ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ: ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ. “ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ”!

  Κοινοποίηση:
  Μπεκ

  Δεν φτάνει που κλιμακώνουν την τρομοκρατία σε βάρος των ανθρώπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όσες χώρες μπορούν. Δεν φτάνει που μας λένε κατάμουτρα λογής λογής  ψέματα για τα εμβόλια, τα κρούσματα, τις στατιστικές κλπ προκειμένου να περάσουν την προπαγάνδα τους. Κρύβουν συστηματικά και μεθοδευμένα και ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ που δεν συμφωνεί με τις δικές τους θεωρίες ή ακόμη περισσότερο τις αποδομεί και τις αμφισβητεί. Και δεν μιλάμε μόνο για επιστημονικές έρευνες και εργασίες που γίνονται στην Ελλάδα ή σε άλλες …β’ και γ’ κατηγορίας χώρες. Μιλάμε για επιστημονικές έρευνες που γίνονται και στην ίδια την Γερμανία, από Γερμανούς επιστήμονες που βάζουν κυριολεκτικά φωτιά και «καίνε» πολλά -αν όχι όλα- από αυτά που μας σερβίρουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο με στόχο να υποτάξουν και να φυλακίσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό…

  Στις 20 Απριλίου 2021 -δηλαδή πριν από 15 ημέρες- στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό International Journal of Environmental Research and Public Health  δημοσιεύτηκε η  πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία που μπορούν να προκαλέσουν οι μάσκες από μια  ομάδα Γερμανών ερευνητών. Η έρευνα είναι πραγματικά σοκαριστική αν ληφθεί υπόψη ότι πολλές -αν όχι οι περισσότερες και κυρίως οι …ανεπτυγμένες- χώρες σε όλο τον κόσμο εισήγαγαν καθολική υποχρεωτική μασκοφορία σε δημόσιους χώρους για πρόληψη από τον κορονοϊό  ως υποχρεωτική πολιτική υγείας!

  Σκοπός της έρευνας, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι να «παρέχει μια πρώτη, ταχεία, επιστημονική παρουσίαση των κινδύνων της γενικής υποχρεωτικής χρήσης μάσκας εστιάζοντας στις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες των μασκών, ειδικά σε ορισμένες διαγνωστικές ομάδες ασθενών και χρηστών». Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 44 κυρίως «πειραματικές μελέτες» όσον αφορά την ποσοτική αξιολόγηση  και για την ουσιαστική  βρέθηκαν 65 «δημοσιεύσεις» γύρω από το αντικείμενο.

  maska

  Οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι «υπάρχουν σαφείς, επιστημονικά καταγεγραμμένες δυσμενείς επιπτώσεις για το άτομο που φοράει μάσκα» τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε κοινωνικό και σωματικό επίπεδο. Και μάλιστα επισημαίνουν ότι «ούτε ιδρύματα ανώτερου επιπέδου όπως ο ΠΟΥ ή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ούτε εθνικά, όπως τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, GA, ΗΠΑ ( CDC) ή το γερμανικό RKI, τεκμηριώνουν με υγιή επιστημονικά δεδομένα μια θετική επίδραση των μασκών στο κοινό όσον αφορά τον μειωμένο ρυθμό εξάπλωσης του COVID-19 στον πληθυσμό.  Σε αντίθεση με το επιστημονικά καθιερωμένο πρότυπο της τεκμηριωμένης ιατρικής, οι εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές έχουν εκδώσει τις θεωρητικές εκτιμήσεις τους σχετικά με τις μάσκες σε δημόσιους χώρους, παρόλο που η υποχρεωτική χρήση μάσκας δίνει μια παραπλανητική αίσθηση ασφάλειας».

  Επιγραμματικά «από επιδημιολογική άποψη», οι μάσκες στην καθημερινή χρήση «προσφέρουν τον κίνδυνο μόλυνσης μεταξύ άλλων μέσω μολυσμένων χεριών. Επιπλέον εμποτίζονται από τον εκπνεόμενο αέρα  ο οποίος πιθανώς συσσωρεύει μολυσματικούς παράγοντες από τον ρινοφάρυγγα και επίσης από τον αέρα του περιβάλλοντος στο εξωτερικό και το εσωτερικό της μάσκας. Οι μάσκες, όταν χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό, θεωρούνται από τους επιστήμονες ότι ενέχουν κίνδυνο μόλυνσης, επειδή οι τυποποιημένοι κανόνες υγιεινής των νοσοκομείων δεν μπορούν να ακολουθηθούν από το ευρύ κοινό. Επιπλέον, οι χρήστες μάσκας (χειρουργικές, N95, μάσκες υφάσματος) εκπνέουν σχετικά μικρότερα σωματίδια (μέγεθος 0,3 έως 0,5 μm) από ό, τι οι άνθρωποι χωρίς μάσκα και η πιο δυνατή ομιλία κάτω από τις μάσκες ενισχύει περαιτέρω αυτήν την αυξημένη παραγωγή λεπτών αερολυμάτων από τον φορέα μάσκας».

