ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Ο …ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ “ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ “ΠΑΓΩΜΑ” ΤΩΝ S-400. TI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ…

  Κοινοποίηση:
  biden-erdogan-ap

  Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ…

  Όταν εμείς τα αποκαλύπταμε πριν από μερικές ημέρες -με βάση τις «αφιλτράριστες» πληροφορίες από το διπλωματικό παρασκήνιο- η κυβερνητική προπαγάνδα με τα πληρωμένα φερέφωνά της, προσπαθούσε να καλλιεργήσει πάλι ψεύτικες και παραπλανητικές εντυπώσεις. Να θολώσει τα νερά και να κρύψει την πραγματικότητα…

  Ο λόγος για το τμήμα της εθνικής προδοσίας που αφορά την Κύπρο και τις μεθοδεύσεις για την αποδοχή της «λύσης» των δύο κρατών, όπως επιδιώκει η Τουρκία. Την περασμένη εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα, έγινε και η λεγόμενη Πενταμερής στην Γενεύη όπου μόνο εμείς επιμείναμε, σε όλα τα σχετικά ρεπορτάζ, ότι πρόκειται για τη νέα Σταύρωση της Μεγαλονήσου και ότι οι ξένοι προστάτες, με τη σύμπραξη και τη συνενοχή των ξεπουλημένων Κ. Μητσοτάκη και Ν. Αναστασιάδη, της έβαλαν κι άλλα καρφιά κατά την τριήμερη παραμονή τους στην ελβετική πόλη. Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια, οι ξεπουλημένοι εδώ και στην Λευκωσία, βγήκαν και είπαν ότι η Πενταμερής κατέληξε σε «ναυάγιο» διότι με τις προτάσεις τους την τίναξαν στον αέρα οι Τούρκοι. Για άλλη μια φορά όμως λένε φρικτά και εγκληματικά ψέματα. Ψέματα σε βάρος του ελληνισμού, σε βάρος της εθνικής και εδαφικής ακεραιότητάς μας. Και το κάνουν ενσυνείδητα. Με δόλο.

  Η πραγματικότητα λοιπόν είναι ότι η Πενταμερής δεν κατέληξε σε κανένα «ναυάγιο» όπως λένε αποπροσανατολιστικά και για να καθησυχάσουν τον κόσμο σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην Γενεύη έγινε όντως Η ΑΡΧΗ για το ξεπούλημα -εκτός από το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και όπως φαίνεται και της Θράκης- και της Κύπρου.

  Οι νεότερες πληροφορίες, που διασταυρώνονται με πηγές του εξωτερικού, αποκαλύπτουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει παρασκηνιακές συζητήσεις και παζάρια με τον Ερντογάν προκειμένου ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ με  «λύση» των δύο κρατών στην Κύπρο, παίρνοντας ένα ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ για τα δικά τους συμφέροντα: Την «αχρήστευση» των ρωσικών πυραύλων S-400 που αγόρασε η Τουρκία!

  epa07177340 Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) and Russian President Vladimir Putin (L) before a ceremony marking the completion of the TurkStream gas pipeline's offshore section in Istanbul, Turkey, 19 November 2018. TurkStream will directly connect the large gas reserves in Russia to the Turkish gas transportation network, to provide reliable energy supplies for Turkey, south and south-east Europe. EPA/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

  biden-erdogan-ap download https___cdn.cnn_.com_cnnnext_dam_assets_190712091338-01-s-400-moscow-0625-restricted

  Μάλιστα οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τα παζάρια αυτά είχαν αρχίσει πολύ πριν από την πραγματοποίηση της Πενταμερούς. Κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος -την ώρα που προσπαθούσαν όλοι τους να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης- που οι Τούρκοι σκλήρυναν κι άλλο τη στάση τους με το ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ του κατοχικού ηγέτη Τατάρ που είχαμε αποκαλύψει ολόκληρο για το θέμα των δύο κρατών. Κι αυτό το έκαναν όχι για να …τινάξουν την Πενταμερή στον αέρα, όπως έλεγε το «σενάριο, αλλά για να ενισχύουν κι άλλο τη διαπραγματευτική τους θέση. Στα ανατολίτικα παζάρια εξάλλου ο Ερντογάν είναι μανούλα.

