ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΜΕ ΝΟΜΟ ΕΙΧΑΝ… ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΑ SELF TEST ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΛΟΓΩ… SIEMENS ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΜΙΖΕΣ. ΠΑΝΕ ΓΙΑ 40-50 ΕΚ. ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ…

  Κοινοποίηση:
  mitsotakis-kikilias

  Αποκαλυπτικός για μια ακόμα φορά ο Μαυρογιαλούρος στην εφημερίδα “Μακελειό”, όπου γράφει για τα self test και τον νόμο που τα απαγόρευε…

  Διαβάστε αναλυτικά:

  Διπλά απατεώνες είναι ο Κούλης και η παρέα του ακόμη και για το θέμα των self test για τον κορονοϊό. Οι ίδιοι που τώρα πάνε να τα επιβάλλουν επί της ουσίας ως υποχρεωτικά, είναι αυτοί που πριν από μερικούς μήνες είχαν ψηφίσει ειδικό νόμο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ τη χρήση τους από τα φαρμακεία. Ναι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το έχουν κάνει και αυτό…

  Βλέπετε, μέχρι τώρα η «αγαπημένη» Siemens της «Αγίας Οικογένειας» των Μητσοτάκηδων δεν είχε φτιάξει ακόμη τα δικά της «γρήγορα τεστ» για να τα ρίξει στην αγορά. Τώρα που τα έχει έτοιμα για διάθεση, άλλε τις αποφάσεις του και ο Κούλης. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε χθες ο …υποτακτικός του Μεγάρου Μαξίμου -και άνθρωπος για αυτές τις «δουλειές»- αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η διάθεση των τεστ θα γίνεται από τις αρχές Απριλίου από τα φαρμακεία και οι πολίτες θα δικαιούνται ένα τεστ ανά εβδομάδα για διάστημα δύο μηνών.  Αυτό σημαίνει ότι για τους δύο πρώτους μήνες, καθένας θα δικαιούνται μέχρι οκτώ – εννιά τεστ. Επομένως δυνητικά, η προμήθεια που πρέπει να γίνει αυξάνεται κατά πολύ. Και θα είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τα ποσά που αναφέραμε -με σχετική …αυτοσυγκράτηση- στο χθεσινό μας ρεπορτάζ. Με άλλα λόγια, για όλο τον πληθυσμό και για τους δύο πρώτους μήνες θα χρειαστούν -με βάση όσα οι ίδιοι είπαν- περίπου 80 με 90 εκατομμύρια τεστ. Άρα, δεν μιλάμε για 200 αλλά για 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα και με την τιμή που θα αγοραστούν. Κατά συνέπεια, διπλασιάζονται και οι μίζες. Γύρω τα 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ για αρχή. Μόνο από τα self test…

  Αυτό λοιπόν που πρέπει να εξηγήσουν -λέμε τώρα…- ο Κούλης και η παρέα του, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρέβας -που όπως αποκαλύψαμε είναι σε ανοικτή γραμμή με τον «κρυφό έρωτά» της Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις δουλειές αυτές- είναι γιατί ενώ πλέον «επιστρατεύουν» και τα φαρμακεία για τα γρήγορα τεστ, πριν από πέντε μήνες ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΑΝ για το αντίθετο;

  Για να είμαστε συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στον νόμο 4737 (που δημοσιεύθηκε στο ΦEK A’ 204/22.10.2020), με βάση τον οποίο απαγορεύεται η διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων ταχέων μοριακών ελέγχων για τη μέτρηση η την ανίχνευση αντισωμάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19 από τα φαρμακεία, καθώς και η χρήση τους από φυσικά πρόσωπα.

