«ΟΥΤΕ ΣΦΑΙΡΑ» ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΜΕ – ΠΟΙΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Κοινοποίηση:
  1

  Στις 30 Ιανουαρίου στις 2.00 μμ, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για την «Κύρωση του Πρωτοκόλλου, Τροποποιήσεις της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

  Το ζήτημα είναι τι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα για την συμφωνία αυτήν; Η απάντηση είναι ούτε σφαίρα.

  Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κύρωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

  Τι είπε ο ΥΠΕΞ;

  «Βρισκόμαστε σε μια εποχή επανάστασης της τεχνολογίας. Αυτό που ζητούν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας και η δημιουργία υποδομών που θα επιτρέψουν να χειριστούμε προηγμένα οπλικά συστήματα.

  Αυτό είναι το νόημα αυτής της συμφωνίας και αυτό ζητάμε από ΗΠΑ και ζητάμε να επενδυθούν τα κεφάλαια που επιτρέπουν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ώστε το δικό μας προσωπικό να έχει εκπαίδευση.

  Αν υποτεθεί ότι οι ΗΠΑ θα μας δώριζε τα προηγμένα οπλικά συστήματα δεν θα είχαμε την δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε βοήθεια και επαφή για μια άλλη τεχνογνωσία. Αυτό υπηρετούμε και όχι την λογική παροχής υλικού 20 ετών, κάποιων τεθωρακισμένων κ.α. Έχει αλλάξει η εποχή στον συγκεκριμένο τομέα».

  Δηλαδή οι Αμερικανοί δεν είναι διατεθειμένοι να μας δώσουν τίποτα και εμείς «αυτοχρυσώνουμε» το «χάπι» λέγοντας πως δεν θέλουμε μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα 20ετίας ενώ θα θέλαμε την γνώση να χειριστούμε ότι έχουμε… καλύτερα!

  Οι Αμερικανοί ΔΕΝ θα μας δώσουν τελικά τα ΤΟΜΑ Bradley που τόσο πολύ έχει ανάγκη o Eλληνικός Στρατός αφού εμείς λέμε «όχι στην λογική παροχής υλικού 20 ετών, κάποιων τεθωρακισμένων ».

  Δηλαδή τα ΤΟΜΠ Μ-113 τα οποία χρησιμοποιούν στο Πεζικό και είναι τουλάχιστον 55 ετών, είναι καλύτερα;

  Με αυτήν την λογική τότε γιατί πήραμε τα μεταχειρισμένα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης  OH-58D Kiowa Warrior; Αυτά μήπως ήταν νεώτερα;

  Όχι, πολύ απλά οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να δώσουν ούτε ένα οπλικό σύστημα δωρεάν ή δεν δεσμεύτηκαν τουλάχιστον να το κάνουν οπότε ξεκίνησε η «βολική» θεωρία της «μεταφοράς τεχνογνωσίας και δημιουργίας υποδομών που θα επιτρέψουν να χειριστούμε προηγμένα οπλικά συστήματα (τα οποία προφανώς ήδη διαθέτουμε)».

  Άρα ότι οπλικό σύστημα διατεθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέλλον θα είναι προφανώς καινούριο και επί πληρωμή, στο μεταξύ θα καλύψουν τις «τρύπες» με «καλύτερη χρήση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων». 

  Δεν πρόκειται να μας παραχωρηθεί δωρεάν ούτε ξιφολόγχη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Bradley ζητήθηκαν από τις ΗΠΑ προκειμένου να καταστούν επιχειρησιακά βιώσιμες οι Ταξιαρχίες των LEO2HEL που λόγω απουσίας σύγχρονων ΤΟΜΑ θεωρούνται εξαιρετικά ευάλωτες επιχειρώντας με τα “αρχαία κονσερβοκούτια” Μ113Α1/Α2/Α3.

  Μάλιστα η πρώτη δοκιμή κοινής επιχειρησιακής δράσης τους έγινε στην πολυεθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) μεγάλης κλίμακας SABER GUARDIAN-17 στην Βουλγαρία που έγινε τον Ιούνιο του 2019 όπου συμμετείχε η Ελλάδα με πέντε άρματα μάχης Leopard-2HEL που συνοδεύθηκαν από M2A3 Bradley

  Ήταν η πρώτη φορά που άρματα μάχης του ΕΣ μετέβησαν στο εξωτερικό για να συμμετάσχουν σε άσκηση, εκτελώντας βολές με πραγματικά πυρά, μετά από σχεδόν 21 χρόνια.

