ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟN ΠΟΥΤΙΝ! ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ Η ΜΟΣΧΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ …»

  Κοινοποίηση:
  2019-12-19T133213Z_1796252484_RC2DYD9PO084_RTRMADP_3_RUSSIA-PUTIN-e1576775412388

  Την εκτίμηση ότι «σε έναν πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας, η Ρωσία θα υπερασπιστεί τον πιο αδύναμο», δηλαδή την Ελλάδα, αναφέρει ένα ιδιαιτέρως σημαντικό άρθρο του Andrey Rezchikov που δημοσιεύεται στον ρωσικό ιστότοπο VZGLYAD, με φόντο την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην ανατολική Μεσόγειο. Από το άρθρο, φαίνεται πως η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών αλληλεπιδρά με τη διένεξη στο ανώτατο στρατηγικό επίπεδο, αυτό του γεωστρατηγικού πλανητικού ανταγωνισμού Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας.

  Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση της Μόσχας προς την Άγκυρα, η οποία μπροστά στα πολλά αδιέξοδα που βρίσκεται δείχνει σημάδια ενδεχόμενου εκ νέου προσέγγισης με το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων, Κωνσταντίν Σίβκοφ, συμφωνεί ότι σε μια άμεση σύγκρουση οι Τούρκοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. «Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα φτάσουν ποτέ σε αυτό, εκτός εάν η Τουρκία αποστασιοποιηθεί κάποτε από το ΝΑΤΟ. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η Συμμαχία μπορεί να πάρει την πλευρά της Ελλάδας. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να τηρεί φιλοαμερικανική γραμμή, τότε για να διασωθεί η νότια πτέρυγα, οι Αμερικανοί θα την υποστηρίξουν», δηλώνει με βεβαιότητα ο ειδήμων.

  «Αλλά ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ξαφνικά στο περιθώριο, τότε σε περίπτωση σύγκρουσης, κάποιος σίγουρα θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδος. Μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα την κατάσταση στην οποία η Ρωσία και η Τουρκία θα επιδεινώσουν εκ νέου τις σχέσεις τους. Στη νέα διάταξη δυνάμεων που θα δημιουργηθεί, υπέρ της Ελλάδος θα παρέμβει η Ρωσία. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι η Τουρκία θα νικήσει οπωσδήποτε. Η Ελλάδα μπορεί πάντα να βασίζεται σε σοβαρή στρατηγική υποστήριξη διαφόρων κέντρων ισχύος», συνόψισε ο Σίβκοφ».

  Ακολουθεί αναλυτικά το άρθρο:

  «Στην παμπάλαια ιστορία εχθρότητας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, καταγράφεται μια νέα φάση. Η Αθήνα απείλησε την Άγκυρα με επίθεση, εάν οι Τούρκοι αρχίσουν να κάνουν γεωτρήσεις για πετρέλαιο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τα σχέδια της για μια τέτοια άντληση είχε νωρίτερα ανακοινώσει η Τουρκία. Παρά την συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ, και οι δύο χώρες βρίσκονται διαρκώς στα πρόθυρα του πολέμου. Αν θεωρήσουμε ότι τελικά αυτός θα ξεσπάσει, ποια πλευρά έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει;

  Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του είναι έτοιμη να έρθει σε ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει την αύξηση του αριθμού των τουρκικών προκλήσεων και σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Αθήνα είναι έτοιμη για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης. «Η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός.

  Σε μια διευκρινιστική ερώτηση, αν η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια λύση μέσω στρατιωτικής σύγκρουσης, ο Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Ακριβώς!». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό». Η αφορμή για την νέα διαμάχη προέκυψε πριν από λίγες ημέρες, στην Άγκυρα. Η Turkish Petroleum, κρατική εταιρεία πετρελαίου, δημοσίευσε αιτήσεις για άδεια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων σε περιοχές της Μεσογείου που είναι σαφώς παρακείμενες στα ελληνικά νησιά. Η Αθήνα ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η υφαλοκρηπίδα τους ανήκει στην Ελλάδα. Αλλά η Άγκυρα αποδεικνύει την ετοιμότητά της να αμφισβητήσει αυτές τις υδάτινες εκτάσεις τόσο de jure όσο και de facto, απειλώντας να αρχίσει τις γεωτρήσεις.

  Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπάθησε να καταλάβει κυρίαρχο υπέδαφος της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρέσβης κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Την Τετάρτη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή αγανάκτησης προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις «τουρκικές προκλήσεις». Προειδοποίησε ότι μια πιθανή κλιμάκωση δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική κρίση, αλλά σε κρίση μεταξύ της Τουρκίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  «Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ»

  Ο πολιτικός επιστήμονας Στανισλάβ Τκατσένκο, σε συνομιλία που είχε με την εφημερίδα VZGLYAD χαρακτήρισε τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας ως «ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του ΝΑΤΟ». Οι δύο χώρες έχουν μια μακρά σύνθετη ιστορία, και απομένουν πολλά άλυτα ζητήματα, μεταξύ αυτών και εδαφικά. «Τα δύο έθνη επανειλημμένως έχουν διαφωνήσει για τον έλεγχο των Βαλκανίων και των νησιών του Αιγαίου. Δεν έχουν σταματήσει και οι διαφωνίες γύρω από την βόρεια Κύπρο. Στην Τουρκία υπάρχει ένα μουσείο μίσους για τους Έλληνες, και στην Ελλάδα μνημεία για τα θύματα του αγώνα κατά των Τούρκων. Ωστόσο, τα τελευταία 70 χρόνια οι δύο πλευρές λύνουν τις διαφωνίες τους εντός ενός πολιτισμένου πλαισίου», όπως πιστεύει ο Τκατσένκο.

  Ο «βασικός ταραχοποιός» σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς αμφιβολία, είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει ο πολιτικός επιστήμονας. «Ο Ερντογάν προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας στον κόσμο και στην περιφέρεια, και ένα από τα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να διεκδικήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

  Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ δεν εμπόδισε τις χώρες να συγκρουστούν αρκετές φορές. Η τελευταία φορά ήταν το 1974, λόγω της εμφύλιας σύγκρουσης στην Κύπρο, όπου μέχρι τότε ζούσαν μαζί Έλληνες και Τούρκοι. Στο νησί αποβιβάστηκαν στρατιωτικές δυνάμεις που παραμένουν έκτοτε εκεί. Τους Ελληνοκυπρίους τότε τους στήριξε η Αθήνα. Έκτοτε ξεσπούν συχνότατα αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και η ηγεσία του ΝΑΤΟ κάθε φορά έπρεπε να παρέμβει σε ρόλο μεσάζοντα. Στην αρχή του έτους η κατάσταση έγινε πάλι έκρυθμη, όταν από την Τουρκία επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κάποιοι από αυτούς φέροντας όπλα.

  Μάλιστα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με κάθε τρόπο βοηθούσαν τους παράνομους να επιτεθούν στα ελληνικά σύνορα, για την υπεράσπιση των οποίων η Αθήνα ήταν αναγκασμένη να θέσει τον στρατό της σε αυξημένη πολεμική ετοιμότητα . Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους παρατηρητές, φέτος οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας αποδείχθηκαν οι χειρότερες μετά τη σύγκρουση στην Κύπρο. Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έκαναν μια συγκριτική ανάλυση των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, θέτοντας ως υπόθεση εργασίας την περίπτωση, σύμφωνα και με την απειλή του υπουργού Παναγιωτοπούλου, τα δύο μέλη του ΝΑΤΟ πράγματι να μπουν σε πόλεμο πλήρους κλίμακος.

  «Ο τουρκικός στρατός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο ΝΑΤΟ – 510 χιλιάδες ανθρώπινο δυναμικό. Όχι τυχαία παλαιότερα τον είχαν βάλει στα νότια σύνορα της ΕΣΣΔ. Αυτός ο στρατός ήταν πάντα προετοιμασμένος για σύγκρουση. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου με την ΕΣΣΔ, έπειτα σε διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο συντάκτης του περιοδικού «Arsenal Otechestvo» Αλεξέι Λεόνκοφ στην εφημερίδα VZGLYAD.

