ΟΙ “ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ” ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΣΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ – ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΦΩΚΙΔΑ, ΑΝΩΓΕΙΑ

  Κοινοποίηση:
  dromoi-lockdown

  Μπορεί τα νέα μέτρα που αυστηροποίησαν το lockdown να έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες, ωστόσο από αύριο Σάββατο και μέχρι την Κυριακή, κάποια από αυτά αλλάζουν.

  Οι πολίτες καλούνται να προσαρμοστούν για ακόμη μία φορά στο νέο πλαίσιο που διέπει την καθημερινότητά τους με την ελπίδα σταδιακά η έξαρση της πανδημίας να υποχωρήσει έτσι ώστε να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

  Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι ένα πρώτο τεστ για την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν από χθες, αφού θα γίνει σαφές, με μετρήσιμα αποτελέσματα, χάρις στους ελέγχους της Αστυνομίας, κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται στις νέες υποδείξεις τόσο για τα SMS όσο και για τα ωράρια κυκλοφορίας.

  Το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

  Τα τελευταία 24ωρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, είχε διαφανεί πως θα αλλάξει το πλαίσιο που αφορά στις ώρες που επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών. Όπερ και εγένετο, καθώς η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 μετατέθηκε για τις 19:00, δίνοντας έτσι μία «ανάσα» μίας ώρας στους πολίτες προκειμένου να ασκηθούν ή να περπατήσουν. Η απαγόρευση αίρεται στις 05:00.

  Οι λόγοι μετακίνησης

  Ένας από τους βασικότερους παράγοντες στους οποίους αποδίδουν μέρος της μετάδοσης του ιού οι επιστήμονες είναι η κινητικότητα. Έτσι με τα νέα μέτρα επιδιώχθηκε να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του συνωστισμού σε μεγάλα πάρκα και παραλιακά μέτωπα, πλέον οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν μέσα σε μία ακτίνα 2 χλμ από την κατοικία τους ή εντός των ορίων του Δήμου τους.

  Ο περιορισμός αυτός αφορά τόσο τα όποια ψώνια μπορούν να κάνουν, για παράδειγμα σούπερ μάρκετ το Σάββατο όσο και την άσκηση ή την βόλτα με το κατοικίδιο. Με δεδομένο πως ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να αποδειχθεί πως ο πολίτης βρίσκεται εντός ακτίνας 2 χλμ από το σπίτι του είναι το SMS που έχει στείλει στο 13033, οι πληροφορίες θέλουν τα αστυνομικά όργανα αναμένεται να δείχνουν κατανόηση στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει το επιθυμητό κατάστημα κοντά στο σπίτι. Το σίγουρο είναι πως οι μετακινήσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται με τα πόδια, κάτι που σημαίνει πως ένας πολίτης που κατοικεί στο Περιστέρι δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί εάν εντοπιστεί στην μαρίνα του Φλοίσβου.

  Οι αλλαγές στα SMS

  Στο SMS 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

  Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

  Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.

  Διευκρινίσεις για το 4 στο 13033

  Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τον κωδικό 4 στο 13033 που αφορά σε βοήθεια σε άλλον άνθρωπο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, αναγνώρισε ότι είναι «δύσκολο να βάλουμε αυστηρούς κανόνες» επικαλούμενος και την ατομική συνείδηση των πολιτών.

  Διευκρίνισε πάντως ότι εάν είναι 2 άτομα στο αυτοκίνητο που πρέπει να πάει να συνδράμει κι όχι 1, πρέπει να αιτιολογηθεί αυτό. «Υπάρχουν αξιολόγικα στοιχεία, αλλά σίγουρα δεν γίνεται ανακριτική διαδικασία. Έχουμε βάλει περιορισμούς πλέον στη χρήση των SMS κάτι που δεν υπήρχε πέρυσι το Μάρτιο, νομίζουμε ότι θα περιορίσουν αρκετά την άσκοπη μετακίνηση» τόνισε.

