ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ! ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ: “ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ”

  Κοινοποίηση:
  2252022

  Για κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Καστελλόριζο κάνει λόγο σε δήλωσή της η Άγκυρα, λέγοντας ότι καμία κύρωση σε βάρος της δε θα την κάνει να τα απεμπολήσει.

  Μερικές ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, όπου θα συζητηθεί η εν γένει συμπεριφορά της Τουρκίας, τόσο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αλλού, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μαξιμαλισμό εκ μέρους της Αθήνας την οποία κάλεσε σε άνευ όρων διάλογο.

  «Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάση τους [ελληνικούς] μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναεριού χώρου,» ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

  «Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελλόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων,» υπογράμμισε η Αγκυρα στην ίδια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό.»

  Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε σκοπό να αποτελέσει απάντηση σε άρθρο του Έλληνα Υπουργού Νίκου Δένδια που δημοσιεύθηκε το Σάββατο και έχει επισυνάψει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  22 Σχόλια

  1. Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ!
   Καταλάβατε Αρχηγέ ΓΕΕΘΑ; Ο πολύς Αντιπρόεδρας Γεωργιαδης,ακουει? Ο κος Πρωθυπουργός??
   ” Ειπε ο μουγγός στον κουφό να πει στον κουτσο να τρεξει να σωσει την κατασταση”!!!

  2. Άμα ένας ΠΟΥΤΣΟΣ βγει και πει ότι είναι ΑΥΤΟΚΤΡΑΤΟΡΑΣ τι θα πρέπει να του απαντήσει κάποιος ;;;

  3. τα ψωμιά της Τουρκίας είναι μετρημένα….
   όλα αυτά τα χρόνια η δύση της εγλυφε τον κολο γιατί την θέλανε,την χρειάζονταν για χωροφύλακα ανάμεσα στην Ρωσία και τα πετρέλαια των αραβικών χωρών!!
   έλα όμως τώρα που το πετρέλαιο χρόνο με χρόνο χάνει την δύναμη του και το πολύ σε καμμία δεκαπενταετία θα είναι παρελθόν λόγω το ότι έχουν αρχίσει να ασχολούνται πολύ σοβαρά με εναλλακτικές λύσεις ενέργειας οπότε οι φίλοι μας οι γείτονες θα είναι μόνο βάρος….
   Βλέπω με το καλό στο άμεσο μέλλον ένα Κουρδιστάν των σαράντα εκατομμυρίων να παίρνουν θέση σε αυτή την θέση…

  4. Οι Τούρκοι πάνε για το Καστελόριζο, εμείς μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας με το φόβο του ΚοροναΪού, καταστρέφοντας περισσότερο και την οικονομία μας, έτσι για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε. Αν θυμάστε, την αρχή με το Καστελόριζο έκανε ο Παπανδρέου, συμβολικά πήγε εκεί όταν μας έδεσε με τα μνημόνια του ΔΝΤ. Γνώριζε τότε, πώς πρώτες θα κοπούν όλες οι στρατιωτικές δαπάνες, όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να μείνουμε μια δεκαετία πίσω στους εξοπλισμούς. Στη συνέχεια ξεκίνησε το ξήλωμα του χαλιού, ο Τσίπρας έκανε της παραχωρήσεις στο Μακεδονικό, ερμηνεύοντας τη βούληση Ελλήνων και πράττοντας, μόνος αυτός, για λογαριασμό του λαού. Στη συνέχεια ήλθαν οι δηλώσεις των βουλευτών Σύριζα για την επήρεια του Καστελόριζου και το μέγεθος των Ηπειρωτικών Τουρκικών Ακτογραμμών. Τότε δεν είχαν βγει τουρκικά ερευνητικά, αυτοί όμως ίσως κάτι να γνώριζαν. Στην αρχή του έτους, ίδια δήλωση με τους βουλευτές Σύριζα, έκανε και η Ντόρα. Γνωρίζουν κάτι παραπάνω αυτοί, κάτι που εμείς οι άλλοι αγνοούμε? Το αστείο είναι πως βγαίνουν και τα λένε ξεκάθαρα στο λαό, κανένας όμως δεν συγκινείται.

  5. Το είπε ο μυστικοσύμβουλος του νέου πλαναρ@ιδι δώστε το Καστελόριζο για να σας δώσουνε την Ρόδο και την Κρήτη. Ακόμη και η Μπακόμουλη από τότε που ήταν υ. εξωτερικών το είχε συζητήσει με τον τρελό απέναντι.

