ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ – ΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ… ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

  Κοινοποίηση:
  4963836

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάληψη του ελληνικού εθνικού εδάφους: Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι σημειώνει πως «Η Ελλάδα ανακοίνωσε στο υπουργείο μας στις 15 Απριλίου 2020 ότι θα τοποθετήσει συρμάτινο φράχτη στην περιοχή αποκοπής Φερών (Ferre Kupürü).

  Κατόπιν του απαιτούμενου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο μας επέδωσε στις 11 Μαΐου 2020 νότα στην Ελλάδα, ζητώντας να μην παραβιάσει τα χερσαία σύνορά μας, να κάνει γνωστές τις συντεταγμένες της περιοχής κατασκευής του έργου και απαίτησε την σύγκληση της επιτροπής για τα σύνορα».

  Προσθέτει δε: «Δηλώθηκε επίσης στην Ελλάδα ότι η κοίτη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί το συμπεφωνημένο σύνορό μας, έχει αλλάξει από το 1926, ημερομηνία που ορίστηκε η οριογραμμή, εξαιτίας φυσικών και τεχνικών λόγων, ότι σε αυτή την περιοχή του συνόρου απουσιάζουν σημαντικές συντεταγμένες που να έχουν συμφωνήσει οι δύο χώρες και, για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να ξεκινήσουν τα έργα προτού γίνει τεχνικός συντονισμός μεταξύ των επιτροπών των δύο χωρών».

  «Παρά τις προειδοποιήσεις μας και τις προτάσεις μας για συνεργασία, η Ελλάδα ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 2020 τοπογραφικές εργασίες και παραβίασε το συμπεφωνημένο σύνορό μας.

  Η παραβίαση αυτή αποτράπηκε αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων (σ.σ.: την κατάληψη του ελληνικού εθνικού εδάφους).

  Το πρόβλημα θα ξεπεραστεί εάν πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ των τεχνικών επιτροπών των δύο χωρών όπως προτείναμε. Δεν θα γίνει ανεκτό οποιοδήποτε τετελεσμένο στα σύνορά μας», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Πώς έγινε η επιχείρηση

  H πρώτη κατάληψη ελληνικού εδάφους μετά τα Ίμια δεν ήταν μία αστραπιαία ενέργεια μέσα στη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

  Ήταν μια ευρεία τουρκική στρατιωτική ενέργεια, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες. Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ επειδή στην περιοχή Μελισσοκομείο, στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν να τοποθετούν επί (σ.σ.: ελληνικού εδάφους) φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.

  Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

  Σε ένα σημείο της ελληνικής περιοχής περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται.

  Η Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα για την ενέργεια της ελληνικής πλευράς και απείλησε με στρατιωτική ενέργεια, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Δένδιας σε ανακοίνωση του γραφείου του.

  Κατόπιν αυτού, αποσύρθηκαν οι ελληνικές δυνάμεις από την περιοχή των 9.000 στρεμμάτων και ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά. Μόλις έφυγαν οι ελληνικές δυνάμεις, ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, πάτησαν στο ελληνικό έδαφος και… εγκαταστάθηκαν, τοποθετώντας πρόχειρο καταυλισμό και οχυρώσεις.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. είναι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, όπου αναφέρεται η απειλή των βρωμότουρκων 😡;;; Και γιατί οι βρωμοάγγλοι (του τούρκου τζόνσον) σιγοντάρουν πιθανή ανάφλεξη;

  2. Υ.Γ. των ανωτερω!!!! Καλοι ειστε ολοι σας, βλεπετε και κριτικαρετε μονο αυτα που σας συμφερει, μονοπλευρα, για τα αλλα κανετε το ..κουνελι!!!!!!! Γι’ αυτο η Ελλαδα δεν προκειται να δει προκοπη μ’ αυτα τα μυαλα που εχετε!!!!!!!!

  3. Σωστα αν κυβερνουσαν οι κατσαπλιαδες της Τσιπροπαρεας ολοι οι λεχριτες που πολυορκουσαν τα συνορα μας στον Εβρο , θα ειχαν περασει στο Ελληνικο εδαφος!!!!!!! Για την καταληψη ομως Ελληνικου εδαφους τωρα στον Εβρο απο Τουρκους στρατιωτες και τον Δενδια να τους θυμιαζει και να προσπαθει να μας παραμυθιασει, δεν λες τιποτα;;;;;;;;;

  4. Στα τεσσερα η ψευτοδεξια!!!!!! Ωραια!!!! Ενω η ψευτοαριστερα πως ειναι, στα….. τρια;;;;;; Ολοι στα τεσσερα ειναι χρονια τωρα, αλλα οι κατοπιν απομακρυνσεως απο την καλπη κλαψουριζοντες αυτους πανε και ψηφιζουν!!!!!!!!

   1. Ενώ η ψεύτο αριστερά που πούλησε όλη την Ελλάδα και την Μακεδονία είναι καλύτερη. Να λες ευχαριστώ που έχουμε δεξιά γιατί θα είχαν μπει οι Τούρκοι στον Εύρο. Ουστ…

  Leave a Response