  Για τον κωδικό 2 και τον περιορισμό που υπάρχει στην χιλιομετρική απόσταση (2 χιλιόμετρα) δήλωσε ότι όντως ορισμένα χωριά μπορεί να είναι μακριά από σούπερ μάρκετ, ωστόσο ο κατά τόπους αστυνομικός που γνωρίζει την περιοχή δεν θα φέρει αντίρρηση. Παράλληλα, για φαρμακείο μπορείς να μετακινηθείς και εκτός περιοχής.

  «Η λογική (του περιορισμού) είναι να μην περνάς 10 σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στο δρόμο σου για να πας εκεί που επιθυμείς ίσως για να εξυπηρετήσεις και κάποια επιθυμία σου»
  εξήγησε ο υφυπουργός. Για οικογένειες με παιδιά χωρίς κοντινό πάρκο και χρησιμοποιούσαν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν με αυτοκίνητο αποσαφήνισε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. «Πρέπει να γίνεται χρήση με πεζό τρόπο ή με ποδήλατο η συγκεκριμένη μετακίνηση» διευκρίνισε.

  Τι ισχύει για Φωκίδα και Ανώγεια

  Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  19 Σχόλια

  1. Για να πάμε σούπερ μάρκετ σε αυτά τα μέχρι 2 χλμ θα πρέπει να πάμε με τα πόδια; Και γιατί με τα πόδια; κινδυνεύουμε λιγότερο από τον ιό έτσι παρά με το να πάμε με το αμάξι; Και όταν φτάσουμε στο σούπερ μάρκετ που είναι τίγκα στον κόσμο εκεί δεν θα κινδυνεύουμε και καθόλου χαχαχα. Και θα κουβαλάμε τα ψώνια μέχρι και 2 χλμ μακριά για να γυρίσουμε μετά στο σπίτι; Παιδιά μιλάμε είναι εντελώς γελοίοι και ψυχασθενείς. Κυβέρνηση επιθεώρηση για το Δαφνί.

  2. Ποια “αόρατη” δύναμη είναι αυτή που επέλεξε πάλι την Κύπρο ;
   Σε μια παγκόσμια σατανική περίοδο που περνά η ανθρωπότητα
   επέλεξαν την Κύπρο για να εξυμνήσουν τον Σατανά και την προσωρινή επικράτηση του στη γη!!!!
   Και να δείτε που θα το βγάλουν ψηλά ….δυστυχώς…

   Θα τους αφήσουμε να το περάσουν και αυτό;;;

  3. Δεν υπακουω, δεν υποτάσσομαι, δε συνηθίζω τα αρρωστα μέτρα της παγκοσμιας τυραννιας.

   1. Είσαι ήδη υποτακτικός μας ακούς,και υπακούς και τηρείς τα μέτρα μας και αν χρειαστεί θα το ξανά κανείς όσες φορές σε διαταξουμε ρε ανθρωπάκο,μας το παίζεις αντιστασιακός εσύ; εδώ και 10 σου πίνουμε το αίμα ,σου παίρνουμε ότι εχεις και δεν έχεις και δεν έχεις βγάλει μηλιά ούτε καν δεν έχεις αντιδράσει ρε χαζε και θα ξεσηκωθεί σ’ τώρα ;;; Αχαχσχαχαχαχα

  4. Αγαπητοι φιλοι …ολα θα κριθουν απο τη νεολαια της χωρας μας.
   Αυτοι ειναι που μπορουν να “ριξουν” την κυβερνηση (ο…Θεος να την κανει) του βλαμμενου!

  5. Καραγκιοζιλικια που ειναι κατα της προσωπικης ελευθεριας του ανθρωπου… και η εξακριβωση στοιχειων απο αστυνομικους αντι να πιασουν κανεναν απατεωνα κανουν αυτοι την δουλεια σε νομιμους πολιτες ποσο κατω ακομα θα παει η ανθρωπινη αξιοπρεπεια.

