ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ. ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ…2.158 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ. ΠΩΣ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ….

  Κοινοποίηση:
  Μητσοτάκης-Κικίλιας-Κοντοζαμάνης (1)

  Έξι ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από τότε που άρχισαν να επιβάλουν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα και αμέσως μετά το lockdown για τον κορονοϊό ή σωστότερα με δικαιολογία τον κορονοϊό. Κι η άλλη δικαιολογία που μας έλεγαν ήταν τότε ήταν ότι τα κλείνουν όλα και μας φυλακίζουν μέσα στα σπίτια μας για να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με άλλες κλίνες ώστε να υπάρξει χρόνος για να “θωρακιστεί” περισσότερο το σύστημα υγείας εν όψει του “δεύτερου κύματος της πανδημίας”…

  Αυτά μας έλεγαν τότε. Και τα θυμόμαστε -δυστυχώς για αυτούς- όλα και πλήρως. Πέρασαν αυτοί οι έξι μήνες και τώρα τι μας λένε; Ότι σχεδόν …γέμισαν οι ΜΕΘ από κρούσματα κορονοϊού και γι΄ αυτό, επειδή “η κατάσταση χειροτερεύει”, ετοιμάζονται να προχωρήσουν πάλι σε lockdown, τουλάχιστον γι την Αττική.

  Πριν από λίγες ημέρες ο Κικίλιας δήλωσε ότι οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας ανέρχονται σε 930 και ότι από αυτές οι  229 διατίθενται αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με Covid-19. Την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν κατειλημμένες οι 86 και κενές οι 143, δηλαδή το ποσοστό πληρότητας ήταν 37,5%. Ειδικά για την Αττική από τις 75 κλίνες σε ΜΕΘ για κορονοϊό, 53 ήταν κατειλημμένες και 22 κενές.

  Σύμφωνα με  στοιχεία, από την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),  «οι κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική είναι ελάχιστες» και στην Αττική υπήρχαν μόνο 8 κενές κλίνες στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό: «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικό» και «Θριάσιο». Υπάρχουν μάλιστα επίσημες καταγγελίες ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι πάνω από τον αριθμό που έδωσε ο ΕΟΔΥ και «μας προετοιμάζουν για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ»!

  Να “γυρίσουμε” λίγο τον χρόνο πίσω και να θυμίσουμε αναλυτικά τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις που έκαναν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες την άνοιξη; Έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και είναι πολύ αποκαλυπτικές…

  Με την έναρξη της επιβολής των περιοριστικών μέτρων, στις 23 Μαρτίου, πριν την ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα είχε μιλήσει ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας λέγοντας ότι γίνεται συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας: «Γνωρίζουμε τις πάγιες ελλείψεις της δημόσιας υγείας, καθημερινά προστίθενται κλίνες ΜΕΘ από το ιδιωτικά, ακόμη και στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί είναι μέχρι σήμερα 2.158» είχε πει. Παράλληλα ανακοίνωσε πως έχουν εγκριθεί πάνω από 2.000 προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού «οι οποίοι θα αναλάβουν το επόμενο δεκαήμερο, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός θα προσληφθεί όσο προσωπικό χρειαστεί, για τη στελέχωση όλων των νοσοκομείων της χώρας».

  meth1

  Κι αν οι 2.158 που είχε πει τον Μάρτιο ήταν μια υπερβολή, λίγες ημέρες αργότερα επανήλθε και στις 7 Απριλίου περιχαρής δήλωνε  ότι στην αρχή της κρίσης του κορονοϊού υπήρχαν 565 κρεβάτια ΜΕΘ και «με τον προγραμματισμό εισροής υλικών που έχει γίνει, όπως αναπνευστήρες, μόνιτορ, κρεβάτια κλπ., θα έχουμε φτάσει εντός του μηνός Απριλίου τις 1.000 κλίνες ΜΕΘ».