   

  Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι από τη στιγμή που η Άγκυρα είχε προχωρήσει στην αγορά των πυραύλων από τον Πούτιν, η Αμερική είχε προχωρήσει σε μια «εναλλακτική» πρόταση. Δηλαδή να μην ακυρωθεί μεν η αγορά αλλά να συμφωνήσει η Τουρκία στην «εξουδετέρωση» των S-400 απέναντι στις νατοϊκές δυνάμεις. Κι αυτό μπορεί να γίνει με τη δυνατότητα οι ΗΠΑ τοποθετήσουν δικό τους λογισμικό στους S- 400, ώστε αυτοί να καθίστανται ανενεργοί απέναντι στα νατοϊκά αεροσκάφη. Η πρόταση αυτή είχε γίνει μάλιστα στον Τ. Ερντογάν όταν ήταν ακόμη στην κυβέρνηση ο Τραμπ αλλά η συζήτηση δεν προχώρησε καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές. Και πάντως στο «τραπέζι» δεν υπήρχε τότε το αντάλλαγμα για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

  Αυτό το σκέλος προστέθηκε από τότε που ανέλαβε ο κατά τα άλλα …φιλέλληνας Τζο Μπάιντεν ο οποίος φαίνεται διατεθειμένος να κάνει κι άλλες παραχωρήσεις προκειμένου να «τραβήξει» τον Ερντογάν προς το δικό του άρμα. Σε αυτό το παιχνίδι δυστυχώς εντάσσεται και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Και λέμε δυστυχώς διότι εκ πρώτης όψεως ήταν και είναι κάτι πολύ θετικό και έτσι αντιμετωπίστηκε. Ο Μπάιντεν όμως το έκανε ψυχρά διπλωματικά για να πιέσει κι αυτός από την πλευρά του, με αιχμή το θέμα των S-400.

  Από τη στιγμή που η συμφωνία οριστικοποιηθεί και τυπικά, οι ΗΠΑ θα έχουν δώσει ένα πολλαπλάσιας -από κάθε άποψη- αξίας δώρο στον Ερντογάν: Τη διχοτόμηση της Κύπρου σήμερα και το άνοιγμα του δρόμου για την πλήρη κατάληψη και ενσωμάτωσή της αύριο. Κατά τις πληροφορίες η Άγκυρα έχει πει το «ναι» στην αμερικανική προϋπόθεση εφόσον περάσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας φόρμουλα των δύο κρατών στην Κύπρο.

   

  Στη Γενεύη λοιπόν αυτό που κατά τα συμφωνηθέντα τους έγινε ήταν ότι η Τουρκία έθεσε το θέμα των δύο κρατών ανοικτά και επίσημα στο τραπέζι. Ο υποτακτικός των ΗΠΑ γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες μετά το υποτιθέμενο «ναυάγιο» ανακοίνωσε ότι θα γίνει νέα πενταμερής σε δυο – τρεις μήνες.

  Η επίκληση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ γίνεται τώρα για προσχηματικούς λόγους. Οι ΗΠΑ στην αμέσως επόμενη φάση -και στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας- δεν θα φέρουν, κατά τη νέα συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αντιρρήσεις στη «λύση» των δυο κρατών. Σε αυτό ήδη συμφωνεί και η Βρετανία που είναι το δεύτερο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

  Κι από την Γενεύη κιόλας ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών είχε νερώσει …εντελώς το κρασί του χωρίς να θέσει καμία από τις γνωστές πάγιες ως τώρα προϋποθέσεις για την εύρεση λύσης. Επομένως είναι τώρα θέμα μεθοδεύσεων για να αλλάξει το πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ ώστε να επιτραπεί οποιαδήποτε «εφικτή λύση», κατά συνέπεια τα δύο κράτη έστω και με το εντελώς ψευδεπίγραφο μανδύα της «χαλαρής συνομοσπονδίας».

