ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ (ΠΙΝΑΚΑΣ)

  Κοινοποίηση:
  aigaio10

  Πρέπει να καταστεί σαφές στους τούρκους, ότι σε περίπτωση που επιτεθούν θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με επιτυχία και θα τους τσακίσουμε…

  Διαβάστε το άρθρο του Απόστρατου Ταξίαρχου της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, Μπάμπη Παπασπύρου και θα καταλάβετε πολλά.

  Του Μπάμπη Παπασπύρου*

  Ένας πόλεμος στις μέρες μας και ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις συγκυρίες είναι κάτι που κανείς δεν εύχεται και δεν επιθυμεί.

  Παράλληλα όμως κανένας Έλληνας, κανένας πατριώτης δεν θέλει να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή του Ελληνικού εδάφους. Για να μη ξεχνάμε και τις ατυχείς κατά γενική ομολογία του επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.

  Κανείς δεν θέλει έναν πόλεμο, όμως κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες η πατρίδα μας βιώνει έναν ιδιότυπο πόλεμο στο Αιγαίο και τα τελευταία χρόνια μια ασύμμετρη απειλή στα νησιά και τον Έβρο με τις προωθήσεις παράνομων μεταναστών που ενορχηστρώνει & υποστηρίζει η Τουρκία.

  Γιατί πόλεμος είναι αυτό που γίνεται κάθε μέρα στο Αιγαίο με τις επικίνδυνες προκλήσεις των Τούρκων… με τις παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού FIR…

  Ναι πόλεμος είναι και μάλιστα τον έχουμε «πληρώσει» με βαρύ φόρο με ήρωες πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έφυγαν εκτελώντας το καθήκον τους για την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της πατρίδας μας.

  Αναμφίβολα και θα μπορούσε να προκληθεί μια σύγκρουση….αν κάποια στιγμή ένας πιλότος πατήσει την σκανδάλη….αν ένας πλοίαρχος πολεμικού σκάφους στο Αιγαίο κάνει το ίδιο σε στιγμές έντασης και ευθείας απειλής.

  Ένας συμβατικός πόλεμος με τους όρους που ξέραμε από παλιές συρράξεις είναι απίθανο να συμβεί.

  Όμως ένας «υβριδικός» πόλεμος όπως αυτός που παρακολουθούμε τώρα με τις συνεχώς αυξανόμενες ασύμμετρες απειλές εκ μέρους της Τουρκίας..με τη χρήση της μετανάστευσης και της προπαγάνδας είναι πιθανό όχι μόνο να συνεχιστεί αλλά και να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

  Οι σύγχρονες συρράξεις δεν θυμίζουν και δεν μοιάζουν σε τίποτα με τους πολέμους πριν από 100 χρόνια.

  Ο πόλεμος είναι πλέον πιο εξελιγμένος, ηλεκτρονικός και ταχύτερος.

  Ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς και τα στατιστικά που αφορούν στη σύγκριση μέσων & προσωπικού των Ε.Δ. Ελλάδας και Τουρκίας.

   

  mail

   

  Η Ελλάδα διαθέτει συνολικά 308 αεροσκάφη (μαχητικά, εκπαιδευτικά κ.α) συμπεριλαμβανομένων 150 F-16. Αντίστοιχα η Τουρκία διαθέτει στον στόλο της 465 αεροσκάφη (μαχητικά, εκπαιδευτικά κ.α).

  Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ) στελεχώνονται από 200.000 άτομα …την στιγμή που οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) έχουν 610.000.

  Η Ελλάδα κατέχει 39 επιθετικά ελικόπτερα επίθεσης στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον άλλα 50 OH-58D Kiowa Warrior από τα πρόσφατα παραληφθέντα από τις ΗΠΑ.

  Η Τουρκία χρησιμοποιεί τουλάχιστον 100.

  Η Ελλάδα έχει 1.900 άρματα μάχης. Η Τουρκία έχει 3.763.

  Η Ελλάδα διαθέτει 11 υποβρύχια. Η Τουρκία έχει 13.

   

  Τα σημαντικά μας πλεονεκτήματα & οι αδυναμίες της Τουρκίας

  Τα νησιά του Αιγαίου όπως η Σκύρος, η Λήμνος αλλά και άλλα νησιά με στρατιωτικές υποδομές είναι στην ουσία αεροπλανοφόρα με ισχυρές και αποτρεπτικές αντιαεροπορικές δυνατότητες.

