ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! – ΒΡΗΚΑΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΚΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ, ΙΣΠΑΝΟΙ, ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΥΤΗ» ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ – ΟΛΟΣ Ο «ΚΑΛΟΣ» ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ

  Κοινοποίηση:
  lesvos

  Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.

  Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία για 33 μέλη των ΜΚΟ – ανάμεσά τους Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Νορβηγοί – έναν Ιρανό και έναν Πακιστάνο.

  Σύμφωνα με την αστυνομία το κύκλωμα ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Ιούνιο και για την ώρα και εκτιμάται ότι τις τουλάχιστον 32 φορές που οργάνωσε δρομολόγια ελπίδας στην Ελλάδα πέρασε στη χώρα μας περισσότερους από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

  Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κλειστές ομάδες και εφαρμογές στο διαδίκτυο για να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τα σημεία από τα οποία θα έφευγαν και θα έφταναν οι βάρκες, παρέχοντας ενημέρωση ακόμα και λεπτομέρειες για το ΚΥΤ της Μόριας.

  Αυτό που αναζητούν πλέον οι αστυνομικοί είναι ο τζίρος του κυκλώματος.

  Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

  Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

  Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

  Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται (35) συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα (33) μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης καθώς και (2) υπήκοοι τρίτων χωρών.

  Χρονικά, η δράση του οργανωμένου κυκλώματος προσδιορίζεται τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, με τη μορφή παροχής ουσιαστικής συνδρομής σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών.

  Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους ( modus operandi) οι εμπλεκόμενοι, με πρόσχημα την ανθρωπιστική δράση, παρείχαν σε προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, μέσω κλειστών ομάδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο, πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα, όπως:

  · τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων προσφυγικών ροών προς τη νήσο Λέσβο,

  · τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και πλάτος) συγκεκριμένων προσφυγικών ροών και της κατεύθυνσης αυτών σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο,

  · τον αριθμό των επιβαινόντων αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων,

  · τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης),

  · λεπτομέρειες για τους χώρους διαμονής στο Κ.Υ.Τ. στη Μόρια της Λέσβου.

  Επιπρόσθετα, μέσω εκτεταμένης χρήσης συγκεκριμένης εφαρμογής τηλεφωνικών συνδέσεων, που σχετίζεται με ενεργοποίηση επιχειρήσεων διάσωσης, δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το χρόνο που εξελίσσονταν μεταναστευτικές ροές.

  Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το οργανωμένο κύκλωμα διευκόλυνε – με την μεθοδολογία που προαναφέρθηκε – τη διακίνηση προς τη νήσο Λέσβο μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών, σε (32) τουλάχιστον περιπτώσεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

  Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και οι διασυνδέσεις της.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  33 Σχόλια

  1. Μόνο ο Γ. Λαγός και η ΕΛΑΣΥΝ τους οδήγησε στον εισαγγελέα. Αλλά ξέχασα. Αυτοί είναι φασίστες…

  2. Εδώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελασυν . Δικαιώνεται ακόμα μια φορά ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για την πολιτική που ασκεί εδώ και καιρό.

  3. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα των πραξεων του Εθνομηδενιστη Τσιπρα και του παραμυθα Μητσοτακη που γεμισαν την χωρα με λαθροισλαμιστες και αφησαν τους αλητες πασης φυσεως των ΜΚΟ να δρουν ανενοχλητες παιζοντας…μπιλιαρδο στην πλατη της χωρας κονομοντας τρελα χρηματα!!!!!!!! Καταστρεψατε την χωρα αθλιοι πολιτικαντηδες εποικιζοντας την με χιλιαδες Ασιατικα και Αφρικανικα αποβρασματα, χορηγοντας τους ασυλο, για να μας σφαξουν, οταν τους δοθει το σημα απο τον τουρκο!!!!!!! Αυτους ψηφιζετε, λουστητε τους τωρα!!!!!!!

  4. ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΛΕΜΕ.
   ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.???
   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ Ή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
   Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΕΝΩ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ. ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΝ ???

  5. ΜΑ να κάνουν δουλειές εδώ στα δικά μας χωράφια, μέσα σύλληψη, να μπορούν να δουλεύουν οι δικοί μας.τα δικά μας (ΜΚΟ) παιδιά.

