ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ; ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

  Κοινοποίηση:
  ΕΡΝΤΟΓΑΝ

  Αιχμές για την τρέχουσα αρχιτεκτονική ασφαλείας του πλανήτη άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα (18/10), λέγοντας πως «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τις πέντε χώρες που νίκησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
  Η παγκόσμια τάξη είναι άδικη και κυριαρχείται από μια «χούφτα χώρες» που νίκησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα (18/10) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κοινοβούλιο της Αγκόλας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αφρική.
  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στη Λουάντα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας Ζοάο Λουρένσο και εκφώνησε μια ομιλία στο κοινοβούλιο της χώρας, στην οποία κατήγγειλε την «εστιασμένη δυτική ανατολίτικη προσέγγιση» στην ήπειρο και αναφέρθηκε σε «αδικίες» κατά την τρέχουσα παγκόσμια τάξη.
  Η Τουρκία αγκαλιάζει τους λαούς της Αφρικής «χωρίς καμία διάκριση», όπως πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι, σε αντίθεση με τις δυτικές χώρες, «η Τουρκία δεν έχει λεκέ αποικιοκρατίας στην ιστορία της».
  Ωστόσο, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία η Τουρκική Δημοκρατία διαδέχθηκε το 1923, συνήθιζε να εξουσιάζει τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
  Στο πλαίσιο της ομιλίας του που μεταδόθηκε από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), ο Πρόεδρος της χώρας υποστήριξε: «Ενώ ο κόσμος και σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας αλλάζει και η διπλωματία, το εμπόριο και οι διεθνείς σχέσεις διέρχονται ριζικούς μετασχηματισμούς, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφάλειας θα παραμείνει η ίδια».
  Υπενθυμίζεται πως τα Ηνωμένα Έθνη ιδρύθηκαν, το 1945, από τις νικήτριες συμμαχικές δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ η Γενική Συνέλευση περιλαμβάνει όλα τα μέλη του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει πέντε μόνιμα μέλη με δικαίωμα βέτο και αυτά είναι η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ και δέκα εκ περιτροπής μέλη που εκλέγονται για διετή θητεία.
  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Τους δουλεύει χοντρά το μόγγολο. Πόσο αριστοτεχνικά τις έχει δέσει όλες τις λούγκρες. Μόλις τον πρεσάρουν τους βάζει να μυρίσουν λίγο μαρούλι και τρέχουν από πίσω σαν τα αδέσποτα που έχουν να φάνε δέκα μέρες. Μεγάλη πιάτσα και τρελή παιχτούρα έχει ξεφτιλίσει τα χάρβαρντ και τα μασσαπούτσετς.

  Leave a Response