Ο ΛΕΦΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ. ΣΤΟ “ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ” ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΤΟ ΕΝΟΠΛΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ

    Κοινοποίηση:
    martinos-pakis

    Aκριβός στα πίτουρα και φθηνός στ’ αλεύρι! Ο νέος διοικητής του Αγίου όρους Ανδρέας Μαρτίνος, δεν παρείχε ιδιωτική φρουρά στο πλοίο του, το οποίο τελεί υπό ομηρία στο Καμερούν, με συνέπεια την απαγωγή οχτώ ναυτικών, πέντε εξ αυτών Ελλήνων, από τα 28 συνολικά μέλη του πληρώματός του. Κατά την επίθεση μάλιστα των πειρατών τραυματίστηκε ελαφρά ένας Έλληνας ναυτικός από εξοστρακισμό σφαίρας.

    Ο Έλληνας ναυτικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά μεταξύ των ομήρων κρατούνται και δύο δόκιμοι 20 και 21 ετών, που έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση, όπως και ο συνομήλικός τους Δημήτρης Γκιάτης,  από το Μεσολόγγι, ο οποίος πέρασε 40 ημέρες στα χέρια των πειρατών και επιβίωσε κάτω από εφιαλτικές συνθήκες. Απελευθερώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, έχοντας απαχθεί από άλλους πειρατές ανοιχτά του Τόγκο. Ο εφοπλιστής Αγγελικούσης, είναι άγνωστο πόσες χιλιάδες δολάρια χρειάστηκε για να καταβάλει.  Ο δόκιμος ωστόσο έζησε δραματικές ημέρες στα χέρια των απαγωγέων, στη ζούγκλα της Αφρικής, αφού το τάιζαν με ωμό κρέας και έτσι γύρισε «μισός».

    ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

    Πάντως το πλοίο του Μαρτίνου HAPPY LADY, βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξι ένοπλοι, βαριά οπλισμένοι, κατόρθωσαν να αναρριχηθούν στο σιδερένιο σκαρί  και να απαγάγουν τους οχτώ ναυτικούς.  Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, πρόκειται ακόμη για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο και τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό. Το θέμα των διαπραγματεύσεων θα το αναλάβει η εταιρεία εκπρόσωπος της οποίας εντός των επομένων ωρών μεταβαίνει στο Καμερούν.  Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επικοινωνία από τους πειρατές, συνήθως όμως παίρνει χρόνο μέχρι να συμβεί αυτό. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και αν μη τι άλλο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό αφού ο πλοιοκτήτης χαίρει και τις ιδιαίτερης εκτιμήσεως του πρωθυπουργού.

    ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

    Σε αντίθεση με τον νέο φιλάνθρωπο και φιλάγιο διοικητή του Αγίου Όρους η κόρη του οποίου είναι η χαμηλών τόνων βουλευτίνα Γεωργία, ο αδελφός του Ανδρέας είναι πολύ πιο προσεκτικός στα μέτρα ασφαλείας των πλοίων της δικής του ανεξάρτητης εταιρείας. Και ειδικά μετά την απόπειρα απαγωγής του υιού του Κίκου, τον έχουν ζώσει φίδια …

    Ο «ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ»

    Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος είναι ο έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική διοίκηση του Αγίου Όρους,  ο οποίος και απολαμβάνει αποδοχής από το Φανάρι που υπάγεται πνευματικά το Άγιος Όρος. Ο  Μαρτίνος ανέλαβε καθήκοντα σε μια ύποπτη περίοδο καθώς το Πατριαρχείο της Μόσχας διεκδικεί δυναμικότερη παρουσία στον Άθω μέσω ενός «ορθόδοξου ρωσικού κέντρου» και αυτό καλείται να το διαχειριστεί ο μειλίχιος εφοπλιστής. Ο Θανάσης Μαρτίνος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος ευεργέτης, έχει αφήσει πίσω του πλούσιο έργο με τις προσφορές του, τις ευεργεσίες του προς το Πατριαρχείο και τις πλουσιοπάροχες οικονομικές ενισχύσεις του σε μονές του Αγίου όρους. Άλλωστε το Πατριαρχείο του έχει απονέμει τιμητική διάκριση του Οφίκιου του Άρχοντος Εξάρχου. Η προσφορά του όμως δεν περιορίζεται μόνο στην Εκκλησία. Είναι ο άνθρωπος που έχει χτίσει σχολεία, κολυμβητήρια και πολλά άλλα.  Επίσης συνεχίζει να αναβαθμίζει κτιριακές εγκαταστάσεις σε νοσοκομεία, τις εξοπλίζει με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, δωρίζει πυροσβεστικά οχήματα, εκχιονιστικά αλλά και ταχύπλοα σκάφη. Κατασκευάζει δρόμους και πάρκα σε δήμους ενώ προσφέρει και χρηματικές ενισχύσεις σε όλες της μητροπόλεις της Ελλάδος. Κι όμως, αυτός ο … αφανής εφοπλιστής, προφανώς για λόγους τσιγγουνιάς και «σπατάλης», δεν είχε ένοπλη ιδιωτική ασφάλεια για τον φόβο των πειρατών.

     Γιάννης Κολοζώφ- Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Αγαπητέ Στέφανε,
      ΒΓΑΛΕ όλα τα πγραγματα στην φορα σχετικά με τις λαμογιες με τον ΠτΔ που γίνονται. Βαρέθηκε ο κόσμος να ΤΡΩΕΙ κουτόχορτο.
      Αρκετά με τα πολιτικά λαμόγια του Κούλη και της συμμορίας του.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

    2. Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν μπαίνουν φρουρές ένοπλες γιατί απαγορεύεται και ο ICOC δεν το θεωρεί high risk area…. Έχω δουλέψει αρκετές φορές στα βαπόρια της συγκεκριμένης εταιρείας και αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι αξιοπρεπέστατη (σαν ένοπλη φρουρά) !!!
      Και στο κάτω κάτω της γραφής αν είναι Χαζαρος η Εσκεναζημ… Αυτό που ξέρω είναι ο μόνος που έχει την Ελληνική σημαία σύμβολο στα Βαπόρια του!!!

    3. Δεν είναι ο δοντάς ο Μαρτίνος ΧΑΖΑΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ;
      Τι δουλειά έχει ο Χαζάρος στο Ορθόδοξο Άγιον Όρος της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ, το ερπετοειδές των στοών;
      Κι από κοντά και το άλλο το μασονο ερπετοειδές ο μασωνο ΠΑΤΑΚΗΣ, που μου τον ξαναπροτείνεις για πρρρρρρόεδρο βρε συ Στέφανε.
      Άσε ρε συ Στέφανε, χορτάσαμε από πατάκια, από πατάκια στα πόδια των ξένων.
      Σκέτη ΑΗΔΙΑ με τα μασωνο ερπετά.

    Comments are closed.