ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ “ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ. ΤΟ “ΔΟΓΜΑ ΜΠΡΑΪΖΑ” ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ

  Κοινοποίηση:
  MPRAIZA

  Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

  “Μαύρη Δευτέρα” είναι αυτή που θα ξημερώσει για την πατρίδα μας στις 25 Ιανουαρίου. Είναι η ημέρα που θα ξεκινήσει με την υπογραφή του Κούλη Μητσοτάκη ο εφ’ όλης της ύλης διάλογος με την Τουρκία. Θα αρχίσει δηλαδή η διαδικασία συνθηκολόγησης και παράδοσης του μισού Αιγαίου -και όχι μόνο της θάλασσας- στον Ερντογάν. Όλα τα άλλα που λένε και τα βαφτίζουν “διερευνητικές επαφές” είναι σκέτα παραμύθια με μόνο στόχο να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να αποκοιμήσουν τον ελληνικό λαό…

  Ήδη, όπως προκύπτει από διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες, οι ΕΝΤΟΛΕΣ έχουν δοθεί με το “καλημέρα” και το σχέδιο θα προχωρήσει κατά στάδια. Όπως έλεγε μάλιστα κορυφαίος διπλωμάτης -από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει με στοιχειώδη εθνική συνείδηση- ο διάλογος θα ξεκινήσει μέσα στο πλαίσιο που προσδιορίζει η λεγόμενη “ΓΡΑΜΜΗ ΜΠΡΑΪΖΑ”.

  Τι είναι αυτό; Κατ’ αρχάς ποιος είναι ο Μπράιζα: Είναι διπλωμάτης καριέρας στις ΗΠΑ και μέλος του τουρκικού λόμπυ. ‘Εχει διατελέσει αναπληρωτής βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη κυβέρνηση του Ομπάμα για τις ευρωπαϊκές και τις ευρασιατικές υποθέσεις, με αρμοδιότητα τα ενεργειακά και τα ελληνοτουρκικά. Έχει επίσης διατελέσεις πρέσβης στο Αζερμπαιτζάν και είναι από τους πρωτεργάτες της μη δημιουργίας του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη,.

  Ο Μπράιζα σήμερα είναι το δεξί χέρι του Αντονι Μπλίνκεν ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Εξωτερικών του Μπάιντεν που μην ξεχνάμε ήταν αντιπρόδρος επί Ομπάμα. Συνυπήρχαν από τότε δηλαδή με τον Μπράιζα. Ο Μπλίνκεν, επί χρόνια στενός συνεργάτης του Μπάιντεν, είναι ένας στυγνός «επαγγελματίας» της εξωτερικής πολιτικής, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Τζον Κέρι την τελευταία διετία της κυβέρνησης Ομπάμα, είχε διατελέσει και αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα επί δυο χρόνια ενώ είχε προηγηθεί, την πρώτη τετραετία Ομπάμα, η θητεία ως σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ίδιου του Μπάιντεν όταν ο τελευταίος ήταν αντιπρόεδρος. Εχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την περιοχή μας στην κυβέρνηση Κλίντον, στο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, όπου μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και στη συνέχεια αρμόδιος για θέματα Ευρώπης.

  Ποια είναι λοιπόν η “γραμμή” Μπράιζα, όπως την εξέφρασε δημόσια μάλιστα, λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές για λογαριασμό και του Μπλίνκεν;

  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αναγκάσουν την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Νομίζω ότι ο τρόπος που θα περάσει αυτή η περίοδος έντασης είναι να έρθουν κοντά η Ελλάδα και η Τουρκία με τη διάθεση συνεργασίας, όπως έγινε στον σεισμό του 1999, και όταν ο δρόμος για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ περνούσε από την Αθήνα. Η Τουρκία γίνεται παράλογη, διεκδικώντας μία περιοχή τόσο κοντά στην Κρήτη, στη Ρόδο, αλλά από την οπτική της Τουρκίας είναι εντελώς παράλογο η Ελλάδα να έχει μία τόσο μεγάλη ΑΟΖ, κοντά στις ακτές της Τουρκίας, εξαιτίας του μικροσκοπικού Καστελλόριζου. Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, στην οποία η Τουρκία θα ‘εγκαταλείψει΄την Κρήτη και τη Ρόδο και η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο και τότε θα δούμε ότι οι προκλητικές κινήσεις θα σταματήσουν. Αλλά αυτό απαιτεί εσωτερικές πολιτικές και των δύο πλευρών. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που πραγματικά λέει ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ‘ας διαπραγματευτούμε!’».

  Αυτή ακριβώς η κυνική δήλωση που συνοψίζεται στο “η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο” είναι το πλαίσιο με το οποίο ξεκινούν, για να πάνε βήμα προς βήμα, οι κατ ευφημισμόν “διερευνητικές επαφές” στην Κωνσταντινούπολη. Και όπως τονίζουν μάλιστα οι ίδιες πηγές, οι εντολές που έχει δώσει για λογαριασμό του Μητσοτάκη η διευθύντρια του διπλωματικού του γραφείου Σουρανή στον πρέσβη Αποστολίδη -τον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας- είναι “να μην αποχωρήσει” με τίποτα από τις συζητήσεις. Δηλαδή, να καθίσει και να “καταπιεί” ο,τι και να πει, ό,τι και να κάνει η τουρκική πλευρά, επειδή ακριβώς έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ να τεθεί σε εφαρμογή αυτό που περιέγραψε ο Μπράιζα.

  —————————— —————–

  Ήδη το πρώτο στραπάτσο ήρθε αφού χθες -λίγο πριν αρχίσει ο διάλογος- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες επανήλθε προκλητικά στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης που θέτει ως «αιτία πολέμου» (casus belli) ενδεχόμενη απόφαση καθορισμού των 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο από την πλευρά της Ελλάδας…

  —————————— ———–

  Και για να ξέρουμε με ντοκουμέντα πόσο ΣΤΗΜΕΝΟ είναι σε βάρος της πατρίδας μας -και από τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν- το παιχνίδι, πρέπει να δώσουμε και μια άλλη διάσταση για τον Μπράιζα που αναλαμβάνει “χωροφύλακας” από πλευράς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ευρύτερη περιοχή μας.

  Ο Μπράιζα είναι παντρεμένος με μια τουρκάλα. Κι όχι οποιαδήποτε τουρκάλα. Η Zeyno Baran είναι  αναλύτρια και Διευθύντρια του προγράμματος Ευρωπαικών Υποθέσεων, στο Ινστιτούτο Hudson Institute που προωθεί ανοικτά την ανάγκη παραμονής της Τουρκίας στο “δυτικό στρατόπεδο” ενώ ξιφουλκεί κατά της Ρωσίας. Η ίδια είχε παίξει μάλιστα δραστήριο ρόλο το 2007-2008  κατά της υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ενώ στη συνέχεια ο αντρούλης της, ο Μπράιζα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση Ομπάμα πέτυχε επί κυβέρνησης Γιωργάκη Παπανδρέου να ακυρώσει τον South Stream. Και εν συνεχεία επί κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε την συμμετοχή της Ελλάδας στον ΤΑP, τον αζερικό αγωγό, χωρίς οι Αζέροι, βάσει των όσων δέχθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, να καταβάλουν ούτε ένα ευρώ τέλη διέλευσης από το ελληνικό έδαφος…

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  20 Σχόλια

  1. Όπως ακριβώς το έχω γράψει πολλάκις εδώ στο Μακελειό, και μάλιστα το σχέδιο ξεκίνησε το Φλεβάρη του ’20 μετά από μυστικές διμερείς επαφές.

  2. ο κάθε Ελληνας πολίτης να εκτέλεση το Άρθρο 120 του Συντάγματος. οποίος δεν το κάνει συνομολογεί στην έσχατη προδοσία κατά της χώρας. οι πολιτικοί παίρνουν εντολές από άλλα κέντρα, είναι πουλημένοι ,προδότες. ας αφήσουμε τα λόγια και να ενωθούμε……

  3. ΜΠΑΙΝΤΕΝ θέλατε? Τώρα όλοι θα κάτσουμε εκεί που φαντάζεστε……

  4. αν συμβαινει ΑΥΤΟ που γραφετε. ΤΟΤΕ μπορω να επικαλεστω την παροιμια, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

  5. Ποιός μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο???
   Δεν θα σταθεί πουθενά μετά!!!
   Η μόνη κάπως λογική πιθανότητα είναι να προσφύγουν σε εκλογές ή δημοψήφισμα ούτως ώστε ψηφίζοντας τους με δίλημμα ίσως την σύρραξη ,να είναι κατοχυρωμένοι πίσω από μια σύμφωνη νωπή λαϊκή εντολή.

  6. ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  7. Οουφ, το έβαλα, αφου πρώτα περίμενα να φύγει ο ρουφιάνος των τουρκων απ’ το παρατηρητήριο.
   .
   Αμα δεν μπορείτε να φτιάξετε ενα παραλληλόγραμο με δυο σημεία, τι να σας πω! Σκίστε τα “πτυχεια” σας και άντε να αρμέξετε καμία κατσικα!
   .
   .
   .
   Δύση: “ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ μοιραία σύγκρουση” National Geographic (γωνία κάτω στο πεζοδρόμιο)
   .
   .
   .
   .
   Υ.Σ. ναι, μωρέ, ο Ιβάν ο Τρομερός, τον ειχα ξεχάσει

  8. Αγαπητή Ζάχαρη …. Μη περιμένεις να πει οχι η”Ελληνική” Κυβέρνηση ποτέ της δεν έχει αντισταθεί.. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…. Γιαυτό κυβερνάνε αυτοί που κυβερνάνε…. ελπίζω να κατάλαβες τον ρολο τους….

  9. ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ…
   ΤΟ ΚΑΖΑΝ – ΚΑΖΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ! ! !
   Υπήκοε…. την ώρα που εσύ πανηγυρίζεις ακόμα την εκλογή των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ του χούφταλου της Αμερικής, στο ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΣΙΡΚΟ που μας κυβερνά, η ΓΡΙΑ ΓΚΙΟΣΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ και ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ τους ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ για να μην βλέπουν, πως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται και στο επίκεντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος, είτε για τις δικές της πηγές ενέργειας, είτε ως διαμετακομιστική χώρα, από την οποία θα περνούν μεγάλοι αγωγοί που τα τροφοδοτούν με ενέργεια την Ευρώπη.
   Τόσο στη μια περίπτωση όσο και στην άλλη περίπτωση, οι υπερδυνάμεις φαίνεται πως έχουν αρχίσει τους διαγωνισμούς επιβολής των συμφερόντων τους.
   Για αυτό, όσα ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ θα περιγράφονται και θα σχολιάζονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΕΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ των ΣΑΠΙΟΤΟΥΡΚΟΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΩΝ….
   Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΘΑ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ! ! !
   β. τεζάρης
   ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

  10. Απλά η μοίρα κι ο καιρός όρισαν τον Κούλη τον Γκαντεμισαυρούλη να την υλοποιήσει!

  11. Aβυσσος προδοσίας.Ο γουρλομάτης θά πούλήσει τά πάντα.Ολά είναι προετοιμασμένα καί περιμένουν τήν υπογραφή τού προδότη.Τό δόγμα Μπράιζα σημαίνει ότι ή Ελλάδα σηκώνει τά χέρια καί παραδίδευαι αμαχητί.
   Ο Μπράιζα, Matthew Bryza είναι από τό 2012 μέλος τού Δοιικητικού Συμβουλίου τής τουρκικής εταιρείας Turcas Petrol.
   Γιάννης Λάκων

  12. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κάποιοι εύχονται και προσεύχονται να γίνει προδοσία και να παραχωρηθεί το Καστελόριζο. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί όλοι γνωρίζουν την ρήση ” Την προδοσία πολλλοί αγάπησαν τον προδότη κανένας”.
   Εάν στις συζητήσεις τεθεί άλλο θέμα εκτός από τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποχωρήσουμε αμέσως και να ανακυρήξουμε τα 12 μίλια, να είμαστε έτοιμοι να συμπεριφερθούμε σαν Ελληνες, όχι μόνο σχόλια στο διαδίκτυο..Αρκεκά με τους προδότες

