ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΠΑΜ»! – ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    French-Navy-Commissions-its-Fifth-FREMM-Frigate-Bretagne-2

    Να υποβαθμίσει έρευνα σχετικά με θερμό επεισόδιο μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πλοίων, φέρεται να αποφάσισε το ΝΑΤΟ, καθώς θεώρησε την πληροφορία αυτή ιδιαίτερα ευαίσθητη για να δημοσιοποιηθεί την ώρα που οι λεκτικές αντιπαραθέσεις Γαλλίας και Τουρκίας δίνουν και παίρνουν, σύμφωνα με αποκαλύψεις διπλωματών στο Reuters.

    Το θέμα αυτό υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, η οποία βρίσκεται, επίσης, σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα για ενεργειακά ζητήματα, αλλά και τις ΗΠΑ.

    Στην αποκάλυψη του Reuters αναφέρεται ότι στις 10 Ιουνίου γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του NATO επιχείρησε να επιθεωρήσει εμπορικό πλοίο με σημαία Τανζανίας, για το οποίο υπήρχαν υπόνοιες πως μεταφέρει παράνομο οπλισμό στη Λιβύη.

    Η Γαλλία υποστήριξε πως η φρεγάτα τους παρενοχλήθηκε από πλοία του τουρκικού στόλου, τα οποία συνόδευαν το εμπορικό, και κατηγόρησε την Τουρκία ότι παραβίασε το εμπάργκο του ΝΑΤΟ για εξοπλιστικές προμήθειες.

    Η Τουρκία το αρνήθηκε και απέδωσε το θερμό επεισόδιο στους Γάλλους, κάνοντας λόγο για «γαλλική επιθετικότητα». Η έρευνα του ΝΑΤΟ δεν απέδωσε καρπούς, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχο του οργανισμού που επικαλείται το Reuters, «η έρευνα ολοκληρώθηκε γρήγορα, χωρίς να αποδώσει κατηγορίες».

    «Μπήκε κάτω από το χαλί», σχολίασε στο πρακτορείο Ευρωπαίος διπλωμάτης, ενώ άλλος τόνισε πως η απόφαση του ΝΑΤΟ να κρατήσει την Τουρκία στο πλευρό του, εξαιτίας της στρατιωτικής της υπεροχής και της στρατηγικής της θέσης, σημαίνει πως δεν πρόκειται να πάρει θέση για το γεγονός.

    Και όσο οι ηγέτες Γαλλίας και Τουρκίας συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται φραστικά, το ΝΑΤΟ κρατάει στάση ουδέτερου παρατηρητή, επιχειρώντας συζητήσεις «αποκλιμάκωσης».

    «Δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει αποτέλεσμα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του NATO, «κάθε δήλωση από το Παρίσι, την Άγκυρα ή την Αθήνα κάνει ακόμα δυσκολότερη στους συμμάχους οποιαδήποτε οπισθοχώρηση από τις θέσεις τους».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Το 1821 η έρημη Ελλάδα είχε παραπάνω απο τώρα? Και όμως κατάφερε να απελευθερωθεί. Τώρα γιατί να δεχτούμε παράδοση του μισού Αιγαίου? Επειδή το αποφάσισαν κάποιοι στην κυβέρνηση πως ειναι καλύτερα να δώσουμε κάτι απο τα δικά μας για να ηρεμήσει το θηρίο απέναντι?

      ΥΓ Ειναι λογικό να έχουν πίσω απο την πλάτη μας αποφασιστεί κάποια πράγματα με την Τουρκία και όσα λέγονται περί θερμών επεισοδίων είναι όλα για να περνάει η ώρα. Υπάρχει ποτέ περίπτωση ο γιός του Μητσοτάκη να παρουσιαζόταν στο στρατό με κίνδυνο να πάρει μέρος σε μάχη?

      Ο εχθρός της Ελλάδας δεν ειναι στην Αγκυρα αλλά στο Μαξίμου.

    2. Η τουρκία πρέπει να πάρει ένα πολύ γερό μάθημα.

    3. Ο ιδιος συριζαιος καραγκιοζης σχολιαζει τα δικα του σχολια εδω. Τουρκοσπορε εαν γινει πολεμος υα σας ξεσκισουμε ασε λοιπον την προπαγανδα. Οποτε χρειαστηκε οι Ελληνες αφησαν τους φραπεδες κ ξεκωλιασαν οποιους χρειαστηκε.

    4. Δεν ξερω αν θα υπαρξει συνεχεια στο περιστατικο Αυτο που θα πρεπει επιτακτικα να γινει ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ σε αυτο το περιστατικο
      Εχουν ομως οι νενεκοι τα εντερα για κατι τετοιο;

    5. Ελλαδα ειναι για πολεμο με στρατιωτες τυπου ρουβιτσες ,λαζοπουλες , κουνιστους στην tv ,κουραδες Ι 5 τυπου τουρκογλου ,κουραδομαγκες με απολυτηρια και απαλλαγες λογω η μανα τους καθαριστρια στον βουλευτη ;;;;; μονο εγω και μερικοι εμειναν ..αλλα 70 ετων πια ….

    6. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΟΙ 999 ΣΤΟΥΣ 1000 ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ: 1) ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΟΙ . 2) ΟΣΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΠΟΡΔΟΣΦΑΙΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ 3) ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΦΟΡΑΝΕ ΣΤΟΛΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΙ ΤΟΥΣ Η ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟΝ.

    7. Να ευχόμαστε να μη γίνει πόλεμος.
      Η Ελλάδα είναι ένα μπουρδέλο και έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα.
      Γιατί να είναι καλύτερος ο στρατός της;
      Καλύτερα παζάρια παρά να μην έχεις στο τέλος τίποτα.
      Και αυτοί που νομίζουν ότι αν τα βάλουμε με την Τουρκία θα βγούμε κερδισμένοι είναι υποκριτές και θέλουν την καταστροφή της πατρίδας τους.
      Είναι δανεισμένοι full και θέλουν να γίνει γης μαδιάμ για να χαριστούν τα δάνεια.
      Ένας πόλεμος δεν τους χαλάει.
      αλλά οι Τούρκοι είναι πολύ δυνατότεροι αυτή την περίοδο
      Κι αν μας την πέσουν θα χάσουμε νησιά και την Θράκη και τότε κλάφτα Χαράλαμπε δεν πρόκειται να τα ξαναπάρουμε ποτέ.
      Όσοι λένε ότι είμαστε ισχυροί να πα να γαμηθούνε

      1. Ωραία λοιπόν , από σήμερα θά λέμε ότι είσαι ένας/μία ανίσχυρος/η κουραμπιές/κουράδα . Είσαι ευχαριστημένος/η ;;;

      2. Δυστυχώς έχεις δίκιο.
        Μας έχουν καταντήσει τα αφεντικά και οι υποτακτικοί που παίζουν την κυβέρνηση (τα τελευταία χρόνια)
        να ντρεπόμαστε και να χάσουμε την περηφάνια μας.
        Δυστυχώς έχουμε σφεντόνες ενω οι μογγόλοι έχουν όπλα.
        Το σχέδιο αφάνισης πηγαίνει καλά σε έναν λαβωμένο (από τις υποχρεώσεις-απαιτήσεις) λαό…..
        Δυστυχώς φίλοι μου 🙁

    Comments are closed.