  Και προσέξτε τώρα και το εξής: Είχαν αποκλειστεί τότε τα φαρμακεία από την διάθεση των rapid test που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19, παρότι ως χώρος είχαν οριστεί από την ίδια στην κυβέρνηση της ΝΔ να  συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

  ——————————-

  Τι έλεγε συγκεκριμένα ο νόμος αυτός που ψηφίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και τέθηκε σε εφαρμογή λίγε ημέρες αργότερα, τον Νοέμβριο:

  «Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος από τη διασπορά του κορωνοϊού και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 31ης.01.2021, απαγορεύονται η ελεύθερη διάθεση, η θέση σε λειτουργία και η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων από φυσικά πρόσωπα ως τελικούς χρήστες, που χρησιμοποιούν για την διενέργεια δοκιμαστικών ταχέων μοριακών ελέγχων για τη μέτρηση η την ανίχνευση αντισωμάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό COVID-19.

  Νομίμως λειτουργούντα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και δημόσιες δομές υγείας, όπως νοσοκομεία, Δομές Πρωτοβάθμιας υγείας και ο ΕΟΔΥ δύνανται να χρησιμοποιούν ιατροτεχνολογικά προϊόντα ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) για τη διενέργεια ελέγχων νόσησης από τον κορωνοϊό, φυσικών προσώπων, υπό τον όρο της παρουσίας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού υπεύθυνου για την ορθή χρήση του προϊόντος και την κατάλληλη ενημέρωση του φυσικού προσώπου ως προς το εξαγόμενο αποτέλεσμα.

  Οι φορείς διενέργειας δοκιμαστικών ταχέων μοριακών ελέγχων, υποχρεούνται αμελλητί να καταχωρούν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής σε διακριτή βάση Δεδομένων Επιδημιολογικών Ελέγχων, που λειτουργεί στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέχθηκαν, το αποτέλεσμα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό), καθώς και την κατηγοριοποίηση του εκάστοτε ελεγχόμενου φυσικού προσώπου σε μία εκ των υπαγόμενων στη συγκεκριμένη μορφή επιδημιολογικών ελέγχων ομάδων προσώπου.

  Η μη καταχώρηση ή η καθυστερημένη καταχώρηση των στοιχείων επισείει τις ακόλουθες κυρώσεις: α)πρόστιμο 3.000 ευρώ και β) σε περίπτωση υποτροπής ανάκληση λειτουργίας για χρονικό διάστημα 30 ημερών».

  Η διάταξη αυτή είχε μπει στο νομοσχέδιο – σκούπα που είχαν φέρει στην Βουλή με τις υπογραφές του ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης και …τυπικά αφορούσε την «Κύρωση της από 24.9.2020 τροποποίησης της από 26.7.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κοινωφελές Ίδρυμα “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ” (ALEXANDER S. ONASSIS PUBLIC BENEFIT FOUNDATION)». Το νομοσχέδιο αυτό είχε …48 άρθρα κάθε λογής και το συγκεκριμένο ήταν το 31ο άρθρο.

  ————————————-

  Αυτό που έκαναν τότε δηλαδή ήταν ότι απαγόρευσαν τα γρήγορα τεστ στα φαρμακεία αλλά τα επέτρεπαν στα …ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία άρχισαν τότε να θησαυρίζουν. Εξάλλου ο ίδιος νόμος προέβλεπε ότι τα τεστ αυτά μπορούν να γίνουν από φυσικά πρόσωπα «υπό τον όρο της παρουσίας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού υπεύθυνου για την ορθή χρήση του προϊόντος». Το εντελώς αντίθετο από αυτά που διατάσσουν τώρα…

  Μάλιστα τότε οι φαρμακοποιοί έθεταν ερωτήματα για την απαγόρευση της συμμετοχή τους στην διάθεση των rapid test, την στιγμή που η πολιτεία ενδιαφέρεται όπως έλεγε για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και την όσο το δυνατόν ταχύτερη πρόσβαση του ιατρικού κόσμου στην διάγνωση και τον έλεγχο της νόσου. Πιστεύουν, επίσης,  ότι με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζονται τα φαρμακεία. Επίσης στην Βουλή είχαν κατατεθεί και κάποιες σχετικές ερωτήσεις οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τον Κικίλια και τον Κοντοζαμάνη ποτέ…

  nomos1

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  20 Σχόλια

  1. Νόμοι θα ψηφίζονται και δεν θα εφαρμόζονται!!! (Π. ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ) ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΕ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ!!!
   ΦΌΡΟΙ ΔΙΣΒΑΣΤΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΆΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ ΣΑ!!!!
   ΛΟΙΜΟΙ, ΣΕΙΣΜΟΊ, ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΊ!!!!
   Και όταν ακούσετε για αλλαγη στο δίκαιο της θάλασσας τότε……… Να είστε έτοιμοι.

