ΟΡΙΣΤΙΚΟ! ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ! ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΡΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

  Κοινοποίηση:
  FF

  Στοχεύοντας μετωπικά όσους επιδεικνύουν άρνηση υποταγής στην ολική παραχώρηση των ελευθεριών τους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή νέων σκληρότερων μέτρων στον περιορισμό της κυκλοφορίας.

  «Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε αυτούς τους ελάχιστους σε αριθμό, αδιάφορους και απερίσκεπτους, που δυσκολεύονται να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

  Ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων συνιστά ειλημμένη απόφαση, αλλά και ζήτημα λίγων ωρών.

  «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν. Αλλά είναι ζήτημα ευθύνης για μια ολόκληρη κοινωνία» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τις καταγραφές αλόγιστης (όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση) χρήσης των αδειών μετακίνησης.

  «Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας τις σχετικές ανακοινώσεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

  Ως επικρατέστερες, επιλογές για το κυβερνητικό επιτελείο φαντάζουν η οριοθέτηση της χρονικής διάρκειας κάθε εξόδου από το σπίτι, αλλά και η μείωση του αριθμού των μετακινήσεων κατά άτομο σε ημερήσια βάση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διαδοχικής μετακίνησης των ίδιων φυσικών προσώπων.

  «Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες» ανέφερε σχετικά ο κ. Πέτσας.

  Ελαστικότητα ως προς την ερμηνεία των κανόνων παρατηρήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις μεταφοράς επιβατών με επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (όπως τα ταξί) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), με το αρμόδιο υπουργείο να υπενθυμίζει ότι πλέον του οδηγού επιτρέπεται η μεταφορά ακόμη ενός επιβάτη.

  Μοναδική εξαίρεση, ωστόσο, αποτελεί η μεταφορά και δεύτερου επιβάτη, εφόσον αυτή εκτελείται για ιατρικούς λόγους, δηλαδή μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα και μόνο, προς αποφυγή νέων καταχρήσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών, ενώ επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

  Η επικείμενη ένταση των μέτρων αυτοπεριορισμού εδράζεται στην αγωνία της ειδικής επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας για ενδεχόμενο αποσυντονισμό των πολιτών και συνακόλουθα πολλαπλασιασμό των περιστατικών.

  Στην εκτίμηση αυτή βαραίνει και το γεγονός ότι η Φούστανη Πέλλας καταγράφεται ως πρώτος οικισμός στην Κεντρική Μακεδονία που τέθηκε χθες σε καραντίνα 14 ημερών, απλώνοντας το πέπλο του κορωνοϊού πάνω από μια ακόμη περιφέρεια της χώρας, μετά τη δυτική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.

  Η γεωγραφική επέκταση του κορωνοϊού απασχόλησε και τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των ενώσεων δήμων και των περιφερειών της χώρας, Δημήτρη Παπαστεργίου και Απόστολου Τζιτζικώστα αντίστοιχα, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί με επιπλέον χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης των οικισμών σε καραντίνα, αλλά και επικουρικές λειτουργίες στην μάχη αντιμετώπισης του ιού.

  Ο φόβος διάχυσης του ιού σε ευρύτερες μάζες έχει εντατικοποιήσει και τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, με το υπουργείο Ανάπτυξης να εισηγείται διάταξη για τη λειτουργία νέων λαϊκών στις ίδιες περιοχές και στις ίδιες ημέρες και ώρες, σε περίπτωση που οι υφιστάμενες δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας εξήγησε χθες ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία τριών λαϊκών αγορών για δέκα ημέρες, εκ των οποίων δύο στον Δήμο Ιλίου Αττικής και μία στον Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικές Αρχές για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  13 Σχόλια

