Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ, 36 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ: «ΝΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ. ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΒΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»

Κοινοποίηση:
novartis-michalis-dimitrakopoulos

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μιχάλη  Δημητρακοπούλου,δικηγόρου

ΠΡΟΣ

Στέφανο Χίο , δημοσιογράφο

Κύριε Στέφανε Χιε,

το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 και περί ώρα 14:00-14:30 συναντηθήκαμε στο ύψος της Λ. Πεντέλης και Αναπαύσεως και επιβιβάστηκα στο αυτοκίνητο σας με κατεύθυνση γνωστότατο ζαχαροπλαστείο επί της Λ. Πεντέλης  επιλογής δικιά σας !

Εκεί καθίσαμε για αρκετή ώρα και συζητήσαμε διάφορα θέματα από τα φοιτητικά σας χρόνια στην Νομική , τα παιδιά μας και ήταν μια χαλαρή κουβέντα ενός δικηγόρου και ενός δημοσιογράφου  , που γνωρίζονταν πάνω από 20 χρόνια ! Καθ’ όλη την συζήτηση μας δεν υπήρξε η ελάχιστη  αναφορά στο πρόσωπο της κυρίας ΜαρεβαςΜητσοτάκη . Μου εκφράσατε την αγανάκτηση σας που δεν δόθηκε στην εφημερίδα σας διαφήμιση για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και συμφώνησα μαζί σας λέγοντας ότι στην δημοκρατία πρέπει και τα πλέον αντικυβερνητικά μέσα να ενισχύονται διαφημιστικά , γιατί έτσι διασφαλίζεται η πολυφωνία . Άλλωστε σε τηλεοπτικές δηλώσεις μου έχω πει ότι κακώς εξαιρέθηκε το Documento  από την σχετική διαφήμιση !!

Όπως καλώς γνωρίζετε το υπόλοιπο της συζήτησης αφορούσε αγωγή σε βάρος σας για δυσφήμηση από σοβαρό επιχειρηματία της χώρας !! Ελπίζω να ενθυμείστε ότι ένας από τους  εσωτερικούς δικηγόρους του Ομίλου είχε απευθυνθεί σε εμένα αρχικά για να συντάξω την αγωγή σε βάρος σας ! Αρνήθηκα την δικηγορική αμοιβή και δεν ανέλαβα την υπόθεση σε βάρος σας , λέγοντας στον εσωτερικό δικηγόρο να μου δώσει  τη δυνατότητα να επιλύσω εξωδικαστικά την διαφορά, όπως κάνω διαχρονικά , όταν  αντίδικος είναι δημοσιογράφος ή μέσον ενημέρωσης!! Ο εσωτερικός δικηγόρος τελικά αποφάσισε να απευθυνθεί σε άλλο συνάδελφο και κατατέθηκε σε βάρος σας αγωγή για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που προκλήθηκε από συκοφαντική δυσφήμηση.Έκτοτε γίνονταν συζητήσεις για να παραιτηθεί ο ενάγων από την σε βάρος σας αγωγή, υπήρχε προσέγγιση των θέσεων , κατ αρχήν συμφωνία αλλά όχι οριστική !Αρκετές μέρες πριν την συνάντηση μας στην Πεντέλη  ο εσωτερικός δικηγόρος μου γνωστοποίησε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από το δικαίωμα και το δικόγραφο της σε βάρος σας αγωγής. Γνωρίζετε καλώς ότι η συνάντηση μας έγινε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό .Σας γνωστοποίησα το καλό νέο ότι τελικά επικράτησε η νομική άποψη μου και εξωδικαστικά επιλύεται η διαφορά, χωρίς τα προηγούμενα πισωγυρίσματα .

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, κάναμε γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα που διέρχεται ο τύπος,κουβεντιάσαμε και το ενδεχόμενο καταχώρισης διαφημίσεων ΠΑΝΤΟΤΕ με την έκδοση σχετικού ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ από κάποια εταιρεία του ομίλου.

Χωρίσαμε  σε πολύ καλό κλίμα και την ερχόμενη βδομάδα θα ξαναμιλούσαμε πλέον για το πιθανό ενδεχόμενο της διαφημιστικής συνεργασίας .