  Το Αιγαίο θεωρητικά θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια θανατηφόρα θάλασσα εγκλωβισμού του τουρκικού ναυτικού και διάλυσης του από το ισοδύναμο & αξιόμαχο Πολεμικό μας Ναυτικό. Ας μην ξεχνάμε πως η Τουρκία παράλληλα έχει επεκταθεί με σημαντικό αριθμό πλοίων τόσο στη Μαύρη θάλασσα όσο και στη Ν.Α Μεσόγειο..

  Το θεωρητικό πλεονέκτημα της Τουρκίας έγκειται στο τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και τα αποθέματα…

  Όμως το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει χρονικά να τα αξιοποιήσει, λόγω της μικρής διάρκειας τυχόν σύρραξης ενδεχομένως και μετά από παρέμβαση ΝΑΤΟ, ΗΠΑ ή και άλλων δυνάμεων…

  Σε ότι αφορά τους αριθμούς και την διαφορά σε Αεροσκάφη… θα πρέπει να λάβουμε υπόψη σοβαρά τους εξής παράγοντες…

  Οι Έλληνες πιλότοι σε συνεχή βάση διακρίνονται και βραβεύονται ως οι πλέον ικανοί σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

  Την επιτυχή αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων με αναχαιτίσεις, που κάνουν δύσκολη την αποστολή των Τούρκων όντας εγκλωβισμένοι & «κεντραρισμένοι» από ελληνικά F-16 & M-2000-5 στο Αιγαίο.

  Ας μην ξεχνάμε πως οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) δεν έχουν ακόμα συνέλθει & ανακάμψει από τις συλλήψεις εκτοπισμό και εκκαθαρίσεις του Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του.

  Χιλιάδες ανώτατοι-ανώτεροι αξιωματικοί και στελέχη των ΤΕΔ έχουν φυλακιστεί και η αντικατάσταση τους θέλει αρκετό χρόνο…

  Η Τουρκία ακριβοπλήρωσε με 2,5 δις $ τα ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 – αλλά ακόμα αυτά δεν είναι πλήρως λειτουργικά & επιχειρησιακά…

  Με τα F-35 η κατάσταση είναι πολύπλοκη η προμήθεια έχει παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι…

  Πραγματική απειλή είναι για τους τούρκους το αντιαεροπορικό σύστημα “PATRIOT” το οποίο και φοβούνται αλλά και δεν γνωρίζουν…

  Ο πόλεμος μεγάλης κλίμακας δεν είναι δυνατός σήμερα.

  Ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος με μεγάλη βεβαιότητα θα διαρκούσε μόνο λίγες ώρες ή ένα δύο ημέρες το πολύ.

  Για τον συγκεκριμένο λόγο, τα νούμερα μπορεί να μη σημαίνουν αυτό που δείχνουν, καθώς στους δύο βασικούς παράγοντες έκβασης των επιχειρήσεων, την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω…

  Το φιάσκο στον Έβρο έδωσε ένα ράπισμα και ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν. Οι τουρκικές δυνάμεις τελικά υποχώρησαν με ντροπή.

  Πέραν της συνεχούς παρουσίας των Σ.Α & Ε.Δ, αναδείχτηκε περίτρανα η αλληλεγγύη και στήριξη του κόσμου της περιοχής αλλά και όλων των Ελλήνων που έσπευσαν να συνδράμουν και να στηρίξουν ηθικά αλλά και υλικά την προσπάθεια…

  Ας μην ξεχνάμε και τις δωρεές απλών ανθρώπων αλλά και εταιρειών σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας.

  Αν οι τούρκοι νομίζουν ότι οι αριθμοί θα κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο…τότε μάλλον ξέχασαν τι σημαίνει ελληνική ψυχή.

  Δεν είναι όλα αριθμοί δεν είναι τα πάντα αριθμοί ..είναι γεωγραφία είναι Ιστορία είναι παράδοση είναι ψυχή είναι περηφάνια είναι κληρονομιά είναι ιδιοσυγκρασία.

  Είναι η Ελλάδα είναι ο Έλληνας…

  Είναι όλα αυτά τα οποία δεν μπαίνουν σε ζυγαριά αλλά κάνουν την διαφορά…

  Είναι το μεγαλύτερο ισχυρότερο και απρόβλεπτο όπλο… αυτό που λέγεται ελληνική ψυχή…

  Αυτό που κράτησε ζωντανή την Ελλάδα και τον Ελληνισμό στους αιώνες.

  Είναι πάνω και πέρα από κόμματα και πολιτικούς .

  Γιατί η ελευθερία είναι αυτό που χαλυβδώνει τους Έλληνες και τους κάνει άτρωτους στις απειλές και επιβουλεύσεις κατακτητών.