  Στα υπέρ του τουρκικού στρατού είναι και η πρόσφατη επιτυχημένη στρατιωτική εμπειρία που αποκτήθηκε στη Λιβύη και τη Συρία. «Παρά ορισμένες απώλειες, η Τουρκία έχει επιτύχει αποτελέσματα», υπενθύμισε ο ειδικός. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, δεν έχει συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις εδώ και πολύ καιρό. Στην κατάταξη των ευρωπαϊκών στρατών είναι μόνον στην δέκατη θέση και η Τουρκία τρίτη μετά τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ελληνικός στρατός έχει 160 χιλιάδες άτομα προσωπικό, και ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της είναι μισός απ’ αυτόν της Τουρκίας και ανέρχεται σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Ο αριθμός των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης είναι περίπου 4 χιλιάδες και διαθέτει 390 πολεμικά αεροσκάφη. «Η Τουρκία διαθέτει 8,6 χιλιάδες θωρακισμένα, συμπεριλαμβανομένων των τανκς, και 470 αεροσκάφη. Η Τουρκία ξεπερνά τον γείτονά της και στον αριθμό πολεμικών πλοίων. Την Ελλάδα την σώζει μόνον το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Σε μια σύγκρουση ένας προς έναν, πιθανότητα δεν θα επιβιώσει», πιστεύει ο Λεόνκοφ.

  Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων, Κωνσταντίν Σίβκοφ, προσθέτει: «αν και η τουρκική αεροπορία υπερτερεί σε αριθμούς, από την ελληνική, εντούτοις, από την άποψη των τεχνικών προδιαγραφών είναι σχεδόν ταυτόσημες, καθώς και οι δύο χώρες χρησιμοποιούν τα F-16. «Ο τουρκικός στόλος είναι αρκετά ισχυρός και διαθέτει υποβρύχια, πυραυλακάτους, φρεγάτες με πυραύλους. Ο ελληνικός στόλος είναι κατά πολύ ασθενέστερος, τρεις φορές λιγότερος σε αριθμό υποβρυχίων. Έχει τον ίδιο περίπου αριθμό πυραυλακάτων, αλλά όσον αφορά τις φρεγάτες ο τουρκικός στόλος υπερτερεί σημαντικά του ελληνικού», δήλωσε ο Σίβκοφ.

  Προς όφελος της Τουρκίας είναι και η ύπαρξη του δικού της στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος, ιδίως η ικανότητα παραγωγής μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου κρουζ SOM. «Οι Τούρκοι έχουν ανεπτυγμένη παραγωγή πυραύλων ‘‘αέρος-εδάφους’’ και αντιαρματικών όπλων. Επιπλέον παράγουν drones…», τονίζει ο Λεόνκοφ.

  Από τον 17ο αιώνα, ο τουρκικός στρατός έχει πολεμική εμπειρία, γι’ αυτό ο στρατός έχει αναπτύξει ορισμένες παραδόσεις. «Αν και η Ελλάδα διαθέτει ρωσικά συστήματα S-300, το αποτέλεσμα της σύγκρουσης γι’ αυτήν θα είναι αμφίβολο. Και ο κύριος δείκτης είναι τα πληθυσμιακά μεγέθη. 70 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην Τουρκία και 12 εκατομμύρια ζουν στην Ελλάδα. Χάρη σε αυτές τις εφεδρείες, οι Τούρκοι μπορούν να καλέσουν περισσότερους ανθρώπους στα όπλα από τους Έλληνες. Επομένως, όλες οι αναλογίες είναι κατά του ελληνικού στρατού», πιστεύει ο Λεόνκοφ.

  Ο Σίβκοφ συμφωνεί ότι σε μια άμεση σύγκρουση οι Τούρκοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν. «Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα φτάσουν ποτέ σε αυτό, εκτός εάν η Τουρκία αποστασιοποιηθεί κάποτε από το ΝΑΤΟ. Αλλά ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η Συμμαχία μπορεί να πάρει την πλευρά της Ελλάδας. Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να τηρεί φιλοαμερικανική γραμμή, τότε για να διασωθεί η νότια πτέρυγα, οι Αμερικανοί θα την υποστηρίξουν», δηλώνει με βεβαιότητα ο ειδήμων.

  «Αλλά ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ξαφνικά στο περιθώριο, τότε σε περίπτωση σύγκρουσης, κάποιος σίγουρα θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδος. Μπορεί κανείς να προβλέψει εύκολα την κατάσταση στην οποία η Ρωσία και η Τουρκία θα επιδεινώσουν εκ νέου τις σχέσεις τους. Στην νέα διάταξη δυνάμεων που θα δημιουργηθεί, υπέρ της Ελλάδος θα παρέμβει η Ρωσία. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι η Τουρκία θα νικήσει οπωσδήποτε. Η Ελλάδα μπορεί πάντα να βασίζεται σε σοβαρή στρατηγική υποστήριξη διαφόρων κέντρων ισχύος», συνόψισε ο Σίβκοφ».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  25 Σχόλια

  1. Με λίγα λόγια προς τον Σαράντος καργακος λέει (ελάτε να πολεμήσετε για νά δοξαστω ) έτσι το βλέπουν η προδότες πολιτική μας.

