ΜΠΕΝΥ ΣΕΛΟΝ: ΕΒΡΑΪΣΤΙ, ΜΙΚΡΕΜΠΟΡΟΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ. ΜΠΕΝΥΣΕΛΟΣ, ΜΠΕΝΥΖΕΛΟΣ. “ΚΟΠΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΕΦΙΣΤΟΦΕΛΗΣ. ΣΑΤΑΝΑΣ ΟΒΡΙΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Ο ΕΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ”

  Κοινοποίηση:
  venizelos_nobel_atat

  Ο  Ελευθέριος  Βενιζέλος δεν ήτο ΄Έλλην,. Το υποστηρίζουν πολλοί συγγραφείς. Σας αναφέρω μερικούς,  όπως τους  : 1ον Γεώργιον Γ. Αυφαντήν  ( στρατηγόν το επάγγελμα, ή καλύτερα το αξίωμα, διότι στρατιώτης δεν είναι επάγγελμα είναι αξίωμα) εις τα βιβλία του  «Αφύπνισις », « Βωμός της ελπίδος», « Άνθρωπος και επιστήμη»  2ον Κώστα  Ν. Μπαρμπή (τ. Γενικό Διευθυντή Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ,πρ.  καθηγητή παρ/τος  Αθηνών Πανεπιστημίου της Αλλοδαπής) εις το βιβλίον του « Ελ Βενιζέλος : Εθνάρχης  ή  εθνικός ολετήρας ; »  3ον  Ν Τωμαδάκη  στο έργο του « Ο Βενιζέλος έφηβος  » (1964), 4ον  Σ Μαρκεζίνη  στο βιβλίο του «Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος ». τόμος 2, 5ον  Ξενοφώντα Στρατηγό (στρατιώτη το αξίωμα, υποστράτηγο, υπαρχηγό γενικού επιτελείου ) στο έργο του «Η Ελλάδα στη Μικρά Ασία» , 6ον Εντουάρ Ντριό  (ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό καθηγητή Ιστορίας )  στο έργο του «Ελλάδα και Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος»,.7ον Μ. Α. Παπαδάκη   στο βιβλίο του «Βιογραφία Ε Βενιζέλου».

  Ο Μ. Α. Παπαδάκης γράφει ότι ο Βενιζέλος  εγεννήθη  τον μήνα  Αύγουστο στις  Μουρνιές Χανίων. Σχετικά με το έτος γεννήσεώς του, υπάρχει μεγάλη ασάφεια: κατά τον   Ι.Δαμβέργη εγεννήθη το 1862, κατά τον  Ν Τωμαδάκη  εγεννήθη το 1864, ο ίδιος σε δήλωσή του φέρει ως έτος γεννήσεώς του το 1866 (Μπαρμπής, 2002). .
  Κατά δική του επίσης δήλωση,  της οποίας η εγκυρότητα αμφισβητείται,  οι  γονείς του τον τοποθέτησαν σε ένα καλάθι και τον έβαλαν  στο κατώφλι μια πόρτας , όπου εκεί κατόπιν κάποιας ειδοποιήσεως τον βρήκαν οι νέοι γονείς του. Όπως καταλαβαίνει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, εδώ επιχειρείται κάποια συγκάλυψη. Αλλά ας μην είμεθα καχύποπτοι. Ας  συγκρατήσομεν τα επιφωνήματά μας . Μητέρα του είναι σίγουρα η Στυλιανή Πλουμιδάκη και πατέρας του ο Κυριάκος Βενιζέλος , ο οποίος πάντα κάλυπτε με πέπλο μυστηρίου και με διάφορα ευφυολογήματα την καταγωγή του.

  filesvenizelos_atatour

  Εδώ θέλω παρακαλώ την προσοχή σας , για μια μικρή αλλά ουσιώδη για μένα παρένθεση: η ίδια χρυσή συνταγή, ο πατέρας Βενιζέλος ευφυολογεί ,ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου αλλάζει το επώνυμο του πατρός  του από Σταυρόπουλο σε Παπανδρέου ,ο Κων/νος  Σημίτης μάς λέει σε ομιλία του ότι είχε παππού κουλουρά από τον Βόλο και έτσι προήλθε το Σημίτης -λες και δεν υπάρχει φωτογραφία του Ααρών Αβουρί Σημίτη (πατέρα του πρώην πρωθυπουργού) με τον Άρη Βελουχιώτη, κατά κόσμον  Θανάση Κλάρα, στην Πλατεία Λαού στη Λαμία . Για μένα όλες αυτές οι αθώες συμπτώσεις μου πέφτουν πολλές.

