“ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ. ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ. ΕΣΥ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΤΟΥ ΣΤΕΦ. ΧΙΟΥ

  Κοινοποίηση:
  XIOS-IERVNYMOS

  Για μια φορά ακόμη, μας εξέπληξε δυσάρεστα ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, με τις εσκεμμένα ανερμάτιστες και “ανορθόδοξες’ δηλώσεις του. Μια ζωή, αποδεικνύει, πότε παρεμβαίνοντας στα γρανάζια της Δικαιοσύνης (ξέρετε τι εννοώ, Μακαριώτατε και πολύ καλά μάλιστα), πότε ενδιαφερόμενος για μπίζνες στα καμμένα και αναδασωτέα της Πεντέλης με τους δημαρχαίους, πότε στους “μαγεμένους” της Θήβας (και γι αυτό γνωρίζετε ασφαλώς), πότε, πότε, πότε, ότι παίζετε πια “κομπολόι” με τα συμφέροντα της εξουσίας.

  Αυτή τη φορά ο Μακαριώτατος, εισηγήθηκε την κεκλεισμένων θυρών τέλεση όλων των Θείων Λειτουργιών από την Κυριακή των Βαΐων (12 Απριλίου)  κατά τη σημερινή σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

  Σύμφωνα με την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου:  «Μέχρι τις 11 Απριλίου οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κανονικά – κεκλεισμένων των θυρών-  υπό την προϋπόθεση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής ή διαδικτυακής κάλυψης. Από το Σάββατο του Λαζάρου (την Κυριακή των Βαϊων και μετά) οι Ακολουθίες θα διεξάγονται – πάντα κεκλεισμένων των θυρών-  με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας.

  «Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θείας Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι κοινή και δημόσι» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ιερού Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

  Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους».

  ΟΧΙ

  Όχι λοιπόν, σεβαστέ Αρχιεπίσκοπε, δεν θα συμφωνήσουμε. Με γνώμονα την δημόσια υγεία, τους κείμενους νόμους του Κράτους και του Συντάγματος, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (που ουδέποτε μας βρήκαν σύμφωνους), προτείνουμε κι εμείς, έχουμε το δικαίωμα άλλωστε, πιστοί είμαστε, αγαπάμε το Θεό μας.

  -ΝΑΙ στη συμμετοχή των πιστών στον Επιτάφιο υπό απόλυτα αυστηρές συνθήκες συμμετοχής. 19 Απριλίου, δεν νομίζουμε ότι θα χιονίζει. Προαύλια εκκλησιών υπάρχουν. Μεγαφωνικές υπάρχουν. Τοπικά αστυνομικά τμήματα υπάρχουν και υπάρχουν και αγήματα στρατιωτών. Σε απόσταση 5-10 μέτρων ο ένας από τον άλλον , οι ενορίες θα φροντίσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν τα Πάθη του Χριστού και την Ανάσταση. Στα σούπερ μάρκετ, το ίδιο γίνεται. Και στα καταστήματα τροφίμων. Με απόλυτη πειθαρχία. Και μην μας πείτε ότι δεν είμαστε πειθαρχημένοι. Δείξαμε ότι είμαστε. Και θέλουμε και είμαστε. Κανένας μέσα, παρά μόνον οι παπάδες, οι πιστοί έξω με ασφάλεια, σύνεση και πειθαρχία, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

  —-Στην πατρίδα μου την Σπάρτη υπάρχουν 200 εκκλησίες. Να επιστρατεύστε τους υπαλλήλους σας και να φροντίσουν για τον επιμερισμό των πιστών, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Να δουλέψετε σοβαρά για τον μη συνωστισμό των πιστών. Εάν χρειαστεί με αριθμημένες θέσεις στα προαύλια βάσει των ενοριών. Αλλά δεν θέλετε , Μακαριώτατε. Γιατί είστε φυγόπονος. Γιατί επικροτείτε την απόφαση της νέας Τάξης να κηδεμονεύσει και να αφελληνίσει την Πίστη μας. Και γνωρίζετε πολύ καλύτερα, Σεις, απ’ την ταπεινότητά μου, και ποιοι είναι οι Νεοταξίτες και τι σχήμα προσώπου έχουν και τι εξυπηρετούν και από ποιους σέρνονται από τη μύτη.