  1. Αυτο που δεν εχει καταλαβει ο χαρδαλιας ειναι οτι ολοι ειναι αγανακτησμενοι με ολη αυτη την κατασταση που εχουνε δημιουργησει . Κυριε χαρδαλια δεν ειναι λιγοι αυτοι που αναφερετε ειναι ολοι οι ελληνες αυτοι που ειναι εξαλλοι με αυτη την κατασταση , εσεις δεν θελετε να το παραδεχτειτε γιατι δεν σας συμφερει και προσπαθειτε να μας το επιβαλλετε με το ζορι . υπαρχει και θεος και βλεπει …. οταν θα σας το επιστρεψει ο θεος το κακο που κανετε δεν θα σας σωνει κανεις γιατι εχετε παει εναντια στο θεο και στην παναγια .

  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΝΧΟΥΝΕ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝΕ ΤΟ 5 G ΤΡΙΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ …… Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ …….. ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΤΡΑ ….. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ , ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ …. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ …………..

  3. Λοιπόν μεγάλη προσοχή οι Τούρκοι προκαλούν έχει γίνει προδοσία ετοιμάζονται για εισβολή θα έρθει απότομα ο στρατός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου αυτή την στιγμή λόγο κοροδοιου..!!!
   Ένα μέρος της αστυνομίας προσπαθεί να μαζέψει του κλέφτες γύφτους και ένα μέρος κόβει κλήσεις κόβουν πολλές κλήσεις της Ολυμπίας οδού για το παραμικρό και χωρίς λογο!!!

  4. Έλα κάντε μας τη χάρη…..
   6 στους 10 Έλληνες, ξέρουμε τι παίζει και γιατί γίνεται όλο αυτό..το συζητάμε έξω στα παρκάκια, στα καφέ.στις δουλειές – όσο υπάρχουν ακόμα – με τους φίλους μας και τους συγγενείς μας…
   Αυτό το γ@@νο 40% όμως είναι που θα τσιρίζει και θα κοπανιέται όταν θ ακούσει σε 3 εβδομάδες, αφού βομβαρδιστεί με τόνους τρόμου ακόμα, το……ξέρεετε..

  5. Τώρα να σοβαρευτούμε λίγο!
   Δηλαδή τα λαθροεποικοι μπουλούκια και εμείς οι λάθος!
   Σας ακούμε αλλά όχι και να την ακούμε…
   Ίδια μέτρα για όλους πριν πάτε φυλακή όλοι μετά…..
   Τι κάνετε μωρε…πάτε καλά!

  6. ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑΣ, ΣΠΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΟΥΛΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΑΘΡΟΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΙΟ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ….

  7. Ήταν πού δεν θα συνέλεγαν στοιχεία Πολιτών από τα μνμ για να βγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου
   Ας μάς πούνε τελικά γιατί μάς θέλουν μέσα όλους τους Έλληνες ενώ οι λαθρομετανάστες γυρνάνε και σπέρνουν θάνατο μήπως φοβούνται κάτι τέλος Μαΐου για πιθανή μείωση συντάξεων τουλάχιστον 10% σε συντάξεις και δημόσιο ?
   Απαγόρευση να ψησεις σε πυλωτή σε ταράτσα εγώ μένω Άστρος Κυνουρίας και εχτές ο διοικητής Αστυνομίας πού είναι φίλος μού είπε δυστυχώς όχι αναμα ξυλοφουρνου στην αυλή η στην στόφα η στην ηλεκτρονική κουζίνα πού δεν έχω
   Είμαι χρόνια δεξιός αλλά κάτι βρωμάει πλέον

  8. Μεγάλη αυθάδεια,μίσος και νταηλίκι απέναντι σε έναν δοκιμαζόμενο επί δεκαετίες λαό.Ο Χαρχάλας έβγαλε την μάσκα και φάνηκε το απάνθρωπο μισελληνικό πρόσωπο του.Αηδία και αποκρουστικός…

  9. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΔΩ ΑΠΟ ΑΛΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΗΝΔΗΝΕΥΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΗΝΩΝ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΣ

  Leave a Response