Δυστυχώς όμως συνέβη η τραγική απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος σας , όπου , όταν το πληροφορήθηκα , συγκλονίστηκα πραγματικά .Αμέσως σας έστειλα μήνυμα και επικοινώνησα με τον εξαιρετικό και φίλο δικηγόρο σας ,κύριο Παύλο Σαρακη , και του ζήτησα , όταν είστε σε θέση , μαζί να σας επισκεφτούμε .Ο κύριος Σαράκης  μάλιστα μου έστειλε με μήνυμα το  φοβερό video της απόπειρας εκτέλεσης σας και αναλύαμε επί μακρόν την σκηνή της αποτρόπαιης ενέργειας !! Ενώ περίμενα μήνυμα του Παύλου  για να συναντηθούμε , αιφνιδιαστικά βλέπω πρωτοσέλιδα από την εφημερίδας σας , που κακοποιούν σε ασύλληπτο βαθμό την πραγματικότητα . Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΕΒΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ , ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ , ΠΟΥ  ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΕΤΕ , ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΕΧΕΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ . ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΣ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ .

Όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν ότι 32 χρόνια δικηγόρος ακροατηρίων , πάντα , όταν εντολείς μου ζητούσαν την σύνταξη μηνύσεων και αγωγών σε βάρος τους ,πάντα έκανα αγώνα οι υποθέσεις να μην καταλήξουν στα δικαστήρια , άλλοτε το κατάφερνα άλλοτε όχι !! Πλέον, γηράσκω αεί διδασκόμενος …

Την παρούσα επιστολή μου σας ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ,όπως επιβάλει ο νόμος και η δημοσιογραφική δεοντολογία . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΗΜΟΣΙΑ  , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟΥ , ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ  ΣΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ REALITY !!Ελπίζω με τη βοήθεια σας , κύριε Χίο να αποκαλυφθούν σύντομα από την αστυνομία οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας ζούγκλα , γιατί χθες ήταν θύμα ο Σωκράτης Γκιόλιας , σήμερα παρ ολίγον να ήταν ο Στέφανος Χίος , αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς που έχει δημόσιο λόγο . ΥΓ Είμαι απογοητευμένοςαπό τον Στέφανο Χίο αλλά όχι θυμωμένος , γιατί αυτό που του συνέβη είναι το χειρότερο κακό , που μπορεί να τύχει σε ένα άνθρωπο και οι πρώτες μέρες δικαιολογούν όλες τις αντιδράσεις , ακόμα και το εμπάργκο στην πραγματικότητα !!

Nωρίτερα ο κ.Δημητρακόπουλος, είχε επιλέξει blog χαμηλής επισκεψιμότητος, για να κάνει δηλώσεις.

“Πρόκειται για άλλη υπόθεση. Για μια αγωγή που κατέθεσε εναντίον του μια πολύ ισχυρή οικογένεια και κάποτε κλήθηκα να την διαχειριστώ. Είχα ζητήσει να τα βρούν εξωδικαστικά και τελικώς μετά απο μήνες αυτό συνέβη. Ο λόγος που συναντήθηκα με τον Χίο ήταν να τον ενημερώσω για το ότι η οικογένεια παραιτήθηκε απο το δικόγραφο και την αξίωση εναντίον του”. Είδα τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο το Σάββατο στις 14.00. Συναντηθήκαμε στην Πεντέλης και Αναπαύσεως. Άφησα το αυτοκίνητό μου και μπήκα στο δικό του. Πήγαμε σε μια πλατεία. Μιλήσαμε για την διαδρομή του, τα παιδιά μας και κάποια στιγμή του είπα και για την απόφαση της οικογένειας να παραιτηθεί από το δικόγραφο. Η συνάντησή μου αυτή μαζί του δεν είχε καμία σχέση με τη Μαρέβα! Τον προκαλώ να δώσει τη συνομιλία μας στην Δικαιοσύνη”, τόνισε με δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι οι αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές πρέπει να βρούν το συντομότερο δυνατόν τους δράστες της επίθεσης κατά του Χίου, διευκρινίζοντας ότι είχαν καθαρά ανθρωποκτόνο πρόθεση και ότι ο δημοσιογράφος σώθηκε από θαύμα. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναμένεται σύμφωνα με δημοσίευμα να προβεί και σε επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, όπως και έκανε τελικά.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