  13. Όταν οι Τούρκοι απειλούν με casus belli για τα 12νμ, τι κάνει μια κανονική ανεξάρτητη χώρα? Επεκτείνει άμεσα τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ. Έτσι δείχνεις πως δεν ανέχεσαι απειλές και οι εκβιασμοί γυρνούν σε αυτόν που τις ασκεί. . Εάν πάλι πας σε όποιες συνομιλίες δίχως εσύ να βάζεις θέματα στο τραπεζι παρά μονάχα προσέρχεσαι να συζητήσεις ότι οι άλλοι ζητούν από σένα, θα ηττηθείς, θα κάνεις τρομερό κακο στην ίδια σου την χώρα και θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας σου. Δηλαδή η Αγία σοφια για ποιο λόγο δεν μπαίνει στο τραπεζι? Και το χειρότερο πως όλοι ξέρουμε πως ο Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για κανένα εθνικό συμφέρον, έχει Γερμανικη εθνική συνείδηση, θέλει να γίνει αρεστός στον ξένο παράγοντα και είναι επιρρεπής στον χρηματισμό. Και τελος δεν καταλαβαίνουμε γιατί μια ζωή στο….. όνομα της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, η Ελλάδα πρέπει να παραχωρεί και κάποιος άλλος να κερδίζει. Υγ. Έχετε να φάτε στην μούρη τώρα που αρχίζει η προδοσία μητσοτακη, μπεκατωρου κορονοιους και κουφοντινες που θα είναι όλο δικό σας. Και ο νοών νοειτω!

  14. Ο/Η Γειά σου Μαυρογυαλουρε, βγάλε τα γυαλιά 👓 και βάλε φακούς επαφής πολλαπλής εστίασης λέει:

   «Θα αρχίσει δηλαδή η διαδικασία συνθηκολόγησης και παράδοσης του μισού Αιγαίου -και όχι μόνο της θάλασσας- στον Ερντογάν.»(Μαυρογυαλουρος)
   «Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία, στην οποία η Τουρκία θα ‘εγκαταλείψει΄την Κρήτη και τη Ρόδο και η Ελλάδα θα ‘εγκαταλείψει’ το Καστελλόριζο και τότε θα δούμε ότι οι προκλητικές κινήσεις θα σταματήσουν» (Μπλινκεν).
   Όταν η αλήθεια κόβετε και ράβεται στα μέτρα
   μας …

   1. Από πότε η Κρήτη και η Ρόδος είναι υπό την Τουρκική κυριαρχία ή επιρροή ρε προβοκάτορα και θα τις εγκαταλείψει, ποιά είναι η χάρη που μας κάνει.

  15. Ειστε ολοι σας μια ωραια ατμοσφαιρα. Και ο εγγονος θα αποτελειωσει το εργο του παππου. Υπαρχουν βιβλια που καταγραφουν τις συμφωνιες κ. Μητσοτακη με τουρκους κυβερνητικους πολιτικους απο το 1973……. ανα τακτα χρονικα διασατηματα. Κια εν ετη 2021 η πλεμπα θα μαθει τι εχει γινει εν αγνοια της απο τους σκλαβοκρατορες οικογενειαρχες της ελληνοειδους κομματικης πολιτικης

  16. Καλό είναι να μην πάει στην Τουρκία αύριο,αλλά αφού είναι προαποφασισμένο και πουλημένο το Αιγαίο από τους προδότες μία είναι η λύση,να ενωθεί ο Ελληνικός λαός και να ξεκαθαρίσει τους προδότες εκ των έσω πρώτα και μετά με τους έξω.Τι δουλειά έχει να πάει στην Τουρκία αύριο ο πουλημένος Αμερικανογερμανόδουλος και τι να συζητήσει??? Τι είναι το Αιγαίο τσιφλίκι του πατέρα του??? Τον κτηματομεσίτη να τον κάνει στην δική του περιουσία.Ο Ελληνικός λαός δεν τον ψήφησε για κτηματομεσίτη.

  Comments are closed.