  Στην άσκηση τα αμερικανικά Μ2Α3 Bradley τοποθετήθηκαν οργανικά στους μηχανοκίνητους σχηματισμούς των LEΟ2HEL και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά:

  Πρώτη φορά τα ελληνικά άρματα μάχης είχαν κάλυψη σε ακτίνα 3,5+ χλμ., όση και η ακτίνα των Ι.ΤOW-2 από αντιαρματικές φωλεές και συγκεντρώσεις πεζικού και έδειξαν τι μπορούν να κάνουν.

  Με τα Μ113 τα LEΟ2HEL χάνουν περίπου το 50% της επιχειρησιακής δυνατότητά τους αφού αναγκάζονται να προφυλαχθούν και να μην επιχειρούν σύμφωνα με το δόγμα δράσης τους.

  Άλλωστε τα άρματα μάχης κερδίζουν την μάχη, αλλά τα ΤΟΜΑ κερδίζουν σήμερα τους πολέμους.

  Αν δεν υπάρχουν ΤΟΜΑ να στηρίξουν τα άρματα, να εξοντώσουν τις φωλεές αντιαρματικών όπλων και να “κατοχυρώσουν” το έδαφος το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά αρνητικό για τα άρματα, όπως έχει συμβεί και συμβαίνει σε όλους του πολέμους.

  Να πούμε ότι όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου επειδή αφορά άδεια για ξένα στρατεύματα θα είναι διευρυμένη και θα γίνει βάσει του άρθρου 27 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

  Το σχετικό συνταγματικό άρθρο ορίζει ότι «χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή».

  Αυτό σημαίνει ότι για το νομοσχέδιο πρέπει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, καθώς απαιτείται να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 151 βουλευτές.

  Το ότι θα υπερψηφιστεί είναι σίγουρο. Επικερδής συμφωνία πάντως με βάση τα ανταλλάγματα που δεν πήραμε δεν την λες

  Κείμενο του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  17 Σχόλια

  1. Δεν πειράζει ας κανουν οτι θελουν οι Αμερικανοι.Θα μας στείλει παλι τα “υπεροπλα” του το ξανθον γένος.Δηλαδή θα έρθουν και άλλες Ρωσίδες πουτ@νες στριπτιτζουδες και εσκορτουδες.Με τέτοια “υπερόπλα θα τους φάμε λάχανο τους Τουρκαλαδες. αχαχαχαχα

  2. Για την ασφαλεια του κρατους δεν πρεπει να ψηφιζουν μονον οι βουλευτες ,αλλα ολος ο Ελληνικος λαος,
   διοτι οι βουλευτες ενδεχεται να συναπτουν συμφωνιες προς ιδιον οφελος ,να τα μασανε γερα απο τους Αμερικανους και να ξεπουλουν το εθνος.
   ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΑ.
   ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
   Η ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ,Η ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΔΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΠΟΥ ΠΟΥΛΞΗΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣ.
   ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΓΟΥΣΑ 0ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟ ΛΑΟ ,ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΙΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ,ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ,ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΓΑΙ ΜΕΓΑΛΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
   ΩΣ ΤΟΡΑ ΦΑΓΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΟ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
   ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΨΩΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.

  3. Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΚΑΝΕ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΣΩΡΣΙΛ, Η ΑΓΓΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΠΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ . ΟΣΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΧΕΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝΕ , ΕΙΣΘΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ. Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΡΑΤΑ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟ , ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΑΝΤΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ . ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ. ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ , ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ Η ΤΟΤΕ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΤΟΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ.ΟΤΑΝ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΕΠΙ ΤΖΟΝΣΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ , ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ΕΠΕΣΕ , ΕΚΘΡΟΝΗΣΘΗΣΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΗΛΘΕ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΤΥΠΗΣΕΙ . ΚΟΥΡΟΥΦΕΞΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΑΦΤΑΝ. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΥΡΙΣΚΑΝ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΟΣΟΥΝ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.
   ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ. ΤΟ ΚΑΨΟΝΙ ΤΑ ΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
   ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
   26/01/2020