30 Σχόλια

 1. Βγηκε η αλεπου να μυρισει. Αλλη μια αποδειξη της γνησιοτητας των δηλωσεων του Χιου.
  Πατα τα τους στον σβερκο οπως σε πατησανε.
  Εισαι τεραστιος

 2. Όλα ωραία και καλά τα είπε. Το όνομα του σοβαρού επιχειρηματία και του ομίλου γιατί δεν το ονομάζει;;..τέλος πάντων… Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω η 4η Αυγούστου. Έπρεπε να είναι εθνική εορτή σήμερα. Αργία. Θεία λειτουργία. Και παρέλαση. Τιμή και δόξα στον μπάρμπα Γιάννη Μεταξά.

 3. Στην επιστολή προς τον Χίο λέει ότι η συνάντηση έγινε σε ζαχαροπλαστείο. Στη δήλωσή του στο blog νωρίτερα είπε ότι συναντήθηκαν σε πλατεία. Στις φωτογραφίες δε βλέπουμε κανένα ζαχαροπλαστείο.

 4. Καλά κάνουν και φοβούνται και φαίνεται ότι φοβούνται. Οση επιρροή και να έχουν όταν υπαρχουν ακραδαντες αποδείξεις και δικαστικές αίθουσες εκτός Ελλάδος ούτε τα εκατομμύρια ούτε ο γνωστός του γνωστού για να γλιτώσεις το υγρό κελί και την ξεφτίλα. Το έγραψα τόσο απλά ακόμη και για παιδάκια δημοτικού άλλωστε οι μορφωτικές τους γνώσεις εξισώνονται με αυτό το επιπεδο μόνο που περιορίζονται στις ξένες γλώσσες και στην λαμογια

 5. Ο Τσοχατζοπουλος πήγε φυλακή γιατί αγόρασε ρώσικα όπλα.
  Οι Αμερικανοί δεν ξεχνούν.

 6. ΒΡΏΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΊΑ τωΠΟΛΙΤΙΚΏΝ.
  ΣΉΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ 4η ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ.
  ΙΩΆΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΆΣ
  ΖΗΤΏ Η ΕΛΛΆΣ.
  ΖΗΤΏ ΤΌ ΈΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ.

 7. η χωρα αυτη εχει βρωμισει….και η κυβερνηση αυτη δεν εμπνεει καμμια εμπιστοσυνη σε τιποτα

 8. KAΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΙΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΣΈΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΤΊΓΡΑΦΟ.

 9. τελικα…στο ραντεβου…
  ειχε μαζι το χρημα…ο δικηγορος…? το εχει καταγραψει η καμερα…?

  ο δικηγορος κατονομαζει…τον εφοπλιστη…τη γυναικα….το λογο….της συναντησης…?
  τοχει καταγραψει το ηχητικο η καμερα…?

  1. και να τα εχει καταγραψει θα πουνε ειναι προσωπικα δεδομενα
   εδω στην Ελβετια Ελληνας εισαγγελεας δεν πηρε τις αποδειξεις χρηματισμου υπουργου απο το FBI γιατι ητανε προσωπικα δεδομενα
   Πο ζεις; εδω ειναι η χωρα της γελοιοτητος

   1. Τα μπέρδεψες λίγο φίλε. Το FBI δεν έχει καμμία δουλειά στην Ελβετία. Όταν υπάρχει αίτημα (τεκμηριωμένο) εισαγγελικής αρχής ξένης χώρας, η Ελβετία παρέχει όλα τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών. Τα στέλνει μάλιστα και δεν χρειάζεται να έρθει ο εισαγγελέας της ξένης χώρας να τα παραλάβει. Ακόμα και στοιχεία από μυστικούς λογαριασμούς (που δεν υπάρχουν πλέον) έστελναν.
    Φαντάζομαι ότι ο Έλληνας εισαγγελέας ήρθε στην Ελβετία με αέρα κλαρινογαμπρού και ζήτησε στοιχεία λογαριασμών χωρίς να έχει την αιτιολογία για ποιο λόγο τα ζητάει.

