“ΛΟΥΚΟΥΜΙ” ΤΑ 865 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

  Κοινοποίηση:
  mitsotakis-maska-tilediaskepsi

  Μέλι στο ψωμί της Κυβέρνησης είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων που έφτασαν χθες τα 865, σημειώνοντας άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ.

  Η εξάπλωση της πανδημίας έφερε ήδη το δεύτερο lockdown με την Καστοριά να περνάει στο επίπεδο 4, αποτελώντας μαζί με την Κοζάνη τις περιοχές που έχουν βαφτεί με κόκκινο στον χάρτη επικινδυνότητας. Ταυτόχρονα Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο τρίτο επίπεδο που συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

  Κομβική ημέρα για την πανδημία -Ποια μέτρα αποφασίζει ο πρωθυπουργός

  Πολλοί φοβούνται ότι είναι θέμα ημερών, το πολύ, να φτάσουμε τα χίλια κρούσματα ημερησίως κάτι που φέρει σχεδόν όλη την χώρα στο κόκκινο και πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να συγκρατηθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

  Η σημερινή ημέρα θεωρείται κομβική για τις αποφάσεις που θα λάβει το Μέγαρο Μαξίμου και αφορούν περαιτέρω μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την μια το βράδυ έως τις πέντε το πρωί, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3, είναι με πορτοκαλί στον χάρτη. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

  Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εξετάζεται το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν τις δώδεκα που ισχύει σήμερα. Εξ ου και οι λίγες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχουν ως κύριο στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα. Οι ανακοινώσεις είναι πιθανό να γίνουν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το αν θα απευθυνθεί στους πολίτες με τηλεοπτικό μήνυμα.

  Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με περιφερειάρχες για την πανδημία

  Η πανδημία αναμένεται να απασχολήσει και την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ειδικά στις πιο επιβαρυμένες περιοχές και ίσως είναι οι πρώτοι που μάθουν τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Πάντως, από την πλευρά της κυβέρνησης, δίνουν πολύ μεγάλο βάρος στην τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων της πολιτικής προστασίας. Στόχος είναι να βρίσκονται στον δρόμο όλες οι υπηρεσίες ελέγχου προκειμένου να εντοπίζονται όσες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν με βάση τους κανόνες.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  9 Σχόλια

  1. ΑΠΟ ΤΟ 2000 Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΣ, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ -NO HUMAN ZONE! ΚΑΛΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕΛΗΝΩΤΑ! Α ΝΑΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ…. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΑΣ.

  2. Αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τι κράτος Αυτοι που οργανωσαν την συγκέντρωση των 20 χιλιάδων εν μέσω κορονοϊού στο εφετείο πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά σε βαθμό κακουργήματος.

  3. Μπράβο Πρόεδρε και Πρωθυπουργέ συνέχισε να τους γλεντας με τις αποφάσεις σου, κι εμείς είμαστε εδώ για να σε στηρίζουμε….

  4. Ρωτήθηκε η Κυβέρνηση στήν προχθεσινή Ενημέρωση γιατί επετράπη η συγκέντρωση έξω από τό Εφετείο, εάν έγιναν tests καί ποιά ήταν τά αποτελέσματα ;

  Leave a Response