ΚΥΠΡΟΣ ΤΩΡΑ! ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΤΡΟΒΙΛΙΑ – ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του κατοχικού στρατού και της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες στα Στροβίλια επιβεβαιώνοντας πλήρως την «αναδιαμόρφωση συνόρων» και την νέα απώλεια εθνικού εδάφους στην Κύπρο.

     

    Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο συνταγματάρχης Έντμουντ Φρίλι της ΟΥΝΦΙΚΥΠ προσπάθησε να εισέλθει νόμιμα στην περιοχή Στροβιλιών. Όμως οι κατοχικές αρχές του αρνήθηκαν την είσοδο λέγοντας πως πρόκειται για «στρατιωτική ζώνη».

    Σε δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις Πόστασι» αναφέρει ότι o υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιχείρησε να επιθεωρήσει την περιοχή χωρίς να … «λάβει την απαραίτητη άδεια από τις “δυνάμεις ασφαλείας”», γεγονός που προκάλεσε ένταση μεταξύ του ιδίου και του στρατού κατοχής.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα όργανα του κατοχικού καθεστώτος, «αστυνομία» και «δυνάμεις ασφαλείας», δεν του επέτρεψαν να εισέλθει στην περιοχή και να πάει στο γραφείο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που βρίσκεται στην περιοχή των Στροβιλιών!

    Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η «Κίπρις Πόστασι«: «η μη αναμενόμενη επίσκεψη ενόχλησε τις δυνάμεις ασφαλείας» και σημειώνει πως υπήρξε ένταση μεταξύ του αξιωματικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της λεγόμενης «αστυνομίας».

    Οι κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή απαιτούσαν από τον συνταγματάρχη Φρίλι να προβεί στις απαραίτητες αιτήσεις προκειμένου να του παραχωρηθεί άδεια εισόδου. Κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε να πράξει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: