ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΘΑ “ΣΩΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ – ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΖΑΜΙ – ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ…

    Κοινοποίηση:
    1agia-sofia

    Ο Μιχάλης Ιγνατίου αποκάλυψε στο OPEN TV το παρασκήνιο πίσω από την δήλωση του Πομπέο που προκάλεσε την οργή των Τούρκων
    Το θέμα της Αγίας Σοφίας συγκινεί ιδιαίτερα τους χριστιανούς των ΗΠΑ, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ανταποκριτής του Open στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περίπτωση κατά την οποία ο Ερντογάν πειστεί να μη μετατρέψει την εκκλησία σε τζαμί, οι Αμερικανοί θα μπορούν να ισχυρίζονται πως βοήθησαν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, επώνυμοι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι βοηθούν και οικονομικά την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ζήτησαν βοήθεια για το μείζον ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Βέβαια, οι Πενς και Πομπέο είναι ιδιαίτερα θρήσκοι – και δεν το κρύβουν, ενώ παίζουν πάντα το «χαρτί» της θρησκείας. Υπό όλες αυτές τις συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, θεωρείται δεδομένο πως θα ενταθούν οι πιέσεις για την Αγία Σοφία προς την Τουρκία από τις ΗΠΑ.

    Μέχρι τώρα είχαμε την παρέμβαση Πομπέο προς την Αγκυρα, με τη ρητή διατύπωση να μη μετατραπεί το μνημείο σε τζαμί. Μένει να δούμε εάν θα παρέμβει κι ο Ντόναλντ Τραμπ στο ίδιο ζήτημα, ο οποίος έχει μια ειδική σχέση με τους χριστιανούς. Πάντως, Ελληνες ομογενείς, οπαδοί του Αμερικανού προέδρου, έχουν αρχίσει ήδη τις αναρτήσεις στα social media, με τις οποίες του ζητούν να παρέμβει στο ζήτημα.    Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας συνήλθε την Πέμπτη το πρωί νωρίς το πρωί και ολοκλήρωσε την συνεδρίασή του εκδίδοντας ανακοίνωση ότι η απόφαση σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας ή μη σε τζαμί θα ανακοινωθεί εντός 15 ημερών.

    H συνεδρίαση του ΣτΕ διήρκεσε 17 λεπτά, κατά την οποία ο δικηγόρος του Συνδέσμου Προστασίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος υπέβαλλε την αίτηση με την οποία ζητείται η ακύρωση του προεδρικού διατάγματος του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ το 1934 και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προσκομίζοντας μάλιστα και όλα τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι η υπογραφή του Ατατούρκ ήταν πλαστή.

    Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ζήτησε σήμερα να παραμείνει «ανοιχτή για όλους» η Αγία Σοφία, λίγες ώρες αφότου το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας εξέτασε το αίτημα να μετατραπεί το μουσείο σε τζαμί. «Ένα σύμβολο ανεξιθρησκίας και πολυπολιτισμικότητας, ο χώρος αυτός πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για όλους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

    Η Αγία Σοφία έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και σήμερα είναι ένα από τα μνημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Τουρκία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Γατόνι ο Έρντυ. Γλεντάει όλο τον πλανήτη. Που να τον πιάσουν τα δικά μας τα μόμολα.

    2. Μεγάλη αλήθεια αυτό.
      Οι μόνοι στον κόσμο που ενδιαφέρονται και που μπορούν να πιέσουν, είναι οι Ελληνοαμερικάνοι , ιδίως φέτος που έχει και εκλογές.
      Όλοι οι άλλοι στα @@.
      Αν δεν έχει φράγκα, κανένας δεν καίγεται για το αν γίνει τζαμί ή όχι.

      Οι Ρώσοι, οι δήθεν ορθόδοξοι, επίσης στα @@ τους.
      Περισσότερο τους καίει να τα έχουν πιο καλά καλά (απ’ότι οι αμερικάνοι) με την Τουρκία παρά για τα θρησκευτικά ή την Ελλάδα.

      Οι μόνοι που μας στηρίζουν είναι οι Γάλλοι αλλά δεν έχουν καμία επιρροή στους Τούρκους.

    3. Η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί είναι τέχνασμα των Τούρκων που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί.
      Αν ζητήσουν οι μπετόβλακες ελληνόφωνοι της Αμερικής βοήθεια για την Αγιά Σοφιά (που δεν πρέπει) μετά δεν θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για το θέμα της ΑΟΖ.
      Μην ξεχνάτε, ότι η Αγιά Σοφιά είναι το μέρος που επισκέπτονται όλοι οι Ορθόδοξοι Ρώσοι. Σιγά μην τόλμαγε να την κάνει Τζαμί ο τζούφιος μογγόλος.

    4. Δεν είναι μόνο οι ορθόδοξοι ομογενείς που αντιδρούν, αλλά γενικά όλοι οι χριστιανοί Αμερικάνοι, καθολικοί, προτεστάντες, και γενικά όλοι όσοι δεν χονευουν τους Ισλαμιστές. Το βλέπω απο τα σχόλια τους στο διαδίκτυο.

    5. Casus Beli, εμείς δεν επιτρέπεται να αξιώσουμε;
      Για ρώτα ρε κούλι τον πρωθυπουργό σου (ή μήπως προαγωγό;) , τον Πάιατ ντε αν σ’ αφήνει να πεις κι εσύ κάτι…..

    6. Έτσι είναι. Σύριζα και ΝΔ αποτελούνται από λαμογια και μ@υνοπανα που έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια κόλαση, ξεπουλάνε τα πάντα χτυπάνε πίστη ιστορία και εξυμνούν οτιδήποτε ξενικό. Μας κλέβουν την χώρα, λεηλατούν τα πάντα.

    7. Σιγά μη χάσει η Τουρκία την χήνα που κάνει τα χρυσά αυγά. Η Αγία Σοφία τους φέρνει
      γύρω στα $50 δις το Χρόνο ως τουριστικό αξιοθέατο. Εκβιασμό κάνει ο Ερντογάν κάτι γυρεύει πάλι.

      1. Σωστά τα γράφεις φίλε Πόντιε, ο Ερντογάν εκβιάζει για να πάρει κάποιο αντάλαγμα. Αν κάνει την Αγία Σοφία τζαμί δεν θα πηγαίνουν τα κορόιδα οι χριστιανοί στην Τουρκία να του τα ακουμπάνε,

      2. ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι…… παιζει τους ελληνες μπαλιτσα γιατι μπορει και θελε,ι ετσι για την πατριδα του kai οτι βγαλει κερδος θα ειναι. “”ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ…”

    Comments are closed.