ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ! ΤΟΥΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ – Η ΜΟΣΧΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΡΠΙΛΗ ΤΗΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

  Κοινοποίηση:
  MAK ΠΟΥΤΙΝ

  Eντονη ανησυχία επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στη Δύση καθώς η Μόσχα “πυροδότησε” δύο νέα όπλα μη ανασχέσιμα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τον όχημα-φορέα πυρηνικών κεφαλών (Independent Post-Boost Vehicles, IPBV) “Avangard” που εφαρμόζεται σε διηπειρωτικούς πυραύλους και την “διηπειρωτική τορπίλη της Αποκάλυψης” γνωστή ως “Poseidon” (ή Status-6) . Η Δύση μέχρι και πριν λίγη ώρα πίστευε πως δεν υπάρχουν καν ή απλά είναι όπλα …”μακέτες”.

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε την επιτυχή δοκιμή νέου ρωσικού υπερηχητικού πυραύλου, του συστήματος με την ονομασία Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

  Ο Β.Πούτιν παρακολούθησε την δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στην ρωσική Απω Ανατολή από κτίριο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας στην Μόσχα.

  Ο Ρώσος πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι η Μόσχα αναπτύσσει σειρά νέων οπλικών συστημάτων, ανάμεσά τους και το Avangard, κατά την διάρκεια μίας από τις πλέον πολεμοχαρείς ομιλίες του αυτής της χρονιάς, λέγοντας ότι θα μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο και να διαφύγουν τις αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας.

  Το “Avangard”  αφορά πολλαπλά οχήματα-φορείς πυρηνικών κεφαλών στους διηπειρωτικούς πυραύλους που αντικαθιστούν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV το οποίο έφερε τις πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές. Το όχημα φορέας απελευθέρωνε στην τελική φάση της πτήσης της κεφαλές οι οποίες ακολουθούσαν μια γραμμική, προβλέψιμη τροχιά προς την Γη.

  Έτσι κάθε όχημα-φορέας μπορεί να ακολουθήσει την δική του τροχιά εκτός ατμόσφαιρας και να απελευθερώσει στην συνέχεια τις κεφαλές οι οποίες θα ακολουθήσουν μια πιο ανεξάρτητηι, μη προβλεπόμενη πορεία από τα αντιβαλλιστικά όπλα του αντιπάλου, από ότι αν έφευγαν από ένα μοναδικό MIRV.

  Κατά αυτό τον τρόπο ένας μόλις πύραυλος με αριθμό οχημάτων-φορέων IPBV “Avangard” θα μπορεί να πλήξει μια σαφώς πιο ευρύτερη περιοχή από ότι ένας υπάρχων βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος εξοπλισμένος με ένα μοναδικό MIRV, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μπορέσει να προκαλέσει πλήγμα με ελάχιστες πιθανότητες να αναχαιτιστεί.

  Το δεύτερο σύστημα είναι μια διηπειρωτική πυρηνική τορπίλη με την κωδική ονομασία Kanyon ή Status-6. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί αναβίωση ενός σοβιετικού συστήματος το οποίο θα μπορεί να εξαπολύεται είτε από υποβρύχια είτε από την ξηρά και έχει εμβέλεια εμβέλεια περίπου 10.000 χλμ.!

  Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα (!) και μπορεί να φτάσει την ταχύτητα των 54 κόμβων. Η τορπίλη μπορεί να φτάσει σε μέγιστο βάθος 1.000 μέτρα και μπορεί με την πυρηνική της κεφαλή να πλήξει αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και παράκτιες εγκαταστάσεις.

  Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS, ανέφερε πως ξεκίνησαν οι υποθαλάσσιες δοκιμές της πυρηνοκίνητης τορπίλης «Poseidon» (γνωστής και ως Status 6).

  Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενη πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο, «Σε θαλάσσια περιοχή που προστατεύεται από την πιθανή εχθρική αναγνώριση, οι υποβρύχιες δοκιμές της πυρηνικής μονάδας πρόωσης του Poseidon βρίσκονται σε εξέλιξη«.

  Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν τις τελευταίες ώρες πως ο βασικός εξοπλισμός της νέας «υπερτορπίλης», δηλαδή η πυρηνική της κεφαλή που μπορεί να έχει την εξωπραγματική ισχύ των 100 μεγατόνων, είναι έτοιμη για τοποθέτηση στο νέο όπλο.

  Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές. Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

  Η θερμοπυρηνική κεφαλή εκτιμάται ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα από 2 έως 100 μεγατόνους. Μία τέτοια ισχύ ενάντια σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη θα σκότωνε άμεσα τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, θα τραυμάτιζε άλλα 5 εκατομμύρια και η διασπορά της ραδιενέργειας θα έφτανε μέχρι το Κεμπέκ.

  Η πρώτη δημόσια αμερικανική αναφορά για την ύπαρξη αυτού του όπλου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο ρώσικος τηλεοπτικός σταθμός NTV  έδειξε ένα έγγραφο του νέου όπλου στο χέρι ενός Ρώσου στρατηγού κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική επιθετικότητα. Πολλοί τότε έκαναν λόγο για εσκεμμένη «διαρροή».

  Ιδού τα ρωσικά υποβρύχια που θα εξοπλιστούν με την “υπερ-τορπίλη” Status-6

  Οι νέες τορπίλες θα αξιοποιηθούν από τα δύο υποβρύχια ειδικού τύπου το KC-139 Belgorod (Project 09852, NATO: Oscar II) και το Khabarovsk (Project 09851). Η ναυπήγηση του πρώτου υποβρυχίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012.

  Το υποβρύχιο KC-139 Belgorod έχει μήκος 184 μέτρα, διάμετρο 18,2 μέτρα, εκτόπισμα σε κατάδυση 24.000 τόνους, αυτονομία τέσσερις μήνες, πλήρωμα 110 άτομα, ταχύτητα σε κατάδυση 32 κόμβους και μέγιστο βάθος κατάδυσης 500-520 μέτρα.

  Το KC-139 Belgorod θα εξοπλιστεί με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6) οι οποίες θα εκτοξεύονται από τους 3+3 τορπιλοσωλήνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της πλώρης του υποβρυχίου εκτός από τον τυπικό οπλισμό που το υποβρύχιο θα φέρει δηλ. 28 τορπίλες που θα εκτοξεύονται από τους δύο τορπιλοσωλήνες των 650 χλστ και τέσσερις τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ.

  Το δεύτερο υποβρύχιο Khabarovsk (Project 09851) θα εξοπλιστεί επίσης με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6)

  Το συγκεκριμένο υποβρύχιο είναι σαφώς μικρότερο από το KC-139 Belgorod και έχει μήκος 120 μέτρα, διάμετρο 13 μέτρα, εκτόπισμα 10.000 τόνους σε ανάδυση, αυτονομία δύο μήνες, ταχύτητα άνω των 20 κόμβων και  μέγιστο βάθος κατάδυσης 400-500 μέτρα.

  Δείτε εικόνες και βίντεο

  https://twitter.com/RSS_40/status/1077521012885995520

  https://twitter.com/RSS_40/status/1077521012885995520

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  5 Σχόλια

  1. Εγω μενω στο 101 Πατωμα στην Ν.Υορκη που θα λιωσει αλλα απο ραδιενεργεια να μη
   φοβαμαι. Αισθανομαι ασφαλεις τωρα γραψε κι΄αλλα για κουραγιο.

  2. βαρέθηκα τόσα χρονια να ακουω συνεχεια τα ιδια και τα ιδια γιαυτον τον λαπωνα μογγολικής καταγωγής Ρώσο!

  3. Δεν θα υπάρξει καμιά αποκάλυψη, η αποκάλυψη έχει και συνέχεια. Ο πυρινικός πόλεμος θα είναι το τέλος.

  4. TA ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ….ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟ…ΧΑΟΣ…
   ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΙΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ…ΟΤΑΝ…ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ

  Comments are closed.