  ΟΧΙ λοιπόν. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την Πίστη μας και για τον Θεό μας. Εκτός εάν θέλετε να μας πείσετε ότι ο κορωνοιός είναι πιο θανάσιμος από το βόλι του Τούρκου. Πριν 199 χρόνια που κάποιοι ξεκίνησαν με το κεφάλι στον ντορβά την Επανάσταση. Μάλλον, δεν διαβάσατε καλά, Μακαριώτατε, τα απομνημονεύματα του Θοδωράκη.

  Καλό Πάσχα σας εύχομαι αλλά εάν δεν υπάρχουν πιστοί στις εκκλησιές μας, Πάσχα, όπως παλιά, δεν θα ξανάχουμε ποτέ. 

  Σ.Σ.Χ

  Υ.Γ: Και κάτι ακόμα, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Την άδεια για να πάμε στις εκκλησιές μας, τις ποτισμένες με το αίμα των ηρώων μας, δεν θα μας την δώσετε εσείς. Περιμένουμε- με μεγάλη ανυπομονησία- να την ακούσουμε από τον καθηγητή Τσιόρδα και τον υφυπουργό Χαρδαλιά. Εδώ είμαστε- ως πιστοί- και αναμένουμε την απαγόρευσή τους. 

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  34 Σχόλια

  1. Πριν 1 μηνα έλεγες την υπουργό παιδείας να κλείσει τα σχολεία για να μη μεταδοθεί ο κορωνοιός. Τώρα κράζει τον ιερέα που δεν θελει να διαδοθει ο ιός με συνωστισμό στην εκκλησία. Αποφάσισε ΤΙ θες.

  2. Να πάτε ολοι στις εκκλησίες , μετά να πεθάνετε κι ετσι ελεύθερα η χώρα θα γεμίσει μουσουλμάνους αφου οι χριστιανοί θα έχουν πεθάνει. Πόσο βλάκες θεέ μου

  3. Με ποιο τρόπο οι εν λόγο κύριοι αποφασίζουν για την ζωή μας ; Πνοή ζωής η ΜΑΝΑ και ο ΘΕΟΣ αυτοί που βρίσκονταν όταν έσωζαν τράπεζες και το τομάρι τους ; Ο Έλληνας ήταν, είναι και θα είναι καρφί στο κόρφο τους. Οι πρόγονοι μας, τα ιερά λείψανα τους και το χώμα που πατούμε έχει πάντα αίμα για την ελευθεριά, την πατρίδα και του Χριστού την πίστη την Αγία. Προτρέπω τους νεώτερους να διαβάσουν τον ύμνο Εις την Ελευθερίαν όπου κομμάτι του ο Εθνικός μας Ύμνος από τον Δ. Σολωμό. Είμαστε πηγή φωτός, ενέργειας και ζωής και όχι ούτε φασίστας, ούτε εθνικιστής είμαι τρολ και πέμπτο φαλαγγίτες. ΞΥΠΝΆΤΕ ΤΟ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, γεννήθηκες ελεύθερος και ελεύθερος θα πεθάνεις. ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ. Κάποιος να γίνει καβαλάρης επιτέλους για όλους αυτούς που μαρτύρησαν για να μαστέ λεύθεροι…
   ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ -> ΓΚΑΙΤΕ

  4. Δεν αξίζεις ούτε μία τρίχα από τα γένια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.Ήταν ο ποιμενάρχης όλων των Ελλήνων ,ενώ εσύ μόνο των λίγων Λιάπη.

  5. Ουαι υμιν, Φαρισαίοι υποκριτές, δυιλιζετε τον κωνοπα και καταπινετε την καμηλον. Μεταφράζεται τις γραφές κατά το δοκούν. Όταν οι πατέρες μιλούν για τακτικό εκκλησιασμό εννοούσαν σπίτι μας; όταν μιλούσαν ότι Ο Χριστός είναι ζωή και μόνο τι εννοούσαν; τι φοβάστε; μη σας πάνε αυτόφωρο αν ανοίξετε τις εκκλησίες μα ο Χριστός είπε μακάριοι οι δεδιωγμενοι ένεκεν εμου, το σβήνουμε κι αυτό; αλλα αλίμονο θα μας κόψουν το ΑΤΜ, αν δεν έχετε το σθένος να αντισταθείτε αφήστε τους μοναχούς να λειτουργεισουν. Ευτυχώς που δεν εισασταν εσείς στους διωγμους από τους Ρωμαίους, ευτυχώς που δεν είσαστε εσείς στην θέση του παλαιών Πατρών Γερμανού, του Παπαφλέσσα και τόσων άλλων που στα κρυφά σχολειά δίδασκαν την πίστη. Ευτυχώς που δεν είσαστε στη θέση των Γρηγορίου του Ε και του Χρυσοστόμου Σμύρνης θα ξέρετε τι τους έκαναν; Κρίμα, από σας περιμένουμε να κρατήσετε το λάβαρο τις Ορθοδοξιας αλλά αλίμονο.

