Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΓΑΤΑΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΒΟΜΒΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΕΣΥ, ΜΕΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ! ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΥΡΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

  Κοινοποίηση:
  ΚΟΥΛΗΣ

  Η βόμβα «Μητσοτάκη» στα θεμέλια του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιβεβαιώθηκε χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δημόσιο για τον Δεκέμβριο του 2022 οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία ανέρχονται σε 72.986 εργαζομένους, όταν με βάση τα ίδια στοιχεία τον Ιούνιο του 2019 ανέρχονταν σε 79.177. Κοινώς, στα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπήρξε μείωση της πραγματικής δύναμης του προσωπικού από τα δημόσια νοσοκομεία κατά 6.191 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό.

  «Η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και τρία χρόνια με συνέπεια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολιάζουν στην εφημερίδα «δημοκρατία» στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας πως «η συρρίκνωση και η συνειδητή υποστελέχωση των δημόσιων δομών υπονομεύουν τη δυνατότητα να παρέχουμε αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες, μας διώχνουν από το ΕΣΥ και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τους “σωτήρες” του ιδιωτικού τομέα».

  Οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι τρεις:

  • Δεν μπορούν να ασκήσουν με αξιοπρέπεια τα ιατρικά τους καθήκοντα λόγω υποστελέχωσης.
  • Δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καθώς οδηγούνται σε υπερωριακή εξόντωση λόγω ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές.
  • Οι απολαβές τους σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι κάκιστες.

  Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία μαζική προκήρυξη πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση έκανε δύο χρόνια να εκδώσει μόνο μία δική της προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό (την υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το 2020) με ολοκλήρωση το 2024, ενώ υποσχέθηκε 1.000 θέσεις νοσηλευτών για ΜΕΘ τον Μάιο του 2020 και μέχρι σήμερα έχει συσταθεί το 45% και δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία.

  Η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών εκτιμά ότι οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ανέρχονται σε 5.500, ενώ στο λοιπό προσωπικό φτάνουν τις 25.000. Σύμφωνα όμως με τους γιατρούς, οι πραγματικές ανάγκες σε μόνιμους γιατρούς είναι 8.500 και τουλάχιστον 30.000 σε λοιπό προσωπικό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει 18.500 προσλήψεις υγειονομικών, στην πλειονότητά τους επικουρικών, συνολικά στο σύστημα υγείας (συμπεριλαμβανομένων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του ΕΟΔΥ και άλλων οργανισμών).

  Ομως, στην πραγματικότητα αυτές οι προσλήψεις δεν είναι τίποτα άλλο από συμβασιούχοι και επικουρικοί, οι οποίοι δεν μπορούν να ενσωματωθούν ως αναπόσπαστο κομμάτι των νοσοκομείων.

  Το… έλα να δεις με την αναδιάρθρωση των διοικήσεων στα νοσοκομεία

  Τα πάνω κάτω φέρνει στη διοικητική διάρθρωση των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το άρθρο 39 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που έχει τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπονται σαρωτικές αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των νοσοκομείων.

  Το εν λόγω νομοσχέδιο, και συγκεκριμένα το άρθρο 39, προβλέπει για τα νοσοκομεία ως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες 7μελές ανώτατο διοικητικό όργανο, ενώ για νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες προβλέπεται 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

  Με την ψήφιση του νόμου τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων θα αποτελούνται από:

  -Τον διοικητή του νοσοκομείου, ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.

  -Δύο μέλη σε νοσοκομεία έως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες και τρία μέλη σε νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες, που ορίζονται από τον υπουργό Υγείας με τους αναπληρωτές τους. Από τα μέλη αυτά το ένα ορίζεται ως αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι μερικής απασχόλησης, στα νοσοκομεία έως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες στα οποία δεν προβλέπεται αναπληρωτής διοικητής.

  Στα νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) οργανικές κλίνες και άνω αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο αναπληρωτής διοικητής. Στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ένα από τα τακτικά και ένα από τα αναπληρωματικά μέλη που διορίζει ο υπουργός Υγείας πρέπει υποχρεωτικά να είναι μέλος ΔΕΠ του ιατρικού τμήματος του οικείου ΑΕΙ.

  -Τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ως αντιπρόεδρο, σε νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες, με αναπληρωτή του τον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας.

  -Εναν εκπρόσωπο των ιατρών και ειδικευόμενων ιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο, ο οποίος εκλέγεται, μαζί με τον αναπληρωτή του, από τους ιατρούς ΕΣΥ, τους ειδικευόμενους ιατρούς και τους ιατρούς-μέλη ΔΕΠ που υπηρετούν στο νοσοκομείο.