  Στις 2 Απριλίου έκανε δηλώσεις και ο υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης δήλωνε ότι από 870 κλίνες ΜΕΘ έχουμε φθάσει στις 902 και ότι εξ’ αυτών, από 210 που ήταν οι κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, έχουν φθάσει τις 247. «Τις επόμενες τρεις εβδομάδες αυτές οι κλίνες αναμένεται να φθάσουν τις 400», πρόσθετε, εννοώντας δηλαδή μέχρι τα τέλη του Απριλίου..

  Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή στις 3 Μαίου ο Κικίλιας ανέλυε εκ νέου τα σχέδια του για την “άμεση κατασκευή νέων ΜΕΘ” ανακοινώνοντας ότι ορίζει  επικεφαλής της προσπάθειας για τη δημιουργία νέων μονάδων εντατικής θεραπείας την καθηγήτρια Πνευμονολογίας στον «Ευαγγελισμό» Αναστασία Κοτανίδου.

  Στις 13 Μαΐου πάλι ο Κικίλιας δήλωνε πολύ αισιόδοξος και έλεγε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει τις 1.017 κλίνες σε ΜΕΘ και από αυτές 352 είναι κλίνες COVID και 67 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας οι οποίες αναβαθμίστηκαν σε ΜΕΘ. Επίσης πρόσθεσε ότι  στόχος είναι “να φτάσουμε τις 1200 κλίνες σε ΜΕΘ, δηλαδή για πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού Κράτους να είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες”.

  Στις 2 Αυγούστου, έκανε μια ακόμη εξαγγελία ανακοινώνοντας ότι “ενισχύονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” και “θα αναπτυχθούν 250 κρεβάτια εντός των επόμενων μηνών προκειμένου να φτάσουν τα 1.200”.

  Στις 18 Αυγούστου ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνιζε πάλι κι αυτός την ετοιμότητα του συστήματος υγείας και την αύξηση των διαθέσιμων κλινών, λέγοντας με καμάρι πως “σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ…”.

  Κι ύστερα από όλους τους πανηγυρισμούς μηνών, φθάσαμε στην τωρινή κατάσταση σύμφωνα με την οποία οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ είναι πλέον ελάχιστες αλλά οι διασωληνωμένοι, με βάση την επίσημη ανακοίνωση χθες το απόγευμα, είναι 79. Το πιο απλό ερώτημα που δημιουργείται είναι πώς γίνεται ενώ μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες να …πλημμύριζε από κλίνες ΜΕΘ το ΕΣΥ, τώρα με 79 διασωληνωμένους να είναι ελάχιστα τα κενά κρεβάτια;

  meth2

  Από τις δηλώσεις που έχουν κάνει αυτό το εξάμηνο οι ίδιοι οι υπουργοί του Μητσοτάκη προκύπτει αν μη τι άλλο εάν τεράστιο αλαλούμ. Κανείς δεν γνωρίζει τον συνολικό αριθμό των κλινών ΜΕΘ ούτε τον πραγματικό αριθμό κλινών που είναι για διασωληνωμένους με κορονοϊό. Έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για …2.158 κλίνες -χωρίς να κάνουν ούτε καν τον διαχωρισμό για τον κορονοϊό- και σήμερα λένε ότι στην Αττική υπάρχουν, ύστερα από έξι ολόκληρους μήνες. μόλις 75 κλίνες για τον κορονοϊό. Κι ο ίδιος ο Κικίλιας ενώ τον Μάιο μιλούσε για διαθέσιμες 1.017 συνολικά κλίνες ΜΕΘ, προχθές τις …κατέβασε στις 930. Οι …υπόλοιπες 87 -έστω και με τη δική του αριθμητική- τι απέγιναν;

  Πολύ απλά, οι άνθρωποι είναι ψεύτες. Είτε την άνοιξη έλεγαν ψέματα, είτε τώρα έλεγαν ψέματα η ουσία δεν αλλάζει. Είναι ψεύτες…

  EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ- Μαυρογιαλούρος 

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  15 Σχόλια

  1. …εννοείται αφού απασχολούσαν τον κόσμο με το αν γκάστρωσε ο ψηλός, το μοντέλο…

  2. Λειπει ο μπουμπουκος για να συμπληρωθουν οι αδερφοι Νταλτον.
   Αναρωτιεμαι αν ο Κικκιλιας ειναι ο Αβερελ…γιατι του του Μητσοτακη του παει πιο πολυ.

