ΈΒΓΑΛΑΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΤΟΥΛΑΠΙ” ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ…ΓΑΝΤΙ! ΤΟ…ΠΑΤΗΣΕ Ο “ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΟΣ” ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΕΡΡΕΣ, ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΜΙΝΙ LOCKDOWN – ΣΕ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Κοινοποίηση:
xardaliasphoto

Μετά την ανακοίνωση των 1.259 κρουσμάτων εκτάκτως στην ενημέρωση την σημερινή βρέθηκε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, αλλά τόνισε ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, έστω και με δύσκολο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και ένα γενικό lockdown το οποίο «έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνία, τεράστιες πνευματικές και ψυχικές συνέπειες».

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι αυξάνονται οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυτήν την επιλογή, δηλαδή το γενικό απαγορευτικό, αν και «εμείς στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με μια ψυχή και μια φωνή επιδιώκουμε να έχουμε ανεκτά μέτρα, προσπαθώντας να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα και την τήρησή τους, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην καρδιά των ανθρώπων, στην προσωπική τους επιλογή, υπογράμμισε όμως ότι αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το Σύστημα Υγείας ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει όλο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις» είπε.

Για τη χρήση της μάσκας, ειδικότερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν τη «θυσία» και την παραλλήλισε με τις θυσίες που έκαναν οι πρόγονοί μας.

«Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα και δεν το λέω για να περηφανευτώ το λέω γιατί από όλους μας πρέπει να γίνει μια θυσία. Μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας», είπε.

«Προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό» δήλωσε. Μάλιστα, ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο ίδιος έχει να πάει σε εστιατόριο από το Φεβρουάριο.

«Δυστυχώς παραβιάζονται οι ατομικές μας ελευθερίες με αυτά τα μέτρα, όμως αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι μοναδική επιλογή που έχουμε. Προσωπικά, έχω να πάω σε καφέ και εστιατόριο από το Φεβρουάριο. Είναι η μοναδική επιλογή που έχω, ώστε να μη μεταφέρω τον κορωνοϊό σε κανέναν» δήλωσε.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Το ξέρω και το κατανοώ, αλλά πρέπει όσο μπορούμε να τα αποφεύγουμε στην παρούσα φάση κι όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να φοράμε με σωστό τρόπο τη μάσκα».

Η σωστή χρήση της μάσκας, ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το πλύσιμο των χεριών, που δεν μεταφέρει τον ιό στα μάτια, και η αποφυγή του συγχρωτισμού θα πρέπει να είναι η καθημερινότητά μας στο εξής. «Ο ιός δεν σέβεται κανέναν, δεν υπάρχουν όρια, θα διασπαρεί- εφόσον τον έχει ένας θα τον διασπείρει. Όταν εμείς επιβάλουμε μία συμπεριφορά στον εαυτό μας την εφαρμόζουμε πιο εύκολα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε, είπε.

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ειδικότερα, σημείωσε ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα ότι δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Ελπίδα υπάρχει και από τα αντίστοιχα εμβόλια στις ΗΠΑ και στη Ρωσία.

«Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι μπροστά στη διασπορά του ιού». Όπως είπε «είμαστε εδώ παρακολουθούμε τον ιό, προσπαθούμε με όσο το δυνατόν λιγότερο περιορισμό, να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

Τόνισε επίσης ότι «γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, όσο περισσότερους ανθρώπους βρίσκουμε στα νέα κρούσματα, τόσο πιο πολύ θα μπορούμε να ελέγξουμε την επιδημία» είπε.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Το… πάτησε ο Χαρδαλιάς για Σέρρες, Γιάννενα και άλλες περιοχές!


Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως με απόφαση της Επιτροπής, από την Πέμπτη, 29.10.2020 στις 06:00 το πρωί, ισχύουν τα εξής για τις παρακάτω περιοχές:

Τα Ιωάννινα και ο Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο και γίνονται πια «κόκκινες».

– Ανεβαίνουν επίσης επίπεδο η Νάξος και η Ροδόπη, που θα βρίσκονται πια στο πορτοκαλί του επιπέδου 3, από το κίτρινο του επιπέδου 2.

– Η Δράμα επίσης ανεβαίνει στο επίπεδο 2, από το “πράσινο” επίπεδο 2.

