ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ 55.8% ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2024

  Κοινοποίηση:
  foroi

  Με το 55,8% των κρατικών εσόδων να προέρχεται από τους έμμεσους φόρους, την πιο άδικη και αντικοινωνική οριζόντια μορφή φορολογίας, η κυβέρνηση κατέθεσε ακόμη έναν προϋπολογισμό λεηλασίας του εισοδήματος της πλειονότητας των Ελλήνων.

  Λεηλασίας γιατί απομυζά το μεγαλύτερο ποσοστό των κρατικών εσόδων από το συνεχές «ροκάνισμα» του εισοδήματος των πολλών, από την υποχρεωτική κατανάλωση των υπεραναγκαίων, δηλαδή των τροφίμων, των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος. Και το γεγονός ότι μεταξύ των πέντε προϋπολογισμών που έχει καταθέσει και έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (2020, 2021, 2022, 2023 και 2024) ως προς τα έσοδα από έμμεσους φόρους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης κ.λπ., υπάρχει αύξηση κατά 9 δισ. ευρώ ή κατά 55,8% αποδεικνύει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα και η βελτίωση της εικόνας του δημόσιου χρέους της χώρας βασίζονται στην τεράστιας έκτασης φοροεπιδρομή και αφαίμαξη των εισοδημάτων, που είναι προφανές ότι επιβαρύνουν κυρίως τους πολλούς!

  Νέες επιβαρύνσεις
  Σύμφωνα με τον κατατεθέντα στη Βουλή κρατικό προϋπολογισμό του 2024, τα έσοδα από φόρους αναμένεται να ανέλθουν στο ύψος των 62,96 δισ.
  ευρώ, αυξημένα κατά 1,632 δισ. ευρώ ή 2,7% έναντι του 2023. Τα έσοδα από φόρους επί αγαθών και υπηρεσιών προβλέπεται να ανέλθουν στο ποσό των 35,169 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,471 δισ. ευρώ ή 4,4% έναντι του 2023 (έναντι συνολικής αύξησης των εσόδων από φόρους κατά 2,7%). Σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024 που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης: Τα έσοδα από ΦΠΑ αναμένεται να ανέλθουν στα 24,379 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,161 δισ. ευρώ έναντι του 2023.

  Οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης προβλέπονται στα 7,067 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένοι κατά 27 εκατ. ευρώ έναντι του 2023. Σε αυτά θα αθροιστούν άλλα 3,5 δισ. περίπου από άλλους φόρους επί αγαθών και υπηρεσιών.

  Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την κυβέρνηση, το 2024 το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) θα πλησιάσει το αντίστοιχο του 2008, δηλαδή
  της τελευταίας χρονιάς πριν την κρίση. Το ΑΕΠ σε ονομαστικούς όρους αναμένεται να αυξηθεί από 206,6 δισ. ευρώ το 2022 σε 222,8 δισ. ευρώ το 2023 και 233,8 δισ. ευρώ το 2024. Το 2008 ήταν 240 δισ. ευρώ, πάντα σε τρέχουσες ονομαστικές τιμές.

  ΑΕΠ: «Μαγική εικόνα»
  Η κυβέρνηση προβλέπει για το 2024 νέα αύξηση του ΑΕΠ 2,9%, δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τον προβλεπόμενο από την ίδια πληθωρισμό (2,6%).
  Και για ακόμη μία χρονιά προβλέπει μια τεράστια αύξηση του «ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου», δηλαδή του σκληρού πυρήνα των
  επενδύσεων, κατά 15,1%! Όμως και για το 2023 προέβλεπε αύξηση του σχετικού μεγέθους κατά 15,5%, αλλά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024 η ίδια η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αύξηση ήταν στο 7,1%, δηλαδή 8,4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα ή απόκλιση 54% σε απόλυτα ποσά. Το ΑΕΠ μιας χώρας υπολογίζεται ως το άθροισμα της καταναλωτικής δαπάνης των επενδύσεων και των εξαγωγών, μείον τις εισαγωγές.

  Η κυβέρνηση, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα που αναδημοσιεύουμε από την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού 2024, προβλέπει
  ασθενή αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,3%, έναντι 2,9% το 2023, και περαιτέρω μείωση της δημόσιας κατανάλωσης κατά -1,6%, έναντι -0,4% την περασμένη χρονιά. Επίσης, προβλέπει ισχυρή άνοδο των εξαγωγών 5,6% αλλά και των εισαγωγών 4,6%, έναντι 2,7% και 2,2% αντιστοίχως το 2023.

  Ρεπορτάζ: Εφημερίδα Μακελειό

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  18 Σχόλια

  1. Είπαμε 41 τακατο!!! Οπότε μουγγα και ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ!!! Έτσι!!!! Βεντούζα!!!!!!! Βεντουζαααααα!!

