ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ – ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΟΣΟΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗN COVID-19 – OΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ

  Κοινοποίηση:
  coronavirus-germany_1_1

  Μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία που αποκτά ο ανθρώπινος οργανισμός, ακόμα και για ήπιες ή ασυμπτωματικές περιπτώσεις μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, διαρκεί μήνες.

  Το πόσο σημαντικό είναι το διάστημα της ανοσίας που μπορεί να αποκτήσει ο οργανισμός όταν αναπτύξει αντισώματα, θα φανεί το επόμενο διάστημα, όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Τα νέα είναι καλά και σε αυτό το επίπεδο, καθώς με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να σπάσουμε την αλυσίδα διάδοσης και να ανακόψουμε την εξάπλωση του φονικού κορωνοϊού, παρ’ ότι τα γενικά μέτρα προστασίας θα παραμείνουν, όπως η χρήση μάσκας, η ατομική υγιεινή και η αποφυγή του μη αναγκαίου συνωστισμού.

  Το «μυθιστόρημα» του κορωνοϊού είναι πολύ νέο για τους επιστήμονες, ώστε να καταλάβουν πόσο ακριβώς διαρκεί η ανοσία. Αυτή είναι μια βασική λεπτομέρεια που θα βοηθήσει με τα πρωτόκολλα ανοσοποίησης μόλις είναι διαθέσιμα τα εμβόλια, καθώς και εκστρατείες δημόσιας υγείας για τον περιορισμό των εστιών και τη μείωση των ποσοστών μόλυνσης. Όσο περισσότερο διαρκεί η ανοσία, τόσο ευκολότερα και ταχύτερα θα φτάσει ο κόσμος στην ασυλία μέσω ενός συνδυασμού εμβολιασμών και άμεσων λοιμώξεων (δηλαδή όσων έχουν μολυνθεί και νοσήσει). Μόλις ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ατόμων είναι ανοσοποιημένοι στην COVID-19, ο ρυθμός μετάδοσης θα μειωθεί σημαντικά. Ο ιός θα συνεχίσει να περιπλανιέται στον πλανήτη όπως και οι ιοί της γρίπης, και θα προκαλέσει νέα κρούσματα. Ωστόσο, η πανδημία μπορεί ακόμα να ανακοπεί και τα μελλοντικά κρούσματα COVID-19 να μην προκαλούν μία τόσο ζοφερή κατάσταση.

  Νέες μελέτες μάς έδωσαν τα καλά νέα για την ανοσία που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή, δείχνοντας ότι το ανοσοποιητικό σύστημα έχει ό, τι χρειάζεται για να καταπολεμήσει την επαναμόλυνση ακόμη και μετά την εξαφάνιση αντισωμάτων από το σύστημα κάποιου. Αυτές οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι το ανοσοποιητικό σύστημα διαθέτει ισχυρή άμυνα σε ασυμπτωματικές και ήπιες περιπτώσεις.

  Οι ερευνητές μπόρεσαν να αποδείξουν ότι η μόλυνση από τον ιό οδηγεί σε προσωρινή ανοσία τους πιθήκους. Η έρευνα για τα εμβόλια έδειξε ότι διάφορα πειραματικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ανοσοαποκρίσεις που είναι ισοδύναμες ή καλύτερες από την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στην πραγματική μόλυνση. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι η προστασία COVID-19 θα μπορούσε να διαρκέσει από έξι έως 12 μήνες, όπως συμβαίνει με την αντίσταση στους ανθρώπινους κορωνοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Άλλοι ανακάλυψαν ότι εξουδετερωτικά αντισώματα στην κυκλοφορία του αίματος εξαφανίζονται εντός τριών μηνών. Το ποσοστό αυτό ήταν αρκετά μικρό.

  Στη συνέχεια, τα καλά νέα συνεχίστηκαν. Η ανοσολογική προστασία δεν εξαφανίζεται όταν εξαφανιστούν τα αντισώματα. Τα Τ κύτταρα διατηρούν τη μνήμη του νέου κορωνοϊού και μπορούν να παράγουν ένα νέο κύμα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά την επαναμόλυνση. Στη συνέχεια, ακούσαμε ότι τα Τ κύτταρα που εκπαιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος για να αναγνωρίσουν άλλους ανθρώπινους κορωνοϊούς θα ξεκινήσουν επίσης μια άμυνα ενάντια στο νέο στέλεχος.