  Με βάση όλα αυτά, το κλειδί βρίσκεται στο τρίτο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ρωσία. Και το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Πούτιν την ώρα μάλιστα που η ελληνική πλευρά του έχει γυρίσει την πλάτη. Το διπλωματικό παρασκήνιο λέει ότι το αντάλλαγμα που έχουν προτείνει σε αυτόν είναι η αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας!

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  10 Σχόλια

  1. η αμερικη παντα σκετη προδοσια και η ελλαδα σερνετε παντα εκει στο κα@#$λι της !!!

  2. Ρε, άντε μου στο διάολο όλοι οι διαπλεκόμενοι αλήτες μούλοι, ένθεν-κακείθεν!!!

  3. κατα τα αλλα για ορισμενους εδω μεσα ηταν φιλοτουρκος ο τραμπ και φαινεται αν αληθευει ποιος ειναι ο φιλοτουρκος και με τους εδω ντοπιους

  4. Όλα για το χρήμα και όλη η ανθρωπότητα κορόιδα να ζει στο ψέμα ότι υπάρχουν κυβερνήσεις, στρατός, ιδεολογία, ιστορία, ελεύθερια.

  5. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΛΑΜΟΓΙΩΝ & ΔΕΞΙΩΝ & ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΙΛΟΓΙΑ , ΜΟΝΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

  6. να ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ οτι ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ η βαλβιδα αποσυμφορησης που λεγεται ΚΥΠΡΟΣ, τα ΜΕΜΜΕΤΙΑ θα τα αμολυσουν ΠΑΝΩ ΣΑΣ

  7. ΚΑΛΗ ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ. καθε τοσο την αγγιζουμε?

  8. σκανδαλο ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΟΜΟΤΕΣ κατα της ΚΥΠΡΟΥ ειναι οι ΙΔΙΟΙ που οργανωσαν, που εκτελεσαν, ΚΑΙ που ΔΥΝΑΙΝΕΣΑΝ την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ.

  9. Δυστυχώς εκεί πάει το θέμα! Η αλήθεια είναι πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι ανεξάρτητη από το ποιος είναι στην εξουσία, οπότε δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό, απλά οι ΗΠΑ είχαν αποτραβηχτεί από περιοχές που δεν μπορούσαν να ελέγξουν χωρίς μεγάλο κόστος σε ζωές και υλικό και δεν ήθελαν να μπλεχτούν σε άλλες διαμάχες. Επίσης, αν θυμάμαι καλά αυτό έλεγε και ο Φίλης, οτι θα πάνε σε τέτοια λύση δύο ξεχωριστών κρατών, και το τουρκοκυπριακό κράτος θα μπει αυτόματα στην ΕΕ και θα ελέγχει τις αποφάσεις της ΕΕ αφού θα έχει πλήρες δικαίωμα ψήφου, κι έτσι η Τουρκία θα γίνει άτυπο μέλος της ΕΕ αλλά το ίδιο και η Αγγλία αφού θα υποστηρίζει ανοιχτά πλέον το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου, δηλαδή Τουρκία-Αγγλία θα επηρεάζουν όλη την ΕΕ διαμέσου “αντιπροσώπου” (delegate,proxy). Ίσως αυτό θέλουν και οι ΗΠΑ και δεν είναι τυχαίο ότι έβαλαν τότε τον ΓΑΠ να φέρει την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας με ένα διορθώσιμο χρέος ως προς το ΑΕΠ και να το φέρουν οι σημερινοί κοντά στο 200% δηλαδή σε πραγματικά μη βιώσιμο.

  10. Πάλι θα του φύγει το σκατό από την κάλτσα του φρόγκυ με το ύφος τύπου ντούτσε. Τώρα μέλημα είναι το πούστικο σερβίρισμα στο πόπολο. Θα βρεθεί φόρμουλα και γι’ αυτό. Εξ άλλου γιατί τις έχουμε μαζέψει τόσες πουστάρες…

  Comments are closed.