ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ – ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

  Κοινοποίηση:
  kipseli

  Οι νέοι της χώρας μας, έχουν πλέον φτάσει στο «κόκκινο» καθώς επί 6 σχεδόν μήνες η εστίαση παραμένει κλειστή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους κανονικά.

   

  Έτσι για ακόμη ένα βράδυ αποφάσισαν να πάρουν την «κατάσταση στα χέρια» τους, βγαίνοντας στις πλατείες και διασκεδάζοντας με την παρέα τους, αψηφώντας τα οποιαδήποτε αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης.

  Ειδικότερα, οι αστυνομικοί με τα γαλάζια μπουφάν, μέλη της ομάδας ΟΔΟΣ (Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων) έκαναν για δεύτερη μέρα την εμφάνιση τους μετατρέποντας την πολύβουη μέχρι πρότινος πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι …σε μοναστήρι, ωστόσο πολύς κόσμος συγκεντρώνεται αυτή τη στιγμή σε διάφορα σημεία του κέντρου

   Από την Κυψέλη, πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, μέχρι στου Ψυρρή όπως και στο Κολωνάκι επικρατεί το αδιαχώρητο, κυρίως από νέους που στοιβάζονται σε μερικά τ.μ. τσιμέντου για να πιουν το ποτό τους, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

  Θαμώνες και επισκέπτες τροφοδοτούνται με take away κοκτέιλ από τα γύρω μπαρ που δουλεύουν κανονικά και μπύρες από τα περίπτερα εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι όλη η προσοχή της ΕΛ.ΑΣ έπεσε πάνω στη πλατεία Βαρνάβα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μεταφερθεί σε άλλες πλατείες.

  Οι εξαιρετικές για την εποχή καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και η ασυγκράτητη διάθεση του κόσμου, μετά από πολλούς μήνες περιοριστικών μέτρων, να επανακτήσει έστω μέρος της κανονικής του ζωής επαναφέρουν τα τελευταία 24ωρα μία ισχυρή πίεση για ένα πιο γενναίο, οργανωμένο βέβαια με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

  Η επιτροπή των επιστημόνων αντιμετωπίζει, όπως φάνηκε και από την τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής, με μεγάλη επιφυλακτικότητα και επίμονη άρνηση την άρση μίας σειράς από απαγορεύσεις, όμως οι εικόνες από τις πλατείες και όπου αλλού συνωστίζεται κόσμος σε εξωτερικούς χώρους με κάθε ευκαιρία, δείχνουν ότι η στάση των λοιμωξιολόγων είναι μάλλον πολύ πίσω από την πραγματική κατάσταση στην κοινωνία.

  Μία κατάσταση, που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, τα περισσότερα μέλη της οποίας υιοθετούν σύμφωνα με πληροφορίες, την άποψη ότι είναι καλύτερα να ανοίξουν οργανωμένα οι δραστηριότητες, παρά να υπάρχει μία κατ’ επίφαση «καραντίνα», η οποία πρακτικά δεν μπορεί καν να εποπτευθεί και να εφαρμοστεί.

  Κυβερνητικά στελέχη συμμερίζονται την αγωνία των λοιμωξιολόγων για την πίεση που ασκείται στο Εθνική Σύστημα Υγείας, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουν ότι αυτή η πίεση δεν μειώνεται και πιθανόν δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί, όσο συνεχίζεται μία συνταγή, που αφήνει κλειστές δραστηριότητες, στις οποίες θα ήταν δυνατόν να διοχετευτεί η κοινωνική ζωή, με όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις.

  Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η καφεστίαση, το άνοιγμα της οποίας έχει παραπεμφθεί σε αόριστο χρόνο μετά το Πάσχα, την ώρα που ο κόσμος γεμίζει τις πλατείες ή συγκεντρώνεται ακόμα και σε σπίτια, χωρίς να τηρείται στην πραγματικότητα κανένα μέτρο.

  Τα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε δεκάδες πλατείες κάθε βράδυ στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις της χώρας είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, καθώς είναι προφανές ότι ο κόσμος δεν έχει τη διάθεση να περιοριστεί, ούτε όμως και η αστυνομία είναι δυνατόν να διαλύσει δια της βίας όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

  Υπό αυτή την έννοια, πολλοί επιστήμονες, κυρίως εκτός της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν άλλοι ανοιχτά, άλλοι στο παρασκήνιο ακόμα, την ανάγκη αντί να παρακολουθεί το κράτος άμοιρο και ανήμπορο ουσιαστικά, μία άναρχη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, να οργανωθούν οι δραστηριότητες με όλα τα δυνατά μέσα, που έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία. Είτε πρόκειται για το self test, όπου είναι ενδεδειγμένο ως μέτρο (από το λιανεμπόριο, έως κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες), είτε πρόκειται για την τήρηση των πιο «κλασικών» μέτρων, όπως οι αποστάσεις και η αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων, για την περίπτωση της εστίασης και των καφέ.

  Η δε διαφαινόμενη a priori απόρριψη από μέλη της επιτροπής κάθε ιδέας για «έξοδο το Πάσχα», παρότι μπορεί να θεωρείται καλύτερη η οργανωμένη απόδραση στα εξοχικά, από την ημιπαράνομη συγκέντρωση σε πυλωτές, μπαλκόνια και διαμερίσματα στα αστικά κέντρα, έχει ενισχύσει αυτό τον προβληματισμό και τη δυσφορία προς την επιτροπή – ανεξάρτητα από την τελική απόφαση που θα ληφθεί, αφού εξεταστούν όμως όλες οι παράμετροι πρώτα.