  Πριν από λίγες μέρες, το CDC ενημέρωσε αθόρυβα τις οδηγίες καραντίνας του COVID-19 με νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ανοσία του κορωνοϊού πιθανότατα διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες για τα άτομα που είχαν μολυνθεί. Είναι η πρώτη φορά που μια αρχή υγείας ποσοτικοποίησε την ανοσία COVID-19 με κάποιο τρόπο. Μπορεί να μοιάζουν με κακά νέα, λόγω της μικρής διάρκειας, αλλά τα ευρήματα του CDC δεν είναι οριστικά. Αυτό είναι απλώς μια ένδειξη ότι το CDC είναι αρκετά σίγουρο ότι η επαναμόλυνση δεν είναι δυνατή εντός τριών μηνών από την αρχική μόλυνση. Μερικά άτομα έχουν βρεθεί ξανά θετικά εβδομάδες μετά την ανάκαμψη, αλλά όλα τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής δείχνουν ότι δεν είναι νέα μόλυνση. Ίχνη του ιού μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν στο σώμα σε αρκετά σημαντική ποσότητα για να επιστρέψουν μια θετική εξέταση PCR, αλλά αυτοί οι ασθενείς δεν είναι μολυσματικοί.

  Αυτό μας φέρνει σε ένα νέο σύνολο ερευνητικών εργασιών που δείχνουν ότι το ανθρώπινο σώμα έχει ό, τι χρειάζεται για να προσφέρει διαρκή ανοσία ακόμα και μετά από μια ήπια περίπτωση COVID-19.

  Τι λένε οι ερευνητές

  «Τα πράγματα λειτουργούν πραγματικά όπως έπρεπε», δήλωσε η Ντιμπτά Μπαταχχαρίγια στην ανοσολογία του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Η ερευνήτρια διαπίστωσε ότι «τα αντισώματα μειώνονται, αλλά εγκαθίστανται σε αυτό που μοιάζει με ένα σταθερό ναδίρ», που είναι περίπου τρεις μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. «Η απόκριση φαίνεται απόλυτα ανθεκτική», πρόσθεσε.

  Αυτό είναι μια ένδειξη ότι ακόμη και αν τα περισσότερα αντισώματα έχουν εξαφανιστεί από την κυκλοφορία του αίματος, μερικά από αυτά εξακολουθούν να παραμένουν. Τα Β κύτταρα που τα παράγουν μπορούν είτε να περιπολούν το σώμα είτε να υποχωρούν στο μυελό των οστών. Εναπόκειται στα κύτταρα Τ να αναγνωρίσουν το παθογόνο κατά την επαναμόλυνση και να ενεργοποιήσουν τα Β κύτταρα που παράγουν αντισώματα που θα ξαναρχίσουν τον αγώνα.

  «Αυτό ακριβώς θα περίμενε κανείς», είπε η ανοσιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Μάριον Πέπερ. «Όλα τα κομμάτια είναι εκεί για να έχουν μια απόλυτα προστατευτική ανοσοαπόκριση». Όπως η Bhattacharya, η ομάδα της Pepper διαπίστωσε ότι τα αντισώματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που αποτελεί απόδειξη ότι τα Β κύτταρα εξακολουθούν να παρακολουθούνται. Η Pepper και η ομάδα της συνέλεξαν δείγματα κυττάρων Β από ασθενείς που ανέκαμψαν από ήπιες περιπτώσεις COVID-19 και τα μεγάλωσαν στο εργαστήριο.

  Ένα διαφορετικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Cell έδειξε ότι το σώμα εμφανίζει μια ισχυρή απόκριση Τ κυττάρου σε επιζώντες COVID-19 που ήταν ασυμπτωματικοί ή είχαν ήπια περίπτωση. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα κυττάρων Τ πολύ καιρό αφού τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν και τα εξέθεσαν στον νέο κορωνοϊό στο εργαστήριο. Τα Τ κύτταρα ήταν ακόμη σε θέση να παραδώσουν τα σωστά σήματα και κλωνοποιήθηκαν για να τοποθετήσουν άμυνα ενάντια στον ιό.

