ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ! ΟΙ ΑΓΙΟΓΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΑΣ “ΓΛΥΚΑΙΝΟΥΝ” ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ ΠΟΥ “ΕΚΟΨΑΝ” ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΕΚΠΤΩΣΗ” ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ

  Κοινοποίηση:
  bbc35b07db8ef34ec2adbd222cbaa938

  Την εξόφληση του φόρου εισοδηματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αφορά την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά.

  Πρόκειται για μία απόφαση – παρωδία που μόνο σε ηλίθιους απευθύνεται μετά τους υπέρογκους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

  Όπου σταθείς και όπου βρεθείς, ειδικά φέτος ο φόρος εισοδήματος έκαστος υπερβαίνει τα 2 χιλιάρικα στους μισθωτούς λες και ζούμε πλουσιοπάροχα και όλοι βγάζουν 50.000 ευρώ το χρόνο.

  Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Προβλέπεται ακόμη η έκπτωση φόρου 2%  (!) για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης (έως τις 31 Ιουλίου). Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που καλείται να πληρώσει φόρο 2.600 ευρώ, αν πληρώσει “κουκουτσάκι”, η έκπτωση είναι… 52 ευρώ!

  Χουβαρντάδες οι αγιογδύτες του Μαξίμου που πίνουν το αίμα του φορολογούμενου (του Έλληνα γιατί του ξένου όλα είναι μέλι γάλα).

  Ειδικότερα σύμφωνα με την διάταξη του νομοσχεδίου:

  – Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μπορεί να εξοφληθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αντί 3 διμηνιαίες δόσεις που ισχύε έως πέρυσι. Η πρώτη δόση καταβάλλεται έως τις 31 Ιουλίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Η καταβολή του φόρου που προσδιορίζεται από δηλώσεις φορολογούμενων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία γίνεται σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Σεπτεμβρίου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ μέσα στη προθεσμία της πρώτης δόσης, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση 2%.

  – Ο φόρος εισοδήματος των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, με εξαίρεση τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που έχουν λυθεί ή έχουν τεθεί υπό εκκαθάριση, καταβάλλεται σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αντί για 6 δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, και οι υπόλοιπες επτά μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα των επτά επόμενων μηνών. Ειδικά για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, των οποίων η προθεσμία υποβολής παρατάθηκε μέχρι την 29η Ιουλίου 2020, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου του 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

  – Ο ΕΝΦΙΑ, ειδικά για το έτος 2020, εφόσον η πράξη προσδιορισμού του φόρου εκδοθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2020, καταβάλλεται σε 6 μηνιαίδες δόσεις. Η πρώτη δόση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 και η τελευταία μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου 2021.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  7 Σχόλια

  1. εδώ έριξαν πρόστιμο σε μακροχρόνια άνεργο 102 ευρώ για μη εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης

  2. …..βγάλτε από τα σεντούκια ρεεεε….και ΆΣΤΕ τις κλάψες….γιατί όταν θα πληρώνετε όλοι και όλα με κάρτες….τα μετρητά σας στα ΣΕΝΤΟΎΚΙΑ ξέρετε που θα τα βάλετε…..

  3. Ο/Η Στα 300 ευρώ 6 ευρώ έκπτωση... Αλήτες με περικεφαλαία λέει:

   Έρχονται βροχή τα 250άρια και τα 300άρια μπιλιετάκια φόρος εισοδήματος σε παππούληδες συνταξιούχους. Που τους τα παίρνουν απ΄τη σύνταξη και μετά τους βάζουν κι άλλο φόρο. Και στα 300, 6 ευρώ έκπτωση αν τα δώσεις αμέσως και δεν έχεις μετά να βγάλεις το μήνα. Ντροπή σας να εμπαίζεται έτσι τον κοσμάκη.

  4. τον ραγιά μπορείς να τον βάλεις να πληρώσει περισσότερα με περισσότερες δώσεις και να αε ξαναψηφίσει επειδή η δόση είναι μικρότερη από πριν.

  5. Ρε όσο και να λαδώσετε ο κόσμος ξυπνάει και εσείς ΤΕΛΙΩΣΑΤΕ πάρτε το χαμπάρι η Ελλάδα θα αντέξει την μασονική τυραννία και θα βγει νικήτρια. Είδατε: χεστήκαμε πάνω τους γτ μάλλον πάνε για εκλογές τα πράγματα και κάνουν αυτό που πάντα έκαναν , παίζουν με το πόνο του κοσμάκη και λαδώνουν τα Λαμόγια

  6. Είναι που θα μείωνε τη φορολογία ο Κούλης…. Θυμάστε τι έλεγε προεκλογικά; Εντάξει οκ είναι κλισέ το ότι άλλα λένε προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά, απλά σε αυτή τη περίπτωση είναι ενδεικτικό πως αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ιδεολογία. Ο Κούλης από όταν εκλέχτηκε με αυτοδυναμία εφαρμόζει πιο συριζοπρόγραμμα κι από το ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, είτε μιλάμε για τη λαθρομετανάστευση είτε για την οικονομία είτε για τη παιδεία. Νομίζω ειλικρινά πως ο Τσίπρας φαντάζει ακροδεξιός, μη πω και Χουντικός, μπροστά στον Κούλη. Τέτοια κατάντια.

   1. Έτσι ακριβώς….εχει κάνει τον προδοταρο Τριπροφ να φανταζει δεξιός μπροστά του…
    Τέτοια ξεφτίλα….

  Leave a Response