  2. Μην ρεζιλευης τους Έλληνες ότι και να ναι, το νου σου στα γουρούνια που είναι εντός αυτή είναι η εχθρός μας

  3. Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ !!! ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ = ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ !!!

   1. Τι εχει; 1 Ναυτικο παλαια πλοια και σαράβαλα πυρινηκα υποβρυχια οποτε κανουν απλα ασκήσεις εχουν αβαριες και ατυχήματα. -Δεν διαθετει καθολου αεροπλανοφόρα επισης 2 Πεζικο και ελαφρυς οπλισμος τεχνολογιας του 60 και 70 με απώλειες οποτε κανουν ασκήσεις. 3 Αεροπορεια ,εκει είναι λιγο καλυτερα αλλα σε ισχυη και δυναμη δεν φτανει την Αμερικη και το ΝΑΤΟ. 4 Αντιεροπορικα συστηματα και πυραυλους εδαφους ,αερος κτλ…απαρχαιωμενη τεχνολογια . Ότι εξαγωγή οπλισμου της κανει την κανει μονο σε τριτοκοσμικη χωρα , γιατι κανενα σοβαρο κρατος δεν δεχεται της σαβουρες της εκτος από ελάχιστες εξαιρέσεις. Αυτό εσυ το αποκαλεις ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ;;;;;

  4. Ένα σοβαρό πλεονέκτημα της Ελλάδος που δεν αναφέρεται στο άρθρο είναι τα νησιά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τις παραθαλάσσιες (και πλουσιότερες) πόλεις της Τουρκίας. Σε περίπτωση σύρραξης μπορούν να λειτουργήσουν ως αεροπλανοφόρα για την ελληνική αεροπορία και τα ελληνικά F-16 να βομβαρδίσουν ανενόχλητα τις πόλεις αυτές. Η Σμύρνη(4.3 εκ) και η Αττάλεια(2.4) είναι πολύ κοντά σε Χίο και Κύπρο αντίστοιχα.

   1. Ξεχασες ότι ο φιλος μας ο Πουτιν τους εδωσε τους ς 400 βεβαια!!! η νομιζεις ότι είναι χαζοι αυτοι ακομα και να χτυπήσουμε τα παραλια τους ξερεις ότι εχουν βαθος μεγαλο; νομιζεις ότι δεν μπορουν από αποσταση να χτυπησουν τα νησια μας με πυραυλους;;

  5. Υπάρχει όμως,ένα πολύ σοβαρό ερωτηματικό και δεν ασχολείται κανένας: Τι θα συμβεί αν αρνηθούν οι στρατεύσιμοι να πολεμήσουν? Γιατί να πάω να πολεμήσω εγώ ο πατριώτης που με σκύλο είχαν και με ενεπαιζαν; Να πάνε οι Καθηγητές που με έλεγαν φασίστα και ακροδεξιό,οι αστρατευτοι,οι Συριζαιοι,οι Αναρχικοί,οι Κουκουεδες,το Μπακογιαννεικο, οι “άνθρωποι της ειρήνης και της προόδου” να πολεμήσουν. Γιατί να πάω να σκοτωθώ εγώ και να ζήσουν αυτοί; Γιατί να δώσω μια χαμένη μαχη-διοτι εκεί που έχουν οδηγήσει την Χώρα είναι μάχη από χαμένη θέση που ως μόνο αποτέλεσμα έχει την ηττα- με τέτοια άθλια ηγεσία; Θα φύγω εγώ για την μάχη και πίσω θα αφήσω τους δικούς μου ανυπεράσπιστους με 5.000.000 λαθρομετανάστες;
   Αυτό το ερώτημα,έπρεπε να απασχολεί και τους δημοσιογράφους που κατευθύνουν την κοινή γνώμη. Αλλά κοιμαστε όρθιοι.
   ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

   1. AN ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΟΝ ΦΟΥΤΙΝ, ΤΡΑΜΠ, ΤΟΜΜΠΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΛΑΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΤΟΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΕΡΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΥΡΩΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΛΑΜΠΡΑ ΜΥΑΛΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΤΙΡΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ.
    ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ.
    ΑΛΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΟΙΟ ΞΑΝΘΟ, ΜΕΛΑΧΡΙΝΟ Η΄ ΑΛΛΟ ΓΕΝΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

   2. Μην πας ρε μαστορα ,σου ζητησε κανενας από σενα να πολεμήσεις; ασε που εισαι και ηλικιωμένος σαπιοκοιλιας οποτε δεν θα εχεις και πολύ μελλον αν βρεθεις σε καποιο πεδιο μαχης.