– Τέλος, η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει στο πρώτο, πράσινο επίπεδο, από το επίπεδο 2 που βρισκόταν.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 1.259 νέων κρουσμάτων
–       62 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

–       4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

–       295 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

–       291 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10  αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

–       18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

–       18 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

–       20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

–       7 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

–       8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

–       7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

–       4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

–       21 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

–       12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

–       9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

–       12 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή

–       11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

–       12 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

–       5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

–       1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

–       47 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 14 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

–       6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

–       8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

–       7  κρούσματα στην  Π.Ε. Μεσσηνίας

–       6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

–       15 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

–       20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

–       7 κρούσματα στην  Π.Ε. Πιερίας

–       73 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

–       9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

–       55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ, ενώ 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       3 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

–       19 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

–       5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

–       2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

–       22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

–       5 κρούσματα στην Π.Ε Χανίων

–       61 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 51 συνδέονται με συρροή στο ΚΥΤ Χίου
43 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

 1. ΤΣΙΟΔΡΑΣ Κ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ,ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ,ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ Κ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ 534 ΕΥΡΩ.
  ΛΕΕΙ Η ΞΕΝΕΡΩΤΗ ΝΟΥΛΑ “ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ” ….
  Κ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΕ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΚΤΛ,ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΡΕ ΠΑΡΤΣΑΚΛΟ????

 2. Καλά ,ότι έχουν τρομοκρατήσει όλα τα γεροντια δεν χωράει αμφιβολία.
  Είδα μια γερόντισσα να φοράει γάντια ιατρικά να ανοίγει το κουτί της αλληλογραφίας του σπιτιού της ,να ανοίγει μια σακούλα και να τοποθετηθεί τα φακελα με προσοχή μέσα όπως ο Nicolas Cage όταν έπιανε πολύ προσεκτικά τα βιολογικά όπλα στην ταινία The Rock.
  Και της λέω καλά τι κάνεις, που θα τα πας τώρα αυτά; Μέσα στο σπίτι; Θα βάλεις τον κορονοιο μέσα στο σπίτι;
  Ε και τι να κάνω με ρωταει;
  Α δεν ξέρω της απαντάω,εγώ την εφημερίδα την απλώνω στον ήλιο μια ημέρα όπως τα ρούχα,και μετά την βάζω στο σπιτι να τη διαβάσω.
  Ε την επόμενη το πρωί περνώντας απ’έξω από το σπίτι της είδα 3 λογαριασμούς κρεμασμένους με μανταλάκια στο σύρμα που απλώνει τα ρούχα.
  Άλλοι γέροντες όταν έρχεται ο ταχυδρόμος περπατούν γρήγορα και κλειδώνονται μέσα στο σπίτι.(αυτοί έχουν την πιο πολύ πλάκα)
  Έλα έξω μπάρμπα Γιώργο να σου δώσω το φάκελο.Οχι δε βγαίνω άστο οξω και φύγε.😂
  Κορονοιο-φοβια.Κορονοιο-τρομοκρατια.

 3. Αφού μωρή ηλίθια νυφίτσα κόπτεσαι τόσο για την πατρίδα, ΨΟΦΑ να γίνεις ήρωας της ντπ που σε χρηματοδοτεί για να μας δουλεύεις. Ηλίθιε αργυρώνητε απατεώνα.
  Και δεν είναι κορωνοϊός, αλλά κορανοϊός επειδή βρήκατε ευκαιρία να γεμίσετε την Ελλάδα μας με μουσουλμανικά αποβράσματα.

 4. Σε θεωρουσα αξιοπρεπη αλλα πλεον δεν θελω ουτε να σε βλεπω. Συγκρινεις τους προγονους που πεσανε σε πολεμους με εσενα που πληρωνεσαι; Ιεροσυλια λεγεται αυτο. Παραιτησου και ασε μας να δουλεψουμε για να ζησουμε, δεν πληρωνομαστε ολοι απο το κρατος σαν εσας. Και για τους 30.000 στο εφετειο κουβεντα. Ειχαν “ευγενη σκοπο” που λεει και ο αδωνις για τον …ανταρσυα που ηταν εξω απο το εφετειο. Πανω απο ολα το μηνιατικο!

 5. «πρέπει να γίνει μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας», λέει ο “εθνικός σωτήρας” μας (!!!) …
  Τί λες ρε ιερόσυλε ;
  Οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν για την ιερή Πατρίδα και τα υψηλά ιδανικά της … ΔΕΝ δείλιασαν ούτε πτοήθηκαν από ιούς, μικρόβια, βακτήρια, λοιμούς και επιδημίες … ΔΕΝ κλειδώθηκαν στα σπίτια τους για να προστατεύσουν την υγεία τους, επιτρέποντας στον εχθρό να τους κατακτήσει, να τους υποδουλώσει, να τους ταπεινώσει και να τους εξευτελίσει …
  Εσύ μωρή σιγανοπαπαδιά, για ποιές θυσίες μιλάς, που μπορούν να συγκριθούν με την γενναιότητα, τον ηρωϊσμό, την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία των προγόνων μας ;
  Μήπως, μας ζητάς να “κάνουμε την θυσία” να μαντρωθούμε στα σπίτια, φορώντας τα φίμωτρα που μας επιβάλατε, προκειμένου να αδιαφορήσουμε στην ανεξέλεγκτη περατζάδα του τούρκου που απειλεί ευθέως και απροκάλυπτα την εθνική μας κυριαρχία ;
  ΄Η μήπως τολμάς και αντιπαραθέτεις ως “θυσία” τις “19 ώρες που δουλεύεις” στο άνετο γραφείο σου, στους μεγαλειώδεις ιερούς αγώνες των προγόνων μας σε Θερμοπύλες, Μαραθώνα, Σαλαμίνα (490-480 π.Χ.), σε , Ρούμελη (1821+ μ.Χ.), σε ΄Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη (1912-1913), σε Πίνδο, αλβανικό μέτωπο, οχυρά Μεταξά, Κρήτη (1940-1941), σε Κύπρο (1055-1959, 1964, 1974), κλπ. ;;;
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ και ΝΤΡΟΠΗ σε όλους σας, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΑΓΩΓΟΙ, ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ …
  Μαζέψτε τα και εξαφανιστείτε, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε …
  Πηγαίνετε στον αγύριστο πριν σας στείλουμε εμείς, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε …

 6. Δέν έχει πάει στό εστιατόριο από τόν Φεβρουάριο ! Θεέ μου Τί θυσία ο κακομοίρης…Εγώ πού δέν έχω πάει επί χρόνια αισθάνομαι ότι θυσιαζομαι γιά τήν πατρίδα αισθάνομαι ήρωας …Σωτήρη θά μοιράσετε κανένα βραβείο στούς ήρωες που θυσιάζονται γιά τήν πατρίδα ; Ειδες οί θυσίες τών πρώην θαμώνων τών εστιατορίων έπιασαν τόπο . Σπάμε τό ένα ρεκόρ μετά τό άλλο .Και είς ανώτερα .

 7. Μαλάκα, ούτε τη βιβλιογραφία δεν ξέρεις να μεταφέρεις σωστά. Η προστατευτική επίδραση της μάσκας είναι αμελητέα (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29140516/ , για όσους ξέρουν από στατιστική OR < 1 = .13 = minimal effect, επί της ουσίας καμία επίδραση) και πολύ σωστά επισημαίνει ο καθηγητής Ιωαννίδης χρησιμοποιείται για να προστατέψει τον υγιή από αυτόν που ΝΟΣΕΙ και ΟΧΙ τον υγιή από τον ασυμπτωματικό που έχει χαμηλό φορτίο. Οι δε υφασμάτινες μάσκες ΔΕΝ έχουν όφελος (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33015206/) παρά μόνο σε περιοχές με αυξημένο συνωστισμό. Αντί λοιπόν να επισημάνουν τις αποστάσεις επιβάλουν σε ρόλο χουντικού δικτάτορα την υπερκαπνία που προκαλούν οι μάσκες και μάλιστα και σε μικρά παιδιά και σε ανοιχτό χώρο χωρίς συνωστισμό. Τόσο μας δουλεύουν οι τάχα επιστήμονες που καθημερινά παρανομούν μπρος τα κοιμισμένα βλέμματα των Ελλήνων πολιτών (δημοσιογράφοι, πολιτικοί). Πολιτική κάνει ο σφιχτοχειλάκιας και πλουτίζει. Υπάρχει κόσμος ανεγκέφαλε που δουλεύει 7/7 12/12 για να παίρνει τα ψίχουλα που εσείς οι πουλημένοι κόψατε

 8. Δεν ντρέπεται ο παλιό ρεζιλης με τα γυαλιά θα συγκρίνει τους ήρωες του έπους του ’40 με την “θυσία” να φοράμε την σερβίετα στα μούτρα για έναν ανύπαρκτο ιό από τα jumbo.αντε γειά ρε ζώο ανθελληνικό σκουπίδι.

 9. Και τι με νοιάζει εμένα αν δουλεύει 19 ώρες? Εγώ τα παίρνω τα λεφτά? Αυτός τα τσεπώνει. Μετά λέει να φοράει ο κόσμος μάσκα λες και μέχρι τώρα που φοράνε μάσκες είχαμε αποτέλεσμα. Τίποτα δε γίνεται τα κρούσματα συνέχεια ανεβαίνουν. Εντελώς λάθος και γελοία η σύγκριση με τους ήρωες του 40 και τις θυσίες που έκαναν. Προσπαθεί να πιάσει στο φιλότιμο τον κόσμο για να τήρεί τα μέτρα.

 10. Γιατί επιμένεις Σωτηράκη με το εμβόλιο της Οξφόρδης? που έχει και νεκρό στις δοκιμές. Δεν σου κάνει το ρωσικό? Τι μίζα παίζεται πάλι

 11. Τις θυσίες που έκαναν οι πρόγονοι μας τολμάει να συγκρίνει με έναν ιό; προδότες, ανθέλληνες!!!!

 12. Δουλεύει 19 ώρες και το μόνο που κάνει είναι να διαβάζει τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ; Και τολμά να συγκρίνεται με τους ήρωες του 1940. Λίγη ντροπή πια.

Leave a Response