“ΝΤΡΟΠΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ”! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ” ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – “ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ – ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ…ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΟΙ”

  Κοινοποίηση:
  agiaolga

  Την παραίτησή του υπέβαλε από το «Αγία Όλγα» – Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας, ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου, Ιωάννης Ιωαννίδης, εκφράζοντας εντονότατα την αντίδρασή του για τις συνθήκες που επικρατούν εν μέσω κορωνοϊού.

   

  Μεταξύ άλλων ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει πως αισθάνεται ντροπή για όσα συμβαίνουν, κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

  Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Ιωάννη Ιωαννίδη την οποία δημοσίευσε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

  «Αγαπητοί κύριοι,

  Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μόλις μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα ήμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!!!!

  Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.

  Ώρα 21.00 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια!!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση).

  Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!

  Μαζί με τη θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχθείτε την άμεση παραίτησή μου από την θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμητικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω).

  Διατηρώ την θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση», καταλήγει ο διευθυντής της Κλινικής Ι. Ιωαννίδης.

  Η απάντηση του νοσοκομείου

  Την δική του εκδοχή στα γεγονότα έδωσε, μέσω ανακοίνωσης, η διοίκηση του νοσοκομείου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης είναι προσωρινός Επιστημονικός & Διοικητικός Δ/ντης της Α΄Παθολογικής Κλινικής (απόφαση Διοικητή με αρ. πρωτ. 807/06-08-2015), ταυτοχρόνως δε και Δ/ντης του Παθολογικού Τομέα (απόφαση Διοικητή με αρ. πρωτ. 242/ 02-04-2018).

  Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό μας να τονίσουμε ότι η Α΄ Παθολογική Κλινική διαθέτει δύο (2) Ιατρούς Παθολόγους με βαθμό Διευθυντή, έναν (1) Παθολόγο με βαθμό Επιμελητή Α΄, δύο (2) Ιατρούς Επικουρικούς Παθολόγους και οχτώ (8) ειδικευόμενους Ιατρούς Παθολόγους.

  Από 04-03-2021 με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου, στηριζόμενοι στην εισήγηση του Δ/ντου της Ιατρικής Υπηρεσίας, της Προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και του Δ/ντού της Καρδιολογικής Κλινικής, τοποθετήθηκαν ως πρόσθετη βοήθεια στις εφημερίες των Παθολογικών Κλινικών (Α & Β), συνολικά (14) ιατροί, τόσο εκ της Καρδιολογικής Κλινικής όσο και από Γενικούς Ιατρούς.

  Η εφημερία της Τετάρτης (04-03-2021) από 8.00-14.00, σημειώνεται ότι ήταν αρκετά εργώδης εφημερία, δεδομένου ότι ήμασταν το μοναδικό νοσοκομείο που υποδέχετο Παθολογικά και COVID-19 περιστατικά. Ωστόσο, η εν λόγω εφημερία έκλεισε επιτυχώς και ουδόλως διεταράχθη η συνολική ισορροπία του νοσοκομείου. Ως εκ τούτου κάθε τι που αναφέρεται σχετικά από τον κ. Ιωαννίδη, είναι αβάσιμο και υπερβολικό.

  Όσον αφορά τη νοσηλεία θετικών περιστατικών COVID-19, σε χώρο αρνητικών περιστατικών, μάλλον έχει διαλάθει της προσοχής του κ. Ιωαννίδη, γιατί η Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων έκανε παρουσία μαρτύρων σύσταση της μεταφοράς όλων των μη θετικών ασθενών στον δημιουργηθέντα χώρο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, πράγμα που έγινε άμεσα.

  Εάν κατά τον κ. Ιωαννίδη συνέβη κάτι άλλο, τούτο είναι δικής του ευθύνης και μόνο. Η διερεύνηση του ελέγχου για ενδεχόμενα εξιτήρια είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να διεκπεραιώνονται έγκαιρα οι νεοεισερχόμενοι ασθενείς. Σημειώνεται ότι διακομίζουμε και

  εκτελούμε εξιτήρια, εφόσον ιατρικοί και μόνο λόγοι το επιτρέπουν.