  2. Νεοελληνας=ο πιο ηλιθιος λαος στον κοσμο.
   Οσο πιο πολυ τον γαμ τοσο τους ψηφιζει και καμαρωνει κι απο πανω.
   41% θελατε βοδια.
   Να σας παρει και τα σωβρακα,καμμια λυπηση.
   Ζωα,ε ζωα.

  3. Μα πως? Αφου δινει σταλινικα επιδοματα! Εχουμε μπερδευτει απ τα pass!
   Αναμενονται “κουραμπιε” και “μελομακαρονο” pass οσον ουπω χρονιαρες μερες!

  4. γυφτολαέ ΚΟΡΟΪΔΑΑΑΑΡΕΣ.
   ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΖΙ!!!
   ΓΙΑ ΤΟ ΚΩΛΟΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ 4-5% φορολογία δεν χρειάζεται. ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ 60-70% ΓΙΑΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΙΙΙΙΖΕΕΕΣ ΚΑΙ ….ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ και να πληρώνρυε το ΔΗΜΟΣΙΟ “ΧΡΕΟΣ” Ε ΡΕ ΚΟΝΟΜΕΕΕΕΣΣΣΣ ΜΕΩΤΕΤΟΙΑ ΒΟΔΙΑ. ΡΕ ΡΙΧΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΓΔΑΡΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,!!!!

  5. Περιμένετε να δείτε τα νέα τιμολόγια ρεύματος !!

  6. από 1η Ιανουαρίου 2024 επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής με όνομα “σκέλος διακύμανσης”!!!!!! 41τακατό

  7. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 41% ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ . ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ . ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΠΤ . ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ , ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ( ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΛΔ ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ , ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΕΑ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΚΟΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ .

  8. εφόσον έχει φορολογηθεί το εισόδημα ποια είναι η λογική οριζόντιων φόρων όπως το ΦΠΑ που ουσιαστικά θα φορολογήσει με 24% ακόμα και τα 400 ευρώ σύνταξης του γεροντιού που θα πάνε έπειτα οι μπράβοι των πληστηριασμών μαζί με τους γενίτσαρους μπάτσους να τον πετάξουν από το σπίτι με ένα πόδι σε ηλικία 82 ετών

  9. όσο βλέπεις αυτοκίνητα στο δρόμο σημαίνει ότι όχι μόνο ο κόσμος τα βγάζει πέρα άνετα οικονομικά αλλά του περισσεύουν λεφτά για αγορά αυτοκινήτου, ασφάλεια, σέρβις, βενζίνη κλπ για να κόβει βόλτες ακόμα και την ώρα που όλοι έπρεπε να είναι στις δουλειές τους, δηλαδή έχουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες εισοδηματίες για να μην πω εκατομμύρια!!!! και αυτήν την ευημερία μόνο ο Μητσοτάκης την πέτυχε με το επιτελικό κράτος

   1. επίσης ακόμα ο κόσμος αναπνέει … άρα πρέπει να φορολογηθεί περισσότερο

   2. Αυτοί που λες ότι είναι εισοδηματιες άντε να είναι 500.000! Για τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια δε λες τίποτα. Οπότε κάνε λογαριασμό,!!!

    1. δεν γνωρίζω κανέναν χωρίς αυτοκίνητο οπότε δεν ξέρω κανέναν από τα 10.000.000 που λες, οι πτωχοί δεν έχουν αμάξι

  10. Καλά να πάθετε ζώα του 41%….Να σας σκίσει τα οπίσθια πιο πολύ……

  11. Κανονικα πρεπει να ειναι στο 35% η εμμεσοι φοροι οπως ειναι σε ολη την ευρωπη και σε ολο τον κοσμο.
   Δυστυχος βλεπουμε στην ελλαδα οτι ειναι στο 55% γιατι το κρατος δεν μπορει να τα παρει απο αυτους που
   εχουνε υψηλα εισοδηματα.

  12. Βρε “τα κακομοιρα τα νοικοκυρια” που τα λεηλατουνε,αλλα στις 25 ιουνιου ψηφισαν τους Μαφιοζους….
   Επιτελους σταματηστε το αυτο το παραμυθι,παλιωσε πια.
   Οι πανηλιθιοι νεοελληνες ψηφισαν τη Μαφια στις εκλογες…τωρα θα υποστουν τις συνεπειες της μαλ τους.
   Τους ηλιθιους τους γαμ… και καλα τους κανουν.

  13. ……..εκσυγχρονιστηκαν τα διποδα της ασιας σε στυλ Σενεκα γυφτουλα και με τον Γαλλιωνα τον γυφτουλα και το παιζουν ρωμαιοι !!!!!!!και διποδα εγκεφαλικα , στην λεγομενη αποτυχημενη διαστημικη εποχη του κ@λου….πουσε ρε Τιτο και Βεσπασιανε…….

  Comments are closed.