  Μας αφηγείται λοιπόν ο Παπαδάκης ότι στις αρχές του 19ου αιώνα μια ορφανή Εβραία από την Κεφαλλονιά έρχεται στην Θεσσαλονίκη , προκειμένου να γνωρίσει τους εκεί κατοικούντες συγγενείς της . Μεταξύ των διαφόρων συγγενών της, ζεί εκεί και ο Μπενύ Σελόν ( μικρέμπορος γυρολόγος ), δεύτερος εξάδερφος της Εβραιοπούλας .Τα δύο εξαδέρφια παντρεύονται το 1810 και το 1816 απέκτησαν έναν γιο, που κατά τα εβραϊκά έθιμα πήρε το όνομα του πατρός του. Το 1818 ο Μπενύ Σελόν πεθαίνει . Η μητέρα τα φέρνει δύσκολα. Ο γιος μόλις μεγάλωσε λίγο, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην, ασκεί το επάγγελμα του πατέρα του. Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τον θάνατο του πατρός του πεθαίνει και η μητέρα του .Ο νεαρός Μπενύ Σελόν ζεί από το μικρεμπόριο. Ο καιρός περνάει και πλησιάζει ο χρόνος της στρατεύσεώς του στον τουρκικό στρατό, γεγονός που ο νέος ήθελε να αποφύγει.

  Αυτά και άλλα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου, σε ένα ιστορικό αφήγημα για τον πραγματικό Ελευθέριο Βενιζέλο. Σοκάρει, δημιουργεί ερωτηματικά, θεωρείται ένα αμφιλεγόμενο πόνημα αλλά προβάλλει αλήθειες που δεν θα τις μάθετε αλλού.

  Γιατί την ιστορία, πρέπει να την μαθαίνουμε μέσα από πατριωτικές πηγές, όποιες και εαν είναι αυτές. Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας αλλά δεν παύουμε να αναζητούμε την μοναδική αλήθεια για τους Ψευτοεθνάρχες, όσο σκληρές κι αν είναι αυτές. Ο ένας ένας αδιόρθωτος κίναιδος που έβλαψε την χώρα, ο έτερος, με προβαλλόμενους ισχυρισμούς για την Εβραϊκή του καταγωγή; 

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  15 Σχόλια

  1. Κάθε πικραμένος και διανοητικά ελλειπής, γράφει τις όποιες ανοησίες του προκειμένου να σπιλώσει ιστορικά πρόσωπα. Έτσι ο Σημίτης είναι Εβραίος, ο Καμανλής ήταν Τούρκος, ο Τσίπρας Τούρκος κι Αλβανός μαζί κ.ά. Επειγόντως σε ψυχίατρο γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει…

   1. Ενω αν καθησεις και σκεφτείς λογικα, θα δεις ποσο καλο εχουν κανει οοολοι αυτοι οι …πατριωτες….στην Ελλαδα και στον Ελληνικό λαο. Εξ αλλου βλεπουμε την σημερινή κατασταση της Ελλαδας και κρίνουμε. Οοολοι αυτοι ΕΒΑΛΑΝ το χεράκι τους για να φθάσουμε εδω. Τωρα βεβαια μπορει να το εκαναν και απο την μεγαλη τους αγαπη για την Ελλαδα και τους Ελληνες. Δεν ξερω, μη τους πάρω στο λαιμό μου τους …αγνούς… αυτους πατριωτες, εεε;;;;;
    Ρε ζωα, μνημόνια θελετε μέχρι να παγώσει η κόλαση. Αι σιχτιρ πια με την στραβομάρα σας. Ανοίξτε τα γκαβα σας ρεεεε!!!!!!

  2. Όι καί νά λέτε, ;όποια Συκοφαντία κατεβάζετε από τό κεφάλι σας ήταν ο Μεγαλύτερος Έλληνας τού 20ου Αιώνα. Καί οι Βασιλικοί θά είστε πάντοτε οι Προδότες πού εκτελέσαμε τό ’22.

  3. Για καθηστε ωρε πατριώτες μήπως τα μυαλά σας έχουν πάρει σασί…τι λέτε βρε Έλληνες ,, βέβαια ψάχνουμε άλλοθι στην δική μας ανικανότητα να διαχειριστούμε τα ιδανικά και τα όσια..θυμιστε μου λίγο,,ποιος ήτο κυβερνήτης της χώρας κατά την μικρασιατική καταστροφή,,,ποιος κύρηξε εκλογές και τις έχασε ,,γιατί όπως και μέχρι σήμερα ,,σταυρώνουμε αυτούς που πήγαν να μας κάνουν κράτος… Καποδίστριας,,Βενιζέλος,,,Μεταξάς,,,Παπαδόπουλος,, όλοι τους πέθαναν σαν προδότες …και χειροκροτούμε τους πραγματικά προδότες…άντε ωρε Έλληνα μην τρως προπαγάνδα σκέψου απλά με το δικό σου μυαλό …Μπένι Σελος,,,οκ Μητσοτάκης,,Έβερτ,,Αβέρωφ,, Παπανδρέου,,,Σιμητης,,Τσίπρας ,,άντε αυτοί οι Έλληνες τι έκαναν…