  6. AN ΔΕΙΤΕ ΠΙΣΤΟΥΣ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΓΡΑΦΤΕ ΜΑΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ… ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΙΟΥΛΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ; ΑΥΓΟΥΣΤΟ;
   ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΟΤΑΝ Η ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ.. ΣΤΑ ΡΩΜΑΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ..ΟΠΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΡΥΦΑ ΒΕΒΑΙΑ..
   ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ..

  7. ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΥΣΣΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ. ΠΟΛΛΗ ΜΟΥΦΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΩΠΑΚΙΑ.

  8. Στέφανε είναι ολοι Νεοταξίτες καί αντίχριστοι.Μισούν τήν 25η Μαρτίου 1821 γιατί είναι σύμβολο τής νίκης κατά τών Τούρκων.Μισούν καί λοιδορούν τόν αείμνηστο Γέρο τού Μωριά γιατί έσφαξε
   στήν Τρίπολη τό 1821 τούρκους καί εβραίους τούς εχθρούς τής Πατρίδας.Μισούν τήν θρησκεία
   μας γιά αυτό απαγορεύουν τό Πάσχα τήν μεγαλύτερη καί σπουδαιότερη γιορτή τής Ορθοδοξίας
   καί τών απανταχού Ελλήνων.Λαθρολάγνοι καί τουρκολάγνοι κυβερνούν τήν χώρα μας.
   Ο Κουλάκος συνεχίζει τή βρωμοδουλεία τού προδότη Τσίπρα.Πλημμυρίζει τήν Ελλάδα μέ απόβλητα από όλο τόν κόσμο.
   Γιάννης Λάκων

  9. Εκπτωσεις στην πιστη μας δεν κανουμε, εκπτωσεις στις παραδοσεις μας δεν κανουμε, θα τις ακολουθησουμε προσάπτοντας ολες τις τιμες οπως κανουμε τοσα χρονια,,,Εκκλησια δεν ειναι μονο οι παπαδες και φυσικα ουτε μονο οι μητροπολιτες με τα χρυσοποίκιλτα ανφια απομακροι απο το χριστεπωνυμο πληθος,.Εκκλησια ειναι προπαντός ο λαος, ολοι οι πιστοι Ορθοδοξοι Χριστιανοι που θα προστρεξουν στους ναους μας, τον οικο του Θεου να υμνησουμε και να δοξασουμε τον Θεο που ειναι υπερπαντων καθε νοσου και καθε νοσηριας που εκπορευονται απο ανθρωπινα παθη…Δυστηχως εκπτωτοι ειναι οι καθε λογης ιεραρχες που υποκειπτουν σε εντολες νεοταξιτων και πολεμιων της Ορθοδοξιας που τους αναγουν ολους αυτους ως υπερτατους γνωστες των παντων που πρεπει να υπακουμε εναντι και του Πανταχου παρων Δημιουργου μας και Παντοδυναμου Θεου..Εκπτωτοι και ολοι οι ασεβεις που βρισκουν τωρα τον χωρο να ειρωνευονται και να χλευαζουν την αληθινη πιστη βλεποντας την να υποχωρει και να κανει εκπτωσεις…Πολεμιοι επισης της πιστης μας, δηλωμενοι αθεοι, υψηλα στελεχοι μασωνικων στοων. υπερμαχοι της πολυπολιτισμικοτητας και της πανθρησκειας μας κουνουν το δαχτυλο και μας διαταζουν πως θα πρεπει με τους δικους τους ορους να περασουμε φετος το Πασχα και να ‘μεινουμε μεσα’ και να προσευχομαστε ως κρυπτοχριστιανοι εν ετη 2020…η κηδεια ενος αριστερου που εσχατως ασπαστηκε την Ορθοδοξη πιστη και θελησε να ταφει με χριστιανικη ευλαβεια εγινε με ολες τις τιμες, κουβαλησαν και το φερετρο του στους ωμους και παρευρεθησαν εκει και κοσμος και ο ιδιος ο αρχιεπισκοπος…ο οποιος απο την αλλη απαγορευει την περιφορα του Επιταφιου και την Ακολουθια των πιστων μετα Αυτου…Υποκρισία στο μεγιστο… ειναι πλεον στα χερια των πιστων Ορθοδοξων Χριστιανων να γιορτασει και το φετινο Αγιο Πασχα των Ελληνων με την αναλογια ευλαβεια των προηγουμενων χρονων….

