιας είσαι εσύ και τα λόγια σου…πάμε παρακάτω.. και..η Ιταλία έδειξε τον δρόμο… προχωράμε Έλληνες… προχωράμε με το κεφάλι ψηλά…πιο ψηλά και από τον ήλιο…

  7. Ιταλια αν η Μελονη τόλμησε να βγάλει της ιδιετερη σφραγίδα που έχει η κάθε περιοχή Ιταλίας θα έχει πρόβλημα είπαν

  8. Mα ο μεγάλος ηγέτης μας το είχε προβλέψει αυτό και γι’ αυτό έβαλε Βορίδη, ‘Αδωνι, Πλέυρη στην κυβέρνηση.

  9. Τέλος στις κυβερνήσεις της κ@@@τρυπίδας της ΝΤΠ!!!!!
   ΤΕΛΟΣ Η ΕΕ!!!@
   ΤΕΛΟΣ Η ΝΤΠ!!!
   ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ@@@ΤΡΥΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΠ!!!!!
   ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ!!!!!

  10. Πίσσα και πούπουλα στις πούστρες των Βρυξελλών, γαμήστε τα κοράκια των γερμανών

  11. ΑΣΧΕΤΗ ΑΧΡΗΣΤΗ ΑΝΙΔΕΗ ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΤΡΕΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΠΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΡΩΣΕ

  12. καλα γιατι δεν φυτεψαν εναν φυσσα και εναν ρουπακια οι πραγματικοι ακροδεξιοι οπως τους δικους μας ? οτι μας απειλει το εξαφανιζουμε

  Comments are closed.