   1. Τα “δικά μας παιδιά” δεν καταδέχονται! Είναι καλοαναθρεμμένα βλέπεις, γιατί είναι κρατικοδίαιτα, σε συνδυασμό με σαυροταϊσμένα! Πού να τρέχουν τώρα;

  6. Χωρίς ΜΚΟ οί αναλφάβητοι λαθροπίθηκοι είναι αβοήθητο καί χαμένοι σάν πλοίο χωρις πηδάλιο.Οι ΜΚΟ είναι από διάφορες χώρες καί πολλοί Από τό Ισραήλ.Στην Ελλάδα έχουν βρεί χρυσή φλέβα οί κηφήνες καί κάνουν μεγάλες κονόμες.Τούς συντονιζει η Μητσοτέικη ληστοσυμμορία πού έχει τίς πιό μεγάλες οικονομικές αποδοχές από αυτήν τήν άθλια επιχείρηση.Οι Μητσοτάκηδες είναι καμουφλαρισμένοι σωματέμποροι καί θησαυρίζουν κλέπτοντας ταυτόχρονα καί τά χρήματα του ελληνικού λαού.
   Γιάννης Λάκων

  7. Αποκλειεται. Αυτα ειναι συνομωσιολογια για ψεκασμενους.
   Οι ΜΚΟ ειναι ανθρωπιστες και αλτρουιστες.
   ———-
   Καλα πιστευεται οτι εγινε εξαρθρωση;
   Στη χωρα που μπαζει απο παντου λ@θροκατσαριδες τοσα χρονια, στη χωρα που οι εισαγγελεις χρεωσαν στον Εβρο (τοσο προσφατα) τον πατριωτ που υπερασπιστηκε τα συνορα, που χρεωνουν τους Ελληνες που υπερασπιζονται τις περιουσιες τους, που αφηνουν ελευθερους τους κατσαριδοχρωμους θρασεις, στη Κρητη-με απαγορευση εξοδου απο τη χωρα (!) ;; :
   Βημματα ειναι αυτα. Ετοιμα βημματα και ο λαος τα ακολουθει με λουρακι στο λαιμο του.
   Αλλο βημμα ηταν ο Σαμαρας που αναζητησε τον “απο μηχανης Θεο”, αλλο βημα η αποχωρηση της ΜΚΟ απο το νησι, αλλο η φωτια στη Μορια…αλλο η και-καλα εξαρθρωση αυτη.
   “..δυσχέραιναν το επιχειρησιακό έργο των σκαφών της Ελληνικής Ακτοφυλακής..” – Οι ΜΚΟ δλδ, ειναι πανω απο την καημενη Ελληνικη Ακτοφυλακη. Ειναι δυνατον ;
   Με αυτους που κραταμε στην εξουσια, δε πιστευω οτι θα εξαρθρωθει ΜΚΟ. Αφου αυτοι τις εχουν. Ειναι σα να τραβανε το καλωδιο ολων απο τη πριζα.
   Και εχεις απο κατω τον αλλο το μαλακ@ να θελει να πουμε μπραβο στο Κουλι.

  8. Με αλλα λόγια ο καθε απατεώνας, ο καθε τυχοδιώκτης ερχεται στην Ελλαδα με μια ΜΚΟ και κανει την τύχη του. Ωραιαιαια!!!

  9. Εγώ βλέπω στη φώτο ότι σκοτώνονται ποιος θα τους καλοδεχτει. Μετράω 3. Ερυθρό σταυρό, one nation, aid for refugees.

  10. Τα προϊόντα της κακουργηματικής πράξης κατάσχονται και απορρίπτονται. Τα προϊόντα των κακουργηματικών τους πράξεων, τι θα τα κάνουμε;;;;; Θα τα αποσύρει κι αυτά η πολιτεία ή θα τα ταϊζουμε μέχρι να οργανωθούν καλά και να μας σφάξουν στο γόνατο;

  11. Κρίμα που όπως είπε και ο Στεφ σταμάτησε το μάθημα του επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια γιατί έχασαν
   τα παιδιά την ευκαιρία να διδαχθούν πως ν
   πετύχουν επαγγελματικά στήνοντας μια ΜίκυΟ.

