ΠΑΝΕ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ – “ΚΟΣΚΙΝΟ” ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

  Κοινοποίηση:
  simvainei tora

  Μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά είχαμε πριν από λίγο.

  Η ανακοίνωση:

  Στις 18:05 το απόγευμα τουρκικό μαχητικό (F-16) πραγματοποίησε υπερπτήση σε ύψος 24.000 ποδών πάνω από το Φαρμακονήσι. Λίγο αργότερα πέταξε πάνω από τους Αρκιούς (στα 22.000 πόδια) και τέλος στις 18:18 πέταξε ξανά πάνω από Φαρμακονήσι (στα 24.500 πόδια).

  Την ίδια περίπου ώρα το δεύτερο F-16 του σχηματισμού πραγματοποιούσε υπερπτηση (στις 18:11) πάνω από τους Λειψούς στα 22.000 πόδια.

  Οργανωμένο σχέδιο παραβιάσεων

  Δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν υπερπτηση σε ύψος 27.000 ποδών πάνω από την Κίναρο στις 09:34 το πρωί της Τρίτης.

  Τη Δευτέρα οι Τούρκοι πραγματοποίησαν συνολικά 84 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σήμερα Τρίτη, νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν με δύο πτήσεις πάνω από ελληνικό νησί.

  Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου. Οι πιλότοι των δύο τουρκικών F-16 δεν σταμάτησαν όμως με την παραβίαση αλλά προχώρησαν σε προκλητική πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος κάνοντας υπέρπτηση πάνω από την Κίναρο. Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέρασαν σε ύψος 27.000 πάνω από το ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα (η Κίναρος βρίσκεται δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου) στις 09:34 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  1 Comment

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΗ ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΑΦΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ……………………………………………………………………ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΣΙΠΡΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΛΑ ΤΑΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΟΥΘΟΥΝΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ

  Leave a Response