  Ερευνητές από τον Καναδά έψαξαν για αντισώματα κορωνοϊού στο σάλιο και διαπίστωσαν ότι οι πρωτεΐνες σε σχήμα Υ μπορούσαν να επιβιώσουν για περισσότερο από τρεις μήνες στο σημείο της μόλυνσης, ή στο στόμα ή στη μύτη. Οι ερευνητές συσχετίζουν τον αριθμό των αντισωμάτων του σάλιου με αντισώματα ορού και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα μπορούν να παρέχουν ανοσία COVID-19.

  Καμία από αυτές τις μελέτες δεν μπορεί να μας πει πόσο ακριβώς διαρκεί η ανοσοαπόκριση, αλλά αποδεικνύουν ότι ακόμη και άτομα που δεν νόσησαν σοβαρά, θα εξακολουθήσουν να έχουν μόνιμη ανοσοαπόκριση. Αυτά είναι πολλά υποσχόμενα νέα για τα εμβόλια, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς με COVID-19 αναπτύσσουν ήπιες μολύνσεις COVID-19 και πολλοί είναι ασυμπτωματικοί. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο έλεγχος αντισωμάτων μπορεί να αποφέρει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα για ασυμπτωματικούς ασθενείς ή άτομα που είχαν μόνο μέτριες περιπτώσεις. Τα νέα ερευνητικά έγγραφα δείχνουν ότι η παρουσία ανιχνεύσιμων αντισωμάτων δεν λέει την πλήρη ιστορία ανοσίας του COVID-19.

  Ορισμένες από αυτές τις μελέτες δεν έχουν αναθεωρηθεί και απαιτείται περισσότερη έρευνα για το θέμα της ανοσίας COVID-19, αλλά αυτό είναι καλό νέο. Η απόδειξη ότι το σώμα προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στο COVID-19 ανεξάρτητα από τα συμπτώματα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Οι ερευνητές θα πρέπει επίσης να αποδείξουν ότι η ανοσοαπόκριση λειτουργεί πράγματι κατά την επαναμόλυνση – ή ότι τα εμβόλια μπορούν πράγματι να μπλοκάρουν τη μόλυνση.

   

   

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  25 Σχόλια

  1. Τι ειπε χθες ο χαρδαλιας οτι κανανε 300χιλ τεστ απο τα 2,5εκ τουριστες και βρηκανε μονο 16χιλ κρουσματα και οτι δεν φταιει ο τουρισμος!! ε τοτε γιατι εβαλε υποχρεωτικο τεστ για μερικες χωρες να μας δικαιολογησει γιατι πριν ανοιξει ο τουρισμος στην ελλαδα ειχαμε 10 κρουσματα την ημερα και οταν ανοιξε ο τουρισμος φτασαμε τα 267 την ημερα ξεχασαμε τη ελεγε ο τσιωδρας οτι δεν υπαρχει μεγαλη εξαπλωση στην ελλαδα.

   Λοιπον για την εξαπλωση του ιου φταιει η κυβερνηση μητσοτακη και οχι ο ελληνικος λαος και καποιοι γιατροι τοτε στην αρχη της πανδημιας οταν ρωταγανε η δημοσιογραφοι για την μασκα και λεγανε στης τηλεορασης η μασκα ειναι για τους υγειονομικους…. τωρα λενε τα ακριβως αντιθετα ποιος θα σας πιστεψει…. η βλακεια εχει και ενα οριο το ξεπερασανε.

  2. κ το μακελειο τα γυριζει τωρα?οχι ρε δεν θελω να βαλω το εμβολιο που δεν εχει δοκιμαστει για 3-5 χρονια κ να μελετηθει τι παρενεργειες φερνει,αυτο το εμβολιο το ειχαν ετοιμασει γιατι γνωριζουν τι θελουν να κανουν κ τι να περασουν ο λαος δεν ξερει τι τον περιμενει

