ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΟΥΝΟ ΧΡΥΣΟΥ – Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

  Κοινοποίηση:
  plano

  Η καθηγήτρια Ευαγγελία Γκόλια με άρθρο “βόμβα” αποκαλύπτει το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και πλούσια αντί να “παραδοθεί” στους ευρωπαίους δανειστές και να μην μπορεί να ξεμπλέξει από τα μνημόνια.

  Διαβάστε τι λέει η κ. Γκόλια, η οποία είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος και έχει κάνει έρευνα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας:

  “Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

  Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

  Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.

  Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.

  Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

  Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

  Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.

  Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

  Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

  Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

  Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

  Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

  Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης”.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ,ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ -ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ-ΝΑ ΡΩΤΙΕΤΑΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ(ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ-ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ!!!!!!! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΜΩΣ-ΑΚΟΜΗ-ΓΥΡΩ ΣΑΣ……

  2. Δεν έχουμε προδότες πολιτικούς – Αδιάφορους πολίτες έχουμε που ενεργοποιούνται όταν καταπατηθεί το προσωπικό τους συμφέρον.

  3. Η προδοσία σε όλο το μέγεθος και μεγαλείο από τα πολιτικά λαμόγια .
   Δεν εγκρίνουν , τα παίρνει η Τουρκία με τσαμπουκά αφού κάνουν την κότα οι κυβερνήσεις και αυτοί καρπώνουν ηλιγκιόδη ποσά από την Τουρκία . Δεν είδαμε την Ντόρα με τον σουλτάνο δίπλα δίπλα με γελάκια .
   Δεν πρόλαβε να κάνει την δουλειά επειδή δεν είχε αυτοδυναμία και ζητούσε τότε τα μισά η συγκυβέρνηση όμως έμαθε το παιδί του Τέρυ Χρυσού τώρα αυτοδύναμο πως να την κάνει η να οργανώσει την προδοσία .

  4. Αφού έχουμε προδότες πολιτικούς τη περιμένη κανείς να πάει η ελλάδα μπροστά μόνο όταν θα έρθει ο καιρός και θα καθαρίσουμε τους προδότες αλλά ο καιρός είναι πολύ κοντά

  5. οι πολιτικοι που εχουν διαχειριστει ολες αυτες τις προτασεις και τις εχουν απορριψει πρεπει να πανε για εσχατη προδοσια. τωρα θα μου πεις απο ποιους. κορακας δεν βγαζει του κορακα το ματι. εμεις κοιμομαστε σαν ηλιθιοι, καναπες, εσπρεσσο , και nova. SSSSS μη μας ξυπνατε.

  6. “” Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, “”ΠΟΥ Θ Α ΜΠΟΡΟΥΣΕ”” με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης».””” αυτο το παπαντρεικο Θ Α, Θ Α, Θ Α, θα με εκανε και εμενα βασιλισα της αυστραλιας. Εχω βαρεθει να ακουω παραμυθια της χαλημας. Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ, Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ, Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ……….. αλλα πρωτα απ’ ολα οι κατοικοι πρεπει να μετατραπουν σε πολιτες με πυγμη και συνηδηση…………. κατα τα αλλα καλες αποκριες!!!!!!!!!!!!! αι σιχτιρ…. μονο λογια και κουτοπονηρες απατεωνιες………….

  Leave a Response