  3. Τρείς κλασσικοί πολιτικοί απατεώνες.Μού θυμίζουν από τήν εξωτερική τους εμφάνιση μαυραγορίτες,δοσίλογους,
   συνεργάτες καί καταδότες τών Γερμανών,όπως ο πατέρας του Κούλη.Αποτυχημένοι θεατρινοι,πλασιέ ,
   γυρολόγοι από χαρακτήρα στό επίπεδο τού Χαμαιλέοντος.
   Γιάννης Λάκων

  4. ηταν αναμενομενο οταν αφησαν ανεξελεκτα τους τουριστες να μπουκαρουν
   δεν τους υποχρεωσαν να εχουν κανει προσφατο τεστ και εκαναν ελαχιστα τεστ στις πυλες εισοδου
   νομιζω διαβασα οτι υποχρεωσαν τους Αλβανους να κανουν τεστ και δημιουργηθηκε μια βιομηχανια πλαστων πιστοποιητικων υγειας στην Αλβανια χωρις καμια προσπαθεια των δικων μας να ελεγξουν την κατασταση
   Οποτε θα μπουκαραν πολλοι Αλβανοι με κορωνα που μετα πηγαν για εργασια σε ολα τα μερη της Ελλαδος
   τωρα τα ελαχιστα που βγαλανε απο τον τουρισμο θα τα πληρωσουν δεκαπλασια
   Το κακο ειναι οτι ειχανε χρονο να βελτιωσουνε τα νοσοκομεια και να προσλαβουν γιατρους και δεν το κανανε …
   ελπιζω να μην εχουνε κλεισει μερικες ΜΕΘ για να ειναι διαθεσιμες για επωνυμους..
   στο Ελλαδισταν ολα να τα περιμενεις

  5. Είπαμε παραμύθι πρώτο να μας μαντρώσουν και δεύτερο να μας πλακώσουν στα εμβόλια η αύξηση κρουσμάτων.
   Το Μάρτη είχαμε 100 άτομα στις ΜΕΘ τώρα έχουμε 65. Και ένα παιδάκι που ξέρει απλά μαθηματικά καταλαβαίνει ότι τότε υπήρχαν πολύ περισσότερα κρούσματα από όσα έχουμε τώρα γιατί τότε γίνονταν τεστ μόνο σε όσους πήγαιναν με βαριά συμπτώματα στα Νοσοκομεία ενώ τώρα γίνονται πολλά και σε υγιείς – ασυμπτωματικούς.
   Το ξέρουν αλλά κανείς δεν το λέει και όσοι τους πιστεύουν τρώνε κουτόχορτο.
   Παιδιά δεν είναι σωστό να τρώτε μηνύματα

  6. Ο γουρλοματης στερεί δεκάδες εκ. από τον ελληνικό λαό. Νοικιάζει ξενοδοχεία για να βάλει μέσα λαθρομετανάστες που εμφανίζουν συμπτώματα. Γουρλοματη, εσύ τους έφερες, εσύ τους αφήνεις να μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. Πάρτους σπίτι σου να τους προσέχει η μαρεβα. Με ποιο δικαίωμα ρε, παράνομοι είναι λαθρομετανάστες. Γιατί παραδιδεις την χώρα? Πόσα λεφτά σου δίνει η μερκελ να τους κρατάς εδώ για να μην πάνε στην γερμανια? Άμα είναι να κάνουμε έρανο να σου δώσουμε ποιο πολλά για να τους διώξεις. Λεγε πόσα θες? Με πόσα είσαι ευχαριστημένος?