   3. πολυ σωστος. θα προσθετα και το θεσμο του βυσματος που τοσα χρονια εκτρεφουν οι ε.δ.

   4. Να πας ρε κοιοτη και όταν γυρίσεις νικητής να τους πάρεις όλους αυτούς που ανέφερες τα κ…..λια.Γι αυτό.

  6. Να προσθέσουμε βέβαια στην παραπάνω αναλυση ότι οι Έλληνες έχουν ιστορικά αποδείξει πως όταν κινδυνεύει η εθνικη τους ακεραιότητα πολεμούν και νικούν παρά την υπεροπλία των αντιπάλων. Αυτό συμβαίνει εξάλλου κάθε φορά που κάποιος “αμύνεται περί πάτρης ” και όχι περί πετρελαιοπηγων, υδρογονανθράκων κλπ κλπ……..

  7. Μην ακουω μαλ@κιες……. Ο Πουτιν ειναι πρόεδρος και όπου έχει συμφερον θα παει, άλλωστε το εχει αποδείξει με τους S400

   1. Ακριβως παει μεχρι εκει που τον παιρνει ουκρανια ωσετια γεωργια,και συρια με την αδεια του σουλτανου . Ανοιξε ένα χαρτη και δες την ρωσια,ναι μεν εχει μεγαλη εκταση αλλα είναι περικυκλωμενη από παντου από χωρες μελη του ΝΑΤΟ. Και στον νοτο συνορευει με την Κινα και την Βορειο Κορεα ,και σιγα μην τους αφησει η Κινα να κουνηθουν. Τι δεν καταλαβες; τι δεν καταλαβες; αυτους εσυ με εξοπλισμο και τεχνολογια του 70 και του 80 τους θεωρεις υπερδυναμη; χαχαχαχα

  8. Χαχαχαχ Κατ αρχας η Ρωσια για να εχει προσβαση από την μαυρη θαλασσα προς το αιγαιο πελαγος και την μεσογειο θαλασσα εξαρτάται απολυτα από την Τουρκια. Εφ οσον τα στενα του βοσπορου τα ελεγχει η Τουρκια σημαινει ότι ανα πασα ωρα και στιγμη δεν σας αφηνει να περασετε . Εκτος και αν κανετε πολεμο και παρετε την πολη και μετα μας την δωσετε ,όπως λενε και οι οπαδοι του πα’ι’σιου, που και εκει αμφιβαλω αν μπορειτε να πολεμήσετε την τουρκια,καθηστε μεχρι την ουκρανια και γεωργια να κανετε μαγκιες και καλα σας είναι.

   1. Σε περίπτωση πολέμου πιστεύεις εσύ φίλε ότι η Ρωσία θα ζητήσει άδεια από την Τουρκία; Όσο ζήτησε η Τουρκία από τον Άσαντ για να μπουκάρει στη Συρία, άλλο τόσο θα ζητήσει η Ρωσία για να βγει στο Αιγαίο.
    Οι κινήσεις με το “Σεις και το Σας” δεν έχουν θέση στις έσχατες περιπτώσεις.

    1. Και αν κλεισει τα στενα η Τουρκια πως θα βγει ο ρωσικος στολος; θα βγαλει φτερα και θα πεταξει;

    2. Μπου αχαχαχα ας γελασω ,εδώ δεν μπορεσαν να τα βαλουν με τους τσετσενους και θα τα βαλουν με τους Τουρκους; ασε που κατι τουρκμενισταν,Αζερμπαιτζαν κτλ είναι πια υπο τουρκικη επιρροή και όχι απ την σοβιετικη του καποτε,θα τους σφαξουν σαν κοτόπουλα τους μπλιετ,οπως το αφγκανισταν το 1980.

     1. Εσύ φίλε που είσαι τόσο σκυφτοκέφαλος μπροστά στους μεμέτηδες, θα είσαι το πρώτο γιουσουφάκι στο χαρέμι του επιληπτικού διπλά καρκινοπαθούς σουλτάνου ερντογάν.
      Ευτυχώς που δεν είναι όλοι οι Έλληνες σαν και σένα.
      Σίγουρα δεν υπηρετείς στα ΛΟΚ και στις άλλες Ειδικές Δυνάμεις;

  Leave a Response