  3. Καλά τί σχέση έχει η φυσική ανοσία από την επαφή ή και νόσηση με κορωνοιό που είναι πρωταρχικής αξίας και σημασίας για όλες τις λοιμώξεις, με αυτή του εμβολίου, που είναι εντελώς τεχνητή, απρόβλεπτη στην αποτελεσματικότητα και στις τυχόν αρνητικές επιδράσεις, πχ ανώμαλη ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος με συνέπεια άμεσων ή μελλοντικών σοβαρών παθήσεων, πχ κακοήθειες, αυτοάνοσα νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ??!!!!!! Αν ένας άνθρωπος είναι υγιής, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, τότε και το ανοσοποιητικό του είναι υγιές και πανίσχυρο, άν πάλι πάσχει από χρόνια σοβαρά νοσήματα, είναι καταβεβλημένος, και ηλικιωμένος, τότε και το ανοσοποιητικό του πάσχει και είναι ευπαθής σε όλες τις ασθένειες και στις λοιμώξεις, και τότε πιστεύω οτι το εμβόλιο λίγα πράγματα του προσφέρει γιατι η ανοσία του είναι ασθενής και δεν μπορεί να δημιουργήσει, ή μερικώς δημιουργεί αντισώματα, πέραν και της ευπάθειάς του από τις συνοδές παθήσεις του.
   Επίσης μην ξεχνάτε όλες τις φήμες(???) που ανεπτύχθηκαν στο προηγηθέν διάστημα για την προέλευση του ιού, την σκοπιμότητα του ώς πιθανό βιολογικό όπλο, ή μέσον επιβολής καταστολής της ελεύθερης ανθρώπινης ύπαρξης και διαβίωσης, καθώς και τη σκοπιμότητα ανάπτυξης και γενίκευσης στην χρήση ενός εμβολίου, και μάλιστα επιβολής του υποχρεωτικά στους πληθυσμούς, κάτι που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης σε μέτρα που επιβάλλονται με αστυνομικό τρόπο και όχι κυρίως από την ιατρική κοινότητα, που δυστυχώς έχει απομακρυνθεί από τον σωστό Ιπποκρατικό ανάπτυξης και άσκησής της!!!!!!!!!!! Μην μιλούμε λοιπόν τόσο εύκολα για χρήση εμβολίων, και μάλιστα με καταπιεστικό, υποχρεωτικό τρόπο, ούτε για μονιμοποίηση της μάσκας(και
   μάλιστα υποχρεωτικά) στη ζωή μας, αυτό θα ήταν καταστροφή!!!!!!!!!

  4. Από τα πιο ολοκληρωμένα άρθρα που έχω διαβάσει! Μπράβο στο Μακελειό για την αναδημοσίευση. Πιστεύω ότι το εμβόλιο θα περιορίσει την έκταση της πανδημίας. Ας σταματήσουν οι ψεκασμένοι να προβάλλονται ως δήθεν αμφισβητίες και αντιρρησίες. Ο κορωνοιός υπάρχει. Ας ρωτήσουν τους Ιταλούς.

   1. ΑΦΟΥ ΡΩΤΑΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΖΩΑ…ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΘΕΙΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕ ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ ΙΣΛΑΜΟΚΟΥΜΟΥΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ

   2. Δεν λεει η σοβαρη αντιθετη αποψη οτι δεν υπαρχει, μαλιστα λεγεται οτι ισως προυπηρχε πριν ξεσπασει το κυμα.
    Και η γριπη κορονοιος ειναι. Αλλα οτι δεν εχει αποδεικτει η μεγαλη θνησιμοτητα του και οι βλαβες που προκαλει.
    Η θνητοτητα στην αγγλια και στς ηπες ειναι παρομοια συγκρισημη με αλλων ετων, παρα τους θανατους και τα μαθηματικα δεν λενε ψεματα ενω οι επιστημονες ναι και οι μισες ιατρικες ερευνες περιπου ειναι λαθος, θεωρημα απο το 2005 του κ.Ιωανιδη, γνωστο στην wikipedia.
    Η καλυτερη αμυνα απο καθε εμβολιο ειναι τα φυσικα αντισωματα απο υγιες ανοσοποιητικο, ασυγκριτα μαλιστα. Τα εμβολια πασχουν απο γνωστο συνδρομο που μπορει να γυρισει μππουμερανγκ και μετα απο λιγο να γινει καποιος πιο ευαλλωτος απο οσους δεν το εκαναν.