  7. Ειναι μεγαλοι ψευτες!Ουτε οι διορισμοι προχωρησαν.Μια προκυρηξη για γιατρους βγηκε το Φεβρουαριο(προ covid),αλλα ηταν προκυρηξη που ειχε βγει επι ΣΥΡΙΖΑ και παγωσε λογω εκλογων,και ακομα δεν εχουν προσληφθει οι επιτυχοντες. Τον Μαρτιο ειχαν πει οτι θα προκυρητταν νεες μονιμες θεσεις γιατρων και νοσηλευτων και με διαδικασιες express,αλλα ειδαν οτι τα κουτσοκαταφεραν και δεν προσελαβαν κανεναν.Και καποιες λιγες θεσεις που βγηκαν,ηταν με συμβασεις για 3 μηνες και για 1 χρονο,ισα δηλαδη να φαει καποιος τα σκατα του κορωνοϊου,και μετα οξω απο την πορτα,και φυσικα κανεις δεν πηγε.Γι’αυτο και ακουγοταν τοτε,οτι ετοιμαζαν μεχρι επιταξη ιδιωτων γιατρων συγκεκριμενων ειδικοτητων.Να μη θυμηθω και τον ανεκδιηγητο Κικιλια να δηλωνει στον ΑΝΤ1 στον Παπαδακη τετοια εποχη περισυ,οτι “ειναι ετοιμη προς υπογραφη η αποφαση για νεες συμβασεις ιδιωτων με τον ΕΟΠΥΥ” και δεν βγηκαν ποτε νεες συμβασεις,και δεν εγινε καμια αναφορα απο τοτε στο θεμα!

  8. τωρα κυκλοφορει μονο το ρωσικο εμβολιο…, να το παραγγειλουμε και να εμβολιαστουν υποχρεωτικα ολοι οι λαθρομεταναστες, αλλιως να τους στελνουν στον αγυριστο.., να φανουν και καπου χρησιμοι στην ελληνικη κοινωνια ως πειραματοζωα.. γιατι μεχρι τωρα ειναι οι εννια πληγες του φαραω..για ολους τους ελληνες…

  9. Γι αυτό να κάτσουν όλοι όσοι ασθενούν από γρίπη στ αυγά τους. Να μην κάνουν κανένα τεστ πηγαίνοντας φιρι φιρι να τους βγάλουν θετικούς ενώ δεν είναι και να κάτσουν σπίτι τους μέχρι να αναρρώσουν. Επίσης να μη τραβανε πολλές μλκιες για να μη χάνουν ενέργεια όσο είναι άρρωστοι.

  10. Το τομαρακι ο υφυπουργός υγείας που έθαβε τα εμβόλια επι του ΚΛΕΦΤΗ του Αβραμοπουλου.

  11. 1. επαναπαυθησαν στην νικη της ανοιξης που ενω αλλου πεφταν σαν τα κοτοπουλα ελλαδα τα καταφεραν και ολο το καλοκειρι καναν σαν τον τζιτικα και οχι το μυργμυγκι
   Βεβαια για τους ραντισμενους δνε χρειαζοταν τιποτε αφου ηταν κοροδοιος…
   2. Γεμισε τις μεθ λαθροπιθηκια αφου οσυς εφερε ο συριζα κυρακος δεν εκανε επαναπροωθησεις μα τους αγαπησε και τους κρατησε μην τους χασει
   3. Τα χοτ σποτ ηταν συριζαικου τυπου ανοικτα οποτε μοιρασαν πραμα οι λαθραιοι
   Μαζι μαυτους γυφτοι μα και καθε λογις ραντισμενος που δεν σεβονταν συνανθρωπους του σε μμμ ενω ο νομος και τα προστιμα ηταν πολυ λαιτ
   Ας τα λουστει τωρα

  12. Οι ίδιοι που ήθελαν να μας εμβολιάσουν με το εμβόλιο της AstraZeneca που έχει δημιουργήσει σε πολλούς προβλήματα μυελίτιδας. Το Δεκέμβριο μας έλεγαν ότι αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

  Leave a Response