    1. Συναντηθηκε κλιμακιο του FBI στην Ελβετια με κλιμακιο δικαστικων λειτουργων δικων μας. Οι ανθρωποι του FBI προσπαθησαν να δωσουν στον υπευθυνο εισαγγελεα Αγγελη στοιχεια για χρηματισμο υπουργου απο την NOVARTIS και αυτος δεν ηθελε να τα παρει. Το κατεθεσε αλλη εισαγγελεας η Κα Τοπαλιδου. Δεν ειδα να της κανει μηνυση αμα ειναι παραμυθια. Ας τα βρουνε μεταξυ τους.

 10. Ο μονος απο τους “συναδελφους” του Χιου που αναφερθηκε σε μια απο τι πιο σοβαρες υποθεσης της μεταπολιτευσης ειναι ο βαξεβανης. Τον εχω βρισει πολλες φορες στο σαιτ του αλλα και μονο που ειχε τα κακαλα να καταδικασει τη αποπειρα δολοφονιας εναντιον του Χιου παρα τα οσα του εχει σουρει κατα καιρους ο ιδιος εχει μεγαλη σημασια και μπραβο του. Ολοι οι αλλοι δημοσιοκαφροι ( αριστεροι-δεξιοι-κεντρωοι κτλ) αβαβα το εκαναν. Επισης κατι που διαβασα στον βαξεβανη ειναι οτι οπως στην αποπειρα δολοφονιας του Χιου ετσι και στην δολοφονια του Γκιολια Υπουργος ηταν παλι ο Χρυσοχοιδης ( κοιτα να δεις κατι συμπτωσεις). οι δολοφονοι του Γκιολια δεν βρεθηκαν ποτε.

 11. ΎΠΟΠΤΗ Η ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΑΝ ΈΓΙΝΕ Η ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ Κ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΗΜΕΡΟ

 12. Αν ήταν ενημέρωση για υπόθεση (εξέλιξη παλιάς υπόθεσης, χα), η συνάντηση θα γινόταν σε κάποιο γραφείο… Εσύ όμως, άφησες το αυτοκίνητο σου, μπήκες στο αυτοκίνητο του, πήγες σε μια πλατεία…, σαν πολύ κρυφό συνάντηση… Και το βράδυ η απόπειρα… Και γιατί τόση αγωνία και τονίζεις “καμία σχέση η μαρέβα”… Δυστυχώς για σας ο Χίος ζει…

 13. εχουν κανει ετσι τους νομους που βγαινουν παντα λαδι ειδες εσυ κανεναν να παει φυλακη εκτος απο τον τσοχα γιατι ηταν ηλιθιος και φιγουραντζης

 14. Το παιδί μετά απο 9 ημέρες μίλησε ,κάτι είναι κ αυτό .Το πολιτικό σύστημα πέρα βρέχει ,κοιτάζει πως θα ξεπουλησει το Αιγαίο στον σουλτάνο κ ο κουμπάρος τις μάσκες …

 15. Καλά, εάν βρεθούν ποτέ οι πληρωμένοι δολοφόνοι και ειδικά ο εντολέας τους να μας σφυριξετε κλέφτικα. Αυτό βέβαια θα αποδυκνειει πως από πίσω κρύβεται η πολιτική μαφία αλλά αντε να το αποδείξεις. Αφού μμε όμιλοι πολιτικοί τραπεζίτες δικαστές είναι όλοι στο κόλπο, όλοι κολεγια είναι αυτοί. Και δεν το λέει ο απλός κόσμος αυτό, οι ίδιοι το λένε που ο ένας μυνηει τον άλλον.

 16. νιαου…νιαου στα κεραμιδια….
  εδω στο ελλαδισταν δουλευομαστε μεταξυ μας και δικηγοροι και γιατροι ποτε δεν χανουν την αδεια για το λειτουργημα τους οτι και να κανουν
  πρεπει να αποφασισουν οι συλλογοι..δηλαδη πιασε το αυγο και κουρεφτο

  1. Aπορια εχω! Οταν καποιος απειλειται με μηνυση,πληρωνει αυτος για να την αποσυρουν…οχι να τον πληρωσουν κιολας!

Leave a Response