  12. Να μας πει ο σύριζα τι έκανε 5 χρόνια πού είχε δώσει τα κλειδιά τών νησιών στις ΜΚΟ γιά να μπάζουν ανενόχλητες λαθρομετανάστες και να κονομάνε,βουλιάξανε τα νησιά με λάθρομετανάστες με τήν πολιτική τών ανοιχτών συνόρων και έχουνε και μούτρα να κυκλοφορούν.

   1. ναι τα ειχε δωσει στα νησια σωστα…η ΝΔ τα εδωσε σε ολη την χωρα…μεχρι και στην Σπαρτη φτασανε και ιδρυσε οικογενειακες ΜΚΟ σωστα;;

    1. Μιλάμε γιά οργανωμένο λαθρεμπόριο ανθρώπων πού επί 5 χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου σφύριζε αδιάφορα και είχε αφήσει τις ΜΚΟ να κάνουνε παιχνίδι.
     Εννοείται ότι και νεοδημοκράτες είναι μέσα σε ΜΚΟ δέν το συζητώ,αλλά υπάρχουν και ΜΚΟ πού επιτελούν έργο όπως το χαμόγελο τού παιδιού π.χ
     Όσοι είναι μέσα στά σκατά να πάνε μέσα (αριστεροί και δεξιοί) η λαμογιά δέν έχει χρώμα.

  13. εδω υπαρχουν συγγενεις πολιτικων (να μην λεμε ονοματα, τους εχει βγαλει στα μανταλακια το Μακελειο) που ασχολουνται με ΜΚΟ
   Ας ψαξουνε να βρουνε και συνταξιουχους απο τα ευγενη ταμεια που δουλευουνε σε διευθυντικες θεσεις σε διαφορες ΜΚΟ, να ψαξουνε να βρουνε πως πληρωνονται
   αμα θελουν ολα τα βρισκουν
   Πεφτουν τα χρηματα συννεφο απο χορηγιες και απο το Δημοσιο αρκει να μεινουν στο Ελλαδισταν
   Τωρα αμα σταματησουν τα χρηματα τι θα γινει;;; κανενας δεν ξερει ..μαθετε πολεμικες τεχνες

  14. Όλες οι ΜΚΟ εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην διευκόλυνση των λάθρο.
   Στις ΜΚΟ εμπλέκονται πολιτικοί με άτομα δικά τους.
   Η μάσα ΜΕΓΑΛΗ !!!
   Όλα αυτά γνωστά.
   ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ?
   ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΛΠ ΧΩΡΟΥΣ ?
   ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ?
   Πιστεύετε ότι θα υπήρχαν ΜΚΟ για λάθρο στην Ελλάδα αν δεν εύρισκαν τόπο να σταθούν, φαγητό να φάνε και τα μέλη τους γενικότερα δεν καλοπερνούσαν στην Ελλάδα?

  15. και φανταζομαι τωρα θα πρεπει ο Εισαγγελεας να κανει οτι θα επρεπε να γινει σε καθε ευνομουμενη πολιτεια να φροντισει αμμεσα για την απελαση αυτων των 3.000 παρανομα εισερομενων.
   Γιατι αληθεια δεν κινηθηκε ακομα?

  16. ο παγκοσμιος οργανισμος μεταναστευσης κανει διαγωνισμο ακουσον ακουσαν για προσφορες για νεα μορια στις θερμοπυλες
   Σε ιστορικο χωρο, καλα το χωριουδακι ηδη το καταπιαν μιας και ηδη ειναι εκει 500 ισλαμιστες…
   ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ο παγκοσμιος οργανισμος μεταναστευσης σε ελληνικο εδαφος για 2500 σπιτακια ισλαμιστων
   Κυβερνηση απλα σιγονταρει
   Ποιος κυβερνα τον τοπο
   Ο μητρακης για να εκδικειθει τα κκαμενα βουρλα που αντεδρασαν στα 100 .. προσφυγοπουλα τους παει διπλα τους αλλες 2500….
   Σο σπιτι σου καριολη παρτους
   ΔΙΕΛΥΣΕς ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΑΚΕΡΗ

   1. Μεθαύριο γιορτάζεται η επέτειος ναυμαχίας Σαλαμίνας και μάχης Θερμοπυλών. Που να ξερε ο Λεωνίδας και οι 300 του, τι καφροι θα ήταν οι απόγονοι του. Κριμα