  Πρέπει να καταστεί σαφές και σε όλους τόνους στους γείτονές μας ότι θέλουμε ειρήνη, αλλά σε περίπτωση που επιτεθούν θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με επιτυχία και θα τους τσακίσουμε…

  Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει αν προκληθεί…

  Θα το τολμήσει γιατί αυτό είναι το πρέπον….

  Και ο τολμών Νικά.

  Αν μπορείτε τολμήστε…

  Είμαστε εδώ έτοιμοι και σας περιμένουμε…

   

  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.-

  *Μπάμπης Παπασπύρος

  Απόστρατος Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας

  Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  27 Σχόλια

  1. Κανένας δεν αφήνει την ποιο όμορφη γκόμενά στον κόσμο να την φάει ο γύφτος γειτονας!Είναι πολλοί οι μνηστήρες για να μας αφήσουν να παθουμε κακό,ούτε γρατζουνιά.

  2. Ου πόσοι αλλά που!!!!Αυτό κρατάω στο μυαλό μου σαν αρχή.Από εκεί και πέρα το χάος!!!

  3. Έχετε ξεχάσει όλοι ότι οι Τούρκοι πολεμάνε συνέχεια ενώ εμείς είμαστε σε απραξία για 80 χρονια

  4. Ακριβώς αυτό θα κάνεις. Θα σφαγιαστείς για την πατρίδα (=θα χύσεις το αίμα σου).

  5. Καλή είναι η ψυχή…
   αλλά ας πάρουμε και κανά σύγχρονο εξοπλιστικό
   γιατί χωρίς αυτό …δεν γίνεται τίποτε …
   Και μη περιμένεις το ΝΑΤΟ , Ε.Ε & ΗΠΑ να μπουν στη μέση και να σταματήσουν το πόλεμο . ΟΥΤΕ ΚΑΝ …

  6. Δεν ντρέπεστε όλοι σας να παραπλανάτε τους Ελληνες και να τους δίνετε φρούδες ελπίδες; Η Τουρκία, ένα κράτος με 8 φορές περισσότερο πληθυσμό σε σχέση με εμάς, με οργάνωση (όχι μπουρδέλο όπως εμείς), με διεθνή πολιτική και στόχους που είναι η ίδια και απαράλλακτη και εκτείνεται 10ετίες πίσω (όχι όπως εμείς που την αλλάζουμε κάθε 4 χρόνια, όταν αλλάζουμε και κυβέρνηση), με δική της στρατιωτική βιομηχανία που καλύπτει το 60% των αναγκών της (όταν εμείς δεν παράγουμε ούτε τουφέκι), με δικά τους πολεμικά συστήματα που απέδειξαν την αξία τους σε διάφορα θέατρα συγκρούσεων και πάνω από όλα με προσωπικό που είναι μπαρουτοκαπνισμένο και πολεμάει ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Κούρδοι και όχι σαν τους δικούς μας που εξασκούνται στο γόπινγκ) και θα μου πείτε ότι έχουμε την παραμικρή πιθανότητα να κερδίσουμε μια οποιαδήποτε σύρραξη, είτε 1 ώρας, είτε 1 μήνα;

   1. ασε τους…ονειρευονται οτι ειναι Μεγα Αλεξανδροι απο τους καναπεδες…εδω τους χωσανε μνημονια και φορους και δεν διαμαρτυρηθηκαν..ακομα και οι Γερμανοι απορησαν και ειπαν δεν το περιμεναν οτι οι Ελληνες θα ειναι τοσο υπακουοι…ψηφιζουν γονους συνεχεια και δινουν αυτοδυναμια σε κομματα που πηγαν το ελλειμα 15%
    Παρε παραδειγμα σε ολο το Ελλαδισταν με τους χιλιαδες γλυφτες δημοσιογραφους της αρπακτης ενας μονο βρεθηκε να φαει 2 σφαιρες, να αντιδρασει με θαρρος και να παει οδηγοντας στο νοσοκομειο.
    Οι αλλοι δεν τολμουνε μητε να το αναφερουνε…τετοιες κλανιες
    Και μετα θελουμε και πολεμο με τους Τουρκους απο τους καναπεδες με τα πληκτρολογια