  2. Τελευταια μπαζα πριν τις προωρες εκλογες.
   Δωσε πονο μιζοκουλη
   Αμαρτωλη SIEMENS μετα τον αμαρτωλο τσιοδρα με το σκανδαλο των εμβολιων H1N1 μετα την αμαρτωλη pfizer και astrazeneka κλπ κλπ.
   Ουδεμια εκπληξη

  3. Επειδή οι άνθρωποι ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ αλλά απλά ακολουθούν τον γνωστό στην Ζουαζιλάνδη, την κοιλάδα του Μπεζαβάρ και σε όλες τις άλλες πολιτισμένες Χώρες της Αφρικής της Ν. Αμερικής και Ασίας, το νόμο που λέει: “ΕΧΩ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ”, δηλαδή σε απλά Ελληνικά ο αυτοκράτορας του παραμυθιού και της ψευτιάς λέει: “ΕΓΩ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΞΕΨΗΦΙΖΩ” ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ” !
   Και για όσους δεν κατάλαβαν, έχει δηλώσει στους υπηκόους –που κάθονται σαν χάνοι- “ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ” ! ! !
   β. τεζαρης
   ϶ϵλληνας όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

   1. Ρε ξευτιλες τα δημοτικά σχολεία γιατί δεν ανοίγουν;;

  4. Ο βουτυρομπεμπές ΚΙΚΙΛΙΑΣ βγήκε το πρωί στον Αυτιά με skype από το σπίτι του φορώντας μάσκα !
   Την ίδια μέρα το βράδυ ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ θα μας εύχεται ” στην υγειά σας κορόιδα ” παίζοντας τη μακριά γαϊδούρα με κάποια γκομενάκια στον ίδιο χώρο χωρίς μάσκα.
   Πόσο πιο ξεφτιλισμένοι ….
   Α ρε Μηλιώκα ,πόσο δίκιο είχες…
   Δε θα μας πούνε κάποτε μαλάκες…
   Μας το λένε ήδη !!!

   1. Ναι ναι ο κοσμος καιγεται με φτωχεια λουκέτα κ 730 διασωληνωνενους κ βαζουν προγραμμα με μουσικες κ διασκεδαση Παπαδοπουλο ειναι για τρελα σε συνδυασμό νε τον εγκλεισμο που επιβάλλουν,επρεπε να εχει εκπομπη αφιερωμενη στη μαχη που δινουν τα νοσοκομεια για τον ιο τί μου βαζει τσιφτετελια να κοροϊδεύει τον κοσμο θελουμε ενηνερωση

  5. στην άλλη ψεύτο-γρίπη των χοίρων στις ΗΠΑ είχε δεκάδες χιλιάδες δολλαρια πρόστιμο αν πούλαγες ή προωθούσες μάσκες ως προστατευτικό μέσο κατά της πανδημίας, θεωρείτο απάτη και επικίνδυνο….τι άλλαξε άραγε από τότε μέχρι τώρα;;;;

  6. “Τριπολιτσά” χωρίς κανένα ΕΛΕΟΣ, δεν υπάρχει αλλη λύση.