  17. Διώξτε τις ΜΚΟ ακομα και με την βία. Φθάνει πια. Εχουν γινει κράτος εν κράτη. Αυτοι και οι αλληλεγγυοι κανουν ολη την ζημια. Πετάξτε τους στην θαλαςςα. Ξυπνήστε πια, τι περιμένετε;;; να μπαίνουν μεσα στα σπιτια σας και να βιάζουν τα παιδια σας;;; Κυνηγήστε και τους συμπολίτες σας που οικονομανε απο τους λαθρο και τις ΜΚΟ και τους αβαντάρουν. Αυτους τουλάχιστον μπορειτε να τους κυνηγήσετε. Κάντε κατι, χάνετε το νησί σας και σύντομα τις περιουσίες σας και πολυ φοβαμαι τις ζωές σας. Ξυπνήστε ρεεεεε!!!

  18. Λέτε να γίνεται ξεκαθάρισμα μεταξύ των ΜΚΟ;
   Μήπως έχουν μαζευτεί πολλές και αραιώνουν σιγά σιγά;

  19. Επομένως δεν πρόκειται για κύματα μεταναστών, αλλά για Human Trafficking…
   ΟΗΕ;;;;
   ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;;;;;
   Γενικώς, απ’όπου και να πιάσεις το θέμα, σε καμμία περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται για μετανάστες.
   Υπάρχουν και ορισμοί στα Λεξικά…

  20. 4 ΜΚΟ; χαχαχα ΌΛΕΣ ΟΙ ΜΚΟ κάνουν αυτή τη δουλειά. Ο Όρμπαν τις απαγόρευσε όλες τις ΜΚΟ να δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία, εδώ γιατί δεν κάνεις το ίδιο Κούλη; Θα χάσει τον μεζέ η οικογένεια; Βέβαια αυτά θέλουν Όρμπαν και λαούς σοβαρούς όπως ο Ουγγρικός και όχι μαλακισμένο και ηλίθιο λαό όπως ο Έλληνικός έτσι όπως κατάντησε ειδικά από το 81….

  21. Με τις ΜΚΟ της Πετρούλας κεερφα κλπ που γκετοποιησε την Αθήνα εφοδιαζοντας με πλαστά έγγραφα ώστε να πάρουν άσυλο τι θα γίνει;

  22. εκανε αυτα που φωναζαμε απο τοτε που με τον φιλο σας τον τσιπρα μπουκαραν μιλιουνια στην χωρα

   1. Γιατί να πούμε μπράβο στον Κουλη; που συνεχίζει και μπολιαζει την χώρα απ άκρη σ άκρη ή που δήλωσε ότι θα πατάξει τον νατιβισμο και χαίρεται που γίνεται η Ελλάδα πολυπολιτισμικη δίνοντας άσυλα ο ψυχακιας Μυταρακης;
    Να πούμε μπράβο και για την μκο της οικογένειας; να πούμε μπράβο που όλη η Ελλάδα συνεχίζει και είναι ενα απέραντο hotspot; Μπράβο που έκλεισε τον Έβρο φτιάχνοντας αλλά 50 hotspot ενώ παράλληλα συνεχίζουν και μπαίνουν από στεριά και θάλασσα;

  23. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα αυτό το έγκλημα. Παρθένα γη στην αροαχτη.
   Για να δούμε, θα τίς στείλουν όλες τις ΜΚΟ από εκεί που ήρθαν?
   Χλωμό έως νεκρό το κόβω.

  24. κινηση εντυπωσιασμου.. ή θα επεκταθει η ερευνα παντου..??μονο στην λεσβο εχει κυκλωματα…..λαθροδιακινητων…, ας γελασουμε….( απο εβρο μεχρι γαυδο )

  25. Κανένας δε τολμάει να αγγίξει τις ΜΚΟ που είναι υποκινούμενες απο ξένα κεφάλαια και τα κονομούν “κανοντας φιλανθρωπικό έργο” δηλαδή σκάβοντας το λάκκο στη χώρα μας , αφού πρώτα μας κύρηξαν ψυχολογικό ,και όχι μόνο πόλεμο , κάνοντας μας να νιώθουμε ένοχοι που δε τους θέλουμε τους “κακόμοιρους” . Έχουμε τώρα μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει από στιγμή σε στιγμή και ο Θεός να μας φυλάξει όταν συμβεί

  Leave a Response