  10. Τα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα δεν είναι πιο αναγκαία από τη Θεία Μετάληψη και την Εξομολόγηση. Παλιά, όταν οι άνθρωποι και ιδίως οι κληρικοί πίστευαν ακόμη στον Χριστό, οι άρρωστοι γινόντουσαν καλά με απλή επάλειψη από το διαβασμένο λαδάκι του Ιερού Ευχελαίου, οσοδήποτε σοβαρή κι αν ήταν η αρρώστια από την οποίαν έπασχαν. Σήμερα -δυστυχώς- πρώτοι οι εκκοσμικευμένοι Δεσπότες συστήνουν στο λαό να μην πηγαίνει στις εκκλησιές και μάλιστα ανήμερα το Πάσχα! Δείγμα αυτό του τεράστιου μεγέθουςτης απιστίας τους! Προσωπικά πιστεύω ότι οι πιστοί είναι πολύ πιο ώριμοι από τους άθεους και κοσμικούς και θα τηρούσαν με πειθαρχία τα αναγκαία μέτρα αποφυγής του συνωστιμού αν τους αφήνανε έστω να κοινωνάνε. Επομένως δεν υπάρχει λόγος μη τέλεσης των λειτουργιών με περιορισμένο έστω κόσμο και ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε ναού και φυσικά φορώντας μάσκες μέσα στους ναούς, ενώ στους ευπαθείς και ηλικιωμένους θα μπορούσε να γίνει σύσταση να μην προσέλθουν στις εκκλησίες αλλά να τους κοινωνάνε έναν-έναν στα σπίτια τους οι ιερείς μετά τις ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδος και του Πάσχα. Εν ανάγκη, ς φοράει μάσκα και ο ιερέας που θα τους κοινωνάει στα σπίτια τους. Κάπως έτσι θα μπορούσε να οικονομηθεί το πράγμα, όπως γίνεται με τα φαρμακεία ή με τους ντελιβεράδες των σπιτιών.
   Σε κάθε περίπτωση ο Χριστός δεν μπορεί να τίθεται σε κατώτερη θέση από τις υλικές τροφές και τα φάστ-φουντάδικα! Γελάνε -εκτός από τους περιχαρείς δαίμονες- ακόμη και οι πέτρες με τις αποφάσεις των “αγίων” Συνοδικών-απίστων!

  11. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ , ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΛΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ , ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ , ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΛΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ , ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΗ ΦΑΡΣΟΚΟΜΟΔΙΑ ΤΟΥΣ

  12. Χίε είσαι λαγός της κυβερνήσεως και του τσιόδρα της μασωνίας ο χριστιανός δεν παίρνει εντολές από τον καίσαρα αλλά μόνο από τον χριστό, όσο για τον συριζώμενο και όλη την εκκλησία των πονηρευομένων μου θύμισε ποιός θα βάλει το μεγαλύτερο καρφί στον εσταυρωμένο και το αίμα αυτού επάνω μας και στα παιδιά μας και μην μου κάνεις τον μέγα πατριώτη γιατί στις αναρτήσεις μόνο χριστό δεν έχεις και άσε την πατρίδα για τους πιστούς και όχι στους προσκυνημένους ραγιάδες εσείς και τα παιδιά σας….

   1. Aγαπητή Ηρώ, ηρέμησε παιδί μου.
    Οι μασόνοι με μισούν.Άρα λογικά δνε είμαι ποδίτσας.
    Κάτσε σπιτάκι σου και διάβασε κανένα βιβλίο για την Επανάσταση του 1821.

    1. ΟΚ μασωνος δεν εισε, σε αυτο συμφωνουμε αλλα καποια στιγμη να μας εξηγησετε εκει στο μακελειο με ποια κριτιρια λογοκρινετε και κοβετε καποια ποσταρισματα…γιατι καποιοι που συνεχεια βριζουν μπορουν αλογιστα να ανεβαζουν οτι θελουν ενω καποιοι χωρις βρισιες γραφουν κατι λογοκρινονται και αποκλειονται…γιατι?