  7. Κοζάνη και Πτολεμαΐδα υπάρχει κόσμος που εχει μείνει καραντίνα όλο τον Οκτώβριο όλο το Νοέμβριο όλο το Δεκέμβριο όλο τον Ιανουάριο και τώρα πάλι καραντίνα και τελικώς δεν πήραν ούτε 50 λεπτά του ευρώ ως βοήθημα.
   Απολυτη καταστροφή.Τα μισά μαγαζιά έχουν βάλει ήδη λουκέτο.Και ανοικτό να είναι ένα κατάστημα παράδειγμα κλειδαράς η τσαγκάρης είναι δώρον άδωρον γιατί πάρα πολύ απλά δεν περπατάει έξω ούτε κουνούπι.Τζαμπα το ρεύμα που θα κάψει στο κατάστημα του ο πολίτης.

  8. ΑΥΤΑΑΑΑ ΕΙΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ!!!!! ΚΑΙ ΔΩΣΕΕΕΕ ΜΑΣΑΑΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕΕΕ ΜΑΣΑΑΑΑ!!!!!

  9. Εχουν κλέψει τρελό χρήμα που δεν το χωράει ανθρώπου νους.Τα δις πλέον δίνουν και παίρνουν στην τσεπουλα του Κούλη.
   Γαμιεται οποιος ηλίθιος ψήφισε ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΚΚΕ ΜΕΡΑ 25 ΚΤΛ

  10. Καργιόληδες… Δεν θα πιάσει ο αφορισμός του Αμβρόσιου επιτέλους;

   1. EXOYN TON ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ……………..

  11. ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΌ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΥΙΌ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΟΥΛΉ ΧΡΥΣΌ!

  12. Tι παριστανουν αυτοι οι παρανοηκοι,
   αν θελει ο Θεος να πεθανουμε ολοι απο κορονοιο
   λογω της αμετανοησιας μας και των πολλων μας αμαρτηματων
   θα τα αποτρεψει αυτος με τα τεστ και τα εμβολια του κολου
   η αν θελει ο Θεος να πεθανει και ο ιδιος θα αποτρεψει ο Μητσοτακης το θανατο του
   και θα γλυτωσει το τομαρι του.
   Ας προσεχει ο αφρων Μητσοτακης μηπως παροργησει τον Θεο επι πλεον
   που τον πολεμει με τους αντιχριστους νομους
   και τα μετρα κοροδοιδοπροστασιας κλεισιμο Εκκλησιων ,
   απαγορευση συμμετοχης στη θεια λειτουργια κλπ που επιβαλλει στο λαο ,
   τον παραδωσει εξαπαντος σε θανατο,πρωτου ανοιξει το στομα του που μονον φαρμακη και δολο βγαζει.

  13. Πάντως κοιτάζοντας και τους 2 είναι τεχνοκράτες και απέδειξαν πως είναι παντελώς άχρηστοι σε όλα.
   Όχι ότι είναι και οι μόνοι φυσικά κι έξω το ίδιο γίνεται γεμίσαμε με γραβάτες άχρηστους σε όλα και για ολα

  14. Η κονόμα πάνω από όλα . Ε δεν θα τους κάνω τη χάρη . Να τα βάλουν εκεί που ξέρουν.

  15. Τι κάνουμε απο δω και πέρα , είναι το θέμα.Ο ΠΟΥ λέει για τα pcr τεστ και την ψευδή καταμέτρηση, τα εμβόλια πήγανε κατά διαόλου ,απ’ ότι υπολογίζανε , δημιουργούν και μεταλλάξεις , μετράνε σκατά να τους βγούνε τα νούμερα και τώρα θέτουν τα οικιακά τεστ τα οποία διαβάσαμε σήμερα έχουν και καρκινογόνα υλικό., για να μπορέσουμε να δουλέψουμε.ΘΕΛΟΥΜΕνα γλυτώσουμε απο αυτούς, αυτοί πλουτίζουν εις βάρος μας, η δική μας τσέπη συνεχίζει να είναι άδεια και η ψυχολογίας μας να είναι ακόμη κομματιασμένη.Πώς γλυτώνουμε, μπορούμε να κάνουμε μαζικές μηνύσεις;Αυτοί, αν τους περάσει και αυτό με τα τεστ, απο Σεμπέμβρη θα μιλάνε για καραντίνες πάλι

  Comments are closed.