  Το ενδεχόμενο ενδιαφέρον για ασθενείς που νοσηλεύονται, γίνεται από όλο το κοινωνικό φάσμα και αυτό είναι αναμενόμενο. Ουδείς άλλος όμως δεν έχει εκφράσει τόσο ζωηρή αγωνία που να φθάνει να αιτηθεί της απαλλαγής των καθηκόντων του.

  Η Δ/νση του Παθολογικού Τομέα ανετέθη προσωρινά στον Αναπληρωτή της θέσης κ. Σωτήρη Πατσιλινάκο, Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, έως ότου προκηρυχθεί και πληρωθεί η θέση αυτή.

  Επιτρέψτε μας να σημειώσουμε, ότι το φρόνημα των Ιατρών μας και όλα του προσωπικού του Νοσοκομείου είναι υψηλό, και λυπούμεθα για την απρόσφορη στάση και τελικά απόφαση του κ. Ιωαννίδη.

  Με αυτό το υψηλό φρόνημα, συνεχίζουμε τη μάχη, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της, πάντα με αποκλειστικό γνώμονα να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας»
  .

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  14 Σχόλια

  1. Ουσιαστικά δηλαδή, αυτή η γελοία διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχεται ότι η Α’ Παθολογική Κλινική είναι υποστελεχωμένη αφού έχει μόνο 3 μόνιμους παθολόγους και 2 επικουρικούς. Κάθε κλινική οφείλει να μη στηρίζεται σε ειδικευόμενους, όσο φιλότιμο κι αν έχουν αυτοί. Πόσοι από αυτούς τους ειδικευμένους Παθολόγους εφημερεύουν σε κάθε εφημερία; Ένας ή δύο το πολύ.
   Και ενώ διαβάζουν ότι μόνο μέχρι τις 21:00 είχαν γίνει 25 εισαγωγές (οι εισαγωγές είναι ως γνωστόν ένα μικρό κλάσμα όσων ασθενών εξετάζονται συνολικά) που σημαίνει ότι οι γιατροί όχι εξέταση σωστή δεν προλαβαίνουν να κάνουν αλλά ούτε να πουν καλημέρα στον ασθενή, παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι δε διαταράχτηκε η λειτουργία του νοσοκομείου. Τι κι αν διαταράσσεται σοβαρά η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας; Και βεβαίως ας κάτσει να σκεφτεί κάποιος: Αν σε κάθε εφημερία έχουν 2 παθολόγους αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα πρέπει να καλυφθούν από ειδικευμένο προσωπικό 60 εφημερίες. Πόσες ώρες θα πρέπει να εργαστεί κάποιος χωρίς ρεπό για να βγει τέτοιο πρόγραμμα; Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά είναι 72 ώρες την εβδομάδα για κάθε ειδικευμένο παθολόγο. Φανταστείτε τώρα να παίρνουν και τα ρεπό που δικαιούνται μετά από εφημερία: Πολύ απλά δε θα υπάρχουν γιατροί στο τμήμα τους τις πρωϊνές ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες της κλινικής.

  2. Νέα από Σουηδία
   Πολλοί άρρωστοι μετά τον εμβολιασμό του προσωπικού στο
   “Skåne University Hospital” Sus, σοβαρές παρενέργειες για το
   προσωπικό που έλαβε εμβόλιο “Astra Zeneca”, υψηλό πυρετό,
   πάνω από 40 βαθμούς, μυϊκούς πόνους και πονοκεφάλους για αρκετές ημέρες!

   Το νοσοκομείο απασχολεί 13.000 υπαλλήλους και to 35-40% από τους εμβολιασθέντες νόσησαν!

