ΜΕΛΕΤΗ – ΣΟΚ “ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ” ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! “ΦΟΝΙΑΔΕΣ” ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΟΝΟΛΑΓΝΟΙ “ΤΣΙΟΔΡΕΣ” ΠΟΥ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΨΟΦΟΥΣΕ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΜΕΘ, ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

  Κοινοποίηση:
  δφβδ

  Σοκ προκαλεί το δεύτερο μέρος της μελέτης του Λοιμωξιολόγου και Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Επίκουρου Καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα, η οποία αποκάλυψε την μεγάλη θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ίδια φροντίδα με εκείνους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επομένως θα ήταν πεταμένα λεφτά αν επένδυαν σε δημιουργίες νέων εντατικών. Αυτά δήλωνε τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, την ώρα που άνθρωποι άφηναν την τελευταία τους πνοή γιατί εν καιρώ πανδημίας, η κυβέρνηση σκόρπιζε εκατομμύρια στα media για καμπάνιες, αλλά δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το  Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και φυσικά, μοναδική αιτία της τραγωδίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση ήταν οι… ανεμβολίαστοι.

  Στο δεύτερο μέρος της μελέτης, το οποίο αποτελεί νέο «χαστούκι» για την κυβέρνηση, όχι μόνο επιβεβαιώνεται η μεγάλη θνητότητα στη χώρα μας, αλλά διαπιστώνεται ότι όσοι ασθενείς δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, πέθαναν σχεδόν όλοι. Το ποσοστό των νεκρών έφτασε στο 97,7%, δηλαδή πέθαναν 1.084 άτομα έναντι 72,7% (9.382 ασθενών) οι οποίοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ.

  Σύμφωνα με το β΄ μέρος της μελέτης που αναλύει στοιχεία ως τον Απρίλιο του 2022 παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Η επιδείνωση είναι ακόμη μεγαλύτερη στην επαρχία, καθώς αγγίζει το 64% σε σχέση με την Αθήνα. Δηλαδή, αν ένας ένας ασθενής που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην επαρχία η πιθανότητα να καταλήξει ήταν αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1η Σεπτεμβρίου η διαφορά αυτή ήταν στο 36%, όπως είχε αναλυθεί στο προηγούμενο στάδιο της έρευνας.

  Τα συμπεράσματα της μελέτης

  «Αναλύθηκαν συνολικά 14.011 διασωληνωμένες περιπτώσεις COVID-19, εκ των οποίων 10.466 (74,7%) πέθαναν. Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (12.902 από 14.011 ασθενείς, με 239.201 από 250.978 ανθρωποημέρες συνολικά). Μεταξύ εκείνων που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, σχεδόν όλοι πέθαναν (1084 ασθενείς, 97,7%) σε σύγκριση με το 72,7% (9382 ασθενείς) μεταξύ των εισαχθέντων (p<0,001)», σημειώνεται στην έρευνα.

  «Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι η ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα των βαρέως πασχόντων ασθενών με COVID-19 επηρεάζεται αρνητικά από τον υψηλό φόρτο ασθενών και τις περιφερειακές ανισότητες και υποδηλώνουν περαιτέρω σημαντική επιδείνωση μετά την 1η Σεπτεμβρίου, ιδιαίτερα μακριά από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για επείγουσα ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας δίκαιη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους», αναφέρει η μελέτη.

  «Η ανάλυσή μας επιβεβαιώνει ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με διπλάσια θνησιμότητα από τους ασθενείς εντός ΜΕΘ, αν και και πάλι αυτό πρέπει να ερμηνεύεται με προσοχή. Η επιλογή ασθενών (προτεραιότητα για εισαγωγή στη ΜΕΘ εκείνων με υψηλότερες πιθανότητες επιβίωσης) μπορεί να αποτελεί μεγάλο μέρος αυτής της συσχέτισης. Από την άλλη πλευρά, δεν βρήκαμε στατιστική συσχέτιση μεταξύ της θνησιμότητας και του αριθμού των δόσεων του εμβολίου COVID-19 που ελήφθησαν. αυτό υποδηλώνει ότι παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στην πρόληψη της σοβαρής νόσου και του θανάτου από COVID-19, εάν ένας ασθενής έχει ήδη διασωληνωθεί ως αποτέλεσμα σοβαρής νόσου COVID-19, είναι η ποιότητα της περίθαλψης και όχι ο εμβολιασμός που μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση και θάνατος».

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Μην το σκέφτεστε καθόλου σε ότι αφορά αυτή την απάτη διότι για απάτη πρόκειται γιατί μπορεί να υπήρξε ο ιός τον έχω περάσει και εγώ προσωπικά όμως το δούλεψαν έτσι όπως θέλανε αυτοί.Ανθρωποι υγιέστατη χωρίς κανένα απολύτως με όλη την έννοια της λέξεως κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας φύγανε έτσι άδοξα μετά το εμβόλιο.

  2. Οι νεοδημοκρατες σε πλήρη συνεργασία με συγκεκριμένους δημοσιογράφους…

  3. O Αλαφούζος ανασκεύασε τα περι Αποστολάκη..
   Εσείς ;

  Comments are closed.