  4. η εΛΛΑΔΑ πολεμάει στο πλευρό των καλών όπως το 1940 και στον Β´ ΠΠ. Για την ανωμαλία, την αριστερά, την ομοφυλοφιλία την ΕΣΣΔ και την Μεγάλη Αλβανία. Οι φασιστες ήταν κακοί που δεν τα θελανε αυτά. Επίσης η εΛΛΑΣ πολεμάει για τα συμφέροντα των Αμερκλάνων και των Άγγλων, να μπορούν αβίαστα να κάνουν τις επενδύσεις τους και να μεταφέρουν τα πετρέλαιά τους.

   1. Μαλλον δεν καταλαβες οτι οι”καλοι” νικησαν τους ”κακους” και οι ”κακοι ” δεν υπαρχουν πια αλλα παντου υπαρχουν μονο ”καλοι”.Αρα δεν μπορουμε να επιλεξουμε πια γιατι ολοι το ιδιο ειναι

  5. Η Ελλάδα δεν ειναι Ισραήλ να τα σκάνε οι ομογενείς και ουτε ασκουν πιεσεις (μιζες)στο πολιτικο συστημα της ΗΠΑ.Στον πλανηταρχη δεν ζητάς αλλά δίνεις. Τα κίοβα γαμανε και δέρνουν .Μακάρι να μας έδιναν και αλλά.

  6. Το ζήτημα είναι τι θα πάρουμε ως αντάλλαγμα για την συμφωνία αυτήν; Η απάντηση είναι ούτε σφαίρα.

   Θα παρουμε απο τα τρια το φαρδυτερο .,.,
   με τοσους προθυμους πουλημενους πολιτικους γιατι να δωσει ανταλλαγματα ο αμερικανος αφου πεφτουν στα 4 τα πολιτικα παρταλια ?

  7. Για ποια προγμένα συστήματα μιλάει; Ότι θέλει ας φανταστεί ο καθένας. Κλασσικός πολιτικάντικος λόγος. Ας πάρει δορυφορικά όπλα.

  8. Δειτε την μαπα του Θεοφραστου και θα καταλαβετε γιατι το Τρελλο κουνελι εχει δικιο.Ελληνας γεννιεσαι και δεν γινεσαι Θεοφραστε.
   Εχει ιδια μαπα με τον Ανταποκριτη του Σκαι στην Τουρκια

  9. Θα παρουμε “δωρεα” υποτιθεμενη προστασια.Δηλαδη αυτη που προσφερουν οι νταβατζηδες στις πορνες.

  10. Μια θετική εξέλιξη πάντως είναι ότι αναθεωρείται επιτέλους το αμυντικό δόγμα που είχε ψηφιστεί στην Ελληνικη βουλή το 11. Σύμφωνα με αυτό δεν μπορούμε να προμηθευτούμε οπλικά συστήματα που θεωρούνται επιθετικά συστήματα. Ίσως κάπου εκεί αλλάξουν τα πράγματα. Επίσης θετικό η προκυρηξη για 2000 επαγγελματίες μόνιμους οπλίτες που θα ανακοινωθεί. Αρνητικό η μ@λακισμενη νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών που αρνούνται να αναφέρουν την λέξη διεκδικώ. Πρέπει να μάθουν να ζητούν περνώντας έτσι την μπάλα στην Τουρκία.

  11. Α καλά άμα το γράφει αυτό ο τουρκολάγνος-ρωσολάγνος Θεόφραστος Ανδρεόπουλος το ΠΡΟ-παγανδα-ΝΙΟΥΖ, ισχύει….

  12. Ο τούρκος ότι κάνει έχει πλάτες την ρωσια,αυτή τον λέει ….κανε τον τρελό παντού…πολλά τα λεφτά με αέρια και πετρέλαια.
   Ο Αμερικάνος μας λέτε δεν θα βοηθήσει την Ελλαδα!!
   Μονο θα γελάσω προς το παρόν….

  Leave a Response