  Το γεγονός δε ότι η επιτροπή απέρριψε το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση στη συνεδρίαση της Παρασκευής, έχει ενισχύσει αυτό τον προβληματισμό και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να επανεξεταστούν πολλά πράγματα, σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

  Άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα την περασμένη Τετάρτη από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, τονίζοντας ίσως για πρώτη φορά ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις σε συνεργασία με τους επιστήμονες – δεν χρησιμοποίησε δηλαδή την παλαιότερη έκφραση ότι οι επιστήμονες αποφασίζουν!

  Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να σημειώνουν ότι από ένα μέρος της επιτροπής δεν λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών, αλλά, τελικά, ούτε και η πραγματική αποτελεσματικότητα των απαγορευτικών μέτρων.
   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  22 Σχόλια

  1. για τα κορωνοπαρτι τρεχουν χιλιαδες για να πανε να διαδιλωσουν να αγωνιστουν κατα της χουντουλας το πολυ πολυ καμια 300 ατομα μεχρι εκει

  2. θα προτημουσα αντι να ειναι για ποτακι χαλαροι ολλοι αυτοι εκει να βγουν και να κανουν αγονα να πεσει η χουντα αυτη που κυβερνα !! σιγουρα και αυτο μια μορφη διαμαρτιτριας ειναι μα πιο πολυ για τυπου ελα ρε να περναμε καλα κι οτι γινει μου φερνει τελος παντων

  3. Κρίσιμες οι επόμενες δύο εδβδομάδες. Πάλιωσε το τραγούδι μετά τις μεταλλάξεις βρές κανένα άλλο άσμα ρε Παγώνη που βγαίνεις στον φακό σαν λατέρνα κάθε φορά. Κλειδαμπάρωμα δεν είναι αποτέλεσμα δεν έχετε … αυτά που ισχυρίζεσθε περί πληρότητας των ΜΕΘ ισχύουν ?? Πληροφορούμε από σοβαρό φίλο γιατρό ότι σε βάρδια ιδιωτικού νοσοκομείου ότι εφτασαν 4 θρομβωτικά περιστατικά 8 ώρες μετά από μπόλι Αστρα Ζένεκα. Και του έκανε μεγάλη και αρνητικά φυσικά εντύπωση γιατί οι περιπτώσεις ήταν γύρω στα 50 έτη.

   Αντε γειά

  4. Μπράβο σας! Η κυρά Παγώναινα σε μια απέλπιδα προσπάθεια επανασύνταξης της δικτατορικής πολιτικής ΝΔ και λοιπών κομμάτων, όλων μηδενός εξαιρουμένος υπαίτιου, φώναζε σε «κουτσομπολίστικο» τηλεοπτικό πάνελ πως «τα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες δύο βδομάδες, καθιστώντας τες κρίσιμες».

  5. Σε όλη την Ευρώπη τα φασιστικα τους μετρα επεσαν. Παντού ο κόσμος κυκλοφορει κανονικότατα.

  6. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!! ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΕΞΩ. ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΙΙΔΩΝΕΙΣ ΜΕΣΑ!!!! ΑΡΚΕΤΑ ΗΤΑΝ ΩΣ ΕΔΩ!!!!!

  7. Καταστράφηκε η νεολαία “για να σωθεί ο παππούς και η γιαγιά”. Θα τα λέμε στα εγγόνια μας μετά από 40 χρόνια και θα γελάνε.

  8. Ο κόσμος παίρνει πίσω τις ζωές τους και καλά κάνει. Μόνο μην αρχίσουν να κλαίγονται όταν δεν θα βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ σε 3 βδομάδες…

   1. Μην αρχίσεις και κλαιγεσαι όταν σε 1 χρόνο δεν θα βρίσκεις φαγητό στα ράφια γιατί θα έχουμε πτωχεύσει για χάρη του 0.15% ” θανατηφόρου ιου”.

  9. Να κανετε λιτανειες υπαλληλοι του κρατους και να μην φοβαστε τ αφεντικα σας. Αφεντικο σας ειναι ο Χριστος και η Παναγια. Ιερωνυμε συρε πρωτος το χορο θ ακολουθησουν κι αλλοι.

  10. Ας βγούν δημόσια επιτέλους να πουν οτι απέτυχαν..σε όλα…ειδικοί κ’ πολιτικοί..δεν ειναι ντροπή..απλά πράγματα..

  11. πιστεύει στην ψευτοδημία και τον κοροϊδοϊό και φοράει μάσκες και γάντια και θέλει και βατσίνες

  12. Ας το ξεχάσουμε ούτε φέτος Πάσχα.. δυστυχώς πέσαμε μέσα στις προβλέψεις από πέρυσι ότι θα πάμε έτσι κ για φέτος..Κάνα δύο χρόνια έτσι θα μας πάνε ακόμα μέχρι να μας γονατίσουν τελείως.. Μακάρι να διαψευσθω..

  13. Επιτέλους ξυπνήσατε ,άντε πάμε όλοι τη βόλτα μας και γράψτε στα αρχ…ια σας καμπουρακηδες Ευαγγελάτος χαρδαλιαδες

  Leave a Response