ΝΕΑ «ΓΚΑΦΑ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ 112 ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ «ΕΧΑΣΑΝ» ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ  

  Κοινοποίηση:
  kard3

  Για ακόμα μία φορά ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε. Για ακόμα μία φορά οι μετεωρολόγοι έπεσαν… έξω. Τελικά δουλεύει κάτι σωστά σε αυτή τη χώρα; Και πάλι θρηνούμε για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, γιατί κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει τα φαινόμενα και να ενημερώσει τον κόσμο για το αν θα κινδυνέψει.

  Στην Γ.Γ.Π.Π. είχαν επικεντρωθεί στον κυκλώνα και τελικά ήρθε άλλο κύμα κακοκαιρίας από τα βορειοανατολικά που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Θεσσαλία. Κάποια στιγμή όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει να το ξανακοιτάξουν το θέμα, διότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται στις λάσπες. Και ενώ το 112 ενεργοποιήθηκε πολύ νωρίς και πριν ξεκινήσουν τα φαινόμενα, για την Καρδίτσα στάλθηκε στις 10 το βράδυ και ενώ τα φαινόμενα ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

  Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για Αττική, Κορινθία και Αργολίδα

  Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

  Όπως ανέφεραν παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

  Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

  Στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων, γι’ αυτό όλος ο μηχανισμός είναι σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  Στις 10.30 θα γίνει και δεύτερη σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

  (Φωτό: Χρ. Γκαραβέλας)

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  6 Σχόλια

  1. ΄Ολος ο κρατικός μηχανισμός, στρέφεται γύρω από τα φίμωτρα, τις λαιμαριές και τα καπίστρια που θέλουν, με το ζόρι, να μας επιβάλουν, για να μας φιμώνουν, να μας χειραγωγούν και να μας ελέγχουν …
   Η Ελλάδα, απ΄άκρη σ΄άκρη, πνίγεται, καίγεται, καταστρέφεται και κάτι σκορδαλιές, κάτι μύξες, κάτι πόρδες, το βιολί – βιολάκι τους, οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ …
   Εεεε ρε και να ξέρατε, τί σας περιμένει … Ούτε που το έχετε καν φανταστεί …

  2. Τόσους μαλακες και τόσους άχρηστους όσο αυτοί της τελευταίας δεκαετίας δεν είχαν καταγραφεί ποτέ στην ελληνική ιστορια! Και να φύγει αυτό το μοσχάρι θα φέρουν άλλο.. από τον ίδιο σταυλο.. οποτε η λύση είναι να ξηλωσουμε τον σταυλο που εκτρεφονται ολα αυτά τα βοοειδη που μας κυβερνούν αλλά και που αντιπολιτευονται.. κι αν είναι δυνατόν να καούν και όλα τα αρχεία ώστε να μην μείνει ούτε στοιχείο που να θυμίζει αυτές τις εσχάτες μέρες του τόπου μας.
   Φτου σας ξεφτιλες!

  3. Σκορδαλιά μόνο στά μικρά παιδιά,στίς γυναίκες καί στούς παπάδες κάνεις τόν νταή γιά τίς μάσκες σου.Εδώ ο κόσμος χάνεται μόνος καί αβοήθητος.Πηγαίνετε ρέ ρεμάλια νά πέσετε στό φουσκομένο ποτάμι.Μηδενικά τού κώλου.
   Γιάννης Λάκων

  Leave a Response