  6. 1.Δεν φταίει ο απολίτιστος μογγόλος. Την ευθύνη την φέρει η Γερμανία-Μέρκελ, Ισπανία και Ιταλία που τον καλύπτουν να κάνει ότι κάνει.Η ΕΕ υπέρ του Τούρκου !!
   2. Καλά κάνει η Ελλάδα και εξοπλίζεται και κάνει συμμαχίες
   3. Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξυπνήσει από τον λήθαργο της, και δικαιολογημένα είναι θυμωμένος ο υπερήφανος Ελληνικός λαός
   4. Οταν θα έλθει ο λογαριασμός να πληρώσουν οι μογγόλοι να δούμε που θα κρυφτούν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι μογγόλοι. Εχουν πάρει χαμπάρι ότι η ρόδα άρχισε να γυρίζει ανάποδα για αυτούς , έστω και με δυσκολία; Αν όχι κακό του κεφαλιού τους.

  7. Μολις τώρα μια πολύ σοβαρή απιστευτη είδηση,η νικοτίνη και οι υπόλοιπες δηλητηριώδεις ουσίες του τσιγάρου σκοτώνουν τον κορονογιο.
   Ολοι μα όλοι οι ασθενείς είναι ακαπνοι.
   Έλεγξε το σας παρακαλώ πάρα πολύ.

  8. Τα Hemtrails βλέπω κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στον ουρανό!!!
   0 φυσικά σύννεφα.
   Πότε τραβήχθηκε αυτή η φωτογραφία;;;

  9. Η εμετική υποδουλη στάση της μαριονέτας του Βερολίνου Μητσοτάκη, κάνει όλο και ποιο επιθετική την τουρκια. Δεν διάλεξαν τυχαία τον Μητσοτάκη οι τουρκοι για πρωθυπουργό για να το τερματίσουν. Άρχισαν με τη Αγία Σοφία, προχώρησαν σε έρευνες εντός Ελληνικης υφαλοκρυπιδας, αμφισβητούν ακόμη και νησιά μας, μέχρι τον Ελληνικο εναέριο χώρο. Και ο πανηλιθιος που βγάλατε πρωθυπουργό στην Ελλάδα τα δέχεται όλα χωρίς αντίποινα η έστω μια ενέργεια που να αποτρέπει την περαιτέρω πρόκληση από πλευράς Τουρκίας. Τίποτα. Ο ξεφτίλας ο γερμανοτσολιας, ούτε τα σύνορα δεν κλείνει έστω σαν αντίποινα στις τόσες προκλήσεις των Τούρκων μήπως και θίγουν τα συμφέροντα της μερκελ. Όλα δείχνουν πως ο Μητσοτάκης είναι άνθρωπος του Βερολίνου και κατάσκοπος των Γερμανών. Μόνο η γερμανια υπάρχει για τον Μητσοτάκη, μόνο η φαιζερ και οι γερμανικές πολυεθνικές, μόνο η γερμανια. Και στην σύνοδο όπως θα δείτε εάν οι Γερμανοί πουν όχι σε κυρώσεις, θα το δεχτεί και δεν θα προχωρήσει σε κάποια αντίδραση απέναντι στην Τουρκία. Είναι πράκτορας, αυτό λένε και δείχνουν οι κινήσεις του.

  10. Διαβάστε το άρθρο του Δένδια να μιλά ”με το σεις και με το σας”. στην Τουρκία .Ευνουχισμένους πολιτικούς έχουμε;

  11. Παιδιά αφού απάντησε ο φαλακροκορακας δενδιας , εγω θα κοιμηθω ήσυχος το βραδυ , αμα πάρει και τόν Πακι μαζι του πού ξέρει καράτε , οι δυό τους θά πάρουν την Πόλη.

  12. Εγώ θα έλεγα πως το Καστελόριζο ανήκει στους κατοίκους του τους οποίους οι Έλληνες κυβερνώντες τους θυμούνται μόνο όταν θέλουν να κάνουν κανένα εφέ στην τηλεόραση και φεύγοντας τους έχουν ξεχάσει , άρα είναι και οι μόνοι που πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη τους.

  13. Τουρκε ηλίθιε μογγολε που θέλεις πολεμο τέτοιες μέρες,δεν μπορείς να περιμένεις να πάρω πρώτα το επίδομα.

  14. Οποτε τώρα μετά από 10 και χρόνια καταλαβαίνουμε γιατί στη δήλωση του ο Γιωργος Παπανδρέου είχε πίσω το Καστελόριζο.
   Δηλαδή μας πέρναγε από το μυαλό αλλά δε μπορούσαμε να το πιστέψουμε, φαινόταν η απόλυτη θεωρία συνωμοσίας.
   Και όταν φύτευε δένδρο μαζί με τη γλάστρα τον λέγαμε μαλάκα. Δεν ήταν όμως.Φύτευε δένδρο που ποτέ δε θα μεγαλώσει.

  Leave a Response