   Επεσε αλλο ενα αφηγημα που μας λεγανε διαφοροι καθηγητες ιατρικης που βγαινουνε στης τηλεορασης για την διπλη μασκα, βγηκε ερευνα απο ιαπωνικο πανεπιστημιο οτι η διπλη μασκα δεν προστατευει περισσοτερο οπως μας λεγανε αλλα ειναι πολλη χειροτερο απο το να φορας μια απλη μασκα,και μονο η Ν95 προστατευουν στο μεγιστο βαθμο.

  6. ”ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!”
   ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Το αγαπημένο κόμμα Των Παιδεραστών στο οποίο βρίσκουν: θαλπωρή, ζεστασιά μα πάνω απ’ όλα προστασία.

  7. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!”
   Τα μέτρα που επιβάλει η παράνομη κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με την τεράστια εκλογική αποχή, είναι μέτρα τα οποία παίρνει ένας ”Στρατός Κατοχής” που εισβάλει σε μια ξένη χώρα για να την κατακτήσει. Και δεν το κάνουν τυχαία τα κατακάθια της Νέας Δημοκρατίας και ακόμα πιο σιχαμερά όντα αυτοί που την ψηφίζουν. Τα στρατιωτικά κατασταλτικά μέτρα που λαμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι οι βρωμοδεξιοί, είναι για να μειώσουν κατά πολύ τις όποιες αμυντικές αντιστάσεις του λαού με σκοπό να τον αποδυναμώσουν τελείως ψυχικά και σωματικά με απώτερο σκοπό τον ευκολότερο έλεγχο της λαϊκής μάζας στα μελλοντικά σατανικά σχέδια τους. Με το που πέσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα τους ταράξουμε στις μηνύσεις όλους αυτούς που σκυλεύουν με το πιο χυδαίο τις ζωές μας. Θα φάνε άγριο πόλεμο να το ξέρουν. Θα φοβούνται να κοιτάξουν κι από το παράθυρο των σπιτιών τους .Μακάρι να τους δούμε στον ΤΑΦΟ προτού τις Εκλογές.

  8. ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΩ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ. ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΑ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΠΑΩ ΟΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ.
   ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΩ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

   1. Σου επαναλαμβάνω και πάλι δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ κανένας μας δεν σε ρώτησε , άσε μας ήσυχους κυρά μου.

  9. ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΟΛΩΜΠΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΛΟΙ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ. ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣΕΛΓΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΣΕΛΓΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΗΜΗΣΗΣ.
   ΓΑΜΑΝΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
   ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ ΑΥΤΟ.

  10. Πως κατάντησες έτσι Έλληνα, χρειάζεσαι αστυνομική άδεια να πας στην τουαλέτα. Τα αγράμματα μπατσούνια, οι στυλοβάτες του Μητσοτάκη, κάνουν τα πάντα για μας προσβάλουν σαν άτομα. Ο ιός τους βλέπει σκασμένος στα γέλια να καταστρέφουν την οικονομία, να καταργούν το Σύνταγμα και να φτωχοποιούν κράτος και πολίτες. Άχρηστοι σε όλα, μόνο στις ανωμαλίες έχουν ειδικές ικανότητες και έφεση, σε όλα τα άλλα μαύρο δράμα.

  11. οφου το ψυφισατε καλα σας κανει μεσα και την επομενη φορα αν υπαρχει κανενα κασιδιαρη

  12. Στέφανε, με τους ρουφιάνους που δίνουν κόσμο, τι θα γίνει? Χθες έδωσαν 10 παιδιά που ήταν συγκέντρωμενα έξω από μια εκκλησία, μάλλον παιδιά του κατηχητικου ή κάποιου χριστιανικού συλλόγου. Μήπως να άρχιζε μια αντεπίθεση εναντίον των ρουφιανων?

   1. Συμφωνω …ειδικα τα καναλια εχουν “επιστρατευσει” drones για να βλεπουν που εχει κοσμο.

   2. ΦΙΛΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΚΩΛΟΦΑΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ…

  Leave a Response