   1. Εχεις δει πουθενα άγαλμα του Καποδίστρια η του Μεταξα η του Παπαδόπουλου;;; Καποιο αεροδρόμιο που να τους εχουν δώσει τα ονοματα τους;;; Οχι βεβαια. Αυτους τους βρίζουν και τους χλευάζουν. Μέχρι και τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ αδελφή τον εκαναν. Αυτο δεν σας χτυπάει καμπανάκια βρε αμυαλα ζωντανα;;;; Ως ποτε θα κοιμάστε;;; Ξυπνήστε και αρχίστε να σκεφτεστε μονοι σας και οχι να αναμασάτε οτι σας λενε. Ακομα και σε αυτο το αρθρο, βάλτε την λογικη και το μυαλό σας μπροστά και μετα αποφασίστε τι ειναι αληθεια και τι ψέματα. Ξεκολλήστε και αρχίστε να σκεφτεστε μονοι σας. Μη τα παιρνεται ολα της μετρητής. Σκεφτείτε λογικα. Κάποτε η λογικη ηταν επιστήμη και την σπούδαζαν, τωρα εχει κανει φτερά. Λογικη πάνω απο ολα. Προσπαθήστε να σηκώσετε την κουρτίνα και να δειτε απο πίσω. Μονοι σας. Ενα κι ενα κανουν δυο, δεν μπορει να κανουν πεντε ρε γαμω το. Βάλτε το ρημάδι σας να δουλέψει. Παντα με βαςη την λογικη.

  4. Υπάρχει φωτό στις Κορυσχάδες στο μουσείο με τους Σημίτη father και Πέτρο Κόκκαλη father έν μέσω ανταρτών. Είναι και μια άλλη γνωστή μορφή μέσα στη φωτό αλλά δεν τη θυμάμαι τώρα.

  5. εβραίος ήταν ο Χριστός και ο αγαπημένος λαός του Χριστού ήταν οι εβραίοι ο φίλος ο ανώνυμος σε πια ελληνικά ονόματα αναφέρεται ?

  6. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο εφαρμοστής της Μεγάλης Ιδέας,δημιουργός μαζί με το λαό και το στρατό της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών. Αυτό άφησε το 1920. Το 1922 οι βασιλικοί μαζί με το Γερμανό Βασιλέα τους,κουμπάρο του εκπτώτου και ηττημένου Κάιζερ άφησαν τα αποκαΐδια της μικρασιατικής καταστροφής.

   1. Ηταν ο πρωτεργάτης της καταστροφής του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και ήταν αυτός που έθεσε τα θεμέλια για την επιχείρηση αυτή. Ναι τον γνωρίζουμε τον διχαστή δημιουργό του δευτερου κράτους της Θεσ/νίκης , ο ζηλωτής της αντάντ που σώνει και καλά χωρίς ανταλλάγματα να μπει η Ελλάς σε πόλεμο μετά από νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους , ο “αντιμπολσεβίκος” της επιχείρησης “Κριμαία” , ο μίστερ “ελληνοτουρκική φιλία” με τον κουμπάρο του Κεμάλ κλπ κλπ… Οι “ένοχοι” που εκτελέστηκαν ήταν τα εξιλαστήρια θύματα της προδοσίας του. Αυτοί που διαβάζουν ιστορία ξέρουν ..

    1. Ζώβαρυς,ειναι επισης αυτος που εφερε τα μνημονια στην Ελλαδα,ευθυνεται για την τρυπα του οζοντος και για το φαινομενο του θερμοκηπιου….

     1. Οταν δεν εχεις επιχειρήματα προσπαθείς να γελοιοποιήσεις το θέμα. Απλή μέθοδος για όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν , κυρίως αριστερίζουσας νοοτροπίας. Με τις υγείες σου φίλε μου..

      1. Τα λες Πολυ σωστα τι ασχολησε με τον Απλυτο?

    2. Ζώβαρυς,ηταν επισης ο κυριος υπαιτιος για την τρυπα του οζοντος,τα μνημονια στην Ελλαδα, και το χασιμο του περυσινου πρωταθληματος απο τον ΠΑΟΚ….

  7. Η συναγωγή του σατανα κανει κουμαντο εδώ και δεκαετιες στην ομορφη Πατριδα μας,πισω απ τα ελληνικα ονόματα που πηραν για να μας ριξουν σταχτη στα ματια,κρυβοντε οι καταστροφεις της Ελλαδος.
   Ξυπνηστε πατριωτες.

  Comments are closed.