  13. Πρώτα ματς έλεγες να κλείσουν τα σχολεία γιατί θα πεθάνουμε όλοι.. Αλλά τώρα θες να πας στην εκκλησία;; εκεί δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι;; δεν μπορεί πριν λίγο καιρό να μας λες να κλείσουμε τους γέρους σπίτι αλλά τώρα να μας λες να τους αμολυσουμε στις εκκλησίες..

  14. Όταν κάτι στο απαγορευουν, το μόνο που καταφέρνουν είναι να το θέλεις περισσότερο. Έιμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, απαιτούμε να ανοίξουν οι εκκλησίες. Θέλουμε να πάμε ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, γιατί αυτό είναι το πραγματικό μας σπίτι. Κατώτερος των περιστάσεων ο αρχιεπίσκοπος. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να δηλώσει παραίτηση.

  15. Ο ΑΛΒΑΝΙΑΡΗΣ ΣΚΑΤΟΜΟΥΡΗΣ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΣ ΛΑΒΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΣΚΑΤΟΣΑΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

  16. Γράψε τα όλα, Χίε, για τον Ιερώνυμο. Άσε τα υπονοούμενα. Εάν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό για αυτόν, εάν δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, διάλεξε ποιόν θα προστατέψεις: τους πιστούς και τον Χριστιανισμό ή αυτόν;

  17. Ευγε Στεφανε!!!!! Και που’σαι Ιερωνυμακο….Ερώτηση: Αν κάποιος εχει Covid 19 και θέλει να εξομολογηθεί θα τον εξομολογουσες;;;;;!!! Θελουμε επίσημη απάντηση τώρα!!! Είπες επίσης να κάνουμε τα σπίτια μας εκκλησίες…Πάντα το σπίτι μας υπήρξε το μοναστήρι μας. Ερώτηση: Τις εκκλησίες όμως τι να τις κάνουμε;;;;; “Εν εκκλησίες υμνείτε τον Θεό”. “Ο πίνων Μου το Αίμα και τρωγων Μου τη σάρκα καν αποθάνει ζησεται”. Ο προφητης Ηλιας γιατί έσφαξε τους ιερείς; Δικαιωθηκε;

  18. Είναι κολλητός τού Βαρθολομαίου ακολουθούν μαζί τίς εντολές τών σιωνιστών αφεντικών τους.

  19. Δωσε πονο! Ολοι αυτοι μεσα απο τις γυαλες τους..δεν εχουν καταλαβει κριση,μνημονια, κορονοιο.Καμια επαφη με το λαο.

  20. ENNOEITE OTI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ …… ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ….. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΒΡΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ …… ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ……..

  21. Τί είδους Πάσχα θά κάνεις εις εκκλησίας αφ’ής στιγμής βεβηλώνεις τόν Χριστιανισμόν μέ τό νά δημοσιεύεις εγκωμιαστικά άρθρα περί τού ακρώτατα ανωμάλου στοματικού sex καί μάλιστα εντός τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής;;; Τούτο εστί βλασφημεία ακραίας μορφής. Εάν σέ ερωτήσω εάν είσαι χριστιανός, ως ετοιμόλογος (ακριβέστερα ΑΥΘΑΔΗΣ) θά απαντήσεις καταφατικώς. Τότε λοιπόν (φαρισαίε) ……. χριστιανέ !!!!!! απόδειξέ μου έστω ΜΙΑ μόνη φορά εις τήν οποίαν, Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός, νά επιτρέπει νά δημοσιεύονται αυτά τά αίσχη μέ τά οποία πολλάκις μολύνεις τά μυαλά καί αισθήσεις τών ανθρώπων. Εάν αγαπούσες Τόν Θεόν δέν θά δημοσίευες αυτά τά αίσχη, γυμνά, ξετσίπωτα καί ανωμαλίας. Εάααααν κάποτε άνοιγες ένα Ιερό βιβλίο θά τό διεπίστωνες. Εάν αισθάνεσαι δυνατός εν λόγω σέ προκαλώ εις δημόσια συζήτηση περί τού θέματος καί θά σέ κάνω νά καταπιείς τήν γλώσσα σου μέσω τών επιχειρημάτων πού θά παραθέσω. Καί επειδή διακατέχεσαι από μαύρα κι’άραχνα μεσάνυκτα περί Χριστιανικής Πίστεως, θά σέ ενημερώσω υπευθύνως ότι μικροτέρα τιμωρία θά υποστεί ο αυτόχειρ (εκείνος ο οποίος αυτοκτονεί) από εκείνον ο οποίος σκανδαλίζει τούς συνανθρώπους του (Ματθ.ΙΗ’6…., ΙΓ’41, Μάρκ.Θ’42, Λουκά ΙΖ’). Δέν τά γράφω ίνα σέ κατακερματίσω ‘ή υποτιμήσω αλλά ίνα σέ διορθώσω. Παύσον τήν διάδοση τών αισχρών καί ανηθίκων προτού σού συμβεί τό λόγιον τού Απ.Παύλου::: «φοβερόν τό εμπαισείν εις χείρας Θεού Ζώντος» (Εβρ.Ι’30). Μετανόησον Στέφανε καί άλλαξε αυτήν τήν τακτική μέ τά αισχρά καί βορβορώδη τά οποία δημοσιεύεις πρός διαφθορά τού λαού.Δημόσια τά πράττεις διά τούτο καί δημοσίως σέ ελέγχω.