  -Εναν εκπρόσωπο του λοιπού, πλην των ιατρών ΕΣΥ, προσωπικού του νοσοκομείου, ο οποίος εκλέγεται, μαζί με τον αναπληρωτή του, από το λοιπό, πλην των ιατρών ΕΣΥ, προσωπικό του νοσοκομείου.

  -Εναν περιφερειακό σύμβουλο της οικείας περιφερειακής ενότητας εντός των χωρικών ορίων της οποίας εδρεύει το νοσοκομείο, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη.

  -Εναν εκπρόσωπο του οικείου ιατρικού συλλόγου, ο οποίος ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  13 Σχόλια

  1. Ο πατέρας του ήθελε τότε να ιδιωτικοποιησει τον ΟΑΣΑ,την ΕΥΔΑΠ,τον ΟΤΕ ,την υγεία αλλά δεν τα κατάφερε γιατί είχε απέναντι τον Ανδρέα. Τώρα είναι όλα διαφορετικά και όλοι του συστήματος Μητσοτάκη λαδωμενοι. Θα έρθουν και χειρότερα αν ξαναβγεί. Και εφόσον ελέγχει τα πάντα και οι περισσότεροι ούτε μέχρι την κάλπη δεν θα πάνε, βλέπω να μας γλενταει για μια τετραετία ακόμα.

  2. Καλα να μας γινει γιατι οταν οι αλλοι φωναζαν και ηταν στις πλατειες … αλλοι καθοταν στις καφετερειες και στους καναπεδες.Τι περιμενεις απο εναν αντιχριστο παρανοικο και σχιζοφρενη ανθρωπο να ζησεις ;;;; Μας βουλιαξε και εμεις ακομη κοιταμε σαν ηλιθιοι.

  3. βασικά δεν μενουνε, γιατι με τα φακελλακια ναι μεν χτιζεις και πολυκατοικια σε 6 μηνες με 1 χρονο αλλα ΔΕΝ! φτανουν ρε παιδι μου. Η μιζα και η κομπινα ειναι….εθισμος…τρελλός …θέλουνε περισσοτερα τωρα……κι αλλο…κι αλλο…….. ΚΟΡΟΪΔΑΡΕΕΕΕΣ!

  4. Είναι αυτοί που λένε ότι ενδιαφέρονται για την υγεία μας και γι’αυτό μας θέλουν όλους εμβολιασμένους.

  5. Μην ακους τιποτα γιγαντα ΜΙΖΟΤΑΚΗ !!!! Διαλυσε το κωλοΕΣΥ να ψοφησει ο μαλακας ελληνικος λαος που σας ανεχεται …….

  6. Θα εφαρμοστεί το μισθολόγιο των 330€ καθαρά κσι σε όποιον αρέσει; ΤΨΡΜ;

  7. ““““…… ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!““““ τις επιλογες του ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!….. τι λαος !!!;; κατοικιδια του ελλαδισταν……. Τραγικο και λυπητερο!!!!!

  8. Οχι οι μισοι,
   σχεδον ολοι οι γιατροι που εργαζονται στο δημοσιο ειναι γιατροί από βουλγαρορουμανοτσεχοϊταλίες διαφορετικα θα ιδιωτευαν.
   Ο πλευρης δεν φταιει,
   οπως δεν φταινε Γεωργιαδης και Βοριδης.
   Ειναι οι μονοι υπουργοι που παρα τα σφαλματα αδυναμιες κλπ, τρεχουν προσπαθουν και εκτιθενται!
   Που ειναι οι υπολοιποι του Μητσοτακη του Σαμαρα του Καραμανλη;
   Ολοι κρυβονται και εισπρατουν!
   Που ειναι τα κολεγιοπαιδα με την ωραια κομωση τα μουσια και τα κομποσχοινια, που ειναι ωραιες μεγαλοκοπελες απο το Λονδινο;
   Που ειναι ο Μητσοτακης ρε παιδια;
   Μονο για να καλωσoρισει κανενα πασοκο εμφανιζεται.

  9. Δεν πειραζει ολοι αυτοι μπηκαν στο τρυπακι του να μπολιαστουν αλλοιως θα εβγαιναν σε αναστολη.
   Λουστειτε τωρα την γενναιοδωρια του μιστερ μπιν

  10. Κάκιστες απολαβές ε σε σχέση με την Ευρώπη; Μάλιστα… Δε μ λες ρε αλάνι, στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες φακελάκια και εκβιασμούς έχουν; Ουστ ρε. Οι μισοί εδώ είστε γιατροί από βουλγαρορουμανοτσεχοϊταλίες να ούμε και θέλετε και να βγάλετε και γλώσσα… Δρόμο αν δεν σας ερέσουν τα 2 χιλιάρικα.

  Comments are closed.