    1. Ωραία τα λες και τι προτείνεις δηλαδή εσύ και ο δικαστής πιο πάνω ή Μαρία και ο Νίκος πιο κάτω? να παραδώσουμε τη μισή χώρα μας αμαχητί? και εγώ που ζω στη Θράκη τι πρέπει να κάνω? να αφήσω το σπίτι μου στους Τούρκους και να γίνω πρόσφυγας στην ίδια μου τη χώρα ? οι νησιώτες μας και αυτοί πρόσφυγες?
     Δυστυχώς εκεί μας φτάσανε οι προδότες πολιτικοί και όλοι εσείς, οι παρτάκηδες πολίτες. Ο τρόπος που μιλάτε και σχολιάζετε φανερώνει πως δεν σας καίγεται καρφί για τις περιουσίες και τις ΖΩΕΣ των Ελλήνων ακριτών, έχετε χάσει κάθε ίχνος πατριωτισμου, αδελφοσυνης και εθνικής περηφάνιας. Μην στερείτε τις φρούδες ελπίδες σε ένα πόλεμο που δεν τον καλέσαμε αλλά απρόσκλητος μας χτυπάει την πόρτα.

  7. Ρε μπαμπη,δεν έχεις να κάνεις καμμία καλύτερη δουλειά από το γράφεις μπαρουφες?
   Να σου εγώ μια να κάνεις: Εκεί στην Ένωση Αποστράτων,είστε κομματοσκυλα-για να μην πω καμμία βαρύτερη κουβεντα- της ΝουΔουλας και βγάζετε τον σκασμό στις αντεθνικές ενέργειες που κάνει!
   Τώρα,λοιπόν,που δεν είστε σε ενεργό υπηρεσία και δεν κινδυνεύει η θεσουλα σας κι ο μισθουλακος σας, κάντε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ν.Δ, μοιραστε κάνα μπινελικι,ίσως και σπάσετε και κανά γραφείο και μετά ίσως σας εκτιμήσουμε περισσότερο…
   Μέχρι τότε θα είστε γυμνοσαλιαγκες και χαραμοφάηδες!

  8. Ωραία θα ήταν.
   ΚΚΕδες συριζαιοι ανταρσυες κεερφα αντιφασιλια κ.α ανθέλληνες αριστεροί κομουνιστές και Αλβανοί δολοφόνοι ρατσιστές και αλλόθρησκοι ισλαμιστές.
   ΤΙ ΘΑ ΠΡΆΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΏΡΑ ΠΟΎ ΤΟΎΣ ΈΒΑΛΑΝ ΟΙ ΑΠΆΤΡΙΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΊ ΠΛΗΡΩΜΉ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΆΝΟΙ;

  9. αυτο το ατομο,ηταν στην πολ.αεροπορδια;καταλαβα….το μονο πλεονεκτημα που εχουμε,ειναι αυτο του αμυνομενου…….εχουμε για τον πουτσο πολιτικους,που κοντραρονται με τους στρατιωτικους…..καηκαμε

  10. Kαλά αυτα ,χρειαζεται ηθικο ,αλλα ας μου πει καποιος ειδικος πώς θα αντιμετωπιστει μια απόβαση σε νησί , οταν ο αλλος απεναντι αμολύσει πενταπλάσιες δυνάμεις .

  11. Λογικα αλλοιως ειναι να σου επιτιθονται και να αμυνεσαι και αλλο πραγμα ειναι να διεκδικεις γιατι εισαι αχορταγος.
   Στο τέλος κερδίζει ο αδικημένος και όχι ο συμφεροντολογος .

  12. μπούρδες!! τον πόλεμο δεν τον κερδίζουν τα όπλα αλλά τα μυαλά το σχέδιο και προπαντός η ψυχή!!!!

  13. Συγχαρητηρια κ.Ταξιαρχε
   Εχουμε υψηλο ηθικο
   με Μητσοτακη
   Πρωθυπουργο κ Δενδια στο εξωτερικων!
   Αυτοι που δεχονται να καθησουν στο τραπεζι να διαπραγματευτουν με τον Τουρκο τα αδιαπραγματευτα,πως λεγονται κ.Ταξιαρχε;
   Λιγο υπομονη κ θα δειτε τα δωρακια του Δενδια κ της Ντορας στους Τουρκους τις ημερες που θα ειμαστε εγκλειστοι απο το Κορονογιο.

  14. Σε ενα πολεμο την Νίκη δεν την φερνουν τα οπλα αλλά αυτοί που τα κρατάνε! Είμαι Ακρίτας απο το Νεο Σιδηροχωρι Ροδόπης έτοιμος να χυσω το αίμα μου για την Πατρίδα! Στα σπιτια των προγόνων μου κατοικουν Τουρκοι και η αυλες των σπιτιων τους ειναι ποτισμένες με το αιμα τους.
   ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

   1. Ρε μάγκα εκεί είναι και το προξενείο και το 60% του πληθυσμού είναι τουρκικής καταγωγής, Εγώ προσωπικά λυπάμαι την οικογένεια σου εσύ έχεις ξεφύγει θα σε φάνε λάχανο αυτή και μην ξεχνάς δίπλα σου είναι 100 εκατομμύρια Ταλιμπάν… περαστικά δύσκολο πράγμα να περιμένεις πότε????

   2. καποιε προστατευσε την οικογενεια σου και τον εαυτο σου. τα υπολοιπα ειναι δωσμενα και χαμενα προ πολλου. κριμα για το αιμα σου

  15. Το αρθρο δεν αναφερει τιποτα για συμμαχιες…αυτη την στιγμη η Ελλαδα εχει το πανω χερι με συμμαχιες οπως με Γαλλια και Ισραηλ αλλα κυριως με ΗΠΑ…..Ο Τραμπ σε λιγους μηνες θα αποτελει παρελθον και ειναι γνωστο οτι το “βαθυ κρατος” των ΗΠΑ σιχαινεται τον Ερντογαν μετα την αγορα των ρωσικων πυραυλων….πριν λιγους μηνες στο πρωτοσελιδο των New York Times εμφανιστηκε αρθρο υπογεγραμμενο απο ρεπουμπλικανους και δημοκρατικους γερουσιαστες που απειλουσαν με οικονομικο πολεμο(υποβαθμιση απο οικους αξιολογησης,φυση αμερικανικων εταιρειων απο Τουρκια) τον Ερντογαν αν προχωρουσε στην αγορα των πυραυλων

  16. με χαρτι και μολυβι θα τους παρουμε και τα σωβρακα …..τους φραπεδες μη ξεχασετε.

  17. Καλά. Υπαρχουν ζητήματα που δεν έγραψε ο ανωθεν.
   Ο επιτιθεμενος πάντα έχει μεγαλύτερες απώλειες.
   Οι τούρκοι έχουν βελτιωθεί πολύ σε εκπαίδευση προσωπικού αλλά υστερουν σε καταδρομείς και βατράχια.
   Ο επιτιθεμενος αν δεν αιφνιδιασει απόλυτα, σε περίπτωση που υπάρχει ισχυρη αντιεροπορικα άμυνα, θα υποστεί τρομερές απώλειες σε υλικό και άτομα.
   Σίγουρα θα καταλάβουν νησίδες και νησιά. Η απάντηση πρέπει να είναι, ιμβρος τενεδος.
   Επίσης, εθνοκαθαρση σε θρακη. Οι τουρκοψυχοι σφαγμένοι.
   Να περιμένετε επιθέσεις από αλβανα. Και λοιπά λαθρο.
   Εάν υπάρξει έστω μια σφαιρα από τουρκο, να απαντήσουμε μαζικά και ακραία.
   Ολική επίθεση αλλά προσοχή. Εξ αποστάσεως. Σκαλπ σωρηδόν.
   Τι διάολο τους έχουμε;
   Ταυτόχρονα επιθέσεις μαζικές από υποβρύχια.
   Τα καράβια πλέον είναι εκατέρωθεν στόχοι εύκολοι.
   Αν είχαν πάρει φρεμ, έστω arleigh, θα ήταν αλλιώς. Τώρα…
   Η Κύπρος τι θα γίνει; θα επιτεθούν κι εκεί.

  18. Το πρόβλημα στην Ελλάδα εινε τα πολιτικά πρόσωπα όταν συμβεί που θα συμβεί σίγουρα πολεμική σύρραξη τι αποφάσεις να πάρουν αυτοί που περνούν εντολές από ΗΠΑ και Γερμανία
   Σημιτης σαμαράς Καραμανλής Τσίπρας και τώρα μητσοτακησ τους βλέπετε πως μιλούν πως συμπεροφερονται Δεν επέκτειναν τα 12 μίλια σε αέρα και θάλασσα και δεν έκαναν ΑΟΖ με Κύπρο λόγω βρετανιασ Επίσης η Ελλάδα δεν έχει παντελόνατους στρατιωτικούς με υπευθυνότητα που να παραιτούνται όταν πρέπει Θα δείτε δυστυχώς που θα πάνε για διαπραγματεύσεις σύντομα με Τουρκία Τα τελευταία 80 χρόνια ένας υπήρχε ηγέτης ο Γ Παπαδόπουλος τον φάγανε Ποτέ η Τουρκία δεν έκανε μαγκιές με τον Γιωργο γιατί θα τους έτρωγε η μαρμάγκα

  Leave a Response