   1. Χαχαχαχαχα.Πως ξέφυγε από τον διαχειριστή του site αυτό το σχόλιο του Gregory κ δεν λογοκριθηκε? Ετσι, όπως τα γράφει είναι όμως κ το ίδιο ισχύει για όλους μας που γουστάρουμε να το παίζουμε θρησκόληπτοι, αλλά να βλέπουμε κ το γυμνό μπουτακι.Αλλωστε κ ο Gregory ξέρει που ανεβάζει αναρτήσεις!!

  22. Τί είδους Πάσχα θά κάνεις εις εκκλησίας αφ’ής στιγμής βεβηλώνεις τόν Χριστιανισμόν μέ τό νά δημοσιεύεις εγκωμιαστικά άρθρα περί τού ακρώτατα ανωμάλου στοματικού sex καί μάλιστα εντός τής Μεγάλης Τεσσαρακοστής;;; Τούτο εστί βλασφημεία ακραίας μορφής. Εάν σέ ερωτήσω εάν είσαι χριστιανός, ως ετοιμόλογος (ακριβέστερα ΑΥΘΑΔΗΣ) θά απαντήσεις καταφατικώς. Τότε λοιπόν (φαρισαίε) ……. χριστιανέ !!!!!! απόδειξέ μου έστω ΜΙΑ μόνη φορά εις τήν οποίαν, Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός, νά επιτρέπει νά δημοσιεύονται αυτά τά αίσχη μέ τά οποία πολλάκις μολύνεις τά μυαλά καί αισθήσεις τών ανθρώπων. Καί επειδή διακατέχεσαι από μαύρα κι’άραχνα μεσάνυκτα περί Χριστιανικής Πίστεως, θά σέ ενημερώσω υπευθύνως ότι μικροτέρα τιμωρία θά υποστεί ο αυτόχειρ (εκείνος ο οποίος αυτοκτονεί) από εκείνον ο οποίος σκανδαλίζει τούς συνανθρώπους του (Ματθ.ΙΗ’6…., ΙΓ’41, Μάρκ.Θ’42, Λουκά ΙΖ’). Δέν τά γράφω ίνα σέ κατακερματίσω ‘ή υποτιμήσω αλλά ίνα σέ διορθώσω. Παύσον τήν διάδοση τών αισχρών καί ανηθίκων προτού σού συμβεί τό λόγιον τού Απ.Παύλου::: «φοβερόν τό εμπαισείν εις χείρας Θεού Ζώντος» (Εβρ.Ι’30). Μετανόησον Στέφανε καί άλλαξε αυτήν τήν τακτική μέ τά αισχρά καί βορβορώδη τά οποία δημοσιεύεις πρός διαφθορά τού λαού.Δημόσια τά πράττεις διά τούτο καί δημοσίως σέ ελέγχω.

  23. Καλά τώρα τι να περιμένει κανείς από αυτόν κ τα ανδρείκελα να έπαιρναν άλλη απόφαση? Δυστυχώς εδώ κ 12 χρόνια έχει βυθιστεί η εκκλησία στην θλίψη από έναν Αρχιεπίσκοπο ανύπαρκτο σε όλα… άχρωμος άγευστος άοσμος τι να πει κανείς. Δεν θέλω να εκφραζομαι κατά αυτόν τον τρόπο αλλα δυστυχώς.. όχι άλλη στάχτη στα μάτια του ποιμνίου.. Είπαμε περνάμε έναν ουράνιο θα λέγαμε προσωπικό κανόνα κ μας αξίζει βέβαια λόγω της αμετανοησια μας κ αποστροφής μας έναντι του Θεού. Αλλά όλοι μας θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων..

  Leave a Response