ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ CDU ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ

    Κοινοποίηση:
    kalpes1_4

    Η συντριβή του γερμανικού CDU στις προχθεσινές εκλογές στην Γερμανία, με το ιστορικό χαμηλό του κόμματος (η Α.Μέρκελ θα έπαιρνε ακριβώς τα ίδια) και η χρεοκοπία όλων των κομμάτων που στήριξαν τα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών των πολιτών (ιστορικό χαμηλό και στην προσέλευση στις κάλπες) είναι απλά μια «γεύση» του τι έρχεται και στην Ελλάδα και ειδικά το τι περιμένει την κυβέρνηση της ΝΔ στην κάλπη.
    Με το ΚΙΝΑΛ να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (οι περισσότερες από τις κανονικές και όχι κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχει σημαντική πιθανότητα να μείνει εκτός Βουλής) και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το 25%, αυτό που περιμένει τη ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη δείχνει μια εφιαλτική προοπτική ανάλογη ή και χειρότερη από αυτή του γερμανικού «αδελφού» κόμματος.
    Πολλοί λένε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόνο μία επιλογή: Αυτή της προσφυγής στις κάλπες πριν τα πράγματα γίνουν πολύ χειρότερα για αυτόν και το κόμμα του».

    Αλλά γιατί να κάνει εκλογές όταν είναι βέβαιο ότι θα τις χάσει; Γιατί ακόμα και αν βγει πρώτο κόμμα, μια απώλεια της τάξης των 10-15 μονάδων από το 39% του Ιουλίου του 2019, θα είναι ήττα.

    Έτσι ή αλλιώς η νυν κυβέρνηση δεν κινδυνεύει με πτώση, υπό νορμάλ συνθήκες, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιέζει για εκλογές (κατά βάση ο Α.Τσίπρας, ούτε θέλει να ακούει για εκλογές και ανάληψη ολική ή μέρους της, της διακυβέρνησης μιας χώρας που υπάρχει από κεκτημένη ταχύτητα).

    Και υπάρχουν και μεγάλα συμβόλαια, όπως και η διαχείριση του «πακέτου» μέρους των 32 δισ. ευρώ. Αυτά δεν θέλει να να εγκαταλείψει επ’ουδενί ο Κ.Μητσοτάκης.
    Πριν τις πυρκαγιές του Αυγούστου, το Μαξίμου είχε καταλήξει στην απόφαση για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη είτε στις 26 Σεπτεμβρίου (χθες), είτε στις 4 Οκτωβρίου, την ερχόμενη Κυριακή.

    Μετά τις πυρκαγιές, το δύσκολο πολιτικό κλίμα, έγινε αφόρητο. Το 30% που είναι ένα «μαγικό» ποσοστό για την κυβέρνηση στην πρώτη κάλπη, χάθηκε μετά τις πυρκαγιές.

    Και λέμε πρώτη κάλπη, γιατί η δεύτερη, θα στηνόταν ένα μήνα μετά, με ενισχυμένη αναλογική και με τα γνωστά διλήμματα της ακυβερνησίας κλπ. υπολόγιζαν να επικρατήσουν με ποσοστό περί το 32-33% και να σχηματίσουν κυβέρνηση.
    Μετά τις πυρκαγιές υπήρξαν (κανονικές) δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη ΝΔ κάτω από 25%! Εν μέσω και της σύγκρουσης με τον ανεμβολίαστο πληθυσμό που είναι σε ποσοστό 50% ψηφοφόροι της ΝΔ! Κάπως έτσι, η προοπτική της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, «πέθανε».

    Η ημερομηνία που είχε επιλεγεί δεν είναι άσχετη με τις γερμανικές εκλογές: Το Βερολίνο, ούτε να ακούει δεν θέλει για εκλογές στην Ελλάδα. Αλλά σε αυτές τις ημερομηνίες θα υπήρχε «παράθυρο ευκαιρίας» για την κυβέρνηση.
    Οι Γερμανοί θα ήταν πολύ απασχολημένοι με τα δικά τους χάλια για να ασχοληθούν με τον σχεδιασμό των διαχειριστών της «αποικίας» τους…

    Αλλά ο όλος εκλογικός σχεδιασμός «κάηκε», μαζί με το 20% των δασών της χώρας…

    Από την άλλη, αρκετά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, η σημερινή εμφάνιση Σταϊκούρα στην Βουλή (υποσχέθηκε άμεση εφαρμογή των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη) και η επίτευξη συμφωνίας για της γαλλικές φρεγάτες, αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις για προσφυγή στις κάλπες.
    Το ζήτημα των φρεγατών ήταν «υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος» για το Μαξίμου. Γενικώς…

    Πάντως, δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος προ της επερχόμενης εκλογικής συντριβής ο Κ.Μητσοτάκης: Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη με όλα εκείνα τα κόμματα που βρέθηκαν στην κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας και εφάρμοσαν τα καταστροφικά lockdown κατ’εντολή εκείνων που επιθυμούν το Great Reset.

    Η Γαλλία και ο Ε.Μακρόν θα ακολουθήσουν την Α.Μέρκελ στην αποστρατεία και τους Χριστιανοδημοκράτες στην πολιτική ήττα.

    Τελικά αν το ρήγμα στα δεξιά της ΝΔ δεν κλείσει τότε ίσως να δούμε και στην Ελλάδα μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού που είναι και η πάγια επιθυμία των Γερμανών..

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ..ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η Ν.Δ.ΜΕ..ΤΟ C.D.U.,EXOYN,OΣH ΣΧEΣH EXEI “O ΦANTHΣ ME TO ΡETΣINOΛAΔO” Η’ “ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ”!!!

    2. Μετά απο 5 χρόνια αρπάξανε τις καρέκλες και έχουνε αυτοδυναμία με 20% του εκλογικού σώματος. Θα εξαντλήσουν 4 χρόνια μέχρι την τελευταία ημέρα. Μητε 1 στο εκατομμυριο να κάνουν εκλογές. Μετα αμα οι Γερμανοί τους διατάξουν θα κάνουν κυβέρνηση εθνικήε ενότητος για το καλό της χώρας. Αμα τελεώσει η ιστορία με το covid θα φάμε μνημόνια στην μάπα γιατί το χρέος θα έχει φθάσει 500δισ και 300% του ΑΕΠ. οπότε θα κάνουνε την βρωμιά πάλι ολοι μαζι.

    3. ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΚΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΙΓΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΟΛΑ

    4. Όποιος μιλά για εκλογές με αυτά που γίνονται είναι αφελής στην καλύτερη, κοιτώντας το δέντρο και όχι το δάσος. Όπως και όσοι πιστεύουν ότι ο λαός αυτός θα συνεχίσει να παρατηρεί παθητικά όσα γίνονται;

      Το καλύτερο που έχει να τους συμβεί (Κούλης, 300+ κλπ) είναι να ξεκινήσει να τους μαζεύει η καθαρή Δικαιοσύνη που είναι στα κάγκελα και δεν υπάρχει ακαταδίωκτο ούτε ασυλία για τα εγκλήματα που έχουν μηνυθεί (μεγάλη μήνυση 4500+ σελίδων) που είναι αυτόφωρο αναπάσα στιγμή για όλους (και τον Κούλη), ενώ ήδη τρέχει μία επίπλεον δίωξη για απόκρυψη παρενεργειών εμβολίων από το Σάββατο 25/9/2021

      Και αυτά είναι η αρχή!

    Comments are closed.