  Για τους ερευνητές, η μάσκα «αυστηρά μιλώντας, προστατεύει μόνο συμβολικά και ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει τον φόβο της μόλυνσης. Αυτό το φαινόμενο ενισχύεται από τον συλλογικό φόβο, που συνεχώς τροφοδοτείται από τα κύρια μέσα ροής. Σήμερα, η μάσκα αντιπροσωπεύει ένα είδος ψυχολογικής υποστήριξης για τον γενικό πληθυσμό, υποσχόμενη μια  μειωμένη ανησυχία για την ελευθερία κινήσεων». Ωστόσο επισημαίνεται  ότι και η  σύσταση του ΠΟΥ για τη μάσκα «δεν είναι μόνο μια καθαρά μολυσματική προσέγγιση», αλλά και τα «πιθανά πλεονεκτήματα» που αναφέρει  για τους υγιείς ανθρώπους είναι «η μειωμένη πιθανότητα στιγματισμού των χρηστών, η αίσθηση της συμβολής στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, και η υπενθύμιση για τήρηση άλλων μέτρων».

  Από τις ιατρικές παρενέργειες ξεχωρίζουν οι αλλαγές στην αναπνευστική φυσιολογία των φορέων μάσκας, μείωση του οξυγόνου,  αναπνευστική δυσλειτουργία,  κεφαλαλγία  αλλά και αύξηση θερμοκρασίας και υγρασία (100%) κάτω από τις μάσκες. Επίσης οι ερευνητές επισημαίνουν το «σύνδρομο εξάντλησης που προκαλείται από μάσκα (MIES)», το οποίο περιλαμβάνει σειρά από «παθοφυσιολογικές αλλαγές και υποκειμενικά παράπονα», όπως «αύξηση του όγκου νεκρού χώρου, αύξηση της αναπνευστικής αντίστασης» κλπ.

  Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον απόσπασμα της έρευνας είναι αυτό που αποκαλύπτει ότι «η ιστορία της σύγχρονης εποχής δείχνει ότι ήδη στις πανδημίες της γρίπης 1918-1919, 1957-58, 1968, 2002, στο SARS 2004-2005 καθώς και με τη γρίπη το 2009, οι μάσκες στην καθημερινή χρήση δεν μπόρεσαν να επιτύχουν το προσδοκώμενο επιτυχές αποτέλεσμα στην καταπολέμηση των σεναρίων ιογενούς λοίμωξης». Και παραθέτουν συμπληρωματικά επιστημονικές μελέτες «που περιγράφουν ήδη από το 2009 ότι οι μάσκες δεν δείχνουν καμία σημαντική επίδραση σε σχέση με τους ιούς σε ένα καθημερινό σενάριο. Ακόμα και αργότερα, επιστήμονες και ιδρύματα βαθμολόγησαν τις μάσκες ως ακατάλληλες για να προστατεύσουν τον χρήστη με ασφάλεια από ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις». Πιο χαρακτηριστικός δε, ο κοινωνιολόγος Μπεκ περιέγραψε ήδη από το 1992 τη μάσκα ως «καλλυντικό κινδύνου»…

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  4 Σχόλια

  1. Οι εμβολιασμενοι διασπειρουν τον ιο!!Φοραμε μασκα για να μην κολησουμε απο τους μεταλαγμενους εμβολιασμενους.ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!

  2. Καλό ειναι να βάζετε και κανέναν σύνδεσμο με την πηγή από τα άρθρα που παραθέτεις. Μην ψάχνουμε τζάμπα συνέχεια.

   1. Πως δικαιωθηκε ρε φιλε; στην αρχη ηταν κατα των μασκων. Μετα δεν ελεγε τιποτα. Και στο τελος επεβαλαν διπλη μασκα εξω απο τους ναους και μονη σε ολους τους αλλους. Και δεν παραιτηθηκε. Και ειναι και ψαλτης. Δεν διαφερει ο τσιοδρας απο τους αλλους. Ιδιος ειναι.

  Leave a Response