   3. φιλε ρωτα τον μπαρμπα μου τον ψευτη εσυ εισαι σιγουρος για τον ιο μπραβο σου εγω αμφιβαλλω τοσα χρονια πεθαινει ο κοσμος απο απλη γριπη τι εκαναν για αυτο απολυτως τιποτα καποιο λακο εχει η φαβα με αυτην την ιστορια μας δουλευουν ξυπνα απο τον ληθαργο ΕΠΑΙΩΝ και μαλλον εσυ εισαι ψεκασμενος που οτι σου σερβιρουν το τρως αμασητο ειναι πολλα τα λεφτα φιλε μου και με το εμβολιο θα ξεπαστρεψουν πολλους και μαλιστα ηλικιομενους και θα γλυτωσουν συντσξεις αυτο ισχυει για ολη την γη αυτοι θελουν να δουλευουμε μεχρι τα 75 να περνανε καλα αυτοι και μετα εμεις να πεθαινουμε και παλι να ζουνε αυτοι αυτα εχουν οι σκατοριμαδοδημοκρατιες του φασισμου να πεθανω εγω και να ζει αυτος εσυ χαψε οτι σου λενε περαστικα σου

  5. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΑΛΛΑ………..ΟΧΙ….!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ, ΜΑΚΡΥΑ….
   ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ….
   ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ -ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗ ΜΑΤΟΣ.
   ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΣΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣ ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ….ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΡΥΠΕΣ ΕΜΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ.
   ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
   ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ….Η ΨΥΧΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΙΟ ΓΡΙΠΗΣ.
   ΠΟΤΕ ΦΟΡΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ (ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ);
   ΚΡΙΜΑ…ΟΣΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΘΕΛΑΜΕ…ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.
   ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΕΕΙ ….ΠΑΣΧΟΥΜΕ Η ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟ (ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ)

  6. Ένα άλλο φαινόμενο που δημιουργεί το φαινόμενο της πρησμενης κοιλιάς ειναι τα μόνιμα αέρια του εντέρου που παραμένουν εκεί λόγω χρονιας δυσπεψίας.
   Οσο μεγαλώνουμε, αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη έκκριση κορτιζόλης όπως ανέφερα
   χτες,δημιουργεί το φαινόμενο της πρησμενης
   κοιλιάς.Αυτη πιέζει πολλές φορές την καρδιά
   και τους πνεύμονες με ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Επισης γύρω από τα όργανα της κοιλιακης χώρας επικάθεται με την πάροδο του χρόνου το λεγόμενο περισπλάχνιο (γύρω από τα σπλάχνα) λίπος, το οποίο σε αντίθεση με το υποδόριο (κάτω από τον υποδόριο ιστό,δέρμα) λίπος φεύγει δυσκολότερα. Η σωστή διατροφή με τις απαραίτητες πρωτεινες είναι πρωταρχικής σημασίας, σε συνδυασμό με θεραπεία στο πνευμονογαστρικο νεύρο (από εκεί ξεκινουν οι εντολές για όλες τις λειτουργικές των εσωτερικών οργάνων). Απαραίτητη επίσης είναι και η λήψη των ανάλογων διατροφικών συμπληρωματων για το σωστό και μόνιμο αδυνάτισμα χωρίς πανενεργειες. Οποιαδηποτε μη σωστα ισορροπημένη διατροφή και απότομο χάσιμο κιλών, οδηγεί σε απότομο χάσιμο μυϊκής μάζας και κρέμασμα ,γιατι πάνω στους μυωνες στηρίζεται το λίπος και το δερμα. Ενας από τους κυριότερους λείους μυώνες είναι και αυτός της καρδιάς ο οποίος χάνει μυϊκή μάζα με το λανθασμένο αδυνατισμα και ο νοων νοητω! πώς μεταφράζεται σωματικά αυτό!
   Οι διαιτολόγοι ακολουθούν μεθόδους αδυνατίσματος χωρίς να γνωρίζουν ιατρική και βιοχημεία, ενώ οι γιατροί δεν διδάσκονται διατροφη, μιας και τα προγράμματα σπουδών τους τα φτιάχνουν οι φαρμακευτικές!! Πολλοί λίγοι ξέρουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να αδυνατίσουν σωστα!!!Και ακόμα λιγότεροι έχουν την θέληση να τα εφαρμόσουν.Η ωραία εξωτερική εμφάνιση απαιτεί εκτός από γνώσεις, προσπάθεια και ανάλογη εσωτερική.
   Δλδ δεν μπορείς να είσαι ελκτικος εξωτερικά
   αν ο εσωτερικος κόσμος σου είναι μαύρος.
   ΣΤΕΦ χρειαζεσαι ολικό “μεταφορικό λίφτινγκ”
   Επικεντρώσου, -αν θες τη γνώμη μου- σ αυτο,
   για να έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις τα
   υπόλοιπα πιο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα
   να αισθανθείς απελευθερωμένος από μια εξωτερική εικόνα που θεωρείς ότι δεν σε αντιπροσωπεύει!!!! Έτσι θα μπορέσεις να προσφέρεις περισσότερα όχι μόνο στον εαυτό σου ,αλλά και στην οικογένεια σου και σε όλους εμάς που σε αγαπάμε και μας άρεσει να
   σε παρακολούθουμε.