  3. Στα στρατιωτικά νοσοκομεία να δείτε το γίνεται με τους βουλευτές. Κυριακές τους εμβολιαζανε και συγγενείς τους εκτός λίστας;

  4. ΚΑΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ???????

   Μπραβο στο γιατρο. Αξιοπρεπεστατος

  5. Μετά την θητεία ΑΝΕΒΛΑΒΗ το νοσοκομείο της Αγ.Όλγας έχει μετατραπεί σε ένα μπουρ@#@@λο.
   Κάποιοι εκμεταλεύονται τις καταστάσεις και ούτε γιατρό βρίσκεις, ούτε ραντεβού…
   Νοσηλεύτηκα πρίν τις γιορτές με θρόμβωση- πνευμονική εμβολή, μου έκαναν το RAPID TEST κωρονοϊού ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ.
   ΚΥΡΙΑΚΗ…ΔΕΥΤΕΡΑ…ΤΡΙΤΗ…ΤΕΤΑΡΤΗ…είμαι σε θάλαμο ορόφου ανάμεσα σε ασθενείς και την ΠΕΜΠΤΗ το απόγευμα μου ανακοινώνουν πως το τεστ με έδειξε ΘΕΤΙΚΟ – ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ…
   ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ μεταφέρομαι στον 6ο όροφο.
   ΄Άντεξα ένα βράδυ, τα είδα και τα άκουσα όλα…
   Σάββατο πρωί είχα εξαφανιστεί.
   Δεν θέλω να σχολιάσω την όλη νοσηλεία μου….Μιλάμε για κωλοχανείο…

   1. Και μετά αναρωτιούνται για την έξαρση κρουσμάτων ή ακόμα και για αιφνίδιο θάνατο ασθενών που κόλλησαν το ιό μέσα στο νοσοκομείο.
    Γι’αυτό ζητάνε νεκροψίες οι συγγενείς

  6. Είναι γιατρός μου, κορυφή στον σακχαρωδη διαβήτη είναι αξιοπρεπέστατος και πολύ μάγκας μπράβο του πού τούς ξεμπροστιασε

  7. Τα φιλελέ κοπρόσκυλα τόσα χρόνια κλείναν νοσοκομεία, είχαν κάνει στρατηγική επιλογή να πάνε όλοι οι Έλληνες στην ιδιωτική ασφάλιση και λέγαν μάλιστα ότι είναι δικές τους πολιτικές μην και τους πάρει τη “δόξα” η τρόικα.
   Τώρα παρακαλάν σαν τα σκουλήκια για μέσο στα δημόσια νοσοκομεία που απαξίωναν συστηματικά αυτοί και τα παπαγαλάκια τους. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΕ ΡΑΤΖΑ τα κομματόσκυλα της ΝΔ και πολύ τους είναι.

   1. Δεν πρόκειται να σταματήσουν. Με το που θα τελειώσει η πανδημία, θα θέσουν και πάλι σε εφαρμογή το τρισάθλιο σχέδιό τους για μετατροπή της δημόσιας υγείας σε ιδιωτική. Οι νεοφιλελεύθεροι «φωστήρες» είναι γνωστό ότι ζουν και αναπνέουν για να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Δυστυχώς, με τη συνεχή και μεθοδική απαξίωση όλων των δομών του δημοσίου, έχουν καταφέρει να πείσουν τον κοσμάκη πως η ιδιωτική πρωτοβουλία θα τους λύσει όλα τα προβλήματα και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Εκείνο που δεν λένε, είναι ότι οι «μάσες» θα είναι για τους λίγους, ενώ ο λαουτζίκος θα στοιχίζεται στα συσσίτια και στον ΟΑΕΔ για επίδομα ανεργίας…

  8. Αχ βρε Ελλαδιτσα που καταντησες, οποιος μιλαει και λεει τα αυτονοητα τον εξαφανιζουν με συνοπτικές διαδικασιες, η δημοκρατια στα καλυτερα της

  Leave a Response