   1. Τάδε Έφη παπάς της μονής του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΟΣ στην Κάλυμνο:
    ΤΟ ΤΣΙΓΑΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΝΗ ΤΩΝ ΧΕΙΛΕΩΝ

   2. Αλλά εσύ ως γνήσιος απόγονος του Στρατηγού Καραϊσκάκη το πιο πιθανόν είναι
    να σκεφτείς :ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟΝ ΜΟΥ !

   3. Επίσης έχεις πρησμένη κοιλιά όταν έχεις περίοδο! Άντε στον διάολο τώρα μαλάκες!

  7. Ρε ζώα όταν θα νοσησετε να μην πάτε σε κάποιο μεθ ούτε καν σε ιατρείο γιατί έτσι και γίνει κάνα μπέρδεμα και τρέχουμε δεν φτάνουν τα κρεβάτια ούτε για αστείο.
   Μετά να δω τι θα λέτε αλλά έτσι είστε πάντα αντιδραστικοί όταν σας πούμε κάντε αυτό όχι εσείς θα λέτε.
   Όπως και στις εκλογές όταν έρχονται εσείς πάτε για μπάνιο

   1. Το Εμβόλιο του Bill Gates
    και γρήγορα….
    Α, ρε ΟΎΦΟ ξύπνα…

    .
    ΟΙ ΡΟΚΦΈΛΕΡ ΧΡΌΝΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΆ….
    ΑΠΌ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΉ ΓΡΙΠΠΗ.
    ΑΥΤΟΊ ΤΗΝ ΦΎΤΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ, ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΈΝΑ ΕΜΒΌΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ…

    ΨΆΞΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.

    .
    ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

  8. Ολα αυτα που αναφερει το αρθρο ειναι επιστημονικά και ενδιαφέροντα . Αυτο ομως που με τρελαινει ειναι μερικοι βλακες (δυστυχως ειναι πολλοι ) που ονομαζουν τον ιό κοροδοιό και μας εχουν πρηξει με αντι-επιστημονικες και μεσσαιωνικες συνωμοσιες . Και ενώ ειναι βλακες ,νομιζουν οτι ειναι εξυπνοι .

   1. Είναι έξυπνοι και προσπαθούν να ενημερώσουν τους βλάκες… Αλλά δυστυχώς,η βλακεία είναι ανίκητη..

   2. ποιος θα μας σώσει από εσας τους τηλεορασόπληκτους κορωνοφοβικους, απορώ ποιος!

   3. Πολλά όμως δεν στέκουν. Και ανήκω σε αυτούς που είχαν τρομάξει πολύ ούτε πιστεύω ότι είναι κοροδοϊός. Δεν τον νοιάζει τον Χ, Ψ να εμβολιαστεί ο κυρ Μήτσος όπως άκουσα πριν λίγο στον ΣΚΑΙ αλλά τα οικονομικά συμφέροντα με εμβόλια είναι τεράστια και χωρίς τρόμο ποιός θα εμβολιαστεί; Κανείς! Και το καραγκιοζιλίκι τώρα που κάνουν με τις μάσκες όλοι οι πολιτικοί ; Όταν τα έκλεισαν όλα γιατί κανένας δεν φόραγε μάσκα; Τα εμβόλια δεν βγαίνουν λίγο νωρίς ; Έχουν παρακάμψει στάδια ναι ή όχι; Γιατί τα φάρμακα και τα εμβόλια δεν βγαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Αν δεν δοθούν σαφείς επίσημες απαντήσεις δεν πρόκειται να εμβολιαστώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσέχω αλλά δεν έχω τρόμο πλέον γιατί μπάζει από παντού το όλο θέμα και αυτοί στοχεύουν στον τρόμο του κόσμου.

  9. Το σώμα μας ανήκει οπότε αποφασίζουμε εμείς τι θα εισέλθει εντός αυτού ή ανήκει στον Κούλη και τα αφεντικά του για να αποφασίζουν αυτοί το τι θα εισέλθει εντός του σώματος μας με τη χρήση της κρατικής βίας ως εργαλείου επιβολής;

  Leave a Response